dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidIsolatie en quarantaine accommodatie te Stoelmanseiland in voorbereiding

Isolatie en quarantaine accommodatie te Stoelmanseiland in voorbereiding

-

Does Travel - naar Suriname

De Medische Zending en NCCR zijn drukdoende met het treffen van voorbereidingen voor het opzetten van isolatie en quarantaine accommodatie in het dorp Stoelmanseiland. ā€œNiet iedereen hoeft naar de stad te komen. Voor personen bij wie de verschijnselen erg zijn of erger worden, zal daar de nodige zorg worden geboden, in afwachting op het afvoeren van de patiĆ«nten naar Paramariboā€, aldus Maureen Van Dijk, vertegenwoordiger van de Medische Zending in Suriname.

De MZ-vertegenwoordiger heeft vrijdag tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam ook informatie gedeeld over de situatie in het binnenland. Van 11 tot 15 juli is een medisch team geweest naar het oosten van Suriname, in het gebied tussen Drie Tabbetje en Stoelmanseiland.

Het team is afgelopen woensdag teruggekeerd met 31 swabs, waaruit 23 personen positief zijn getest. ā€œHet betekent dat er meer mensen zijn die positief zijn in dat gebied. Het gaat om de dorpen; Polo Kaba, Sang Beng Du Mi, Mooi Taki, Poeketie, Oeng Poesoe, Man Lobi, Wang Vinga, Stoelmanseiland, Goninikreek, Gan Kaba en Nason.ā€

De MZ-vertegenwoordiger heeft verder aangegeven dat er ook een missie met 14 swabs teruggekeerd is uit Apetina. In dit gebied hebben burgers ook COVID-19 symptomen of klachten. De resultaten van deze swabs worden vandaag verwacht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. In de tijdperk bouta was het onmogelijk om accomodatie op te zetten. Nu hij de bossen in gevlucht is en wellicht is opgevreten door wilde dieren, is alles mogelijk in Su. Vooruitgang na vooruitgang.


    Maak melding
  2. Het zou mooi zijn als dit, quarantaine accommodatie, op het Stoelmanseiland een permanente hospitaal wordt. Hierdoor kunnen zieken van de dorpen van de Tapanahonirivier, Lawarivier, Litanirivier, Marowiniriver daar voor behandeling terecht in het Sipaliwinigebied, Zuidoost Suriname. Hierdoor kan het Marowijne Hospitaal in het noordoosten ook ontlast worden en de behandeling van zieken snellen plaats vinden in de zuidelijke regio van Sipaliwini-Zuidoost gebied.

    Albina heeft ook al een hospitaal voor het distrikt Marowijne, Met een Ziekenhuis voor Sipaliwineikomt de medische behandeling dichterbij de burgers in dat gebied. Dit moet kunnen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES