VU-student onderzoekt waarom Hindoestanen op de PVV stemmen

321

Strengere migratiewetgeving is een belangrijk punt voor de Partij voor de Vrijheid (PVV). Toch stemden relatief veel Nederlandse Hindoestaanse Surinamers in 2010 op de PVV. VU-student Social Research Shashi Roopram onderzocht dit fenomeen en vond drie mogelijke verklaringen.

Vandaag, donderdag 30 augustus presenteert hij zijn onderzoek tijdens de KIESkleurig Conferentie 2012 in de Bibliotheek in Den Haag. VU-wetenschappers van Kieskompas spreken dan over de rol van etnische kiezers in de komende Tweede Kamerverkiezingen. Daarna gaan enkele kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie.

Tijdens de conferentie gaan politici zoals Tofik Dibi (GroenLinks), Tanja Jadnanansing (PvdA), Sadet Karabulut (SP) en wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam met elkaar en met het publiek in discussie over deze en meer onderwerpen. Daarnaast vindt er een tweede paneldiscussie plaats met onder andere Andree van Es (wethouder van Amsterdam) en Kirty Matabadal (VN Jongerenvertegenwoordiger) over het onderwerp jongeren en (wereld)politiek.

Bekijk ook:


321 REACTIES

 1. Volgens mij is het heel simpel: Geert heeft een hekel aan Moslims en sommige Hindoes ook. Bovendien wonen veel Hindoestanen in de Haagse Schilderswijk waar ook veel Turken en Marokkanen wonen. En tussen die groepen botert het niet zo. Dus twee redenen.


  Maak melding

 2. Jammer, en ik durf ook te wedden dat er een paar moslims hindustanen ook tussen zullen zitten. Vergeet niet dat het vandaag Moslims zijn die het moeten ontgelden en morgen de Hindus of Boedhisten…Dit is de reden waarom ik VHP helemaal niet vertrouw…


  Maak melding

 3. Stemmen op de PVV en wie dan ook, iedereen moet het zelf weten, feit is Geert zal geen premier worden in dit land anders zijn de rapen gaar en zijn partij wordt ook niet de grootste. Deze man kun je niet vertouwen het is geen domme jongen, maar wie wil nog met hem samen gaan, ik stem sowieso niet op hem.
  En over de VHP gesproken wat iemand hierboven aanhaalt, is zeker zo, het is een partij met name in Suriname die geen flikker meer voorstelt ann 2012.


  Maak melding

 4. Iedereen weet hoe Wilders denk,hij is tenminste eerlijk hij praat niet achter jou rug zoals de rest van de politicus dat doen.wat ik wel erg vind is dat onze suhindoestanen denken dat Den Haag van hun is,omdat suriname kolonie was van nederland denken ze dat ze meer recht hebben dan andere buitenlanders.simpel voorbeeld een suhindoestaan(dokter of advokaat)die gaat met vakantie naar maastricht en zoek een adres loop twee in de zelfde straat op zoek naar een huisnum,een nederlandsgezin zit in de woonkamer zoonlief zeg tegen papa kijk een fricandel voor de tweede keer,papa ja is een asiel zoeker.niet wetende dat die suhindoestaan een dokter of advokaat is.Hiermee wil ik aangeven dat wij allemaal buitenlanders zijn….weg met wilders….. Zo denk de stadsnegers dat Suriname ook van hun is….wakker worden jullie


  Maak melding

 5. Ik ga wel op Geert stemmen als hindoestaanse. Mijn moslim collega,s ook, maar ze durven het niet hard op te zeggen. De rest van de politiek (incl de hindoestaanse zakkenvullers) vertellen elke keer een andere verhaal. Niemand doet iets aan de criminaliteit. Geld beluste asielzoekers, onderontwikkelde importbruiden enz. Enja Geert zegt tenminste wat hij denkt en daar houden de mensen van. Wie wilt een slappeling als Rutte en de rest van die oude seniele mannetjes in de politiek. Ze kiezen allemaal massaal voor hun gezin en krijgen een royale wachtgeldregeling en wij maar doorwerken tot wij dood erbij neervallen.


  Maak melding

 6. Ursula,lieg niet he,geen enkele Moslim zou ooit op Wilders die rascist,stemmen.
  Hindustanen ,althams de Surinaamse, stemmen op Wilders enkel en alleen maar omdat hij ze zg een Mandir heeft beloofd,die stommelingen gaan zonder het te beseffen in zijn val.Ik heb een hele goede en degelijke Indiase familie als buur, die komen rechtstreeks uit India,ze zijn praktiserende Hindus, zij zeggen dat,ze niet begrijpen dat de Surinaamse Hindus zich zo laten bedotten door Wilders door mee te gaan in hun haat tegen de Moslims.In de meeste delen van India leven de Moslims en Hindus vreedzaam met elkaar.Toen vertelde ik hen over de zg.Sur.Hindustanen,die haten alles wat niet Hindustaan is,bv de creolen ,Chinezen,terwijl ze zelf hun winkels en bedrijven tegen woekerprijzen aan de Chinezen hebben verkocht,nu kunnen de Chinezen het heen en weer krijgen,zelf hebben mijn ouders nooit zoveel haat meegemaakt in Suriname tegen de Moslims,maar hier in Nederland lopen de Sur.Hindus blindelings achter Wilders aan, de echte Indiase familie luisterden met veel verdriet naar me,hun reaktie was,ach ach ach,laat ze maar lekker in die kuil vallen,als Wilders aan de macht komt zullen ze hun fatale fout in zien.

  Die Sur.Hindustanen,haten zelfs de Sur.Creolen hier in Ned. dus wat verwacht je van zulke naapers.

  Ik ben een trotse Jampa die niemand haat ,ik ben vreedzaam en praat niemand naar de mond.


  Maak melding

 7. Een stem op wilders is een verloren stem.

  Ze mogen dan met 1 miljoen stemmers zijn, maar er zijn nog steeds circa 8 miljoen stemgerechtigden die anti zijn.
  wilders stelt niets voor, dat domme anti-EU gedoe is te gek voor woorden.
  Met wilders aan het bewind raken we in een nog grotere economische strop.
  Wat wil je, een paar asielzoekers erbij of een failliet Nederland.

  Blijf niet hokken in je hindustani biertie omdat je zonodig die dhal en morjon winkel in de buurt wil hebben.
  Ga in een dorp wonen, lekker rustig geen last van mokros.


  Maak melding

 8. Ik ben geen moslim,christen,budist of wat voor religie dan ook,,dus stemmen doe ik niet ,,en waarom het hindu bevolking massaal op willetje willen stemmen,zal zijn rede hebben,,,het zal mischien met onzekerheid te maken hebben


  Maak melding

 9. Men heeft in het Westen voortdurend de mond vol van diversiteit, wederzijds respect en dialoog zodra de islam ter sprake komt. In de islamitische wereld echter is het omgekeerde het geval. Daar bestaat geen werkelijke dialoog, noch is er sprake van wederzijds respect.

  In de islamitische wereld wacht christenen, joden, hindoes en alle andere niet-islamitische gelovigen: verboden, discriminatie, uitsluiting, vervolging en bestraffing.

  Er is niet één land met een moslim-meerderheid waar andere religies met enig respect behandeld worden. Christenen en joden worden op zijn best getolereerd, als minderwaardige kuffars behandeld, en zijn als dhimmies onderhevig aan alllerlei discriminatoire en vernederende maatregelen. Er is ook niet één land met een moslim-meerderheid waar vrijheid van meningsuiting en vrijheid van gosdsdienst voor alle inwoners bestaat, noch gelijke rechten voor zowel vrouwen als mannen. Zelfs met een moslim minderheid staan die westerse verworvenheden onder zware druk.

  Men heeft de mond vol over de PVV, dat die groepen uitsluit. Feit is dat de PVV alleen de vinger legt op criminele personen die, omdat zij geloven in de Islam, personen en groepen uitsluiten. De PVV doet dat met woorden en niet met geweld. 12 september stem ik op PVV !


  Maak melding

 10. Deze soort mensen die hindoestanen die voor Wilders stemmen vindt ik echt een laage streek van hun,ze weten niet beter,jammer hoor,want ik scheer niet allemaal over een kam,maar zijn meestal de domme hindoestanen,die hier pas hun kansen hebben gekregen en in Suriname waren ze koelies voor hun eigen volk,dus laat ze maar stemmen voor Wilders,ze denken misschien dat ze Hollanders zijn,ze willen zieltjes winnen van de heer wilders,wat een clubje domme buitenlanders,deze mensen vermoorden zelf hun moeder of vader en broer,alleeen om beter van te worden dat is een bewezen feit in suriname,wat zielig met hun,na mie takie,Wilders staat niet op jullie stemmen te wachten maar is meegenomen voor hem,Deze Wilders is een racist en een facist


  Maak melding

 11. @Neetjeman, wens je veel succes als je ooit een kerk of een tempel in Mekka wilt gaan bouwen. Hoop dat je een goede levensverzekering afsluit. Over facisme gesproken …whahahahaaaaa … Die mannen met die jurken en baarden zijn de grootste racisten en pedofielen die er zijn. Islam boven alles. Uithuwelijken van minderjarigen is ook de normaalste zaak van de wereld. Te walgelijk voor woorden. Je weet niet waar je het over hebt man…. zgn politiek correct doen.


  Maak melding

 12. De plannen van de PVV scoren goed op terreinen als economische groei, werkgelegenheid en koopkracht. Dat blijkt maandag uit berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) die 10 verkiezingsprogramma’s onderzocht. Dat is precies de reden waarom ik op de PVV stem en niet vanwege hun islam standpunten. En ongetwijfeld zullen er meer mensen net als ik die om deze redenen op de PVV stemmen. De PVV is een fatsoenlijke liberale partij, niets mis mee.


  Maak melding

 13. Neetjeman. Wat weet jij over hindoestanen, en als jij een hindoestaanse ben dan heb jij zeker je vader, moeder en broer vermoord daarom weet jij het zo goed. En trouwens hier gaat over stemmen en zo, maar niet over wie en wat vermoord heeft. Kumari


  Maak melding

 14. staar je zelf maar blind,wilders heeft het tegen een ieder die anders is.maak je borst maar nat ,als hij komtgaat hij jou ook pakken,hindoe moslim neger alles wat een andere huidskleur heeft,vooral jullie die op hem gestemd hebben.ga maar naar india kan je gaan pienaren daar.jullie vertellen toch dat jullie uit india komen als men het vraagt.pak je zooi en vertrek naar daar.


  Maak melding

 15. @Inafsabie & @Mohammed Ozir.
  Ik zou jullie reactie tot één willen smeden!Je vult elkaar aardig aan!Maar dan zijn we er toch niet helemaal(sterker nog misschien helemaal niet).Om hierover een idee te hebben en daarna een uitspraak te kunnen doen moet jij de Hindoestaan(uit India,Suriname en Nederland)in al zijn gelederen kennen c.q. hebben bestudeerd.En dat is een helskarwei.We kunnen het daarom ook aan deskundigen overlaten.
  We zullen terug moeten gaan naar zijn roots in India,daarna zijn handel en wandel tijdens de ‘tussenstop’ in Suriname en last but not least zijn uiteindelijke eindstation,c.q.Nederland(i.h.b.’s-Gravenhage) onder de loep moeten nemen.
  Dan pas zal je enigszins antwoord krijgen op hun Sectarische,etnische,racistische,streberige houding in de hedendaagse gemeenschap.

  Mijn eigen ervaring!(Een kort stukje)!
  In de jaren ’70 verkeerde de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland in een identiteitscrisis.Het was onder de Hindoestaan bijna mode geworden zijn afkomst te verdoezelen c.q. te verloochenen.
  Waarom?-
  De (Creoolse)Surinamer in Nederland droeg toentertijd een slechte naam.Hij was,althans in de ogen van de bevooroordeelde autochtone bevolking:lui,wilde niet werken,wilde liever WW.Of ging liever de criminaliteit in als pooier, prostituee,drugsdealer c.q. -gebruiker etc.
  Het waren rokkenjagers,messentrekkers,kwamen nooit hun afspraken na,waren nooit optijd en ga zo maar door.
  De Hindoestaanse Surinamer daarentegen,eenmaal hier neergestreken, wilde zich daarom niet met die groep Surinamers identificeren dus wilde daarom elke assiociatie met Suriname te niet doen.Wie uit uit Suriname kwam droeg immers een slechte naam.Dus wekten zij de schijn niet uit Suriname maar uit India afkomstig te zijn.Sommigen gingen zelfs zover door hun naam te veranderen(door vaak Singh als achtervoegsel te gebruiken).
  Dus de reden dat men nu weer massaal op Wilders stemt/heeft gestemd is mij niet vreemd en daar zal toch ook weer een (racistisch en/of sectarisch) motief aan ten grondslag liggen.

  @Ferdinand Hossenbux
  De NDP heeft de Hindoestaan niet kunnen vasthouden.Ik wil een weddenschap met je aangaan dat de VHP bij de komende verkiezingen één van de 3 grootste partijen,zo niet de grootste wordt!Bouta denkt niet etnisch (trouwens dat kan hij zich in de penibele positie waarin hij momenteel jurdisch verkeert onmogelijk).De Hindoestaan daarentegen denkt (zoals alle etnische politieke partijn in Suriname) eerst etnisch dan in economische termen).Ze zijn erg teleurgesteld/boos in/door de behandeling die ze van de NDP (lees DDB) hebben gekregen en zullen in 2015 massaal voor de VHP kiezen.Daarom zie ik hun massale aanwezigheid in de NDP louter als ‘infiltratie’!Het wordt spannend!
  Mark my words!!!!


  Maak melding

 16. Neetjeman. Trouwens zijn de hindoestanen niet dom. En waren hindoestanen, ze zijn hindoestanen en ze blijven hindoestanen. En als jij ze koelie noemt ook goed. En trouwens ze zijn geen Hollanders maar hindoestaanse Hollanders. Als ik jou was dan zou ik ook met een domme club beginnen en over vier jaar stemmen de muizen en kakkerlakken op jou. Dan word je misschien ook beroemd als de domme hindoestanen die nu zo populair is en jij niet. Dus stem over vier iedereen op neetjemans m k. Kumari


  Maak melding

 17. @Koos de Jong
  Je schrijft:”Feit is dat de PVV alleen de vinger legt op criminele personen die, omdat zij geloven in de Islam, personen en groepen uitsluiten. De PVV doet dat met woorden en niet met geweld.”

  Jij mag stemmen op wie je wil en ik wil/(hoef) dat bovendien niet eens (te) weten.Ik zal de eigenlijke waarheid toch nooit weten.Als jij in het hokje staat ben jij jouw enige getuige!(Geheime verkiezingen!!).
  Mijn vraag echter aan jou is:-
  Welke politieke partij in Nederland doet dat volgens jou dan niet?
  Je zou om dat argument dus op een willekeurige partij kunnen stemmen.Er moet nog iets dieper bij je liggen en niet dat flut aangehaalde argument!
  Wil jij mij dat dan even uitleggen?


  Maak melding

 18. De partij van Wilders is niet gestoeld op democratie
  omdat PVV een beweging is met aan het hoofd Wilders
  die alles in zijn eentje bepaalt.
  Een soort dictator die geen tegenspraak duldt.
  De programmastandpunten van de PVV bestaan voornamelijk uit rechtse en nationalistische standpunten. Om die nationalistische en rechtse standpunten kracht bij te zetten hanteert Wilders de populistische woorden zoals; behoudt van ‘onze’ democratische rechtsstaat, ‘onze’ veiligheid,’onze’ welvaart en ‘onze’ onafhankeijkheid.
  Zo speelt Wilders goed in op de sentimenten van vele mensen omdat hij weet dat bij iedereen veiligheid
  een belangrijke issue is en velen trappen daar met
  ogen open in. Ja, zelfs mensen van buitenlandse afkomst
  die denken dat veiligheid de belangrijkste issue is van Wilders. Deze mensen van buitenlandse afkomst die sympatie hebben voor Wilders beseffen niet dat
  zijn ware doelstelling is om hele bevolkingsgroepen uit te sluiten.
  Wilders is een man die van alle buitenlanders eist dat zij zich aanpassen maar zelf overtreedt hij alle fatsoensnormen wanneer het gaat om het beledigen en uitsluiten van een hele godsdienst en bevolkingsgroepen.

  Mensen die op PVV stemmen lijken de tweede wereldoorlog vergeten te zijn (een dieptepunt in de geschiedenis van de mens) toen een man met een snorretje ook de schuld gaf aan minderheden en met name de Joden moesten het ontgelden. Na de tweede oorlog werden de volgende woorden uitgesproken; ‘ .. dit eens, maar nooit meer’.
  Maar deze woorden schijnen sommigen alweer vergeten te zijn.
  Het type beleid dat de PVV voorstaat daar moeten wij met zijn allen bang voor zijn.
  Wilders is iemand die niet probeert te binden maar
  juist probeert te scheiden.
  Wilders is een semitisch volk aan het wegzetten. Hij is alleen maar problemen aan het benoemen en piekmomenten in de pers aan het zoeken om te zeiken. Moeten we dan ook alle supporters van voetbalwedstrijden uitsluiten omdat keer op keer dezelfde groep hooligans rotzooi trapt, vernielingen
  pleegt en de samneleving angst inboezemt?
  Een probleem durven te benoemen wil niet zeggen dat je daardoor een hele samenleving of groep uit moet sluiten.

  Het beleid dat de PVV wil voeren lijkt op dat van nazi-Duitsland; een zondebok aanwijzen en de ‘lebensraum’ verwezenlijken. De Joden werden gezien als ‘bacillen’ die de Duitse Natie ‘ziek maakten’ en ‘ondermijnden’.
  De Duitse bevolking werd constant ‘gevoed’ met deze nationalistische leuzen en waar een nationalist aan moest voldoen. Op gegegeven moment werden deze leuzen ook als waarheid aangezien.
  Met als gevolg dat er een klimaat ontstond waarin het als normaal werd gezien dat de Joden uitgemoord werden.
  Iemand moet het een keer tegen Wilders durven zeggen dat waar hij mee bezig is gewoon niet kan. Wat is zijn volgende plan, geboortebeperking voor moslims? Iedereen is bang om dat te zeggen of te schrijven maar ik niet. Ik ben een Amsterdammer met zijn hart op de tong en beide benen op de grond.


  Maak melding

 19. @Anne, weer één die het niet begrepen heeft. Volgens mij hebt jij het programma van de PVV nooit gelezen. Wilders heeft nooit gezegd alle buitenlanders weg te willen sturen als hij aan de macht komt. De gros van de hindoes, chinezen, moslims, negers what ever hebben een nederlandse paspoort. Bevolkingsgroepen de-naturaliseren en uitzetten kan niet eens volgens internationale verdragen. Wilders heeft joods bloed en is nota bene getrouwd met een buitenlandse. Wat Wilders wel heeft gezegd is dat criminelen met een dubbele paspoort die herhaardelijk de fout zijn ingegaan te willen uitzetten. Wat is hierop tegen ? Ik geef hem groot gelijk. Als je een beetje verdiept had in de geschiedenis tussen de moslims en hindoes dan weet je dat deze bevolkingsgroepen niet door 1 deur gaan.

  1) De Kaäba in Mekka, het belangrijkste heiligdom in de islam, een hindoe-oorsprong heeft en dat de Vedische beschaving ooit tot in Mekka reikte.

  2) de pakistanen als afvalligen worden gezien omdat zij het hindoe geloof hebben verraden. Door het kiezen voor het islam werden zij vrijgesteld voor het betalen van belastingen. Zo is pakistan ontstaan.

  Misschien begrijp je nu waarom de hindoes op de PVV stemmen.


  Maak melding

 20. @Koos de Jong.
  Je schrijft aan Neetjeman:”Die mannen met die jurken en baarden zijn de grootste racisten en pedofielen die er zijn”.

  WAT LEES/HOOR IK????
  De grootste PEDOFIELEN?
  Woon jij op deze aarde?Of … eh … Hoe zit dat nou???
  Mag ik nu op mijn beurt ook zeggen:”Je weet niet waar je het over hebt.Te walgelijk voor woorden”?
  oF MAG IK DAT NIET??


  Maak melding

 21. @Medusa, je kan de achterliggende redenen van mijn reactie gaan zitten analyseren, maar daar gaat niets aan veranderen. Daar zit geen woord spaans tussen. Zolang hindoes of christenen geen tempels en kerken in arabische steden mogen bouwen, blijf ik op de PVV stemmen. Zolang anders denkenden en gelovigen vervolgd worden in deze landen blijf ik op de PVV stemmen. De PVV is de enige partij in nederland die de vinger op de zere plek durft te leggen. En als het gaat om de zorg, oudedagsvoorzieningen, veiligheid en economie ben maakt de keuze op de PVV nog makkelijker. Kennelijk is het nog steeds een taboe en een schande om op de PVV te stemmen. De PVV is geen one issue partij meer. De CPB heeft dat van de week nog eens onderstreept. Iedere stemmer heeft zijn eigen motieven waarom hij /zij op de PVV stemt.


  Maak melding

 22. @Medusa, ga je mij vertellen dat profeet Mohammed geen pedofiel was ? Hij trouwde op zijn 51e met een 6 jarig meisje en voltrok het huwelijk toen hij 54 en zij 9 jaar oud was. Noem jij dit geen pedofilie ? Arabieren maken misbruik van de regels die moslimmannen in staat stelt om vier vrouwen te hebben en trouwen niet alleen met minderjarigen, maar ze trouwen er een paar tegelijk in één keer. Arabieren prefereren maagdelijke teenagers. Tenslotte hun profeet was hun grote held. Dit wordt ook bevestigd door welzijn organisaties in deze landen. Het is een serieus probleem daar. Meestal zijn het de rijke arabieren die met viagra en wodka de levens van zeer jonge meisjes kapot maken. Maar noem jij dit geen pedofilie ? Kan er niets anders van maken dan dit walgelijk te noemen.


  Maak melding

 23. @Koos de Jong
  Dat is allemaal waar over de Islam,Mohammed en de Moslims.
  En daarom heb je mij er ook nergens op dit forum over horen protesteren.
  De hele wereld weet daarvan!
  ZIJ (de moslims)KOMEN ER OOK OPENLIJK VOORUIT!!!!
  Dat stamt uit de tijd van wel eer en is naar EUROPESE MAATSSTAVEN af te keuren!
  En nu komt het:-
  MAAR WAT MIJ IN JOUW HELE RELAAS ERG STEEKT, IS DE SELECTIEVE VERONTWAARDIGING!Je meet met 2 maten.
  Dat je EENZIJDIG DE DINGEN BEKIJKT.
  PEDOFILIE is/was bij DE MOSLIMS niet verboden, bij de Europeanen wel!Die deden het dus stiekem;OVER DE HELE WERLD!!!-
  En toch zeg je:”Die mannen met die jurken en baarden zijn de GROOTSTE racisten en PEDOFIELEN die er zijn”.
  HOE IS DAT TE RIJMEN?
  Bij de een is het in zijn eigen cultuur WETTIG toegestaan en jij staat vanuit een andere cultuur er kritiek op te leveren,terwijl …… aan de andere kant het ZELFDE zich ONWETTIG in jouw eigen cultuur voltrekt net onder jouw eigen neus n.b.
  IS DAT NIET DUBBEL?


  Maak melding

 24. Wanneer gaan wij onderzoeken waarom zoveel jongeren en zwarte surinamers op criminele massmoordenaar als bouterse hebben gestemd.
  Wilders beweeg zich binnen de ruimte die democratie geeft,Bouterse maakt de democratie,grondwet en de wetten ondergeschikt aan zijn megalomane denkbeeld.


  Maak melding

 25. @GMAP
  Men moet tegelijk in dat onderzoek ook meenemen de vraag:
  1.waarom de VHP,ondanks HET FEIT dat ze ervan op de hoogte waren met zoals je dat noemt,een criminele massmoordenaar van doen te hebben,toch wilden mee regeren.
  2.Waarom er nog steeds vele VHP overlopers (verraders) zich bij de NDP aansluiten.
  VIND JE NIET ??????????????????????????


  Maak melding

 26. @Medusa
  Hallo psycho juffie,
  de Here God zijt dank dat de VHP in de regering zit en aardig tegenstand biedt tegen de dictator en je baasje, Bouta de gruwelijke.
  Wat betreft de overlopers …wel ze worden aardig heel veel beloofd voor het plegen van verraad,wat op zich geen wonder is ,want de partij de ndp bestaat voornamenlijk uit landverraders. De overlopers krijgen een vette beloning voor hun verraad.


  Maak melding

 27. Die koelies zijn gewoon oerstom. Ze kunnen huichelen als de beste en denken dat een stem op Wilders betekent dat ze ontzien zullen worden. Zo simpel is het. Het zijn hielenlikkers eerste klas en ze zijn te stom om door te hebben dat ze echt niet ontzien zullen worden. Kijk maar naar Engeland. Daar zijn onze Aziatische broeders en zusters de meest gehate groep. Niks geen politieke correctheid op dit forum.


  Maak melding

 28. @Ray

  Beste Ray,

  Jij bent het ultieme voorbeeld van een achterlijke koelie. Alles betrek je op Bouta en volgens jou is de VHP heiliger dan de maagd Maria (Sita mag ook). De VHP is een zwaar etnisch racistische partij en holt al tijden achter de feiten aan. Ze hebben nooit iets voor Suriname betekent en zullen dat in geen duizend jaar nog doen. Waar ze goed in zijn is hoog van de toren blazen en vervolgens vluchten richting Calimerostan. Daar is hun grootste prestatie: stemmen op Wilders! Zielig eigenlijk.


  Maak melding

 29. @anna_Z

  Pot verwijt de ketel…

  Hoe heilig is de crimineel voor wie jij jezelve zou willen opofferen?

  Hij is een moordenaar schuldig, schuldig ,schuldig.
  JIJ doet gewoon aan IDOOL ADORATIE en de rest scheelt je geen moer!
  Je idool is een moordenaar,een brutale moordenaar!
  En jij bent gewoon een medeplichtige die de heilige maagd hier probeerd uit te hangen.


  Maak melding

 30. Volgens die paarse sekte is stemmen op wilders zielig, en stemmen op veroordeelde drugs criminele massmoordenaar is in hun ogen liefde voor hun land.
  die domme blaka man verheerlijken een narcistische kindermoordenaar waar ze super trots op zijn.als het over wilders gaat moeten die trouwe honden van mega criminineel bouterse hun paarse snavel dichthouden.


  Maak melding

 31. @Ray
  Hallo analfabeet?Hier heb je zoals beloofd,dat psychojuffie weer ‘s!-
  Jouw Nederlands is er spijtig genoeg nog steeds niet beter op geworden.-
  Kijk,lees en huiver!
  1.Niet Here God zijT dank,maar Here God zij (zonder t)dank!
  (Ken jij het verschil tussen de aantonende-,
  aanvoegende-,gebiedende- en onbepaalde wijs niet?
  GOD ZIJ (zonder t)DANK, dat ik niet zo dom en ongeletterd ben als GIJ ZIJT.(nu wel met een t).
  2.Niet ZE worden aardig heel veel beloofd, maar HEN/HUN wordt aardig heel veel beloofd.
  (omdat HEN/HUN hier niet het onderwerp maar het meewerkend voorwerp is).OEN!
  Het komt ervan wanneer je met een onvoldoende voor Nederlands de lagere school hebt verlaten.Hihihi!


  Maak melding

 32. Ja koelies stemmen op wilders en zoeloes stemmen op die criminele moordenaar.

  wilders is geen moordenaar hij heeft alleen maar een grote bek.
  Dat is het verschil


  Maak melding

 33. @anna_z
  Je hebt Hindoestanen en koelies.
  Ik heb heel veel (aangetrouwde) Hindoestaanse aanverwanten.Die zijn geen koelies hoor!
  They are very, very respectable people!
  Deze is geen Hindoestaan ,maar een koelie!:-)!
  Let op wat ie neerpent”:”Jij probeerD (met een D i.p.v. een T) de heilige maagd (gelukkig heeft hij hier per toeval een D en geen T eruit getoverd) uit te hangen!
  Ik moest dit helaas aanhalen.Ik ben benoemd tot zijn psychojuffie!WHAT A HEAVY JOB!En hij zal het merken ook!MORO E DORO!


  Maak melding

 34. @Anna_Z
  De hindostanen hebben de vrijheid te stemmen op degene die zij denken dat het de beste kandidaat zal zijn , of is.Het is een democratisch proces en ik denk dat op democratische wijze hun plicht zullen vervullen. Voorts heb ik nergens gelezen dat Wilders een moordenaar of een crimineel is ,waaraan we zouden moeten twijfelen.
  Je bent gewoon de grootste racist die bestaat hier op het forum.
  Achterbakse antilliaanse moordenaars aanbidder!


  Maak melding

 35. Hindoestanen zijn over het algemeen rascistisch. Buiten hun eigen gemeenschap deugt niemand, creolen worden uitgesloten b.v., binnen hun eigen groep kan mag een moslim niet huwen met een hindoe b.v. Het is daarom niet verwonderlijk dat binnen deze groep de stap om verraad te plegen heel groot is ook als men zijn/haar ziel moet verkopen.


  Maak melding

 36. Wat een geklets over Hindoestanen.

  Die Sashi Roopram is een pvdaér.
  Zijn onderzoek is gebasseert op het feit dat de Surinamers de pvda, massaal de rug toekeren.
  Wat een slinkse verdraaiing van feiten.

  Deze verkiezing gaat over de EU en niet over dat eeuwige moslim-gezeik.
  Het is erop of eronder.


  Maak melding

 37. @Medusa
  Loop naar de moer ,meid!

  Aan de redaktie van dit forum doe ik een dringend doch beleefd verzoek om de correctie stijl tegenreakties van MEDUSA te verbannen aangezien het nu allemaal te veel wordt,
  Wilt U haar liever niet verwijzen naar een ander forum waar correctie spelletjes de norm van de dag zijn ?
  Please,do something,verban haar ,want haar reakties die zij met correcties komt aandraven is heel hinderlijk en wordt met de dag erger.
  Weg met psycho juffie Medusa,weg met haar.


  Maak melding

 38. advisers intelectuwelen …ik dacht dat ze een eenheid konden vormen in olland tegen de surinaamse regering …nu komt de aap uit de mouw hihihihihhi .
  dus men is racistisch bezig in olland …mie mang dan kunnen ze van su leren hoe het moet …ding mang tja probleem maar zij kijken niet in eigen huis maar willen anderen de les voor lezen !!!!!koelie tegen marokaan turkoe wat!!!!!mie lees boeng ..oeng tang in oeng manarie …regering van su bemoei niet laat ze het uitzoeken .

  bouta go go


  Maak melding

 39. @pero

  de regering van Suriname zit gebonden aan handen en voeten en hebben geen enkel recht om te bemoeien met deze torie. De surinaamse regering zit zelf opgescheept met een moordenaar als hoofd.
  Er zal niemand zijn die zou willen luisteren naar wat de regering van Suriname te zeggen zou hebben in deze.


  Maak melding

 40. @Boycotten

  Zulus stemmen op het ANC. Nu je toch weer onder je vochtige steen vandaan bent gekropen wordt het ook voor jou tijd om de dingen zo zuiver mogelijk te interpreteren. Helaas zijn zwakzinnigen als jij meestal niet in staat om verbanden te leggen tussen feiten en fictie. Bouterse is nog nooit voor moord veroordeeld en criminelen zitten voornamelijk bij de VHP en de PVV. Wilders is indirect aansprakelijk voor de dood van bijna honderd mensen in Noorwegen. De dader was duidelijk geinspireerd door het debiele populistisch geblaat van Wilders.

  Je schrijft ‘gebasseert’ ??????? Laat gerust een s weg en verander AUB de t in een d. We zitten niet in India.

  Ik ben het wel met je eens dat het bashen van Moslims totaal nergens op slaat. Maar als Wilders de kans krijgt dan zullen het handjevol gevallenen van onze revolutie een theekransje lijken.

  Verder lijk je me erg rechts en dat is wel te merken aan je reacties. Zwakzinnigheid en een laag IQ valt daarbij meteen op. 😉

  @Ray

  Beste Ray,

  Medusa maakt gebruik van zijn recht op vrijheid van meningsuiting. Jij doet dat ook en wat mij betreft blijft dat zo. Mekkeren om ingrijpen van de moderator behoort niet tot de internet etiquette en is echt niet sjiek.

  @MEDUSA

  Ook ik maak onderscheid tussen Hindustanen en koelies. Koelies gebruiken maar al te graag het woord neger. Hindustanen over het algemeen niet. 😉


  Maak melding

 41. Een aantal jaren terug hebben Marokkaanse jongeren in Den Haag ingebroken in een mandir en richten ze vernielingen aan.De vernielingen werden aan het gebouw werden vaak herhaald door de Marokkaanse jongeren die zich niets aantrokken van de Hindoe goden voor wie ze geen respect hebben.Dit heeft natuurlijk kwaad bloed bij veel Hindoes.


  Maak melding

 42. Anna_Zeepbel: “. Bouterse is nog nooit voor moord veroordeeld”

  En dat zegt ze me droge ogen onze paars Bouterse slaafje……..

  “Wilders is indirect aansprakelijk voor de dood van bijna honderd mensen in Noorwegen”

  Bouterse weigert te verschijnen voor een Surinaamse rechtbank en verleent zichzelf paar dagen voor de uitspraak een onrechtmatige amnestie.

  En onze Paarse heks blijft deze moordenaar en cokedealer verdedigen tot haar laatste snik.


  Maak melding

 43. Zoeloe anna,

  Zoeloes zoals jij stemmen op criminele moordenaars, zoals bouta.
  Je bent zo zwakzinnig dat je nog steeds niet begrijpt, dat hij zichzelf amnestie heeft verleend, om zijn straf te ontlopen.
  Je iq is zo ‘hoog’ dat je aan verstandsverbijstering lijdt.
  Neem jezelf met een korreltje zout want jou zoeloe-gezeik heeft geen impact in Suriname, misschien ergens in verweghistan.

  Wilders is nergens aansprakelijk voor.
  Hij heeft niets tegen Hindustanen, maar wel een bloedhekel aan zoeloes.

  Je bent zo ziek dat je jezelf plusjes geeft.
  Pschyco zoeloe,ga bananen plukken of zo iets,met je negro-complex.

  we zijn niet in India, klopt, maar ook niet in zoeloeland.


  Maak melding

 44. Zoeloe deze text is belangrijk.
  Do not disturb!

  Wat een geklets over Hindoestanen.

  Die Sashi Roopram is een pvdaér.
  Zijn onderzoek is gebasseert op het feit dat de Surinamers de pvda, massaal de rug toekeren.
  Wat een slinkse verdraaiing van feiten.

  Deze verkiezing gaat over de EU en niet over dat eeuwige moslim-gezeik.
  Het is erop of eronder.


  Maak melding

 45. Zoeloe je bent werede hoor.
  Do not disturb.

  Ja koelies stemmen op wilders en zoeloes stemmen op die criminele moordenaar.

  wilders is geen moordenaar hij heeft alleen maar een grote bek.
  Dat is het verschil


  Maak melding

 46. Onderstaande text is van levensbelang”

  “Wanneer gaan wij onderzoeken waarom zoveel jongeren en zwarte surinamers op criminele massmoordenaar als bouterse hebben gestemd.
  Wilders beweeg zich binnen de ruimte die democratie geeft,Bouterse maakt de democratie,grondwet en de wetten ondergeschikt aan zijn megalomane denkbeeld.”


  Maak melding

 47. Anna Z niet zo gek reageren op koelies, die gasten hebben het in suriname met name goed gedaan,ze werken hebben geld, vooruitstrevend goed geschoold, dus wat loop je te zeiken, als die koelie in 1873 niet was aan komen waaien in suriname deng beng ka dape, het zijn mensen die weten hoe het moet ok nu jij kom op.


  Maak melding

 48. Men gebruikt deze artikel om de haat tussen de creolen en hindoestanen aan te wakkeren.Dit is door de witten gedaan daarna door onze eigen politieke leiders.De javaan wakkert dit goed aan omdat het hun goed uitkomen als ze door de creolen worden geaccepteerd.Deze ras is een glibberige ras.Terug naar de hindoestanen en creolen ik dan ook van harte dat jullie kunnen inzien dat dit niet waar is.Van nature hebben deze 2 rassen de zelfde kenmerken Een hindoestaan houdt niet van een hindoestaan en mis gunt hem alles. Dito de Africaan hij mis gunt zijn eigen volk alles.Creolen houden niet van elkaar.
  Door deze eigen schappen maken anderen misbruik van.
  Dit is geen Hindoe ding of moslim. Uiteraard denken de moslims dat ze beter liggen in de maatschappij met hun joden god.Ik hoop dan ook je je kinderen zo kan opvoeden dat ze de realiteit kunnen zien en dat anderen hun niet kan leiden.Ik heb zelf een half bloed creool als kleindochter dus stop er mee.

  Wat wilders betreft laat ieder op hem stemmen voor de wereld zou het beter zijn Misschien dan dat onze ogen open zouden gaan wat er gebeurt in de wereld.De witten zijn ook heel erg bang voor widers de rede hiervan is dat de witten van de zwarte wereld afhankelijk zijn maar dit zien de zwaarte niet.Om jullie dit te laten inzien zal veel tijd vergen dus ik stop.


  Maak melding

 49. Medusa het volgende ik lees mijn naam in jou bericht, jere no, die hele shit met de PVV VHP en nog meer het kan me gestolen worden, VHP is al jaren een maars ik heb geen binding met die gasten, en wie of welke hindoe of moslim die op Geert wil stemmen ze gaan hun gang maar, Geert zal nimmer de grootste worden in dit land die man wordt dag en nacht bewaakt ook als ie schijt op de pot is toch te gek voor worden, zo iemand dan premier van dit land sak me hier, we zien wel op 12 sept.


  Maak melding

 50. Savioen wat wil jij zeggen in je epistel die hindoe en de neger liggen mekaar allang dwars, haat ja zeker weten, ik praat uit uitvaring, sang joe o kong taigi mi, die neger haat die koelie, die koelie werkt zwoegt
  spaart noem maar op de neger is lui doet niets feest maar aan, als die koelie weggaat uit Suriname deng ka dape, Die Lul van een Vene Ronald is een racist en die moet je uitroeien ok, sakka kong now me wakti….


  Maak melding

 51. Hallo Ray.-
  Hier heb je weer’s jouw pschychojuffie.
  Zoek je hulp?-
  De moderator zal je i.i.g. niet helpen.Je hebt zelf jouw psychojuffie in leven geroepen.En nu is ze er!

  En nu terzake!!Wat voor een ellende aan taal staat ons b.t.w. nu weer te wachten??-
  O,ja!

  1.Niet Loop naar de moer ,meid!Maar loop naar JE of JOUW moer!

  2.Niet redaKtie,maar redaCtie (met een C)

  3.correctie stijl tegenreaKties.(met een C)
  Huh …..?Wat voor voorhistorische diertjes zijn dat?

  4.Niet reaKties, maar reacties (met een C).

  5.want haar reaKties(met een C verdorie!!!) die zij met correcties komt aandraven is (meervoud dus moet ZIJN zijn!!!! meervoudsvorm) heel hinderlijk en wordt(meervoud dus WORDEN!!!!!) met de dag erger.
  Dit is een zin van “LIK MIJN VESSIE”!!!!!

  Ga zo door!Alweer 9 foutjes = cijfer 1(één)!
  Gij zult spinazie met keistenen eten.
  Jouw psychojuffie.


  Maak melding

 52. @Ferdinand Hossenbux.
  Onderschat Wilders niet!Zijn aanhang wordt steeds groter!Dat merk je al o.a. aan onze koelie brada’s(let wel ik schrijf opzettelijk geen Hindoestaanse brada’s)op dit forum;ze vallen de moslims af en beloven weer op Wilders te stemmen.

  @Savioen.
  Je schrijft:”Ik heb zelf een half bloed creool als kleindochter dus stop er mee!”
  WAT WIL JE HIERMEE ZEGGEN?
  WAAROM NOEM JE BOVENDIEN MAAR DE ENE HELFT EN DE ANDERE HELFT NIET?


  Maak melding

 53. @Boycotten

  Dat was wel even schrikken jochie. Of moet ik zeggen meissie. Maar liefst vijf zwakbegaafde klaagzangen onder elkaar. Ik bespeur op z’n minst een ernstige persoonlijkheidsstoornis en een erg dwangmatige meervoudigheidsstoornis. Je onsamenhangende braaksels verraden een neurotische esmeraldistische vingerafdruk en ik maak me zeer erstig zorgen om jouw psychisch functioneren. Distortie van de werkelijkheid komt nogal vaak voor na een mislukte vakantie. Vooral als die verzonnen is.

  De Zulus zijn een prachtig volk en ik bewonder hun dapperheid. Chaka Zulu, de napoleon van Afrika is mijn grote held. Vooral het in de pan hakken van een compleet Brits leger spreekt sterk tot de verbeelding.

  De slag bij Isandlwana was een veldslag tijdens de Zulu-oorlog tussen de Britten en de Zulus. Op 22 januari 1879 werd een Brits leger onder bevel van luitenant-kolonel Henry Pulleine haast volledig afgeslacht door de Zulus.

  Ik vind het derhalve een grote eer dat ik in verband word gebracht met dit heldhaftig Afrikaans volk.

  En wat de plusjes betreft: daar moet ik heel hard om lachen. Ik zou niet weten hoe ik mezelf een plusje moet geven. Mocht jij dat weten dan hoor ik het gauw van je. Fantaseren is niet strafbaar en zorgt soms voor een verlichting in tijden van hevige stress.

  Symptomen van stress zijn in 4 categorieën onder te verdelen. Lichamelijke symptomen, Gedragssymptomen, Emotionele symptomen en Denksymptomen. Stress is van invloed op ons lichaam, gedrag, gevoel en denkvermogen. Hopelijk kun je daar wat aan doen. Ik zal je helpen door je alvast een plusje te geven.

  Ik vind het prettig te horen dat je me volgt. Ik volg, zeker als ik tijd heb, graag dit forum ik geniet van elke reactie. Ook van de jouwe! 😉

  De plusjes en de minnetjes mag je wel in je r**t steken. 😉


  Maak melding

 54. @Was Was godo
  NU WORD JIJ HEEL EMOTIONEEL DOM!
  Jouw ware geaardheid borrelt nu op.
  Jij schrijft:”als die koelie weggaat uit Suriname deng ka dape!”En verder zeg je :””
  Soema na “deng”?
  1.De koelie mag liever gister dan vandaag vertrekken!De Hindoestaan zal blijven!
  2.Als jij met “deng” de creool bedoelt,heb ik slecht nieuws voor je!De Chinezen willen alles van jullie overnemen.Ga maar!
  3.Venetiaan vermoorden?Hoop het voor niemand mi boi!
  Sang joe e soekoe?Weet je waar je het over hebt?
  Sranang ô ptjieng a dee datie,voor alle samenzweerders.
  Laat de bom dan eindelijk barsten.Je zal niet vluchten.
  (ik ben voor alle duidelijkheid geen NPSér, maar toch!)


  Maak melding

 55. @Legwana

  Ik reageer helemaal niet gek op koelies. De koelies doen wat mij betreft heel gek door op Wilders te stemmen. Blakkamangs werken, hebben ook geld en velen zijn academisch geshoold. Dus wat is je punt eigenlijk? Wat me wel opvalt is het erbarmelijk slecht Nederlands van onze ‘geschoolde’ koelies op dit forum. Ik ben een criticaster van Nederland en ik vind de Nederlandse taal nogal boerig en lelijk. Helaas werd ik gedwongen om die taal te leren en op dit forum communiceren we in het Nederlands. Erg vind ik die gebrekkige beheersing van onze broeders en zusters dus niet, maar wel opmerkelijk. Verder kun je gerust stellen dat de koelies weinig hebben gebracht in Suriname. Een beetje landbouw met ouderwetse middelen leverde ook met hard werken nauwelijks rendement op. Paramaribo is door het zweet van slaven gebouwd. Net als de verdere ontsluiting van Suriname en andere aspecten van de infrastructuur. De koelies zijn wel een verrijking maar het is niet nodig de boel te overdrijven.


  Maak melding

 56. Donderdag 30 augustus 2012 om 22:35 uur, door MEDUSA
  Even een correctie.Er moet staan .. en verder zeg je:
  “Vene Ronald is een racist en die moet je uitroeien ok, ……”


  Maak melding

 57. Particuliere initiatieven om scholen en instellingen in Suriname te steunen moet blijven bestaan en indien mogelijk worden uitgebreid.Het zijn initiatieven die onze steun verdienen.

  In Nederland worden er jaarlijks duizenden computers afgeschreven en ik ben van mening dat een groot aantal van deze computers naar Suriname verscheept kan worden en niet alleen naar scholen in landen als Marokko,Ghana,Turkije,enz. Op heel veel scholen worden binnenkort moderne schoolborden (whiteboards)vervangen door smartboards.Deze borden kunnen ook best in Suriname gebruikt worden.

  Ik wil de initiatiefnemers het advies geven om sponsoren in het bedrijfsleven te zoeken.Veel bedrijven beschikken over opslagruimtes die niet optimaal gebruikt worden.


  Maak melding

 58. @anna_z
  Mijn ouders hebben mij gelukkig nooit met haat tegen mijn mede mens opgevoed.Dat geef ik ook niet door aan mijn kinderen.Maar met kippenvel lees ik hier op dit forum hoe bepaalde Surinamers met haat jegens hun eigen landgenoten zijn opgevoed!En die verderfelijke lijn van haat wordt voortgezet;nu tegen de moslims.
  De vijand van mijn vijand is mijn vriend!!!Hahahaha!
  Is hetgeen er in Den Haag gebeurt dan zó verwonderlijk?
  Ze hebben daarbij niet door dat Wilders,het Trojaanse paard, zich op den duur ook tegen hen zal keren.
  Wie haat zaait zal storm oogsten!


  Maak melding

 59. @MEDUSA

  Ik ondersteun je reactie. Heel veel Surinamers in Calimerostan snappen het mechanisme van de nationalistische haat niet. De moord op zes miljoen Joden in de vorige eeuw was het climax van deze nietsontziende haat. Soms lijkt het of mensen niet leren van de geschiedenis en zichzelf uitsluiten van welke catastrofe dan ook. Het rechtsextremisme van Wilders is gericht tegen een ieder die niet ‘Arisch’ is. Veel Hindustanen snappen niet dat ze als buitenstaanders worden gezien. Ze maken de klassieke fout te denken dat ze ontzien zullen worden door te vluchten in de illusie van niet-allochtoon. Ik kan mij niet onttrekken aan de gedachte van een collectieve zelfdestructie en ik vraag me soms af welke onderliggende mechanismen hiervoor verantwoordelijk zijn. Ook ik haat geen enkel ras en voor mij is iedereen gelijk. Maar ik kan het niet laten om te ageren tegen puur racisme en stellingen gebaseerd op onwetendheid en vooroordelen. Daarbij is wat mij betreft alles geoorloofd en ik zal niet aarzelen deze lieden een spiegel voor te houden. By the way, RESPECT voor jouw buitengewone inzicht en relativeringsvermogen. BEWONDERING!!!!!!


  Maak melding

 60. Ook info. t.a.v. (Rudie Muntslag) n.a.v. zijn reactie op 30/08/2012 om 14:11 uur.
  Ook Geert Wilders niet.
  ‘Maar over cultuur zul je de lijsttrekkers niet horen’
  Door: Rindert Kromhout − 30/08/12, 13:21 (VK.nl)

  opinie Het gaat, in politiek Den Haag en dus in de verkiezingscampagnes, vooral over geld, schrijft kinderboekenschrijver Rindert Kromhout. Of het niet wat meer – of zelfs beter – over kunst en cultuur zou mogen gaan. .

  Bij het premiersdebat van zondag ging het weer voornamelijk over geld. Moet er meer of minder geld naar Europa? Gaat de eigen bijdrage in de zorg omhoog of niet? Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? Geld, geld, geld! Geld is nuttig, geld is nodig, maar is het nou echt het belangrijkste in het leven? Natuurlijk niet!

  Als ik aan het eind van mijn leven terugkijk, denk ik heus niet in de eerste plaats aan mijn banksaldo. Nee, dan denk ik tevreden terug aan alle mooie verhalen waarvan ik heb genoten, de wandelingen in het park die ik heb gemaakt, de sportwedstrijden waaraan ik met wisselend succes heb deelgenomen, de muziek waar ik naar heb geluisterd, aan mijn familie en mijn vrienden. Oftewel: dan denk ik aan alle kunst, cultuur, ontspanning en sociale contacten die mijn leven hebben verrijkt en veraangenaamd.

  Kunst, cultuur en ontspanning zijn essentieel, ze tillen het leven uit boven de alledaagsheid van het bestaan. Juist in tijden zoals deze, waarin veel mensen geen werk hebben, of maar drie of vier dagen per week werken en dus over aardig wat vrije tijd beschikken, lijkt het me enorm belangrijk hier grote aandacht te besteden. Waarom hoor ik de kandidaat-premiers er niet over?

  De huidige regering heeft flink bezuinigd op kunst en cultuur. De discussies hierbij gingen over geld. Niet over wat kunst, cultuur en ontspanning in ons leven betekenen, of zouden moeten en kunnen betekenen. Een visie hierop heb ik niet gehoord. Wat betekenen kunst en cultuur voor de maatschappij? Hoe kunnen we zorgen voor een groot en toegankelijk aanbod, nu en in de toekomst?

  Graag uw gedachten hierover, politiek Den Haag. Wat betekenen kunst en cultuur voor volwassenen, en wat betekenen ze voor kinderen? Kijken, luisteren en lezen bezorgt kinderen niet alleen plezier, maar geeft ze ook de kans te proeven van, kennis te maken met onbekende uitingsvormen en denkbeelden. Gevolg: geestelijke rijkdom, met als prettige bijkomstigheid: begrip en tolerantie – en dat is nooit weg in onze multiculturele samenleving.

  Of willen we onze kinderen alleen maar leren wat derivaten zijn en financiële markten? Wat voor rol zien de politici in deze voor het onderwijs? Wat zou het verfrissend zijn als de lijsttrekkers bij een volgend debat eens boeiend zouden discussiëren over dit onderwerp.

  Gebeurt dat niet en gaat de discussie weer alleen maar over euro’s en bonussen, dan kan ik alleen nog maar verzuchten: Wat een armoede in dit rijke land.

  Na 12/09/2012 zal blijken of de berekeningen van het CPB daadwerkelijk zullen kloppen.

  @RobG (jou posting van 30/08/2012 om 23:09 uur) heb je abusievelijk hier geplaatst.
  (Zie Hulpproject dreigt te bezwijken onder huur.)

  Ik hoop dat dezelfde VU-wetenschappers, zich ook gaan verdiepen m.b.t. de problemen in het VUmc in Amsterdam.
  Want dat is nog steeds gaande.


  Maak melding

 61. Het is uiterst lachwekkend dat de grootste black power achtige neger racist op waterkant.net genaamd anna_z met droge ogen zit te beweren tegen racisme te zijn. Ach tja bepaalde mensen zijn nou eenmaal te zielig voor woorden.
  De reden dat er hindoestanen zijn die op de PVV stemmen is heel simpel, ze zijn de overlast en criminaliteit gepleegd door allochtonen (van voornamelijk islamitische afkomst) meer dan zat, ze willen dat er harder wordt opgetreden tegen dat soort tuig en ze willen niet dat er in NL ooit de sharia wordt ingevoerd. Wat ook veel kwaad bloed heeft gezet is dat moslims een hindoe mandir in Den haag hebben gevandaliseerd en tempelbezoekers hebben lastig gevallen. Moslims moeten niet gaan janken over het feit dat mensen op de PVV stemmen want met hun criminele en overlastgevende daden zorgen moslims er zelf voor dat mensen op de PVV gaan stemmen.
  Er bestaat ook helemaal geen moslim ras dus mensen die Widlers een racist willen noemen, terwijl hij altijd heeft geageerd tegen de islamitische ideologie en straatterrorsiten die mensen het leven zuur maken, zijn gewoon dom bezig.


  Maak melding

 62. Voor de PVV-aanhangers: Ook Bennie Jolink van de band Normaal uit het Achterhoek laat van zich horen middels een (schilderij).
  PVV-leider Geert Wilders reageert met afschuw op een muziekproject van de band Normaal.
  Er zijn n.l. 3 personen geprojecteerd met een hakenkruis. Hitler, Geert Wilders en de Noor Anders Breivik.


  Maak melding

 63. @Ray2

  Beste Ray2,

  Blackpower??????????

  Even een herhaling van wat ik schreef:

  “Ook ik haat geen enkel ras en voor mij is iedereen gelijk. Maar ik kan het niet laten om te ageren tegen puur racisme en stellingen gebaseerd op onwetendheid en vooroordelen. Daarbij is wat mij betreft alles geoorloofd en ik zal niet aarzelen deze lieden een spiegel voor te houden.”

  Snap je wat ik schreef? Of ben je de zoveelste domme koelie op dit forum.


  Maak melding

 64. @ anna_z
  Ja, je leest het goed. Ik volg je reacties al een tijdje en daarom noem ik je gerust een neger racist omdat je dat ook bent. Je bent op grond van je eigen uitlatingen immers een blackpower-achtige type en die zijn per definitie racisten omdat ze het ene ras (het negroide) superieur achten boven de anderen, bovendien blijkt uit alles dat je een enorme hekel hebt aan NL en Nederlanders. Dat je hier met droge ogen durft te beweren dat je geen racist bent, maakt voor mij duidelijk dat je ook nog eens huichelachtige leugenaar met een dubbele tong bent. Het enigste wat jij kan doen is anderen, die niet jouw standpunten delen, van racisme beschuldigen terwijl jij zelf de grootste racist op waterkant.net bent. Voor de rest ben ik niet van plan om al teveel woorden vuil te maken aan waardeloze bouta-kontlikkende negers zoals jij want dat ben je niet waard.


  Maak melding

 65. Indiër noemt kledingwinkel ‘Hitler’ – de koosnaam van zijn strenge grootvader
  Bewerkt door: Redactie van VK.nl 30/08/12, 21:13

  Mensen wandelen langs de pui van de winkel.

  De Indiase eigenaar die zijn kledingwinkel ‘Hitler’ heeft genoemd, wil de naam van zijn boetiek alleen veranderen als hij wordt gecompenseerd voor de kosten. Ondertussen wordt de rel rondom deze naam steeds groter. .
  Rajesh Shah schrijft een rekening uit.
  De winkel werd tien dagen geleden geopend in de Indiase stad Ahmedabad met de naam ‘Hitler’in grote letters op de pui, en een swastika op de letter ‘i’. De eigenaar, Rajesh Shah, beweert dat hij geen idee had wie Adolf Hitler was, en dat het vroeger een koosnaampje was voor zijn opa omdat die ‘erg streng’ zou zij geweest.

  ‘Ik wist niet dat ik er mensen mee zou beledigen of kwetsen’, zei hij tegen persbureau AFP. ‘Pas nadat ik de winkel had geopend, ontdekte ik dat Hitler zes miljoen mensen heeft vermoord.’

  Geen idee
  Het verhaal van Shah kan zeker kloppen, bevestigt Esther David, een joods-Indiase schrijfster die in Ahmedabad woont. Ze voelt zichzelf ernstig ‘verstoord’ door de naam van de winkel, maar voegt dat de naam Hitler in India wel vaker wordt gebruikt om dominante mensen te omschrijven. Mensen hebben eigenlijk geen idee wie Hitler echt was.

  Een Israëlische diplomaat heeft volgens AFP aangegeven de zaak ‘tot het hoogste niveau’ ter sprake te brengen.

  Shah wil de naam best veranderen, maar zegt dat niet te kunnen betalen.’Ik heb kosten gemaakt voor het logo, het uitgangbord en de visitekaartjes’, aldus Shah. Hij schat dat de kosten ongeveer 2100 euro bedragen.
  Rajesh Shah met een visitekaartje van zijn winkel
  (Zie VK.nl met foto’s)


  Maak melding

 66. @Ray2
  Omdat de Hindoes in Den Haag problemen hebben met de Marokkanen, hebben ze maar op Wilders gestemd.Wat slim!
  En dus denken de Hindoestanen die op Wilders gestemd hebben dat zij gespaard zullen blijven?
  Dat zullen we nog ’s zien.
  Wilders heeft het tegen ALLE NIET WESTERSE ALLOCHTONEN.
  HIJ HEEFT DAARBIJ NIET VERELD HET NIET TEGEN DE HINDOESTAAN TE HEBBEN.
  OOK JULLIE,HINDOESTANEN,GAAN VOOR DE BIJL,INDIEN HET ZOVER IS!
  ONTHOU DAT!
  Maar voor de rest mag stemmen op wie jij wil!
  Succes!

  Wilders is een racist omdat hij het niet alleen tegen de moslims heeft(dat de moslims niet tot één ras behoren,weet iedere koe van zondag),maar omdat hij het afzonderlijk tegen de Marokkanen,Turken etc. heeft!
  Maar niet tegen de Joden,Duitsers,Belgen etc.
  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?


  Maak melding

 67. @Ray2

  Leuk te weten dat je mijn reacties al een tijdje volgt. Dat wil ik ook best geloven maar ik denk niet dat je mijn reacties echt begrijpt. Ik vind het negroide ras helemaal niet superieur en zwarten die zichzelf neger noemen ook niet. Het woord neger is een denigrerende term bedacht door koloniale Europeanen en het woord negroide ligt in het verlengde daarvan. Ik indentificeer mij dus absoluut niet met negers of negroiden en zwarten die dat wel doen kan ik onmogelijk superieur vinden. Negerland bestaat immers niet.
  Wel vind ik de Afrikanoiden superieur. Die laten zich geen naam aanmeten door inferieure rassen en ze staan wat mij betreft aan de top van een evolutionair kosmisch plan. 😉
  Mijn visie heeft niets met Bouta te maken en ik ben inderdaad aanhanger van de ‘blackpower’ zoals jij die noemt.
  Maar vergis je niet: ik heb geen hekel aan Nederlanders of welk ander volk dan ook. Ik ben wel criticaster van Calimerostan. Ik verfoei hun huidige politiek en die uit de koloniale tijd.
  En wat Bouterse betreft: het feit dat de man deels Afrikanoide is maakt hem natuurlijk behoorlijk superieur.
  Hopelijk is jouw gedegenereerde koelieverstand in staat dit te begrijpen. De wereld staat vol met spiegels Ray.


  Maak melding

 68. Best mensen hindoestanen zijn heel goede mensen creolen en javanen ook.
  Iedereen heeft zijn eigen manier van leven en dat moet men respecteren,ik heb ook hindoestaanse en javaanse vrienden.
  De pvv stemmers zijn juist de vrouwen die in de minderheid zijn,vooral met hoofddoekjes.

  Groetjes,


  Maak melding

 69. @Anna Z, jij noemt ons koelies ? Volgens mij heb jij te lang met je kroes kop in dat rode kantoortje op de zeedijk gezeten. Dan ga je idd war taal uitkramen.


  Maak melding

 70. `Ray, roep je dat ook tegen de Nederlanders die massaMOORDEN hebben gepleegd in Indonesie?Schuldig schuldig schuldig?
  Zolang die huichelaars niet voor hun daden uitkomen,zal ik nooit op Bouterse schelden.
  Jouw basjas, hebben nog ergere veel ergere dingen gedaan in Indonesie ,maar er is nooit 1 veroordeeld,mag dat wel in jou ogen.o neen je bent blind in dat opzicht.

  Er wordt over de Moslims geroepen, enge mannen met baarden,maar waren/zijn de rk-pastoors niet erger?
  Sommige Suries,proberen alles wat de blanken hebben uitgevreten te bagatelliseren,maar wat anderen doen keuren ze met afschuw af.Vraag me soms af zijn ze zo oerdom of wat.Ik blijf er bij,moord,roof etc.etc, hebben de blanken uitgevonden,ga de geschiedenis maar na.


  Maak melding

 71. Anna_zoeloe, zoeloes zijn uitschot klaar.
  Jij bent de grootste racistische negerin hier op dit forum.
  In deze hebben en Ray2, Gmap en Carlito, Suri Patriot etc gelijk.

  Alleen het feit dat je er als de kippen bij bent om alles glashard te ontkennen, bevestigd dat ik gelijk heb.
  Slapeloze nachten krijg je van jezelf, want op elk tijdstip ben je aanwezig.

  Esmeralda heeft je mooi beet, a kies ie mooi.
  Je ziet ze duidelijk vliegen, zielepoot.
  Ik ben niet zo soft, tot op je eiland laat ik je door je eigen karoes in elkaar trappen. Zelf doen is te veel eer.

  Nee, ik volg je niet, ik loer je.
  Jij bent ziekelijk jaloers op alle gladharigen, accepteer dat je met krentjes bent geboren.

  dag krenten-koningin


  Maak melding

 72. Als het om de criminaliteits statestien gaat zijn de Marokkanen koplopers. 2 op de 3 marokkanen onder de 18 jaar is al een keer in aanraking geweest met justitie. Je gaat vanzelf PVV stemmen als je ouders beroofd zijn geweest door deze lui, je zaak wordt overvallen, je dochter op straat wordt lastig gevallen en nog te veel om op te noemen. Dat er mensen op deze forum zijn die het gore lef hebben om verwijten te maken waarom wij PVV stemmen. Ik zou zeggen ga lekker zelf 6 mnd wonen op het Mercatorplein, katendrecht of kanaleneiland. Je komt er wel vanzelf achter. Sterker nog, het is zelfs de plicht van iedere hindoestaan om op Wilders te stemmen. Het zijn allemaal ratten.

  @Anna Z, jij zegt dat het woord neger een denigrerende term bedacht is door koloniale Europeanen. Wat is het woord koelie dan ? Wij hindoestanen zijn van het superieure ras. Wij zijn echte ariërs. Voor de eerste 1e wereldoorlog waren de Duitse archeologen en wetenschappers al gefascineerd over India en ons hindoestanen. Kom niet met die Afrikaanse bullshit aanzetten en Bouterse. Die lui weten niet eens wat hard werken is, laat staan dat ze nagel hebben om hun reet mee te krabben en laten we aub niet over Bouterse hebben. Een domme aap die een land meer dan 30 jaar gegijzeld houd. En dat noemt zich een ware surinamer. Die man heeft het intellect van een bevroren visstick.


  Maak melding

 73. Ik luistewr naar de laaste prem time met prem.
  Hij heeft een mooie uitspraak gedaan die ik wil delen met jullie.
  Hij zei ik ben weggejaagd door mensen die op mij lijken en opgevangen door mensen die niet op mij lijken . a u .b


  Maak melding

 74. De hindustanen reageren als door een wesp gestoken op dit artikel. Hun huichelachtig en hypocriet gedrag is nu door een mede hindustaan aan het licht gebracht waardoor hun racistische inborst als poep komt boven drijven. Ja, vroeg of laat valt iedereen door de mand. Sommigen schreeuwen nu zelf om een onderzoek waarom donker getinte mensen op Bouterse hebben gestemd, waarschijnlijk willen deze minderwaardige wezens geen onderzoek zien, waarom hindustanen massaal op Bouterse hebben gestemd. Ja, de NDP heeft de meeste hindustanen in de DNA, hun aantal is zelfs groter dan de VHP’ers, hoeveel donker getinte mensen heeft de VHP in de DNA????

  Laat de hindustanen en andere zwakzinnigen op de PVV stemmen, men heeft in Nederland zo op ze gebeukt dat ze hun zelfrespect en eigenwaarde totaal kwijt zijn geraakt, ze hebben geen andere keus dan op hun onderdrukker te stemmen. Hoe meer je ze beledigt, hoe meer ze je zullen bewonderen, en als ze zich beter willen voelen kunnen ze altijd nog afgeven op de donker getinte mens.


  Maak melding

 75. beste mensen dit artikel is bedoeld om verdeelheid te zaaien.
  Hoe kan men zien dat een bepaalde groep op een politieke partij heeft gestemd. Kan de stemcomputer zien of ik een allochtoon of autochtoon ben bosri walon.
  En anna z waarom pronken jullie met andersmans veren want tegenwoordig zie je geen enkele negerin met een kroeskop lopen maar wel met mijn afgedankte stijlhaar waarvan pruiken worden gemaakt.
  Want je moet me niet komen vertellen dat het door evolutieproces komt dat jullie binnen een tijdbestek van 30 jaar stijlhaar hebben gekregen door moeder natuur bosri walli.
  gr


  Maak melding

 76. Als je prem gaat citeren, dan is het duidelijk dat je niet alles op een rijtje heb.

  Kom op, niemand met een beetje gezond verstand neemt die mafkees serieus.

  Trouwens zijn uitspraak is duidelijk. lees het in de trend van ‘ik heb je opgevangen dus mag ik in je bek schijten en dan nog hoor je van me te houden, geen kritiek of wat dan ook zal ik dulden’. Is dat nou niet de reacties die we hier lezen van het gepeupel, geen zelf respect of eigenwaarde, zijn ze helaas kwijt.


  Maak melding

 77. Medusa, mi dong no, jij een tikkeltje meer, ik hoop dat die koelie weggaat uit Suriname, en jij hebt het over die chinees, denk jij dat die zich druk gaat maken over Suriname never nooit en als die spleetogen het daar gaan overnemen, sari baja, Suriname is nu al een corrupte bende dang a kaba, tot 75 ging het nog daar maar daarna 1 grote maars en dit houdt nooit meer op, joe now sakka kong. En trouwens die Ronald V die gaan ze overbrengen naar Apeldoorn ie sabie toch die heul daar, maar hij komt in een kooiiiii En ik heb nooit gezegd dat ze Vene moeten vermoorden, ok niet zomaar mij beschuldigen, niemand wens ik de dood ja…


  Maak melding

 78. Anna Z luister no , die blakka man werkt is goed uiteraard, sportief altijd die koelie werkt is ook goed
  heeft veel geld, maar in suriname als je rondkijkt doet die blakka man niet zoveel daar, op straat en zo meer en overvallen en berovingen, ik was ook daar pas nog, te gek gewoon, ze bedelen hangen rond veel goud om de nek, grote bek, maar goed een ieder moet het zelf weten, in Ned kijk maar rond in de Bijlmer die blakka man daar die doet ook maar wat in zijn hoofd opkomt, het zal zo blijven, het wordt erger, no weer joe ede, doe jou torie….


  Maak melding

 79. Medusa, no spang Wilders gaat het niet redden, al stemt die koelie en die moslim op hem premier wordt ie nimmer, als zijn partij stel,stel wint, boi dan joe o sie moi sani, het koningshuis vindt hem ook een maars alleen ze mogene niets zeggen, hij de positie van BEA ook shit, dus geen drukte om Geert of de VVD wint de SP en of de PVDA we zien wel, tek a dei


  Maak melding

 80. @Boycotten

  Lieve knulletje Boycutten,
  Leg eens uit in wat voor zaken je alterego Esmeralda gelijk in heeft. En wat bedoel je met: “Ik ben niet zo soft, tot op je eiland laat ik je door je eigen karoes in elkaar trappen. Zelf doen is te veel eer.”
  Dat je niet spoort is wel duidelijk maar het is niet nodig om steeds weer opnieuw je zwakzinnigheid te bewijzen. De wereld zit al vol pantoffelhelden en als je geen argumenten meer hebt kun je er ook voor kiezen eerst te janken en dan pas te dreigen.
  Misschien kun je mij ook uitleggen wat een gladharige is. Het klinkt in elk geval als gladjanus. Ben je soms een gladjanus? Je bent altijd welkom op mijn prachtige eiland en we zullen je als een koning ontvangen. By the way knulletje, waar blijven je plusjes en minnetjes statistieken?


  Maak melding

 81. @R. Badloe

  Het woord koelie heeft dezelfde lading als neger. Allebei bedacht door de kolonialen om iets aan te duiden wat door hen inferieur werd geacht. Er is echt verschil tussen een Hindustaan en een koelie. Een koelie stemt op Wilders maar een Hindustaan niet.


  Maak melding

 82. @zoeloe,

  Vrouw ie abie letie,ik ben een knulletje in vergelijking met een owroe kaw als jij.
  Respect voor oudjes is een regel, maar sommigen hebben een stevige kotie go nodig, zoals wkn-krenten-koningin zoeloe_anna.

  Argumenten zijn niet nodig, die ziekelijke jaloezie druipt er van af, zichtbaar voor de hele wereld.
  Uitleggen heeft ook geen zin, je bent te dom.


  Maak melding

 83. anna_z,

  Als we de lijn doortrekken naar Suriname, kan je ook stellen dat de hindustanen massaal op de NDP stemmen en de koelies met hun primitieve etnische denkwijze op VHP stemmen. Vandaar dat ze in Wilders een gelijkgestemde zien, die denkt ook etnisch.


  Maak melding

 84. @Boycotten

  Vind je me werkelijk dom? Ik vind jou absoluut niet dom. Wel uitermate simpel. 😉 Ik geniet wel van de naam Anna Zulu. Geweldig!!!! Amandla!!!!!!!

  Met dank aan Henk Molenaar. 😉

  @Afu Sensie

  Ik ben het volledig eens met je statement.

  @GMAP

  Jouw Bouterse-syndroom neemt karikaturale vormen aan. Jammer! Ben je soms je pilletjes vergeten?


  Maak melding

 85. @Begaarhkelotta

  Zwarte mensen die hun haar ontkroezen en zich bedienen van allerlei trucjes om hun kroeshaar te maskeren lijden aan een zwaar postkoloniaal syndroom. Deze mensen zijn overmatig koloniaal geconditioneerd en proberen zich te conformeren aan het westerse schoonheidsideaal. Je kunt dit soort lieden gerust negers noemen omdat ze zich als zodanig gedragen. Dit zijn de Uncle Tommies die een karikatuur van zichzelf maken. Diep triest eigenlijk. Dit gedrag is namelijk net zo beschamend als koelies die op Wilders stemmen. De koloniale conditionering zit er bij sommige Surinamers helaas nog diep in.


  Maak melding

 86. Afu Sensie (halve cent) of is het halfgare,

  Als ik dezelfde lijn van jou doortrek dan zeg ik dat Creolen stemmen op de NDP en de negers op de NPS.

  Kun je nou lezen hoe krom en discriminerend jij denkt?


  Maak melding

 87. het zit er bij een heleboel nog in, anna-z,dat zij geen eigen waarde herkennen,,ik bedoel die koloniale conditionering manier van denken en ziens wijze.

  peace;;sara suten seti, zij,black power,arm jour zelf with knolidge


  Maak melding

 88. anna_z,

  Als er geen Negerland bestaat, bestaat er dan wel een koelieland?

  Volgens jou beheersen veel koelies (zelf noem ik deze mensen graag HINDUSTANEN) de Nederlandse taal slecht beheersen. Maar dat er ook negers (zelf noem ik deze mensen graag CREOLEN) die deze taal slecht beheersen daar taal je natuurlijk niet naar.

  Tjee poti de HINDUSTANEN hebben niets gebracht naar Suriname dan de ouderwetse manier van landbouw bedrijven.
  Die manier van landbouw bedrijven hadden ze geleerd van de plantage-eigenaren, net zoals de slaven dat ook van die eigenaren hadden geleerd.
  Ja inderdaad Paramaribo is door de slaven opgebouwd. Dat is ook logisch want de slaven zijn eeuwen voordat de Britse en andere immigranten naar Suriname werden gehaald.
  Plaats je verhaal wel in de juiste context.

  Ik vind jou een gore racist van de eerste orde en met jou zijn er nog meer racisten te vinden op deze site.
  Je bent vele male erger dan de witten die door jou voor racisten worden uitgemaakt.

  O ja en hou je oeverloos geblabla voor jezelf, je bent voor mij geen knip voor de neus waard.
  Je maakt op mij totaal geen indruk. Van mij krijg je geen respect.


  Maak melding

 89. het is reeds bekend dat de eerste beschaving langs de nijl valei begonnen is,en dat die wat zwarte bevolking genoemd werd/word de eerste landbouw werkers en boeren waren,.,.Maar omdat de europeanen dat zelf niet konden,werden een hele boel van die bevolking ontvoerd en naar andere gebieden gebracht om die werkzaamheden onderdruk uit te voeren en vaak tijdens hun vlucht poging werden vermoord.


  Maak melding

 90. @Jaivi

  Beste Jaivi,
  Ik noem de dingen graag bij de naam en ik verschuil me liever niet achter een huichelachtige politieke correctheid. Mijn opmerking over de beheersing van de taal was in relatie tot dit forum. Bovendien zei ik er ook bij dat het mij persoonlijk niets uitmaakt. Als je mijn reactie niet snapt, lees het dan nog een keer.
  Waar het mij om gaat is het juk van het koloniaal geconditioneerde denken bloot te leggen en hopelijk te ontmantelen. Het gaat er bij mij niet om dat er wie dan ook onder de indruk raakt. Ik geef gewoon mijn mening en ik wacht zeker niet op welk respect dan ook.
  Meningen zijn geen feiten en feiten zijn relatief.
  Als je mij racistisch vind, dan snap je de context van mijn reacties niet. Dan zie je wat mij betreft alleen maar de dingen die jouw eigen perceptie van de werkelijkheid bevestigen.
  Maar mocht het je allemaal niet aanstaan, lees het dan niet.
  Ik schrijf geen reacties met de bedoeling aardig gevonden te worden.


  Maak melding

 91. @Pasew
  Je schrijft op Donderdag 30 augustus 2012 om 21:12 uur aan ann_z:-
  “Switie anna…als de mindere hindustaan een koelie is, da welke benaming geven aan de mindere blakkamang”!!!

  IK DACHT DAT JIJ DIE VRAAG ZELF KON BEANTWOORDEN.-
  OF BEHOOR JIJ TOT DE GELUKKIGE ONDER HEN DIE DE VERSPREIDING VAN HAAT TEGEN HUN EIGEN LANDGENOTEN NIET MET DE PAPLEPEL OPGEDIEND HEEFT GEKREGEN?
  “KAFRIE” IS HET WOORD;KAN JIJ JE DAT NOG HERINNEREN?ZIE DAAR!DAT DACHT IK AL!


  Maak melding

 92. Anna_z, jij ben een hele grootste racistisch. En jij wil de grootste juffie spelen op deze site, maar je ken geen ene moer van hindoestanen, hindoestanen schrijf je met oe maar niet met een u. Jij denk dat je alles beter weet.


  Maak melding

 93. Beste Jaivi: ” Anna_Z Ik vind jou een gore racist van de eerste orde en met jou zijn er nog meer racisten te vinden op deze site. Je bent vele male erger dan de witten die door jou voor racisten worden uitgemaakt”

  Ik ondersteun elk woord in jou betoog. Anna_Z is een enge, valse racist overgoten met een Paars sausjes.


  Maak melding

 94. Medusa niet zielig doen. Als jij hindustanen koelie noemt dan noem ik jou kafrie. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet.

  Ik sla je gewoon om de oren en laat jou zien hoe Creolen en Hindustanen over elkaar denken.

  In Nederland gillen zowel de Creolen als de Hindustanen dat ze worden gediscrimineerd, maar onderling zijn ze de grootste racisten.
  Dit is het trieste verhaal over de grootste bevolkingsgroepen van Suriname.


  Maak melding

 95. Owee anna-z, dat je mij beste noemt.
  Dat alleen al geeft aan dat je mij heel goed hebt begrepen.

  anna_z ik heb jou ook begrepen, maar ik heb ff een paar dingen omgedraaid. Snap jij welke richting ik opga?

  Zelf noem ik ook heel graag de dingen gewoon bij de naam, dus nogmaals ten overvloede: koelies zijn voor mij Hindustanen en negers Creolen in alle omstandigheden.

  Ik laat mij niet laatdunkend uit over anderen.
  Voor moesje heb ik respect zoals ik voor mai ook respect heb.

  Voor de slaven die onder erbarmelijke omstandigheden zich hebben moeten handhaven heb ik respect.
  Voor de koelies, ja zo werden mijn voorouders genoemd door de blanke plantagehouders, die weliswaar onder minder erbarmelijke omstandigheden zich hebben moeten handhaven, heb ik ook respect.
  Dat respect heb ik ook voor de andere immigranten.

  Helaas kan ik van jou niet zeggen dat jij respect hebt voor in het bijzonder de Hindustanen. Alleen jouw volk heeft jouw respect en dan roep je heel hard dat je graag alles bij de naam noemt.

  Hiermee wil ik zeggen dat men moet ophouden elkaar te discrimineren, want noch de slaven noch de Britse, Indonesische als de Chineze immigranten hebben erom gevraagd naar Suriname gebracht te worden.

  Ik blijf je nog steeds een gore racist vinden.


  Maak melding

 96. Ik las iets over Hindustaans nationalisme en PVV. Uit onderzoek van Shashi Roopram is namelijk gebleken dat hun hindoe-nationalisme een doorslaggevende factor is voor het stemmen op Wilders.

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de Hindustanen die zich willen afscheiden van Suriname gelijk begin te geven. Misschien wordt het tijd dat de Hindustaanse gemeenschap zich niet meer laat vertegenwoordigen door het Surinaams Inspraakorgaan (SIO), maar door een apart Hindustaans Inspraakorgaan.

  En daarna wordt het hoog tijd voor een Surinaams/Antillaans/Carabische variant van de PVV. Aangezien Wilders ook de Antillen beledigd, is daar nu ook draagvlak voor. Hoofdthema: Indiers, Hindustanen en alle andere immigranten moeten het Caribische gebied uit, te beginnen met Suriname.

  Maar als ik even serieus ben, dan zeg ik het maar zoals het is. Ik heb het liever dat Surinaamse Hindustanen zich niet meer Surinaams noemen, ik wil daar niet mee geassocieerd worden. Hindustanen kunnen veel zeggen over Moslims, maar hun religieus fanatisme is hetzelfde, de radicale taal is hetzelfde en de haat is hetzelfde. Als ik aantal malen het woord “haat” en “neger” zou tellen op dit forum, dan zou ik achter komen dat ik vooral komt van Hindustanen. Mensen in het Carabische gebied zijn gewoon niet zo. Een creool die hindustanen “haat”, ik ben ze nog niet tegengekomen.

  Hindustanen in Nederland moeten zich bundelen met Indiers, Pakistani Tamils en Srilankezen, dat is de groep waar ze thuis voelen. Het is onzin dat ik als Surinamer iets te maken moet hebben met zoiets wereldvreemds als radicaal religieus Hindustaans nationalisme, terwijl ik (tweede generatie Surinamer) die mensen niet eens ken. Ik heb succesvolle Surinaamse, Turkse en Marokaanse mensen gelinked op mijn Linkedin, daar zitten geen Hindustanen tussen. Dat zegt genoeg.

  Ik haat absoluut geen Hindustanen, maar ik weet dat Hindustanen geleerd hebben negers te haten, en nu haten ze Marokkanen en straks haten ze weer een andere bevolkingsgroep. Als de PVV zou roepen alle creolen uit Nederland te schoppen, zouden Hindustanen voor in rij staan om lid te worden van de PVV. Het is een reflex. Als creool/neger/allochtoon zou ik nooit op de PVV stemmen, ook dat is een reflex. Dus dat geeft al aan dat er niets gemeenschappelijks is.

  Kortom: Ik ben het eens met Hindustanen dat ze een apart inspraakorgaan oprichten en breken met het Surinaamse inspraakorgaan.

  En wat stemmen betreft, er was een tijd dat zonder nadenken zou hebben gestemd op een Hindustaanse kandidaat, gewoon omdat ik ze als Surinamers zag. Maar ik merk dat die band niet natuurlijk was en misschien ook nooit natuurlijk is geweest. Hindustanen zijn pas tussen 1873 en 1916 in Suriname aangekomen (de meeste overigens na 1900), dus waar praten we over. Ik gun ze hun ‘succes’, maar het is en blijft een historische fout dat Hindustanen in het Caraibische gebied zijn aanbeland. De PVV heeft dit voor Suriname en voor Surinamers helder gemaakt.

  Ik zal het daarom niet in mijn hoofd halen op te stemmen op die Hindustaanse in de PVDA, ik stem nog liever op Ahmed Marcouch van de PvdA. Maar helaas is de PvdA mijn partij niet meer. Maar wie weet stem ik toch op Marcouch, gewoon uit PROTEST omdat ik mij nu een beetje schaam voor een bevolkingsgroep die zich ook Surinaams noemt. Nee, ik weet het nu zekerdat ik ga stemmen op Ahmed Marcouch van de PvdA. Uit Protest!


  Maak melding

 97. Bouterse is voor die Gmap net als een virus. Die Bouterse-virus heeft zijn hersenen totaal besmet en leeggevreten. Uit die holle brein van Gmap komt niks zinnigs meer dan alleen maar idioterie over Bouterse. Deze lijpe, geesteszieke Gmap gebruikt dit forum als een soort therapie voor zijn Bouterse syndroom en is verworden tot een soort gekke Gerrit van dit forum.
  (Hoewel hij zelf in de waan leeft een wezenlijke en intelligente bijdrage te leveren aan het geheel)
  Deze man is zo veblind door die Bouterse syndroom dat hij niet eens in de gaten heeft dat Bouterse zijn hele leven aan het beheersen is. Bouterse zit in zijn lichaam, in zijn aders in zijn bloed en in zijn hersenen. Om aandacht te blijven krijgen wijzigt deze
  romeo H. constant zijn nick-name ( du, wikileaks, gamp, Gmap..). maar een zot is altijd herkenbaar.

  100% zeker dat ik nu wordt uitgemaakt voor domme
  aanhanger en verdediger van een massamoordenaar.
  (kenmerkende woorden van Gmap)

  yeah sure. what’s new…?


  Maak melding

 98. mistic zegt:

  “”peace;;sara suten seti, zij,black power,arm jour zelf with knolidge””

  Ik zeg: Ik merk dat je zelf je eigen advie nog niet hebt opgevolgd, mistic. 😉 😉 😉


  Maak melding

 99. Die Paarse Bouterse sekte proberen met domme enachterlijke argumenten verwarring te zaaien, ik blijf bij mijn standpunt dat Bouterse een criminele massa moordenaar en wilders is in dat opzich geen crmineel en ook geen kindermoordenaar.


  Maak melding

 100. niet te geloven wat hier gebeurt .hindustaan schelt creool uit en creool schelt uit terwijl beiden buitenlanders zijn maar op papier nederlander .

  de hindustaan denkt dat hij voorgetrokken gaat worden als hij voor de pvv kiest …de turken en marokanen zullen ze de rekening gaan presenteren als de noot aan de man komt .

  bedenk dat 80 procent van de nederlanders niet op wilders stemt .de hindustanen denken dat wilders aan hun kant staat als het op aan komt niet wetende dat wilders alle buitenlanders weg wil hebben ..of denken de hindustanen dat wilders het verschil niet ziet …wilders heeft het altijd over henk en ingried
  ze kennen geen lilawatie en tjandrika .hitler kende geen enkel andere ras dan de arische ras ..dus de hindustanen moeten rekeing houden dat ze hun kleur haar en namen niet mee hebben …als het op aan komt zullen wij allemaal moeten vertrekken …bedenk dat zelfs die turken en marokanen op blanken lijken en toch worden ze niet geaksepteert in europa laatstaan die hindustaan met zijn donkere huids kleur en andere mentaliteit van niet aanpassen maar hokken .


  Maak melding

 101. Romeo,

  …en ik blijf bij mijn standpunt dat jij een
  aan Bouterse virus lijdende malloot bent die volledig krankjorum is en maffe idioterie zit uit te kramen ..


  Maak melding

 102. MasraE wat mij betreft ben jij een grote kltzk en je weet precies waarom ik jou zo noemt. Wat weet jij over hindoestanen. Jij ben pas komen kijken, je ben nog een peuter van vier jaar. En wat kan mij schelen, jij mag stemmen op wie je wilt.


  Maak melding

 103. @vi rusje

  Bouta is een moordenaar,dat is een feit die jij niet verdraaien kan.
  Als anderen aan bouta virus lijden ,lijdt jij ook aan 1 of ander gevaarlijke ziekte namenlijk…Boutaliefde.
  Die boutaliefde kan je op een dag fataal worden.


  Maak melding

 104. @i know
  Ik hou me niet bezig met de criminele aktiviteiten van anderen ,buiten Suriname.Ik hou mij bezig met de geschiedenis van Suriname die ik zelf heb mogen meemaken en geen enkele kip of koe zal mij er toebewegen om mijn mening over de moordenaar bouta te doen veranderen. Onze geschiedenis met de beruchte bouta erin gaat zo een dertig jaartjes terug in de geschiedenis ,ik hou mij liever bezig met dit soort van recente tragedies ,dan te gaan ouwehoeren over een geschiedenis dat eeuwen teruggaat. Wij lezen dat in de geschiedenisboeken dat is goed voor onze kennis maar jammergenoeg kunnen wij geen verandering eraan kunnen brengen. Degenen die eeuwen geleden alle rampen veroorzaakt hebben zijn weg, begraven onder 6 voet in onder de grond.Ik ben niet uit op wraakakties tegen de generaties die jaren later geboren zijn en wiens ouders beulen geweest waren toen.
  Ik zou liever zien dat onze eigen beul en massamoordenaar gestrafd wordt NU,en dat onze nakomelingen niet na een paar eeuwen voor gerechtigheid zullen roepen om de moordenaar bouta te straffen .De geschiedenis boeken die onze nakomelingen gaan lezen daarin moet een hoofstuk besteedt worden hoe de beul bouta voor het gerecht gesleepd werd en zijn straf ontvangen heeft.
  Ik zou onze nakomelingen willen besparen voor het koesteren van haat tegen alles en iedereen die eeuwen teruggaat.Ik leef in het heden en niet in het verleden.


  Maak melding

 105. @Was Was godo
  Mijn verbaasde reactie op jouw reactie van Vrijdag 31 augustus 2012 om 11:26 uur, door Was Was godo

  Dat de Chinees een even grote lul is heb ik wel door!Daar hoef je mij niet op attent te maken!Maar wij (SURINAMERS)zullen dan toch tijdelijk(!) met de riemen moeten roeien die ons ten dienste staan.Dat je jouw nieuwe landgenoot ook al “spleetoog” noemt getuigt ook al van de HAAT en het DISRESPECT dat jij en vele van jouw voorgangers tegenover andere landgenoten hebben (gehad).Het verwondert mij daarom niet dat jij en je soortgenoten ook hier op Wilders stemmen/hebben gestemd.Dat Suriname een corrupte bende is(zelfs al voor 1975)weten we sinds jaar en dag!
  Dus nieuw is ook dat niet.

  Verder vind ik het schrijnend te lezen hoe jij (over) de (misschien jouw) zwarte ex-president van Suriname ziet (denkt)!Zelfs op het racistische af!SCHANDALIG!!!!Maar ach, dat verwondert mij niet.
  WILDERS IS JULLIE GOEROE dus….!Ik ben benieuwd of een blanke Amerikaan/Hollander ook zo respectloos en denigrerend over zijn ex-(minister)presidenten zou praten!
  JIJ BENT EEN SCHANDVLEK VOOR SURINAME!!!!
  Gelukkig voor OBAMA dat hij in de VS en niet in Suriname is geboern/woont;anders moesten ze hem volgens jou om zijn KLEUR ook naar Apenheul brengen.
  Stem maar op Wilders;hij zal je leren hoe het hoort!
  SUCCES!


  Maak melding

 106. @KumariKumari

  De schrijfwijze “Hindoestanen” en ook “Hindostanen” is gebruikelijk in het Nederlands. Hindustanen komt echter steeds meer voor. Ook in Nederlandse kranten en artikelen. Alle drie kunnen dus. Taal is altijd dynamisch en dat is maar goed ook.
  In vind Hindustanen mooier klinken en de “u” ziet er ook leuker uit dan de “oe”. 😉


  Maak melding

 107. @midete en overige forummers, Odi odi.

  Buiten de Surinaamse grens verkondigen wij altijd, hoe wij in (harmonie) met elkaar in Switie Sranan leven.
  Men verwijst regelmatig naar 2 gebouwen aan de Keizerstraat te Paramaribo.

  Ik hoop dat onze kinderen ook de reacties m.b.t. bovengenoemd artikel zullen lezen.

  Mensen: Laat u niet beetnemen door zo’n (onderzoek)

  Er zullen altijd voor- en tegenstanders zijn.
  Maar laten wij elkaar niet Haten & Verwijten.
  Of worden wij toch geconfronteerd met ons geweten?
  Of zit het soms toch diepgeworteld.

  Maar aan een ieder zou ik zeggen: No hard feelings.
  Have a nice weekend.


  Maak melding

 108. @KumariKumari
  Ben jij niet die Ray die MEDUSA schooljuffie noemt?
  Ben je op de vlucht geslagen?Jouw schooljuffie ziet het alweer aan jouw gebrekkig taalgebruik Ray!
  Ik/het blijf(t) je achtervolgen hè mie matie?
  Ook door een naamsverandering zul jij niet aan mijn aandacht ontsnappen!
  Dat beloof ik jou!
  En by the way …..Zoek je hulp?…. de moderator kan/gaat jou niet helpen!Je hebt de geest zelf uit de fles gehaald!Moro e doro!


  Maak melding

 109. @Ray

  GMAP, alias wikileaks is niet de enige met een Bouterse-syndroom op dit forum. Jij hebt er ook last van en bijna elk artikel weten jullie te verdraaien tot een Bouterse-item. Iemand repte al over “de dorpsgekken van dit forum”. Een heel rake opmerking omdat het toch wel heel ernstig opvalt.
  Wat vind je eigenlijk van bovenstaand artikel? Waarom stemmen veel Hindustanen op Wilders?

  @Jaivi

  Je hebt recht op een eigen mening en je mag vinden wat je wilt. Je bent eerlijk en direct en dat waardeer ik.


  Maak melding

 110. @Medusa
  KumariKumari en Ray zijn twee verschillende personen met eenzelfde doel.
  Medusa,
  Je mag met pleSier door gaan met het Korrigeren van de reakties die hier geplaasD worden.Ik denk dat je obzezzie om tot Korrectie over te gaan ,je heel gezeLig bezighouden.
  Kijk,nu mag je deze tekst naar hartelust gaan corriGEREN.

  @KumariKumari

  You go girl!Good job!


  Maak melding

 111. @anna_z
  Die vraag moet je alle hindostanen die in Nederland wonen ,individueel gaan stellen.Ik praat niet namens alle hindostanen verspreid over de gehele wereld.Jij zit toch ook ergens op de antillen ,waarom die long distance relationship met de surinaamse moordenaar Bouta dan, waarom die obsessie van je om hem onschuldig te pleiten ?Heeft hij je eerder een gunst bewezen ?


  Maak melding

 112. @Ray

  Beste Ray

  Goede kennissen van mij, een witte Nederlander en een Hindustaanse vrouw geboren in Suriname, zijn al meer dan dertig jaar met elkaar getrouwd en ze zeggen veel van elkaar te houden. De man zegt openlijk tegen mij dat hij PVV stemt en de vrouw doet er een beetje schaapachtig over. Ik vind het onbegrijpelijk maar het geeft wel te denken. Tegelijkertijd geeft het mijn eigen flexibiliteit aan.

  Ik ben een geboren Surinamer en op de Caraiben tref ik mijn broeders en zusters. We delen een stukje geschiedenis en ik voel me er net zo thuis. Een groot gedeelte van het jaar kan ik daar genieten van de passaatwinden en het luchtige karakter van vrolijke mensen.
  Jij bent degene die een obsessie voor Bouterse toont en je raakt daar steeds meer verstrikt in. Voor mij is Bouterse gewoon de president van Suriname en een voorvechter van dekolonisatie en puur Surinaams bewustzijn. Onze nieuwe Boni.


  Maak melding

 113. Die dorpsgek met een minderwaardigheidscomplex die massamoordenaar aanbid beschuldig andere van Bouterse Syndroom, jij hebt witte man syndroom alles wat fout gaat in deze wereld is volgens jou doctrine de schuld van de blanken. Ik heb jou al eerder aangegeven dat Bouterse een niets nut is die precies zegt wat jij wil horen daarom die aanbidding van een gewetenloze kindermoordenaar.
  Als jij geen argumenten hebt dan grijp je naar de slavernij.yu prasi osso tanta


  Maak melding

 114. Boycotten, alias GMAP oftewel Romeo Hoost, je bent ekte, ekte geestelijk ziek.
  Volgens mij slaap,eet,schijt,sex als je het nog kan,
  droom, m.a.w. denk je aan alles wat je doet aan
  Desire Delano Boutes, President v/d Republiek Suriname.
  Zielig, je hebt hulp nodig,serieus man, zoek zo snel mogelijk hulp!!! 😉


  Maak melding

 115. Ai Medusa, je hebt je totaal, totaal vergist in mij, die Wilders ie sabie die haat ik tot in mijn bilnaat, ja, billllnaattt schrijf dat op, doen ja, en nu, jere boeng, Obama is ok, wijkt totaal af van die kut Vene
  Obama heeft een strakke jeje, die van Vene komt uit die go van een Boeriki,duidelijk, die chinees die gaat zijn gang maar, ik heb er geen last van, en nu het volgende ik ben al vanaf de zeventiger jaren een
  PVDA stemmer, noteren ja, ik heb geen goeroe, jij wel
  van harte, ik ben een schandvlek voor Suriname, schrijf je toch en jij, vul maar in, een niets nut
  helemaal niets, weer ede, jou gaan we niet naar de Apeldoorn sturen, ik bedenk nog wat, ik regel dat wel, aboeng, was kong now, dang mi e poesing dji baka, ik ga nu effe een pamperootje nemen….


  Maak melding

 116. @anna_Z
  Jij zit lekker op de antillen ergens,en je hebt daar gelukkig niet te maken met een moordenaar als leider.
  Als jij je een surinamer zou voelen zou jij ook hard je best doen en je mensen in Suriname steunen om verlost te worden van de boeboelaas, je zou heus niet je best doen om de surinamers juist op te zadelen met eentje.Ik hoop alleen maar dat je kennissen je ook vertellen over de coupgepleegd in 1980,de dec moorden 1982,de Moiwana slachtingen ,telefooncoup en bouta Amnestie. Ik denk niet dat zij het doen aangezien zij netals jou deze perioden graag overslaan of doen alsof het nooit bestaan heeft.Ik ben geboren in Suriname en deze nare perioden van dichtbij meegemaakt. En nogmaals er bestaat geen 1 enkele ziel die mij het tegendeel kan bewijzen.Ook jij niet.


  Maak melding

 117. @Ray
  Je mag jouw taalblunders verdoezelen door zogenaamd,
  opzettelijk foutjes te maken.
  Dit zal je evenals de hulp die je bij moderator zoekt,
  niet helpen!
  Ik kijk daardoor heen;de opzettelijke fouten misleiden me niet!!
  Een jou alweer zwaar aangerekende domme fout is het volgende:-
  Jij schrijft:”Ik denk dat je obzezzie om tot Korrectie over te gaan,je heel gezeLig bezighouden”.
  obzezzie en bezighouden = taalkundige onzin!!!!
  Nu komt er een uitleg boven jouw niveau!!!!
  Omdat obzezzie in het ENKELVOUD staat moet er staan “BEZIGHOUDT”(3de persoon enkelvoud) en niet “bezighouden”.-
  ZEKER NOOIT OP SCHOOL GELEERD DAT’PERSOON EN GETAL’ MET ELKAAR MOETEN CORRESPONDEREN?
  Foei Ray,alias KumariKumari!
  Je maakt het van kwaad tot erger!
  Het komt ervan als je met een 3 voor Nederlands de lagere school in het 3de leerjaar hebt verlaten!


  Maak melding

 118. @Ray

  Ik begrijp dat je ernstig getraumatiseerd bent door 1980 en ik wil best geloven dat je vreselijke dingen hebt meegemaakt. Het is ook niet mijn bedoeling om welk tegendeel dan ook te bewijzen. Jij weet wat je hebt meegemaakt en er zal wel een reden zijn voor je trauma en de daarbij behorende gevoelens van ongenoegen en frustratie. Feit is wel dat Bouterse nu president is en in die hoedanigheid Suriname moet leiden. Ik begrijp dat Bouterse zeer controversieel is maar als Surinamer steun ik mijn land in alle opzichten. Als je Bouterse weg wilt hebben, probeer dan mensen te motiveren om niet op hem te stemmen. Dit forum is misschien wel een goede uitlaatklep voor allerlei frustraties maar onze reacties hier zullen niets in de wereld veranderen. Jij mag denken en schrijven wat je wilt en alle anderen ook. Blijf maar gerust elke dag roepen ‘Bouterse is een moordenaar’. Als het oplucht vind ik alles prima.


  Maak melding

 119. @Was Was godo.
  BEHALVE DAT JOE MOFO DOTIE LIK WANG WC, LIEG JE SCHAAMTELOOS NOG GLASHARD ERBIJ!
  Op Donderdag 30 augustus 2012 om 21:36 uur, door Was Was godo schrijf je aan Savioen.
  Savioen:”Die Lul van een Vene Ronald is een racist en die moet je uitroeien ok, sakka kong now me wakti…”.
  En na 13uren en 50 minuten lieg je op:-
  Vrijdag 31 augustus 2012 om 11:26uur, door Was Was godo
  schrijf je aan MEDUSA:-
  En ik heb nooit gezegd dat ze Vene moeten vermoorden ok, niet zomaar mij beschuldigen niemand wens ik de dood ja …

  Dus behalve om joe dot mofo sta nu ook bekend als de notoire aspirant moordenaar,bedrieger en leugenaar op dit forum.


  Maak melding

 120. @Was Was Godo
  Nog even dit!En if a jeje foe wang president (VENE om precies te zijn) kmoto uit wang go foe wang boeriki (let wel wang president) dang mie e aksie mie srefie pe a jeje foe joe kmoto.WE BENNE MET Z’N ALLEN BENIEUWD!


  Maak melding

 121. waarom bekritiseren sommigen de hindustanen..is het omdat ze op wilders stemmen !!! die mensen vinden wilders prima is toch goed …sommigen maken die hindustanen uit voor dom ik vindt die hindustanen niet dom ..we leven niet in een land waar je geen recht van spreken hebt ..toen ik op de regering bouterse had gestemt zeiden die redimusus dat de mensen die op bouterse hadden gestemt dom en achterlijk zijn …zulke mensen moet je uitlachen dus hindustanen als jullie op wilders willen stemmen ga je gang je leefd in een vrij land zoals ik vrij was om te stemmen in su

  hindustani go go


  Maak melding

 122. @Super Mario

  “Wederom wordt de slavernij troefkaart door die paarse ezels weer gespeeld. Zo voorspelbaar”

  Luister malle Henkie, niemand speelt hier de slavernij troefkaart. Je kunt toch wel lezen ouwe koloniaal. 😉


  Maak melding

 123. Medusa, ai mie dja baka, mie mofo dotie mag het, dat bepaal ik, niet jij, moordenaar noem jij mij, bedrieger en leugenaar, Nederlands is voor jou moeilijk geeft niet want die jeje van jou komt ook uit die go van die boeriki, doe sang joe wang doe liebie
  mie, me tak sam wani, daar ben ik vrij in, en dat bepaal jij als boeriki niet, ok, if joe wang kosi go doro me wakti beer kong mi klarie foe skotti baka
  Boeriki jesie langa ma joe no abi tere.


  Maak melding

 124. @Was Was Godo
  Fa mie kang tak moro fara nanga bedriegers,moordenaar nanga leemang!
  Go kier Vene jo kkkkkkk!Da joe sa sjie soema kmotto na boerikie go!Go!Hihihihi!
  Fos datie go drieng joe laatste pampero en smokko joe laatste blakka tee!!Want jo kkkkkkk nogmaals!


  Maak melding

 125. Ray,

  Feiten over Bouterse kan ik inderdaad niet ontkennen en dat is absoluut ook niet mijn doelstelling. Wat ik wel in twijfel trek is of de geestesgesteldheid van jou en andere geestverwanten wel helemaal jovel is.

  Het staat jou en jouw geestverwanten geheel vrij om
  keer op keer te reppen dat Bouterse een moordenaar e.d. is. Dat zal mij echt een worst wezen. who cares..
  Als jij en je geestverwanten zich daar happy bij voelen, tja, wie ben ik dan om jullie dat te ontnemen.
  Doe vooral wat je niet laten kunt.
  Maar wanneer jij en jouw geestverwanten zoals Gmap keer op keer elk onderwerp weer naar Bouterse verwijzen dan is dat een veeg teken dat jullie zwaar en zwaar getraumatiseerd zijn en dat Bouterse jullie leven ongemerkt compleet beheerst. Een andere conclusie is er helaas niet. Een ieder ander zou onmiddellijk professionele hulp gaan zoeken om van die trauma of syndroom af te komen.

  Mensen die getraumatiseerd zijn belanden ook in een wereld van ontkenning omdat ze geestelijk het contact met de werkelijkheid verliezen. De rationele denkwijze om dingen te herkennen en te erkennen ontbreken totaal dus leggen ze het probleem bij anderen neer.
  Anderen die hun geesteszieke brein ontmaskeren zijn in hun ogen Bouterse aanhangers en paarse volgers.
  Ach ja, dat zijn populistische benamingen maar meer is het ook niet. Zoalng ik weet wie ik ben en waarvoor ik sta dan hebben zulke benamingen totaal geen invloed om mij. Ik heb totaal geen belang bij (ik woon namelijk in Amsterdam) om wie dan ook te bewieroken of te verachten. Ik geef mijn mening en wie vindt dat ik
  anti- of pro Bouterse ben , dat zal mij echt een biet wezen.

  Dit, voor de goede orde!


  Maak melding

 126. @ Vrijdag 31 augustus 2012 om 01:40 uur, door MEDUSA
  “Wilders heeft het tegen ALLE NIET WESTERSE ALLOCHTONEN.
  HIJ HEEFT DAARBIJ NIET VERELD HET NIET TEGEN DE HINDOESTAAN TE HEBBEN.
  OOK JULLIE,HINDOESTANEN,GAAN VOOR DE BIJL,INDIEN HET ZOVER IS!
  ONTHOU DAT!”

  Ik weet niet met wat voor soort onzinnige en paranoïde fantasieën je rondloopt maar dat bovenstaande verhaaltje van je is gewoon leugenachtige bullshit v.d. bovenste plank.

  Wilders heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij NIETS heeft tegen allochtonen die zich gewoon aanpassen en de moeite doen om de taal te leren, eerlijk te werken voor hun geld, zich aan de wet houden en zich niet bezig houden met criminaliteit en het bezorgen van overlast aan anderen. De niet-westerse allochtonen waar hij (en een heleboel anderen, waaronder ik) wat tegen heeft heeft, is het niet geintegreerde soort dat zich bezig houdt met criminaliteit en overlast bezorgen aan anderen. Het is een feit dat allochten (en dan met name die van marokkaanse afkomst) oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit, die criminele allochtonen verpesten het voor alle allochtonen. Verder wilt Wilders niet dat de sharia ooit wordt ingevoerd in NL en ik geef hem daarin geen ongelijk. Daar is niets racistisch aan.
  Hou die lulkoek verhaaltjes van je, dus maar voor jezelf want ik trap er niet in.

  Verder ben je ook een grote idioot om Wilders te beschuldigen van racisme want hij heeft keer op keer gezegd dat hij een probleem heeft met de islamitische ideologie en niet met vreedzame moslims die zich aanpassen, de jihad tegen niet-moslims oprecht afwijzen en zich aan de wet houden. Hij heeft altijd een onderscheid gemaakt tussen de ideologie (islam) aan de ene kant en de mensen (de moslims) aan de andere kant. De islam is GEEN ras dus Wilders is geen racist.

  Voor het geval je Wilders ook nog eens wilt gaan beschuldigen van fascisme, doe je er goed aan om de overeenkomsten tussen de islam en het fascisme eens na te gaan. Beide zijn namelijk heilig overtuigd van de superioriteit v.d. eigen groep, beiden zien mensen die niet tot hun groep behoren als inferieur die onderworpen dienen te worden, beide zien hun ideologie als de enigste juiste, beide willen werelddominantie d.m.v. het veroveren van andermans grondgebied, beide verheerlijken geweld en roepen op tot geweld tegen andersdenkenden. Als er iets fascistische trekjes heeft dan is het wel de islamitische ideologie, en het is idioot om diegene (namelijk Wilders) die dat wilt bestrijden en wilt voorkomen dat zo’n ideologie ooit dominant wordt in het westen en in NL te willen beschuldigen van fascisme. Dat is echt de omgekeerde wereld.

  Moslims en de politiek correcte useful idiots/nuttige idioten die constant de islam zitten te verdedigen, hebben altijd een hele grote mond richting Wilders, en ze houden ervan om hem en andere islamcritici te beschuldigen van racisme, fascisme, haatzaaien en nog meer van dat soort flauwekul (waarvoor hij door de rechter is VRIJGESPROKEN) MAAR ik hoor bar weinig van ze als het gaat om het veroordelen van de daden van moslim criminelen en de daden van moslim jihadistsiche terroristen die expliciet handelen in naam v.d. islam. Wie zwijgt stemt toe. Er gaat geen dag voorbij of ergens in de wereld vindt er wel een islamitisch geinspireerde terreuraanslag plaats door moslim jihadisten met vele doden en gewonden tot gevolg. Laat men zich maar eerst daarover uitspreken i.p.v. hun tijd te verdoen aan het monddood willen maken van islamcritici die slechts gebruik willen maken van hun vrijheid van meningsuiting.


  Maak melding

 127. @Ray2
  Over jouw gelul hierboven kan ik kort zijn!Het zal mij TEN 1STE een zorg wezen me in de eeuwen oude ruzie tussen jullie en de moslims te mengen.Dat kan mij geen ene moer schelen!!!Lossen jullie die rotzooi maar zelf op en niet over de hoofden van de Nederlandse kiezer.
  Je zou liever jouw ‘cola doppen’ op Wilders moeten richten en je afvragen waarom hij zoveel blanke kiezers heeft!Ik wist wel dat jij/jullie soort dat goed zou(den) praten.Deze houding en dit gedrag verwondert mij niet;
  dit hebben jullie uit India(kastenstelsel)in Suriname geïmportteerd en nu voortgezet in Nederland.
  Het is genetisch geworden.Verdedig hem maar!Je zal het merken!

  *Het PVV programma keert zich tegen het steeds groter wordende aandeel van ALLOCHTONEN in de samenleving.
  *NIET WESTERSE allochtonen kosten Nederland 7,3 mljrd.
  *Is voorstaander van DE DOMINANTIE van de JOODSCHRISTELIJKE EN HUMANISTISCHE TRADITIE EN CULTUUR.(dus alle andere culturen en tradities moeten ondergeschikt aan zijn;dus ook het Hindoeïsme).
  *Asielzoekers geen voorrang bij woning.
  *Verbod op multiculturele subsidies.
  *Geen uitkering voor boerkadragers en voor hen die belabberd Nederlands spreken.
  (En velen van jullie spreken/schrijven belabberd /slecht Nederlands)
  *Ontwikkelingshulp stopzetten.
  *Geen extra zorggelden voor allochtone burgers. etc.

  IK HEB NERGENS ZIEN STAAN DAT DEZE MAATREGELEN NIET VOOR DE HINDOESTANEN IN DEN-HAAG GELDEN!JIJ BENT IN NEDERLAND EEN ORDINAIRE ALLOCHTOON!!JIJ/JULLIE BENT/ZIJN GEWOON ZWART EN NIET BLANK!!!PERIOD!


  Maak melding

 128. @jim

  De basis van de wiskunde is noch Europees noch Indiaas. De Moslims waren eerder. En de chinezen zijn de uitvinders van het binaire stelsel waarop de technologie van computers is gebaseerd. India heeft wel een belangrijke rol gespeeld in andere zaken. Net als Afrika overigens. Afrika is de bakermat van de beschaving en de democratie. Voor jou natuurlijk moeilijk voor te stellen. 😉


  Maak melding

 129. @anna_z
  Nog een aanvulling.De eerste geschriften over algebra komen ook van de Arabieren(n.l. het huidige Irak;toen Mesopotamië geheten,het 2 stromenland tussen de Eufraat en de Tigris).Dit onmisbare onderdeel van de wiskunde heeft daarom zijn naam ook te danken aan die grote geest (Algebra is een nederlandse verbastering van Al Yabr).Leuk hè?


  Maak melding

 130. @Ray2

  Bezoek eens onderstaande site en constateer dat je ontzettend uit je nek lult. De koelies houden van Wilders maar weigeren in te zien dat Wilders niet van hen houdt. In WO2 belandden ook Joden die meewerkten uiteindelijk in de gaskamers. Jij echter vertelt nog steeds sprookjes uit het bos van meneer de Uil. Deze sprookjes zullen de koelies echter duur komen te staan.

  http://www.watwilwilders.nl/


  Maak melding

 131. @MEDUSA

  Het klopt wat je schrijft. Het is bekend dat de eerste steden ook in dat gebied zijn onstaan (Irak). Verder komen de oudste bouwwerken onder andere voor in Afrika. De pyramiden in Afrika zijn meer dan 3000 jaar oud en in de hele wereld zijn er geen oudere bouwwerken gevonden. De Egyptenaren waren de leermeesters van de oude Grieken en Romeinen. Die hebben van de Afrikaanse Egyptenaren geleerd wat democratie betekent. Toen de Afrikaanse Nubiers hun rijk opbouwden liep men in Europa nog in berenvellen rond. India was toen moslimgebied.


  Maak melding

 132. @anna_z
  De Nubiërs (ZIE HET 1000 jarenrijk van de ZWARTE FARAO’S) bestonden voor de Egyptenaren.Men heeft door opgravingen in Karthoem(Soedan)necropolen van bijna 6000 jaar oud ontdekt.En het typische van die vondsten was,dat bij alle beelden de neuzen en lippen kapot waren geslagen.Snap je waarom de misdadige archeologen dat deden?
  DIT ZAL JE NIET HOREN!


  Maak melding

 133. De aanbidders van Mega crimineel Bouterse zijn meestal drugs dealers, criminelen en geestelijke gestoorde figuren,iedereen is schuldig in hun ogen behalve een moordenaar die op de podium mensen heeft bedreigd en daarna koelbloedig heeft afgeslacht, een monster die tegen zijn volgelingen zegt dat hij degene is die ervoor heeft gezorgd dat die massamoordenaars van 8 dec 1982 vervolgd worden, en nu hij tot zich president mag noemen een onmenselijke amnestie wet heeft aangenomen om zo uit de gevangenis te blijven.
  Degenen die het opnemen voor een figuur als bouterse zijn volgens mij duidelijk de weg kwijt ze leven buiten de realiteit, het zijn kortzichtige domme achterlijke mensen die je heel makkelijk kan beinvloeden


  Maak melding

 134. indiers zijn moslims hoor het geloof is anders maar,” kwa uiterlijk verschillen die mensen echt niet .kijk naar die afghanen en hun gewoonte als het om vrouwen gaat… .india ,pakistan ,afghanistan ,bangladesh,srilanka ,heel zuidazie behandelen deze mensen hun vrouwen en meisjes als lastdier .deze mensen hebben een hokjes mentaliteit ..als je met ze werkt gaan ze jou altijd willen neer halen bij die blanke ..het is de werkelijkheid ze hopen zo in een goed blaatje bij de baas te komen staan ,inmiddels weten velen hoe ze zijn ,kijk in denhaag wie zelfmoord pleegt bijna allemaal hinhustanen ,alle problemen schuiven ze onderde vloermat of zijn aan de alcohol of misbruiken hun kinderen zie in nickerie of denhaag ,,je ziet ze nooit op spotvelden je ziet ze nergens .de hindustaanse vrouw wil geen hindu man meer ze willen een blanke man dat is echt geen leugen ze hebben het zelf vertelt ..ze willen niet met die hindu mentaliteit meer opgroeien zoals hun vader en moeder ze altijd heeft geleert over kafri ..deze mensen doen alsof ze gelukkig zijn ,maar vergis je niet …ze hebben heel veel maatschappelijke problemen in europa vanwege de opvoeding .ik ben met ze opgegroeit in denhaag ze mogen geen marokanen en turken ..ik vindt dat ze dan terug moeten vanwaar ze thuis horen ..ga terug naar india als jij je indier voelt maar blijf dan niet in europa hangen …of denken deze mensen dat ze zullen worden voor getrokken ..die hindustanen zijn zwarter dan een neger zwarter dan een auto band en toch hebben ze het over discriminatie ..ze bleken hun eigen om wit uit te zien als blanken ,maar ze begrijpen nog steeds niet dat ze buitenlander zullen zijn en blijven hoe wit ze ook hun uiterlijk zouden bleken ,die turk is europeaan en is niet gewenst laastaan die zwarte hindustaan hihihihihih wat een afgang voor die mensen .het is echt moeilijk als jij je niet kan aanpassen .sportvelden zijn ze nergens te bekennen ,of denken deze mensen dat wilders en die skinheads ze mogen ,ze worden als buitenlanders gezien indringers met een nederlandse paspoort ,ze heten geen geen ingried en henk zoals wilders het zegt ,wilders wil geen liawatie en lalbahadoer .voor hem zijn die namen onbekent niet europees .die marokanen en turken zijn langer in europa en deze hindustanen willen verraad plegen tegen ze mensen ..houden jullie op man wees je zelf en leef je eigen leven .je hebt goeie marokanen turken blanken noem maar op ook heb je goeie hindustanen die niet hokken maar zich anpassen .dat geldt voor iedere bevolkings groep maar bij de hindustanen heb je een soort mentaliteit dat ze zich beter voelen dan anderen maar dat is een illusie ze vergissen zich of dat hebben ze gekregen van hun ouders ..ze hadden ook lelijke dingen gezegt toen ze suriname verlieten en naar holland kwamen in 1975 maar je ziet het wij leven nog steeds samen .ze maken zich gehaat tussen andere bevolkings groepen terwijl ze elkaar uitmoorden in india zie de armoe en het vechten onderling .ze haten heel veel onder elkaar .


  Maak melding

 135. okay dan,… kafrie’s en koelie’s!!

  Maar waarom zo bang zijn voor Wilders???

  Omdat hij rotzooi het land wil uitknikkeren???

  mijn zegen heeft hij,.. wat niet deugt, en zonder ned status retour please…!

  zij met een nederlandse status en dus uiteraard ook de autochtoon die niet binnen de regels weet te bewegen, heel zwaar aanpakken en niet met het huidig softy beleid!!!

  Ik ben niet bang voor Blondy, jij tog ook niet??? tenzij!!!

  En dus beste niet koelie’s…WAAROM BEN JIJ BANG VOOR DE KOELIE-STEMMERS????

  mss omdat ook jij niet deugt????

  Ik wil,.. en ook jij een veilig samenleving voor kind en kleinkinderen tog???


  Maak melding

 136. alle vormen van religie is van egyp gecopieerd en tot een politiek stelsel veranderd,,het basis principe is afkomstig uit NUBIE,tegenwoordig sudan geheten,;Alle religie vormen van nu is een verdraaide hand gemaakte concept van veroveraars,dieven,leugenaars en moordenaars,;;egypte oorspronkelijke naam is KEMET,dat zwart betekend;;de naam egypte is een romeinse betiteling voor verbrand gezicht en heeft niks met het land te maken;;mijn voorouders waren geen moslim,christen,joden,of wat voor religie dan ook of vorm dat met religie te maken heft


  Maak melding

 137. Medusa sang joe e mandi no doe, tek a dei, sang sma o denki foe joe je dregie mie soso dregi, ma aboeng mi no taki noti moro na joe doe sang joe wani fa mi kang
  reageer tapoe soema sang e taki jo kkkkk
  later mi o go na ondro bong rostoe nanga denki….


  Maak melding

 138. @@ Jim ik denk dat jij totaal geen balle verstand hebt over Koelies!!!! Ga eens na in de history van de Koelies!! trouwens het zijn geen Koelies maar Hindustanen!! Weet jij wel wat Koelie is??

  Volgens mij is het dank zij de koelies, dat men tot heden naar de Maan is gegaan!! ga eens na wat Engeland met de wetenschappen/ geschriften/boeken van de Koelies aangedaan heeft!!! Praat niet als een Koe wier je geen kaas van hebt gegeten!!

  Wier geen flauw iedee over Koeies hebben moeten zich goed laten informeren voordat er iets verkeerd gezegd wordt!! Nu maken zij Atoombom in India, auto’s vliegtuigen en velen meer!! Over de hele Universum/ Sterren etc waren bij hen als fluitje van een cent in de weet!!

  Jim ik denk dat jij je hersenen moet gaan(laten) up-daten!! Je vreet die roti’s/masala wel van hun!!! lekker he??


  Maak melding

 139. deze surinamers die elkaar zitten uit te schelden zijn een ramp voor su …een teken dat ze zelfs geen eenheid kunnen vormen terwijl ze allen van buitenlandse afkomst zijn maar alleen op papier nederlander zijn .

  hoe kan je verwachten dat suriname wordt opgebouwd met dit soort mensen ..eerlijk is eerlijk ik vindt dit verkeert gaan ..is het niet beter dat deze surinamers een voorbeeld van de ndp nemen om ze te laten zien wat eenheid is… ,wat samen werking is en kan betekenen.

  wat zal olland niet denken en zelfs die rutte en wilders …zie je ze kunnen niet samen leven en samen werken hihihihihi daarom zegt pero olland su kijkt naar andre wegen wij gaan andere bronnen aanboren en die hebben wij ook aangeboord …front !!!!!het zijn jou mensen die onderling bekvechten in olland …het gaat zelfs over racisme …front heeft deze mensen altijd geleert dat olland voor ze gaat zorgen en nu heb je de poppen aan het dansen .

  bouta go go go

  .


  Maak melding

 140. Tjee poti ke, je kan wel lullen over de hindustanen maar wanneer ga je samen met anna_z, medusa en alle andere van Afrikaanse afkomst flink lullen over de Afrikanen die elkaar onderling net zo hard afmaken.
  Kannibalisme onder bepaalde Afrikaanse volkeren is niet vreemd. Ze vreten elkaar met huid en haar op.

  Als je met een vinger naar de ader wijst, wijzen er 3 naar jou.
  Stelletje racisten zijn jullie stuk voor stuk.


  Maak melding

 141. jaivi

  weet wat jij zegt,, ik ben ook van afri afkomst en als jij de ware feiten na gaat ,zal jij merken dat kannibalisme van europees oorsprong is en werd later onder het afri bevolking verspreid,dat is een van de slechte gewoonte dat zich niet alleen onder het afri bevolking heeft verspreid,maar ,ook tegenwoordig onder het amerikaanse blanke bevolking voltrekt,,dus wat leg jij uit?


  Maak melding

 142. @ pasew
  Jij vraagt:”okay dan,… kafrie’s en koelie’s!!
  1.Maar waarom zo bang zijn voor Wilders???”
  2.En dus beste niet koelie’s…WAAROM BEN JIJ BANG VOOR DE KOELIE-STEMMERS????

  Het betreft niet alleen de kafrie’s en koelie’s, maar ook de zoveel over zijn hoofd slingerende stink Turk,
  kut Marokkaan,criminele Antilliaan en alle andere niet blanken!!De ALLOCHTOON!!!!

  Ad.1.De allochtoon is niet BANG voor de KOELIESTEMMERS maar diep en dan ook diep in hen teleurgesteld en vindt hem onbetrouwbaar tot het bot.
  Waar(in/om)?Dat weet je even goed als ik maar neem toch de moeite jouw retorische vragen te beantwoorden.(Omdat er ook anderen meelezen).
  Wij (allochtonen) voelen ons verraden en in de steek gelaten.Wij hadden impliciet aangenomen dat elke bevolkingsgroep zich op de onderlinge SOLIDARITEIT in de groep kon beroepen en daaraan ook metterdaad zou meewerken.
  Namelijk om één vuist te kunnen maken tegen de man,die o.a.
  in Nederland voorstaander is van DE DOMINANTIE van de JOODSCHRISTELIJKE EN HUMANISTISCHE TRADITIE EN CULTUUR.(O,dus waar alle andere culturen waaronder ook de hindoeïstische cultuur en tradities daar ondergeschikt aan horen te zijn en n.b. in een land waar wij als één NEDERLANDS volk met elkaar proberen samen te leven).
  En wat blijkt?Via de achterdeur zijn er schaamteloos toch een paar van onze lotgenoten heimelijk en ongemerkt naar binnen geslopen om dez man aan de macht te helpen.
  Weg solidariteit,weg gebalde vuist!

  ad.2.En waarom zo bang zijn voor Wilders???
  (Voor de goede orde wijs ik je erop dat niet alleen de allochtoon,maar ook de autoctoon zich erg om de bedoelingen van deze man zorgen maakt.Vooral die autochtonen uit gemengde huwelijken,gespleten gezinnen etc.) want,
  *Het PVV programma keert zich tegen het steeds groter wordende aandeel van ALLOCHTONEN in de samenleving.
  *NIET WESTERSE allochtonen kosten Nederland 7,3 mljrd dus denk maar even verder na ….. wat dit voor onze kinderen op zwarte scholen zal betekenen.
  *Geen extra zorggelden voor allochtone burgers. etc.
  *Verbod op multiculturele subsidies.Denk even na wat dit voor consequentie zal hebben in buurtehuizen en internaten etc.
  *Asielzoekers geen voorrang bij woningzoekenden.
  *Geen uitkering voor boerkadragers(voorstander!!) en voor hen die belabberd Nederlands spreken.
  (En velen van ons spreken/schrijven belabberd /slecht Nederlands;het betreft ook jullie!)
  *Ontwikkelingshulp stopzetten.
  En ga zo maar door!
  Als je dit allemaal zo doorneemt,vind je het dus verraderlijk en onbegrijpelijk dat er toch een bepaalde groep van allochtone afkomst n.b.(heimelijk,want ze hoopten niet betrapt te worden) via de geheime verkiezingen toch met dit barbaars program instemt!TRIEST!

  Ik hoop hiermee een tikkeltje van de sluier enerzijds van de diep teleurgeselde en anderzijds diep bezorgde allochtoon te hebben gelicht en verwoord.


  Maak melding

 143. Waarom maakt men zich toch zo druk om de Hindustanen die op de PVV stemmen?
  Een ieder is vrij om te stemmen op de partij waarvan hij of zij denkt dat die partij iets kan betekenen voor hem of haar.
  We leven nog steeds in een vrij Nederland.

  Zelf heb ik de laatste keren niet meer op de PvdA gestemd, want mede door deze Partij (Cohen ging gezellig thee drinken met de Marokkanen,terwijl met name juist de Marokkanen voor veel onrust zorgen) is er geen verandering gekomen in het “kut”gedrag van deze onruststokers.

  Als blanken die het gedrag van de allochtonen beu zijn en daarom kiezen om op de PVV te stemmen, waarom mogen Hindustanen dat niet.

  Dit keer ga ik zelfs helemaal niet stemmen. Nederland is politiek zo verdeeld, dat er noch smaak noch kraak aan over is.

  Politici horen het volk voorbeeld te geven, maar ze liegen, draaikonten alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Geen wonder dat Nederland steeds verder afglijdt in criminaliteit.

  Tegen die criminaliteit wil Wilders hard optreden, dus als mensen denken dat hij die problemen kan oplossen, dan is het logisch dat men op hem gaat stemmen.

  Waar halen met name Creolen het lef vandaan om zo af te geven op de Hindustanen?

  Of zijn jullie bang dat Wilders jullie net zo hard zal aanpakken, want eerlijk is eerlijk, de gevangenissen puilen uit met mensen van Afrikaanse afkomst.
  Hiermee wil ik niet zeggen dat er geen criminelen te vinden onder de Hindustanen (was dat maar waar) of andere allochtone groeperingen.
  Onder de blanke bevolking vind je ze ook.

  Maar wat mij opvalt dat Creolen altijd mekkeren over de Hindustanen, ze doen dit, ze doen dat, voor de tekortkomingen van hun eigen volk zijn ze stekeblind.

  Elk volk heeft zijn goede en slechte eigenschappen net als elk mens.


  Maak melding

 144. anna_z. hoewel ik Surinamers van Afrikaanse afkomst Creolen noem, maak ik voor jou een uitzondering.
  Zolang jij Hindustanen koelies blijft noemen, noem ik jou negerin. Je bent een negerin van het ergste soort.

  Kom niet met het smoesje dat er geen Negerland bestaat, want op de vraag aan jou of er een Koelieland bestaat, kan je mij geen antwoord geven.

  Je bent een racist in hart en nieren.
  Bah een gore racist.

  Tjee anna_z, ik mag van jou een eigen mening hebben.
  Had je geen ander en beter antwoord voor mij? Heb ik soms tuk?


  Maak melding

 145. @ pero.
  Let je op de Surinamers die elkaar zitten uit te schelden?In welk land liggen mensen niet over hoop met elkaar?En niet zolang geleden heeft jouw GOEROE met zijn pastoor,zijn eigen mensen publiekelijk en voor de ogen van de wereld voor staatsvijanden uitgemaakt!
  Jij vindt deze Surinamers die elkaar zitten uit te schelden een ramp voor Suriname!DUS ZEG HET ZELF MAAR!HET PROBLEEM LIGT NET ONDER JOUW BEMOEIZUCHTIGE NEUS! En bent nu wel “SELECTIEF VERONTWAARDIGD”!
  Is dit dan ook geen teken dat jullie zelf geen eenheid kunnen vormen terwijl jullie allen tot één natie behoren?
  Hoe kan je verwachten dat Suriname wordt opgebouwd met dit soort mensen.-
  En over de samenwerking???
  Weet jij wat met dit soort populistische partijen gebeurt als de populistische leider er niet meer is?
  Vraag het maar aan Jan Maat,Mussert,Tito,Pim Fortuyn etc.
  *EN NU MOET IK JE VOOR DE VOLGENDE OPMERKINGEN WEL GELIJK GEVEN!
  Je vroeg:”Wat zal Holland hierover denken”?
  Holland zal denken:”WAT EEN GROTE SCHANDE”!
  Wat zullen Rutte en Wilders denken?
  Deze 2 heren zullen denken:”Aha,water in ons molen;de verdeeldheid is gelukt,boter bij de vis!”
  Je zal hebben gemerkt dat ik heel veel zinnen hebt gebruikt om je duidelijk te maken dat jij de splinter in ander mans ogen ziet ,maar de balk in eigen ogen vergeet!
  Succes!


  Maak melding

 146. hindoes klagen ook over wat jij creolen noemt,,en denk maar niet dat wij bang zijn,,want tekortkomingen vind jij onder alle bevolking groep van de wereld,,zelf onder jou soort,;dus waar maak jij jou druk om het creoolse bevolking,,wij hebben onze mening,,;jij toch ook

  ooja,dit nog,,een hindoe heeft al in het verleden en zelf in het tegenwoordige tijd bewezen dat zij verraders zijn en een van de grootste kontlikkers,,,nog wat,;;waarom als jij aan een hindoe die in su geboren is vraagt waar hij/zij geboren is,waarom geeft hij/zij ten antwoord,in india…is wat ik zelf mee gemaakt heb,,en nu jij


  Maak melding

 147. @ Jaivi
  Jouw reactie stinkt van de eenzijdigheid.
  Als je dit soort loze uitspraken doet moet je met cijfers komen om je zelf in te dekken!Hoe kom je aan die uitspraken?Waar kan ik dat lezen?Indien je btw antwoord wil hebben op jouw vragen moet je mijn antwoord hierboven op de vragen van pasew even lezen.


  Maak melding

 148. mistic je kunt goed lullen, kun je ook net zo goed poetsen.

  Het zal me een worst wezen dat kannibalisme van oorsprong Europees is.
  Als bepaalde Afrikaanse stammen beschaafd waren, deden ze niet aan kannabalisme.
  Please zeg, als je je buurvrouw een bord poep ziet eten, dan ga jij dat toch ook niet doen.

  Schuif de schuld nooit op anderen.


  Maak melding

 149. Beste Anna_Zoeloe: Het is niet waar je begint, belangrijk is waar je eindigt……

  ” Afrika is de bakermat van de beschaving en de democratie”

  Daar merk ik anno 2012 weinig van…………


  Maak melding

 150. @@jaivi je gaat toch niet ontkennen dat jullie in heel zuidazie van india ,afghanistan pakistan tot bangladesh de vrouwen en meisjes verbranden en overgieten met zoutzuur …je kan ook niet ontkennen dat jullie problemen hebben met het westerse leven als het om de vrouwen en meisjes gaat …je gaat echt niet ontkennen dat de vrouwen worden onderdrukt …je gaat niet ontkennen dat moslims en hindus elkaar vermoorden in india …vrouwen horen bij jullie in de keuken en in de kamer …je gaat niet ontkennen dat jullie incest plegen met de meisjes en dat jullie je vrouwen vermoorden verkrachten en dat jullie liever jongens willen ..,de beelden staan op het netvlies wat je op de tv ziet …overal wordt er gemoordt doe niet alsof het alleen in afrika gebeurt …jullie zijn kampioen van het onder drukken van vrouwen …en incest plegen ..ook het alcohol gebruik in denhaag en suriname zijn deze mensen kampioen..als deze mensen hun zin niet krijgen vermoorden ze hun eigen vrouw en kinderen ..en dat is vaker gebeurt .dus jaivi laten wij elkaar niet verwijten …jullie zijn echt niet beter …je denkt dat je beter bent maar het tegen deel is bewezen .waarom zie je hindustaanse vrouwen en meisjes vaak met niet hindustaanse mannen ..dit zijn geen bllywood fimen die jullie maken waar de vrouw niet mag kussen of vreien dit is realiteit ze willen sex hebben die vrouwen en meisjes ..echte sex geen nep sex zoals die bollywood filmen waar de vrouw zelfs niet eens op de schoot van de man mag zitten hihihihihihihih..of hand in hand lopen ..jullie weten zelfs niet wat romantisch is geloof ik .
  jaivi zelfs op de sport velden is het opgevallen dat jullie niet aanwezig zijn waarom laten jullie die vrouwen en meisjes niet vrij …zijn jullie bang dat ze met een andere man weglopen …je bent in europa niet in zuidazie .


  Maak melding

 151. En beste Anna Zoeloe: liever 1 miljoen stemmen voor de PVV, dan 1 voor de NDP,

  En ik verafschuw de PVV, kun je nagaan wat mijn mening is voor dar Paarse Tuig.


  Maak melding

 152. jaivi

  weet jij wel wat kannibalisme inhoud

  de afri van oorsprong heeft geen kannibalisme op de wereld gebracht maar de europeaan met zijn bloed dorstigheid waar jij nu deel van uit maakt,,dus wat lul jij,,;jij heb verhalen van jou meester gehoord en blindelings aangenomen en nu kom jij met jou valse leer om zogenaamd het alwetende te komen spelen;;verkeerde adres;;ik schijf geen schuld op niemand,,het zijn ware feiten die ik kan bewijzen,, kan jij dat ook?


  Maak melding

 153. jaivi heb je al een bad genomen in die heilige ganges van je waar dode lijken dode honden drijven en wat jullie heilig noemen …kijk naar die armoe in india waar de armen doodgaan van de honger op straat ..ik ben in india geweest je mag het weten …ik heb een indiase vrouw zelf ben ik halfbloed je praat maar over anderen maar jullie zijn echt niet beter ..een vrouw heeft geen leven in deze landen .waarom denkje dat de vrouwen wat anders willen .allemaal taliban toestanden niet verwonderlijk dat als je als vrouw geboren bent liever weer wordt geboren als man dan heb je nog leven .


  Maak melding

 154. Medusa, jouw reacties zijn voor mij net zo eenzijdig als jij beweert dat mijn reacties dat zijn.

  Iemand die hier niets anders doet dan corrigeren op taalfouten is voor mij een grote NUL.

  Je bevindt je niet in klaslokaal met leerlingen die je het nederlands moet bijbrengen.

  Steek je vieze vinger dus maar eerst naar jezelf uit.


  Maak melding

 155. Altijd maar India en de armoe van India bijhalen bij discussies die gaan over Surinaamse Hindustanen.
  Dit is een zeer slechte eigenschap van Creolen die ik keer op keer hoor en lees.

  Claudio ik ben geboren in Suriname en woon al tientallen jaren in Nederland.
  Dat mijn voorouders uit India komen is voor mij nog geen binding met dat land.

  Claudio en alle andere Creolen die ons Hindustanen altijd maar weer willen confronteren met de armoe in India, begin maar eerst te kijken naar de armoe en andere verderfelijke toestanden in de meeste Afrikaanse landen.


  Maak melding

 156. @Jaivi * = mijn reactie!
  Ik moet met sommige mensen heel lang praten voordat ik hun IQ heb ingeschat!Maar bij jou was het in een wip en een zucht gebeurd.
  Je vraagt ….:”maar wanneer ga je samen met anna_z, medusa en alle andere van Afrikaanse afkomst flink lullen over de Afrikanen die elkaar onderling net zo hard afmaken”.

  *Mijn reactie is dat je daar over niet meer te lullen hoeft.Dat is wereld wijd bekend dat ze elkaar afmaken.
  Dat kan je elke dag op de TV zien.Geen geheim!
  ZIJ VEGEN HUN VUIL NIET ONDER HET VLOERKLEED;ZIJ ZIJN NIET HEILIG!!!
  Maar wat niet bekend is/was,is nu gelukkig door een van de intelligente,alerte en diepbezorgde Hindoestanen(ik hoop van ganser harte van Surinaamse afkomst)onder ons, uit de doeken is gedaan.

  Jij schrijft (*en nu dwaal je door jouw met de paplepel ingegoten racistische inborst af van het onderwerp):”Kannibalisme onder bepaalde Afrikaanse volkeren is niet vreemd.Ze vreten elkaar met huid en haar op”.
  *Mijn raad aan jouw is:Ken jij de Indiase geschiedenis wel?Praat er met een ontwikkelde,intelligente niet bevooroordeelde Indiër over!(Let wel geen Surinaamse Hindoestaan!!,want de kans is groot dat je nog erger met haat vergiftigd wordt).
  Verder zeg je:”
  Als je met een vinger naar de ader wijst, wijzen er 3 naar jou”.
  Stelletje racisten zijn jullie stuk voor stuk”.
  *IK HOOP DAT JE MET DEZE OPMERKING OOK JEZELF IN DE SPIEGEL AAN DE WAND BEKIJKT!
  EN DE SCHELLEN ZULLEN JE VAN VCAN VERBAZING VAN DE OGEN VALLEN!MISSCHIEN OOK NIET.


  Maak melding

 157. medussa …takkie heeft je al geantwoord ik ga niet met afvallige surinamers als jou in discusie
  takkie neemt het over van mij vandaag is zaterdan ik ben vrij mie no wang kies edeatie …wel kan ik je zeggen dat je een awarie domrie bent …dus takkie tik a mang medusa stjieng giem …a mang e weer mie ede die man heeft een aow uitkering avn die ollander dus hij kan niet anders praten …je moet hem als een verloren surinamer zien ..hij is op a breet ai blo hihihihihihihihi medusa nogmaals ik laat je over aan takkie

  bouta go go go go go go


  Maak melding

 158. mistic india wil deze mensen echt niet zien ..ik zweer het dat ik mensen ken die naar india zijn geweest ..ze doen het niet voor de tweede keer .armoe bedelen doden op straat lijken worden langs de weg verbrand ik lieg niet ..zelf ben ik niet geweest maar ik weet wel dat er blanken zijn geweest die het vertellen ..deze mensen hun vuile was komt nooit naar buiten ,die van een ander willen ze wel buiten zetten maar ze maken een grote fout ..en dat zie je terug in die zelfmoorden ,als de meisjes uit huis lopen zeggen deze gasten dat ze de famillie eer schaden .daarom zeg ik deze mensen verschillen niet van de turken marokanen of afghanen alleen het geloof verschilt .de rest pico het zelfde.


  Maak melding

 159. Jaivi
  Jij ijlt het volgende uit je bemoeizuchtige gore nek!
  “Iemand die hier niets anders doet dan corrigeren op taalfouten is voor mij een grote NUL”.
  Je bevindt je niet in klaslokaal met leerlingen die je het nederlands moet bijbrengen.
  Steek je vieze vinger dus maar eerst naar jezelf uit”.
  1.Ten eerste lul jij maar gewoon uit je racistische nek,omdat je niet weet waarom ik tot deze handeling ben overgegaan.Ga maar in de vorige reacties zelf jouw grote racistische kijkers gebruiken en zie hoe dat tot stand is gekomen!
  Als je dat niet doet ben je geen grote NUL maar een grote door haat misvormde LUL,die te midden in een zaak springt die hem bovendien geen ene moer aangaat!


  Maak melding

 160. @ke
  Je maakt een kleine fout!Deze mensen verschillen wel van de Turken en de Marokkanen.
  WEET JE WAAROM???
  1.TURKEN EN MAROKKANEN ZIJN ALLOCHTONEN EN STEMMEN NIET OP WILDERS!
  2.EN ZE DOEN OOK NIET ALSOF ZE NIET OP HEM GESTEMD HEBBEN!!!(want in het stenmhokje ben jij jouw enige getuige ;-))
  Dat is het verschil!!!
  Betrouwbaarheid tegenover onbetrouwbaarheid!


  Maak melding

 161. Ja hoor Medusa jouw IQ is dermate hoog dat je mensen loopt te verbeteren op hun taalfouten.
  Als jouw IQ zo hoog zou zijn, dan prik je gewoon door al die taalfouten heen en ga je over tot het geven van zinvolle reacties geven.

  Noch jij noch andere Creolen moeten mij iets komen vertellen over India. Ik heb veel gezien en meegemaakt in India, zo erg dat zelfs honden daar geen pap van lusten.

  Ik ben er trots op dat ik in Suriname ben geboren, maar ben niet trots op de Surinamers, want het is huilen met de pet op zoals ze tegen elkaar tekeer gaan.

  Op mij maak je met je zogenaamde geanalyseer totaal geen indruk.

  Ik met haat opgevoed. Je bent typisch een Creool met een zeer bevooroordeelde mening over alle Surinaamse Hindustanen.

  Ga eerst je eigen volk de les lezen, immers verbeter de wereld en begin bij jezelf. De racistische opmerkingen die jouw volk hier maakt liegen er niet om welke opvoeding zij hebben meegekregen.

  Jammer dat Hindustanen het niet kunnen laten zich ook racistisch te uiten.

  Ik heb wel geleerd om als Creolen zo tekeer gaan over Hindustanen om ze te wijzen op hun eigen fouten, maar dat staat een Creool niet aan.
  Zout jij maar lekker op met dat vingerwijzen.

  O ja Medusa ik ben in Paramaribo geboren en opgegroeid tussen zowat alle bevolkingsgroepen. De Creolen heb ik als zeer racistisch ervaren.
  Zo erg dat ook daar de honden geen brood van lustten.

  Maar als er bij ons Hindustanen feest was, dan stonden de kinderen van diezelfde racistsche Creoolse ouders bij ons op de brug voor roti en andere lekkernijen.
  Mijn adjie haalde ze binnen en gaf ze te eten en te drinken.
  O wat ben ik toch met haat opgevoed.

  Omgekeerd als de Creolen feest hadden, dacht geen haar op hun hoofd om de kinderen van de Hindustanen te verwennen met lekkernijen.

  En toch heb ik afstand genomen van deze negatieve herinneringen en me gefocust om iedereen gelijk te behandelen.
  Maar dat wil niet zeggen dat ik dat gescheld van juliie op de Hindustanen zal accepteren.

