Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Cultuur oorzaak zelfmoord Hindostanen

zelf

PARAMARIBO, 11 sep – Cultuur behoort tot de voornaamste oorzaken van zelfmoord onder Hindostanen. Dit stelt arts Asha Mungra. Haar Unie van Surinaamse Vrouwen, USV, liet een sociaal onderzoek verrichten in zowel Nickerie als Den Haag, Nederland. Er zijn zeven oorzaken aangemerkt voor het immer toenemende aantal gevallen van zelfmoord.

Wat betreft cultuur, de doelgroep hecht veel waarde aan carrière maken. Ook het stichten van een gezin geldt traditioneel als sociale graadmeter. “Dit kan een bepaalde druk en verwachting met zich meebrengen waar niet iedereen aan kan voldoen. Als de druk te groot wordt kan men beslissen tot zelfdoding”, is de conclusie. Een andere voorname oorzaak betreft de zogenaamde gearrangeerde huwelijken.

Vooral vrouwen voelen zich vaker in het nauw gedreven. Dit dan als ze gedwongen worden met iemand te huwen die niet hun voorkeur heeft. Opmerkelijk in de conclusies is de rol die Bollywood films wordt toebedeeld. Zelfmoord of dreiging daarmee wordt er wel eens als oplossing voorgespiegeld, vooral bij liefdesproblemen. Bij de naar Nederland geëmigreerde Hindostanen kunnen cultuurshocks meespelen.De overgang van premoderne naar moderne Westerse samenleving kan best te veel blijken.

Geconcludeerd wordt dat een “hoog percentage Hindostanen in Nederland vasthoudt aan de premoderne cultuur die heerst in Suriname.” Financiële, maar ook emotionele armoede geldt evenzeer als oorzaak. Vrouwen willen wel eens kiezen voor zelfmoord als er in een relatie geen uitweg mogelijk lijkt. Mannen gaan tot de daad over als ze frustreren onder de last van onder meer financiële problemen.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 111 reacties

 1. Abdoel, volgens jou ben ik een pedo, en jij, joe, ja
  een loeber man ben jij joe e djompo baka en e go ini a bakasee, foe ma nengre, geniet ervan, abdoel, maar doe dat niet bij kleine kinderen ok, me e wakti joe now, bering kong.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 2. Go hanga you srefie, diediebrie anjoemara alias AmonrA. Hell e waktie you foe den mang you kierie.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -1
 3. Reactie op het berichtje van 12.29 u door een anjoemara
  alias amonrA, luister dat stuk touw heb ik al,in de hel ben ik al, wanneer kom jij eraan, wil je meer weten, komt nog, maar ga jij maar lekker loeben, loeberman,in de hel kan het ook.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -2
 4. Go boel anjoemara boi

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 5. Abdoel. ie doro, goed zo maar solanga joe ne djopmpo
  kong tap mie, a boeng a no kang toe, want ik heb een vork daarrrr zitten, dus je kan er niet innnnn, kreng go tap wang trawang, en go boeng diepie, aan de voorkant kan je dan je jas ophangen. me wakti, joe now.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 6. Anjoemara is nu ook homo, hahaha

  Geven jullie hem ervan langs hoor. Het is een echte schoft.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -2
 7. zelfdoding is een groot probleem in nickerie ,er moet meer gesproken worden op alle scholen ook via media want er is geen duidelijke oorzaak waarom iemand dood wil gaan door zelfdoding.De gemeenschap moet allert zijn en wij moeten sociale controle opelkaar uitoefenen,Elk mens heeft recht om zijn eigen leven te leiden zoals hij of zij het wenst,en het moet afgelopen zijn met die onderlinge discriminatie van hindoes, moslims en christen wannt de godsdienst is heel vaakeen drempelvoorjonge kopppels

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 8. John A wat ben jij dom zeg, lees mijn berichtje goed,
  mie, ja, ik ga altijd via de voordeur naar binnen, die idioot die Abdoel, eng na wang loeberman, jij toch niet John, no mek grap jere, a job e denkie tak mi e
  loeb, foe a no loeb mie mi swaar wang vorkoe, if a kong mi e tjokking eng.
  En nog ewat jij bent toch geen schofttttt, nee toch.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -1
 9. Anjoemara, we hebben allemaal gezien wat voor vunzigheid je post op de forums en Neus ervan langs geeft met je kronkels, daarom vinden de meesten van ons je een schoft en vormen we 1 front tegen je.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 10. John, je hebt het over we, gelul het draait om jou en haal anderen er niet bij, en ik ben of begin niet over rottigheid die Abdoel die begon, ja en dan geef ik hem van katoen, duidelijk of niet, en je hebt het over de meesten van ons, jezelf geef dat aan, en zeik niet zo en wie is Neus who the hell is neus, bedoel je je eigen bigi noso, zeg het maar, gelukkig ben jij niet diegene achter deze site die het voor het zeggen heeft, anders was de hele boel al naar de klllllllll
  en ik wacht op je reactie, wel doen ja.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 11. homo,s op dit forum gedraag je of ga ergens met elkaar spelen of betasten als je elkaar leuk vind.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »