• Het boek '#Suriname in het hart' van Diederik Samwel wordt opnieuw uitgebracht. Win een exemplaar op Suriname.NL - http://t.co/bN9ybrPxbo

Suriname Foto van de dag

Laatste berichten


Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Vandaag herdenking Bijlmerramp 20 jaar geleden

ramp

Vandaag is het 20 jaar geleden dat een Boeing 747 zich in twee flats in de Amsterdamse Bijlmer boorde. De vliegramp ging de geschiedenis in als de Bijlmerramp en wordt nog jaarlijks herdacht. Deze herdenking begint om 17.00 uur in het CEC-gebouw aan de Bijlmerdreef. Van daaruit gaat rond 18.00 uur een stille tocht naar het monument waar een minuut stilte wordt gehouden. Daarna volgt de kranslegging.

Zondagavond 4 oktober 1992 stort een vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg. Het vliegtuig is onderweg van New York naar Tel Aviv en heeft een tussenlanding gemaakt op Schiphol. Het vertrekt daar om 18.22 uur. Dertien minuten later crasht de Boeing in de Bijlmer en veroorzaakt een verwoestende vuurzee.

Bij de ramp komen 43 mensen om het leven, onder wie de drie bemanningsleden. Vele anderen raken gewond. Er zijn mogelijk ook slachtoffers onder illegale flatbewoners, maar hoeveel dat er zijn heeft men nooit kunnen achterhalen. De flats moeten na de ramp gedeeltelijk worden gesloopt. Overlevenden en nabestaanden richten op de plek een herdenkingsplaats in: het Groeiend Monument ‘de boom die alles zag’ aan het Nellesteinpad. Daar worden ieder jaar op 4 oktober de slachtoffers herdacht. Tijdens de herdenking vliegen er geen vliegtuigen over de Bijlmer. Lees meer op NOS.nl.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
  • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »