WWF hekelt olieboringen Surinaamse kust

7

PARAMARIBO/KOREA, 11 sep – Het Wereld Natuurfonds, WWF, is niet te spreken over de ‘agressieve speurtocht’ naar aardolie voor de Surinaamse kust. Dit staat in een motie die is ingediend tijdens het congres van de Internationale Unie voor Natuurbehoud in Jeju, Korea. De regeringen van zowel Suriname als de buurlanden Guyana en Frans Guyana krijgen de wind van voren.

Volgens het WWF is de exploratie naar olie bepaald onverantwoordelijk. Het natuurlijke leven in en boven de zee zou er gevaar door lopen. Het ecosysteem zou al ernstig verstoord zijn. Ook zijn er aanwijzingen dat uiteindelijk het milieu ernstig ontwricht zal worden. Dit dan als de huidige manier van olieonderzoek wordt gehandhaafd. Het fonds eist meer controle op de zoekactiviteiten. Of anders moet het werk worden gestaakt totdat er meer garanties komen.

Garanties dan dat het milieu geen gevaar loopt. Volgens het WWF wordt geen rekening gehouden met de ‘kwetsbare’ aard van het ecosysteem. Het systeem is in alle drie Guyana’s zo ongeveer hetzelfde. Het fonds twijfelt ook aan het vermogen van de drie landen goed in te spelen op olierampen. Bovendien is een groot deel van de bevolking afhankelijk van de visserij. Nu geldt zeker voor Suriname en Frans Guyana, dat de eigen bevolking traditioneel geen interesse heeft in een vissersbaan.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Indien het WWF zich zorgen maakt over de kust olie boringen,zou ik ze dan maar ook naar het binnenland sturen!Om maar te laten zien welke vergiftigde maanlandschappen er door de hebzucht van de mens zijn ontstaan!-
  Dit zijn aanwijzingen dat het milieu ernstig is ontwricht.
  Ook daar is de exploratie naar goud bepaald onverantwoordelijk.
  *Het natuurlijke leven in water en op land loopt steeds meer gevaar.
  *Door de grote hebzucht is ook daar het ecosysteem ernstig verstoord.


  Maak melding

 2. Bedankt WWF,bedankt om bezorgd te zijn over onze ecosysteem.De leiders waarmee deze drie kleine landen opgescheept zitten denken alleen aan HUN belang en niet aan nationaal belang.
  Zie maar het vb WWF,
  In Suriname is men naarstig op zoek naar goud in de binnenlanden met het gevolg kwikvervuiling a la dol aan de gang.Jullie moeten het weten WWf , dat de corrupte ndp regering een dikke vinger in de pap heeft in deze goudkoorts …van vader tot zoon ,tot ministers (ondeskundigen)
  en niemand die ze wat kan doen …jaja..Amnestie vandaar.
  Anyhow bedankt WWF ,om zo alert te zijn .
  Thank you!


  Maak melding

 3. ja mijnheer Ray uw reactie vind ik geweldig, de nadelen als gevolg van de exploratie naar olie is zeer ernstig. Denk maar aan de flora en fauna die aangetast worden. Ons natuurlijk milieu wordt bedreigd. Waar zijn de beleidmakers en stichtingen die dit moeten voorkomen ????


  Maak melding

 4. wwf lopen jullie door kom su niet vertellen wat ze moeten doen en niet moeten doen terwijl de ontwikelde landen gas en olie boren op antartica ..su zal gek zijn om naar deze gasten te luisteren .als zij niet willen dat su naar olie boord moeten zij met geld komen …elk land wil ontwikkeling .su zet jou werk voort niet luisteren naar hypocrieten .


  Maak melding

 5. WWF waar waren jullie toen er in jullie eigen achtertuin werd gegraven? Er is voor de kust Frans Guyana olie gevonden en volgens mij moet je boren toen waren ze stil en nu eisen ze dat Suriname moet stoppen met boren en mensen gaan hier bedanken??Raar is dat. Suriname neem laat je niet bang maken en ga door met zoeken naar het zwarte goud voor je kust. Enkele ontwikkeling brengt wat schade met zich mee. Er moet gewoon geprobeerd worden deze te beperken. WWf ga acties voeren bij Holande in Frankrijk. Ray even dit de leider van een van die kleine landen zit in Frankrijk hoor . Dus WWf eerst de balk in je eigen achtertuin bewerken voor je naar die splinter bij de buren gaat zoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.