Nederlandse medische experts aangekomen in Suriname

13
Nederlandse medische experts aangekomen in Suriname

Vrijdagmiddag is nog een team van drie Nederlandse medici aangekomen in Suriname, om vrijwillig hun kennis en kunde in te zetten in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om drie experts van Viroscience van het Erasmus MC. De experts zullen samen met epidemiologen ondersteunen om de clusters van corona in kaart te brengen. Zij hebben vrijdag op de vlucht ook sequence apparatuur en testmateriaal meegenomen.

Om in Nederland geld in te zamelen, om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19, is er op woensdag 8 juli een speciaal programma via de Nederlandse televisie uitgezonden. Het ging om een anderhalf uur durende live benefietshow bij de NPO, met verschillende artiesten. De show heeft inmiddels 1,5 miljoen euro opgeleverd.

De website www.nederlandvoorsuriname.nl blijft actief en mensen kunnen nog steeds doneren. Het geld komt onder meer ten goede aan medische apparatuur, beschermmateriaal, IC-bedden en andere middelen, waaraan een groot tekort is in Suriname.

13 REACTIES

 1. Top🙏 bedankt mensen, ik hoop van ganse harte dat jullie gezond, en wel straks mogen terugkeren naar jullie familie. Wij Surinamers zijn heel erg blij met jullie hulp.


  Maak melding

 2. Suriname is het land van vriendschap, liefde en respect. Laat dit ook ons visitekaartje zijn.

  Medische experts welkom in ons Switi Sranang.
  Nederland bedankt voor al het hulp en medeleven.

  Onze toekomst ziet er veel belovend uit. Krakti !


  Maak melding

 3. Wat ik nog steeds niet snap is het tekort aan medische spullen zoals bedden 6 goeie ziekenhuizen in Paramaribo voor een met een gemiddelde tot kleine te vergelijken gemeente in Nederland.
  Ze kunnen toch 1 locatie aanwijzen en personeel van al die andere inzetten? MI is er dan ook minder verspreiding plaatsvinden.
  Op het hoogtepunt hier ging men zelf ventielen printen of gecertificeerde ventielen van ander beademingsappparatuur geschikt maken voor gebruik op de ic/in de ziekenhuizen die nog maar beperkt toegankelijk waren voor niet Corona patienten. In het ergste geval waren zelfs de beademingsapparaten van dierenartsen een redding.
  Al dat geld voor die nieuwe apparatuur kan toch ook naar andere plekken gaan?
  Wanneer komt er een goed corona behandelpunt in Oost Suriname?
  Het leger kan toch binnen een week zoiets opzetten overal ter wereld waarom niet in Suriname?
  Ik hoop dat de nieuwe ploeg van Volksgezondheid beter zal omgaan met beschikbare ruimte middelen en verzorgers.


  Maak melding

 4. telegraaf.nl/nieuws/1291262553/nederland-geeft-suriname-extra-coronahulp

  Jammer dat nu pas bouters verdwenen is. Suriname had al lang uit net dal kunnen hebben gekropen als ndp niet aan de macht was.
  Eigenlijk zouden er nu nieuwe verkiezingen moeten worden gehouden.
  Misschien als op korte termijn de pleuris uitbreekt en zijne Excellentie, de president van Suriname de heer C. Santokhi, de brui eraan geeft.
  Dan zal de ndp minder dan 5 zetels overhouden, de VHP meer zetels verkrijgen en meer macht.
  nauwelijks aan het bewind en het lijkt alsof, nee het lijkt niet alsof het is zo, deuren opengaan, de kredietwaardigheid naar boven wordt bijgesteld, hulp wordt aangeboden.
  Hoe komt het toch dat dit nu wel gebeurt en de afgelopen jaren niet!


  Maak melding

 5. @John je hebt gelijk nu Bouterse het veld heeft geruimd gaan de poorten. Laqt dit een eye opener zijn voor de apatische suri’s. De NDP mag nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 6. @Wayambo jij t.f.s mongool dat je rondloopt. Spring vandaag nog van de bosje af. Jij geeft ene moer om Suriname. Je blinkt uit in het kontelikken van Bouterse. Afgelopen 10 jaar heb je hem de hemel in geprezen en Nederland vervloekt.
  Je hebt een ruggegraat van slagroom. Dus lekker opkrassen boeriki


  Maak melding

 7. Waarom gaan er nu wel deuren open ?

  Omdat iedereen weet dat Bouterse een criminele organisatie leidt. Bouterse is een parasiet dat bloedzuigt van zijn eigen arme en minder ontwikkelde volk. De regeringen olv Bouterse bestaat uit corruptievelingen en oplichters.
  Geen enkel fatsoenlijke regering wilt olv van Bouterse zaken doen met Suriname.
  China heeft ervan geprofiteerd en heeft zijn slag geslagen.
  Alle overeenkomsten die de NDP regeringen zijn aangegaan zullen gecontroleerd moeten worden. Want er is sprake van steekpenning en witwassen. Het geval / “handelswijze” van “Wijdenbosch en Ballast Nedam” heeft zich de afgelopen 10 jaar meervoudig herhaalt. China kan ook het een en ander verweten worden o.a. het geven van steekpenningen.

  Z.E. Santokhi heeft internationaal een goede reputatie.
  Suriname mag trots op hem zijn en het volk is Z.E. Santokhi in ieder geval alle medewerking verschuldigd.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. Volkspresident Chan doet meteen zaken met betrouwbare partners zoals Nederland en Amerika. Geen Cuba, Venezuela, Rusland, Ghana ed dictatoriale landen. Rest nu mpp meervoudige moordenaar in Santo Boma opsluiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.