Surinaamse regering buigt zich over beleid en urgente zaken

13
De raad van ministers

De Surinaamse president, vicepresident en ministers hebben zich donderdag 18 februari 2021 gebogen over het beleid en urgente zaken. Op de agenda stond onder andere de kwestie meelsubsidie. “Voorheen werd de import van meel gesubsidieerd tegen een koers van SRD 7.52. Dat gaat niet meer gebeuren. Er zal wel om de prijs betaalbaar te houden gesubsidieerd moeten worden”.

Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname. De toelichting van de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologie zal moeten resulteren dat er een gepast besluit genomen wordt in de eerdergenoemde kwestie.

Ook de kwestie Cevihas stond op de agenda. Daarover heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij de stand van zaken toegelicht en aangegeven hoe uit het probleem te geraken. De president gaf ook instructies over het aantrekken van personeel. Minister Ramdin zei verder dat er ook gesproken is over wat er reeds gerealiseerd is door de regering en wat er allemaal gedaan kan worden voor 25 mei 2021. Het gaat om projecten die afgerond kunnen worden en/of opgestart kunnen worden.

Op agenda stond verder het COVID-19 vaccinatieprogramma. Binnenkort zal Suriname weer een zending vaccines ontvangen. Het gaat om 50.000 stuks van het merk AstraZeneca vanuit India. “De voorbereiding en het overleg tussen Suriname en India, ook met een aantal Caribische landen duurt voort.” Na deze bespreking zal het vaccinatieprogramma ook worden gepresenteerd aan De Nationale Assemblee.

Ook stond op agenda een presentatie van een conceptovereenkomst die handelt over de grens tussen Suriname en Frans-Guyana.


13 REACTIES

 1. De regering doet het goed, gezien de beschikbare (financiële) middelen en de status van de (wereldwijde) pandemie.

  Misschien weer een hei-sessie met de ministerraad. Ik vind dat de Abop ministers tot nog toe zeer weinig tot niets hebben gepresteerd.

  De coalitie is druk bezig om hardnekkig onkruid te verwijderen, handmatig lukt niet zo goed. Ik begrijp dat handmatig werken vereist is, ter bescherming van de tere bloemetjes. Je kunt het onkruid ook bulldozeren, maar dat is niet duurzaam.

  De mensen die ‘gisteren’ een bloemetjes djarie eisen (rahan, etc), wat denk jezelf. Het vergt tijd om goeie zaden uit te zoeken en om vervolgens te planten in vruchtbare grond.

  ‘When a flower doesn’t bloom, you fix the environment in which it grows, not the flower.’ A.D.


  Maak melding

 2. Marcel een advies slik je braaksel weer snel in.
  Surinamers zijn temperamentvol mensen.
  Het gaat ook om hoe je met fouten om gaat.je kan van je fouten leren of je kan gewoon zo door gaan.
  En mensen die werken maken ook fouten .
  En aan een goede regering zie je dat ze hun fouten corrigeren.
  De afgelopen 10 jaar is er alleen maar fouten op fouten op fouten op………..fouten gemaakt
  En niets geleerd.
  Want ze zitten nog steeds hun braaksels aan het spuwen.

  NDP weg er mee.


  Maak melding

 3. Alleen Esmerald gelooft dat de regering het goed doet. We zijn nu al 9 maanden verder en de economische situatie van het land gaat nog harder achteruit. We leven inderdaad in een crisisperiode. Maar de vorige regering heeft ook zware crisissen meegemaakt. Maar de huidige regeerders maken het te bont. Ze nemen IMF in de arm terwijl de regering van Bolivia het IMF heeft bedankt. De militaire coup plegers hadden van IMF een lening gekregen van 350 miljoen US dollars. De huidige regering wil de lening niet. Het is een corrupt spelletje geweest met steun van Amerika.
  gemodereerd

 4. Hopelijk hebben de ministers niet te diep voorover gebogen, want anders waren ze in te nemen van achteren.
  Bovendien kom je dan ook niet toe aan goede ideeën.


  Maak melding

 5. Schipper het wordt steeds erger met dat gestotter van je.
  Je stottert nu ook al in hoofdletters.
  Trouwens van de fouten moet je leren.
  Dus je moet terug kijken wat er fout is gegaan.
  Om het nu te corrigeren.
  Daarom duurt het zo lang boi. Teveel fouten in het verleden gemaakt.

  Wi go sit-ing.


  Maak melding

 6. Schipper,

  Klopt het dat jouw peeenis elk jaar met 1 cm toeneemt? Je moet echt oppassen hoor. Tegen de tijd dat je 80 bent, heb je al een staart. Maar dan van voren……
  Ik weet niet wie je allemaal wilt martelen met je staart.


  Maak melding

 7. De oplossing is al heel lang bekend, maar men wil er niet aan.
  Stel slechts 4 loonklassen in, dan zijn de basisbehoeftes betaalbaar voor iedereen en houdt de staat genoeg geld over voor ontwikkeling.


  Maak melding

 8. De regering Santo. / B. is goed bezig.

  Beste landgenoten,
  De regering is zich aan het voorbereiden op de tweede fase. In nog geen 9 maanden zijn wij dus ready om de tweede fase in te gaan. Deze fase is van cruciaal belang voor onze toekomst en de toekomst van ons land. Laten wij dit beschermen en vooral meewerken.
  Wij gaan nu werken aan stabilisatie. Werkgelegenheid, lagere prijzen en koers en betere tijden zijn in het verschiet. We gaan nu concrete stappen zetten om dat proces daadwerkelijk in werking stellen. Indien wij allemaal meewerken dan kunnen wij dit jaar met trots en geheven hoofd het jaar afsluiten !
  Hopelijk hebben wij Covid dan ook onder controle en kunnen wij 25 november 2021 groots vieren.

  Let’s do it ! Jij doet toch ook mee.
  W’o set en. Krati !


  Maak melding

 9. De politie heeft te kampen met lege brandstof tanks. Lijkt me lastig boeven te vangen. Maar we zijn ready. We raffelen alles af. Prijzen worden om de haverklap aangepast. Maar we zijn ready. Weleens gehoord van de Franse slag?


  Maak melding

 10. Waarden en normen zijn zoek in dit land,komt een minister uitleggen dat hij in de fout is geweest by het oprichten van zijn prive bank en dat hij uit zijn fouten heeft geleerd,gewoon onzin,hij moet gewoon netjes zijn onslag indienen omdat zo’n fout niet geaccepteerd mag worden.Maar in SU hebben we zulke hoge waarden en normen niet,wat krom is wordt recht gesproken,zand er over en de minister gaat vrolijk verder met brokken maken,SURINAME voorwaarts met zulke losers
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.