za 1 aug 2015 05:30
post thumbnail

VU-student onderzoekt waarom Hindoestanen op de PVV stemmen

321

Strengere migratiewetgeving is een belangrijk punt voor de Partij voor de Vrijheid (PVV). Toch stemden relatief veel Nederlandse Hindoestaanse Surinamers in 2010 op de PVV. VU-student Social Research Shashi Roopram onderzocht dit fenomeen en vond drie mogelijke verklaringen.

Vandaag, donderdag 30 augustus presenteert hij zijn onderzoek tijdens de KIESkleurig Conferentie 2012 in de Bibliotheek in Den Haag. VU-wetenschappers van Kieskompas spreken dan over de rol van etnische kiezers in de komende Tweede Kamerverkiezingen. Daarna gaan enkele kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie.

Tijdens de conferentie gaan politici zoals Tofik Dibi (GroenLinks), Tanja Jadnanansing (PvdA), Sadet Karabulut (SP) en wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam met elkaar en met het publiek in discussie over deze en meer onderwerpen. Daarnaast vindt er een tweede paneldiscussie plaats met onder andere Andree van Es (wethouder van Amsterdam) en Kirty Matabadal (VN Jongerenvertegenwoordiger) over het onderwerp jongeren en (wereld)politiek.

321 Reacties | Plaats Reactie

 1. het beste wat jullie kunnen doen is opzouten naar jullie eigen land ”een hek erom heen en uitvechten.

  woensdag 5 september 2012 om 12:04 uur
 2. ja kees;;;;jij doet net alsof wij erom gevraagd hebben om naar nedeuro te komen,,;jou voorouders waren zo hebberig en gierig,moordlustig met mijn voorouders bezig,dat zij mijn voorouders gingen ontvoeren en naar nedeuro brengen om slaven arbeid voor hen te verrichten;,nu jij met hun nageslacht(ons) te maken hebt,wil jij ineens van ons af en mogen wij elkaar afmaken.

  wat een hypocrit ben jij ,,,,BAH,;ga jij ons vergoeden voor het aangebrachte schade in mentale en geestelijk opzicht?,,en niet te spreken over materieele schade,,,ik denk het niet

  woensdag 5 september 2012 om 12:33 uur
 3. @Boycotten
  Hoe weet je dat Jacobus hoog en droog in Suriname woont en geen hindoestaan is?
  Jaja.Je kent hem!Whuahuahuahahaaaaaa!

  woensdag 5 september 2012 om 12:51 uur
 4. @Jaivi
  Over de hele wereld zijn verraders.
  Maar hier in Nederland zijn jullie dat!
  De Marokkanen zijn ook op de hoogte!Whuahuahuaaaa!
  Dat heeft iemand van jouw soort goed onderzocht.

  woensdag 5 september 2012 om 12:58 uur
 5. Dank Boycotton.
  Maar TEGEN zoveel stank en verrotting als fred en felix en dergelijke sujetten van hun inborst verspreiden,is zelfs het beste Florida water niet opgewassen.

  Cobie.

  woensdag 5 september 2012 om 14:10 uur
 6. @Felix,

  Ja ik ken iedereen hier op wkn.
  Ik ken jou ook: blackamang, 60 plus, beetje veel kaal, brilletje, buikje, ja toch.

  Sjeetje mang, deng mang disie yere skieng yere.

  woensdag 5 september 2012 om 14:12 uur
 7. In geval u niet weet.
  Florida water wordt gebruikt om de lijken geur te maskeren als het lijk opgebaard ligt voor afscheid.

  Cobie.

  woensdag 5 september 2012 om 14:17 uur
 8. @ Feeeeeelixxxxxx,
  poes poes poes,
  waar ben je.

  Felix gebruikt ook florida water, maar als parfum.

  woensdag 5 september 2012 om 14:20 uur
 9. @Jacobus @Boycotton.
  Felix zal niet bij zijn wanneer de Marokkanen jullie mars gaat breken.Jullie gaan alle dahl terug in je babba schijten en met de zelfde kleur gaat het eruit jullie reet spuiten.Dan zal ik ook florida water voor jullie brengen hoor!

  woensdag 5 september 2012 om 14:33 uur
 10. @felix,

  Oke nu wordt je ordinair.
  gedraag je mang.

  Je woont duidelijk niet in Nederland.
  Bang voor die mokro-snotapen?
  Wij Surineds rijden achteruit, ie sabie tog

  Maar je geeft geen antwoord, klopt die beschrijving?

  woensdag 5 september 2012 om 14:43 uur
 11. Felix man,
  ga voor de spiegel staan en kijk goed naar jezelf.Ik garandeer je dat je daar iets als een mens ziet in hevige staat van ontbinding.Je bengelt al met je benen in het graf zonder het te beseffen.En denk er om dat JA JA en NÉNÉ mij hebben groot gebracht dus ben je gewaarschuwd joe abani.Volgend keer als je Sur.bezoekt,zorg ik persoonlijk voor dat mijn broertje je komt halen en voor hem Boma zijn 2e tehuis.

  Cobie.

  woensdag 5 september 2012 om 14:44 uur
 12. @Boycotten
  poes poes poes,
  waar ben je.
  Zoek je naar een poes?O Zij is ergens onder een sari met veel grijs haar in je huis aan het stinken?Ga goed kijken en neem 2liter florida water ook mee.Kan je haar niet vinden dan heeft jou zoutzuur haar veschroeid!Ik help je zoeken …….poes poes poes,waar ben je.Feeeeeelixxxxxx,
  Whuahuahuahuaaaahahaha!

  woensdag 5 september 2012 om 14:52 uur
 13. @Felix,
  ooh shoot you na wang owroe bejaarde kater.
  sorry hoor.

  Die beschrijving is een schot in de roos.
  je bent duidelijk gepikeerd.
  Ie hatie ei brong.

  Gedraag je naar je leeftijd, want je bent duidelijk een owroe bejaarde kaw.

  En nu terug naar je hok.
  Speeltijd is voorbij. je hebt lang genoeg gelucht voor vandaag.
  Luiers aan en bedje toe.
  swiete dromen felixje.

  woensdag 5 september 2012 om 15:01 uur
 14. @kees

  Ik ben al weg hoor. Maar hier staat je kooitje al klaar hoor. In mijn land ben je welkom en we zullen heel goed voor je zorgen. Je kunt kiezen uit vijf merken hondenbrokjes en je mag elke dag bezoek krijgen van die andere keffertjes van stormfront

  woensdag 5 september 2012 om 15:13 uur
 15. @Jaivi

  Ik heb ingebonden maar jij gaat gewoon door. Dank je wel voor het vertrouwen.

  Over dit onderwerp is wat mij betreft alles al gezegd en wat er nu overblijft is nogal boring en niet leerzaam. Maar dit is een openbaar forum en ik snap al die gefrustreerden wel. Helaas gaat het nergens meer over.

  woensdag 5 september 2012 om 15:21 uur
 16. het lijk of deze side alleen voor boycotten bestaat he veel dingen die hij schrijf is gewoon ppppppoooooeeeeeep echtwaar hoor ,,

  woensdag 5 september 2012 om 17:08 uur
 17. zijn jullie nog steeds aan het bekvechten ..nogmaals vechten jullie het uit in eigen land
  ..wilders moet jullie allemaal het land uitzetten ,'”hebben jullie het nog steeds niet door dat wilders nederland voor de nederlanders moet zijn ,henk en ingried dat verstaan wij .
  allemaaltuig dat van verre komt en alleen maar overlast komen veroorzaken ,de meeste criminaliteit wordt door jullie buitenlanders veroorzaakt .

  woensdag 5 september 2012 om 17:42 uur
 18. @kees

  Hoi keesie, ben je er nog jochie. Ik snap wel dat je graag je zwakzinnigheid hier wilt bewijzen maar dat hoeft helemaal niet hoor. Doe echt geen moeite want wij allochtonen weten al lang dat jij tot de tokkies behoort.
  Ik heb mezelf al uitgezet en ik bespaar Wilders en aanhang waaronder jij daarmee al een hoop gedoe. Ik vind het ook helemaal niet erg als jullie alle buitenlanders uit jullie eeuwig naar koeienstront ruikende polder gooien. Gooi ze er allemaal maar uit en bouw een hele dikke muur romdom je poldertje Calimerostan. Wij allochtonen laten het dan graag vanuit het buitenland vollopen met water. Wat zal de wereld ons dankbaar zijn! 😉

  PS: Ingried?????? Je bedoelt zeker Ingrid. Misschien kun je ooit eens in het buitenland je eigen taal leren. Hopelijk kun je wel zwemmen!!!!!

  woensdag 5 september 2012 om 22:41 uur
 19. jaivi heb je gelezen hoeveel vrouwen in huis worden gehouden .ze zijn gedwongen om te trouwen en worden in huis opgesloten …er wordt vermelt dat er ook surinaamse vrouwen er bij zijn ..jaivi er is werk aan de winkel ..men vermoet dat het gaat om hindustaanse pakistaanse marokaanse en turkse vrouwen die worden opgesloten in kamers ..ik heb je eerder gezegt dat je beter niet geboren wordt als meisje of vrouw in deze genoemde landen …in suriname komt het weinig voor omdat de vrouwen en meisjes mondig zijn geworden ,,maar ja ieder een is te veel .
  jaivi hoort jou familie er niet bij .

  donderdag 6 september 2012 om 08:23 uur
 20. Tyrone spong is helemaal geen hindoestaan / Koelie Die man zn vader is joods en zijn moeder is half indiaan half creol.

  zondag 23 juni 2013 om 17:33 uur
 21. Hindoestanen die op Wilders stemmen hebben niet door dat Wilders, maar vooral zijn autochtone aanhang, alle buitenlanders met een kam scheert. Je bent of blank met een West-Europese achtergrond of niet. Zo niet, dan deug je niet, volgens de PVV.

  zondag 23 juni 2013 om 17:59 uur

321 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com