  Je bent de grootste Judas die zich wilt manifesteren.
  Je mond heb je in je reet zitten als Creolen de meest verschrikkelijke dingen zeggen, maar als Hindustanen dan terugmeppen dan ga je huilen.


  Maak melding

 162. Medusa je lult zelf uit je dikke racistsche nek.
  Die dikke vette vieze vingers wijzen nog steeds alleen maar naar jou.
  Rot toch op met je zogenaamde wijze lessen.
  Onthou 1 ding dat gelul van jou maakt al op meerdere totaal geen indruk.


  Maak melding

 163. @Jaivi

  Beste koelie Jaivi,
  nu draaf je wel een beetje door. Mij zal het worst wezen hoe je me wilt noemen en jouw kannibaalgeleuter werkt bij mij alleen maar op de lachspieren. Kannibalisme schijnt overal ter wereld te hebben plaatsgevonden. En logisch dat je me een racist vindt. Dat vind ik namelijk ook van jou, maar dat even terzijde. Op dit forum zijn het meestal de koelies die bij alles van de blakkamang naar Afrika verwijzen. Gebeurt dat andersom dan raken jullie oververhit. India is een prachtig land en heel veel kennis komt er ook vandaan. Echter ook heel veel achterlijkheid en heel veel racisme. Het kastensysteem is niet bepaald het toonbeeld van beschaving. Ook Afrika heeft net zoveel positieve dingen als negatieve. Geen enkel volk is heilig. Maar ik vind het heel vreemd dat koelies niet tegen kritiek kunnen en nooit de hand in eigen boezem durven te steken. Ze blijven zichzelf zien als onschuldig, hardwerkend en meer van die achterhaalde cliches.
  Dit artikel gaat over koelies die op de PVV stemmen en als men dit aankaart reageren ze als door een wesp gestoken. Waarom eigenlijk? Ze denken iets te kunnen winnen en anderen denken dat ze alleen maar zullen verliezen. Ze hebben het recht om op de PVV te stemmen en wij hebben het recht daarover in discussie te gaan.


  Maak melding

 164. mistic ben je er wel van op de hoogte dat er in Nederland ook mensen wonen die rechtstreeks uit India komen?

  Dan is het toch terecht dat ze zeggen dat ze van India zijn? Of dacht je nou werkelijk dat alle Hindustanen die in Nederland wonen van Suriname afkomstig zijn?

  In Nederland wonen Hindustanen uit nog meer landen dan alleen maar uit Suriname.

  En als er Hindustanen zijn die zeggen dat ze van India zijn, terwijl ze in Suriname zijn geboren, dan verloochenen zij hun geboorteland en daardoor verloochenen zij zichzelf.

  Ik heb het uiterlijk van een Indier maar ben een Surinaamse. Mijn identiteit is Hindustaans en daar ben ik trots op.

  Mij wordt ook vaak gevraagd of ik van India of Pakistan ben. Ben wel van Indiase afkomst maar geboren in Suriname, dat is wat ik altijd als antwoord geef.


  Maak melding

 165. @pasew

  “Maar waarom zo bang zijn voor Wilders???

  Omdat hij rotzooi het land wil uitknikkeren???”

  Beste lobi Pasew: geloof je dat echt? Rechtsextremisme en nationalistisch denken gaan altijd samen. De Joden deden heel wat minder aan ‘rotzooi’ maar werden uiteindelijk toch vergast. Wilders is een wolf in schaapskleren en kan zijn fascistisch geleuter heel mooi verpakken in ogenschijnlijke logische statements. Trap daar niet in mi boi.


  Maak melding

 166. Medusa hoe betrouwbaar ben jij?

  Tuurlijk gaan Turken en Marokkanen niet op Wilders c.q. de PVV stemmen, want zij zijn zelf de onruststokers in de maatschappij.

  O.a.Hindustanen hebben last van hun gedrag, dus ik begrijp het stemgedrag van de Hindustanen op de PVV heel goed.
  Het is hun keuze en daar heb jij en velen zich in te schikken.
  Niemand dus ook jij niet gaat voor Hindustanen bepalen dat ze niet op de PVV mogen stemmen.
  Het is hun zaak.

  Ik kan me nog goed herinneren dat een Creoolse uit Almere toen haar gevraagd werd waarom ze op de PVV had gestemd, dat ze als antwoord gaf dat ze last heeft van het gedrag van de Marokkanen.

  Wie weet zijn er nog meer Creolen die dat ook stiekem doen.


  Maak melding

 167. negerin anna_z het zal mij ook een worst wezen wat jij van mij vindt.

  Ben je Medusa zijn gat aan het aflikken, want na hem ben ik volgens jou ook een racist.


  Maak melding

 168. @javi.
  Het zal mij een grote zorg zijn mij zorgen om jouw traumatische ervaringen in/over India te maken.Los dat maar zelf op.Zoek hulp en ga in therapie!En zadel mij/ons niet op met jouw ellendige sores!
  En zijn het wijze lessen?
  Hahahaha!Wat is een kinderhand toch gauw gevuld!
  Het zijn geen lessen,het zijn terechtwijzingen aan samenzweerdees,verraders en collaborateurs uit allochtone kringen!


  Maak melding

 169. @Jaivi

  “Ik heb het uiterlijk van een Indier maar ben een Surinaamse”

  Je bent dus een vrouw! 😉

  Beste Jaivi:

  In een discussie is wat mij betreft alles geoorloofd. Je mag me dus gerust voor racist uitmaken en negerin noemen. Het enige waar ik niet aan doe is ordinair schelden.

  Ik ben het soms ook niet eens met MEDUSA maar ik zal MEDUSA nooit uitschelden.
  Ik ben het niet eens met jou maar ik zal je nooit uitschelden.

  We mogen best wel pittig de aanval inzetten maar ordinair schelden is niet nodig. Mij voor racist of negerin uitmaken zie ik niet als schelden. 😉


  Maak melding

 170. ! Medusha, je ziet het. je bent werkloos. ga wat beters doen. Als het kon, dan had wel op Wilders gestemd om jou soort eruit te kNIKKERen. Laat de Koelies met rust en kijk naar je zichzelf.


  Maak melding

 171. Wiep-Ding

  Dankzij het stemmen op Wilders gaan de koelies zeker naar de maan. 😉

  En roti en massalla behoren zeker tot hun allerbeste uitvindingen. 😉


  Maak melding

 172. negerin ann_z ik ben een vrouw en ook daar ben ik trots op.
  En deze vrouw heeft van haar koelie-ouders geleerd om eerlijk en rechtvaardig te zijn.

  Waarom hou je een betoog over wel of niet schelden?


  Maak melding

 173. @Wiep-Ding

  “! Medusha, je ziet het. je bent werkloos. ga wat beters doen. Als het kon, dan had wel op Wilders gestemd om jou soort eruit te kNIKKERen. Laat de Koelies met rust en kijk naar je zichzelf.”

  Stemmen op Wilders betekent dat je stemt voor het uitknikkeren van alle allochtonen. En koelies zijn allochtonen. Of ze dat nu willen of niet. Mij soort en jouw soort, het maakt die fascisten geen malle moer uit. Daar gaat dit item ook over. En maak je niet druk want mijn soort laat jouw soort zeker met rust. In Suriname doen we niet anders.


  Maak melding

 174. hey negerin anna_z, bijt je vingers niet van je hand af (zou heel erg jammer zijn) en pas op want masala laat als je op je kleren morst, gele vlekken achter, die je niet makkelijk verwijdert. Doe dus vooral geen witte kleren aan en doe een grote babyslab voor.

  Eet smakelijk.


  Maak melding

 175. anna_z, ik heb geen hoge IQ. Mijn IQ bestaat uit een zucht en een wip.

  Zo,je durft het mij niet te vertellen. Dan heb ik toch gelijk met dat gatlikken van Medusa.

  Maar goed ik heb nog nooit zoveel reacties achter elkaar gegeven. Ben zelden op deze site.

  Waar ik wel achter ben gekomen dat het gedrag van zowel de Hindustanen als van de Creolen nog steeds even belabberd is als toen ik nog in Suriname woonde.

  Dit gedrag wordt door de ouders van beide bevolkingsgroepen nog immer overgebracht aan hun kinderen.

  Ik vond de Creolen in mijn jonge jaren vrijpostige mensen en dat vind ik nu nog steeds.
  Altijd maar de baas willen spelen over anderen (niet alleen over de Hindustanen).

  Het zal nog heel lang duren eer Surinamers zich als 1 volk zullen gedragen.

  Het grappige is dat alle Surinamers roepen: Sranan mi switi kondre en dat Surinamers vredig met elkaar leven, want aan de Keizerstraat staan een moskee en een synagoge naast elkaar.

  Mi gado, maar als ik de reacties zo lees, niks geen switi kondre en niks geen vredig met elkaar leven.

  Ben weer voor een poos pleite, maar misschien ben ik wel voor altijd pleite, want ik krijg hoofdpijn van bepaalde mensen.


  Maak melding

 176. @Jaivi

  Beste koelie Jaivi,

  Ik moet toegeven dat ik bij het eten van roti altijd eindig met beschadigde vingers. En ik zit vaak onder de vlekken. Die slabbetjes van omoe snesie deugen voor geen meter. Alles gaat er dwars doorheen. Witte kleren doe ik sowiezo nooit aan aangezien ik nogal allergisch ben voor alles wat wit is. Evengoed bedankt voor te tip. En reken maar dat ik smakelijk eet. 😉


  Maak melding

 177. @Jaivi

  Ik snap je laatste reactie heel goed en ik ondersteun die ook. Wij Surinamers moeten nog leren ons als een volk te gedragen. Het is nog teveel gefragmenteerd en we blijven vaak steken in het etnische. Toch denk ik dat we de discussie en de communicatie niet moeten vermijden. We kunnen leren van elkaar en we kunnen proberen er samen het beste van te maken. Kritiek hoort erbij en verdraagzaamheid is er om te perfectioneren. Ik zou het jammer vinden als je de discussie zou mijden maar ik kan er respect voor opbrengen. Ik hoop wel dat je je bedenkt.


  Maak melding

 178. @javi (alias RAY;alias kumarikumari).
  Jouw vraag javi (alias RAY;alias kumarikumari).
  Medusa hoe betrouwbaar ben jij?
  Beantwoord ik hieronder en later zal het schooljuffie je fouten verbetern,Ja?Afgesproken mijn analfabeetje???
  Ondanks het feit dat het jouw gore racistische kop geen ene moer aangaat (ik stel jou ook geen privé vragen)zal ik deze keer met een “KORTE” reactie,jouw ongepaste bemoeizucht te bevredigen.
  *IK BEN IN ZOVERRE (let wel inzoverre),ZODANIG BETROUWBAAR DAT IK MIJ ALLOCHTOON VOEL EN NIET VIA HEIMELIJKE SLINKSE WEG (de achterdeur bijvoorbeeld) MIJN EIGEN TROJAANSE PAARD BINNEN HAAL.DEZE LAAGHARTIGE HOUDING IS FNUIKEND VOOR DE GROEPSDYNAMIEK EN WERKT BOVENDIEN DEMORALISEREND OP DE LEDEN DAARVAN.IK STEL MIJ TER VOORKOMING HIERVAN ALS LID VAN DE GROEP SOLIDAIR OP IN ALLES WAT ONS HOORT/MOET (TE) BINDT(EN) EN BELOOF IK IMPLICIET AAN AL MIJN LOTGENOTEN MIJ STRIKT DIEN OVEREENKOMSTIG TE GEDRAGEN.

  Je zegt:”Turken en Marokkanen zijn de onruststokers in de maatschappij”.
  *Dus daarom begrijp jij het stemgedrag van de Hindoestanen heel goed!
  JIJ HOUDT MAAR NIET OP!
  Ik zou ook niet voor de Hindoestanen willen bepalen op wie ze moeten stemmen.
  Het enige is dat ik hun besluit in hoge mate
  verafschuw!En daar moet ook jij je er in schikken!
  En voor die Creoolse die op de PVV heeft gestemd geld ook:LOOD OM OUDIJZER!
  DACHT JIJ DAT IK DAT GOED ZOU KEUREN OMDAT JIJ,javi alias RAY;alias kumarikumari ZEGT DAT ZE EEN CREOOLSE IS.WAT KAN DAT MIJ SCHELEN.OOK ZIJ IS EEN VERRADER!
  Je kan duidelijk zien met welke Creolen je hebt bezig gehouden!Zij die voor een plaatje rotie op je feest kwamen en omgekeerd niets kregen.Misschien hadden ze jouw racistische inborst toen al door javi alias RAY;alias kumarikumari.
  Het intersseert mij verder geen ene moer wat je afkomst is en wat je op vragen van mensen zegt.
  Eén ding weet ik zeker:-
  Wilders zegt:”*Geen uitkering voor boerkadragers en voor hen die belabberd Nederlands spreken.
  (En velen van jullie spreken/schrijven belabberd /slecht Nederlands;het betreft ook jou,javi alias RAY;alias kumarikumari!”
  Jouw schooljuffie!


  Maak melding

 179. @ann_z.
  Jaivi schrijft aan jou:“Ik heb het uiterlijk van een Indier maar ben een Surinaamse”.
  En jouw gevolgtrekking is prompt:”Je bent dus een vrouw”!
  Mijn reactie is daarentegen:-
  anna_z,kijk uit met die conclusie!Deze persoon beheerst de elementaire beginselen van de taal niet!Het zou,hiermee rekening houdend,ook domweg ondanks dat iemand van het mannelijk geslacht kunnen zijn!
  SO MIND YOU!Hij/zij heeft dus niets geijlt!
  Ik ben door hem/haar tot schooljuffie gebombardeerd dus kan het weten!;-)
  Finding out fingerprints is my aim!I’m a specialist!Believe me!


  Maak melding

 180. Medusa uit jouw laatste reactie laat je blijken dat je alles behalve betrouwbaar bent.
  Waar baseer jij je op dat ik een alias ben van KumariKumari en van Ray.

  Geef je een tip: let maar eens op de schrijfwijze van zowel KumariKumari als van Ray als van mij.

  Medusa jij bent ervan overtuigd dat ik een racist, mag van mij, maar jij bent de grootste racistische mens op deze site.

  Wel neerlandicua Medusa als ik taalfouten maak, begin ze als de wiedeweerga te corrigeren, dat is immers jouw zinnige manier van reageren.

  Medusa op een vraag geef je antwoord en zeg je geen antwoord.
  Wel Medusa ik kan ook heel irritant zijn en jou op jouw fouten corrigeren.

  Dit is wat je hebt getypt:
  Het intersseert mij verder geen ene moer wat je afkomst is en wat je op vragen van mensen zegt.

  Juffie Medusa, jouw Nederlands is op z’n zachtst gezegd ook belabberd, dus ook geen uitkering voor jou.
  Van Geert Wilders hoef ik geen uitkering, want ik geniet van mijn pensioen en heb wat spaartegoed.

  Juffie Medusa wat mijn afkomst betreft was beslist geen reactie op dat oeverloos gelul van jou, maar een reactie op mistic.

  Mi Gado, begrijpend lezen is ook al moelijk voor je.

  Je bent een type van veel kletsen maar weinig zeggen.
  Die lange epistels van je maken op mij nog steeds geen indruk.
  Dag schooljuffie Medusa, zal hierna niet meer op jou reageren.


  Maak melding

 181. @Wiep-Ding
  Je zegt:”Medusha, je ziet het. je bent werkloos. ga wat beters doen.
  Dommerik!Ik ben MEDUSA.(zonder h).Indien jij dit woord wegens jouw dyslectisch gebtrek niet kan spellen,is de techniek je tegemoet gekomen door het woord LETTERLIJK TE KOPIËREN,VERDORIE!
  En verder is het ook een kwestie van intelligentie om te in te zien dat:
  1.Niet ieder een werkt.(vakantie,pensioen,ziekte verlof etc.)
  2.Niet iedereen op zaterdag werkt.
  3.Niet iedereen reguliere maar ook onregelmatige diensten draait.
  4.Dat mensen ook onder hun werkuren vanachter hun computer kunnen reageren en zo zijn er nog vele mogelijkheden.-
  Jij ziet er maar één mogelijkheid!WAT IS JOUW WERELD ZWART/WIT.
  Zou juist jij misschien daarom ook niet op Wilders hebben gestemd eh ….. hihihihi!


  Maak melding

 182. @anna_z.
  Jaivi zegt:”Medusa heeft een baan, hij is neerlandicus.
  Of hij daarvoor betaald wordt????”
  Zie je wel anna_z waarvoor ik je zo gewaarschuwd heb?
  Ik ben plotseling van geslacht veranderd!
  WAT EEN AFSTANDS METAMORFOSE!
  Eerst was ik een ZIJ en nu als donderslag bij heldere hemel ben ik een HIJ!
  Dit is het 2de wereld schokkende nieuws na dat ik heb vernomen dat de hindoestanen uit Deg Haag op Wilders hebben gestemd!-
  WAT STAAT ONS MEER TE WACHTEN.
  WEET JIJ DAT?IK NIET!!sPANNEND!


  Maak melding

 183. jaivi wees blij dat je als hindustaan niet in india geboren ebt en dat je vanuit su naar nederland gekomen bet …anders had je dat zelfde lot zitten wachten wat de anderen vrouwen in zuidazie valt te betreuren .

  wie weet was je ook op de brandstapel of hadden ze zoutzuur in je gezicht gegooit ,of moest je met een hond trouwen,of werd je neus afgesneden …het zijn toch waargebeurde documentaires die je op de t.v ziet .
  gedwongen liefde tussen mannen van 50 en 60 jaar die met jonge kindeen moeten trouwen ..deze mensen hebben heel veel ellende maar zitten over anderen te praten alsof zij echt beter zijn …het zijn deze mensen die hun vuile was onder de vloermat vegen ..deze mensen hokken hoor en slijmen eerste klas ..nu schelden ze op turken marokanen terwijl die marokanen en turken zich toch aanpassen hoor ..tuurlijk heb je uitschot bij elke bevolkings groep maar deze hindustanen doen alsof zij beter zijn dan anderen ..ik denk dat de hindustaan problemen heeft met aanpassen ..zien jullie hindustanen op sport velden ,zien jullie hindustanen op gemengde feesten ,zien jullie hindustanen bij evenementen !!!zo kunnen we door gaan hoor ..als een hindustaan trouwd is het niet voor liefde ..de man bepaalt wat er gebeurt als de bruid niet voldoende is wordt het een probleem ..ik ga echt niet generaliseren maar heel veel van dit soort huwelijken stranden of zelfmoord zie maar in denhaag nickerie ,,ik probeer de creool marokaan of turk niet te bedekken iedere volk heeft zo zijn problemen ook de blanken hebben hun ellende maar mij gaat het om dat de hindustaan zijn problemen probeert te vegen onder de vloermat vanwege schande in de familie of de eer willen redden …en daarom zeg ik dat de hindustaan de zelfde is als de turken marokanen wat familie eer betreft of de eer moet gered worden …de creool is open met zijn problemen wij praten er over …niemand is perfect maar deze mensen denken dat ze beter zijn en als hun problemen naar buiten komt schamen ze zich dat ze zelfmoord plegen of incest plegen met hun kits .
  gaan jullie nadenken dat je in een westerse samen leving bent …je bent niet in zuidazie als india pakistan afghanistan of bangladesh ..doen jullie niet voorkomen als of je westers bent .wees je zelf kam een ander niet af alsof je beter bent


  Maak melding

 184. anna_z, ook jij krijgt van mij nog een laatste reactie, daarna ben ik echt pleite en wel voor een paar maanden.

  Eigenlijk ben je best wel een toffe meid. Je reacties zijn veel te heftig en dat zet kwaad bloed bij anderen.
  Maar ik kan er ook wat van. Het is mijn karakter.
  1 Advies: probeer mensen echt bij de naam te noemen, dus Hindustanen en geen koelies.
  Omgekeerd vraag ik hetzelfde aan Hindustanen.
  Dat zal al een stap in de goede richting zijn. het getuigd van wederzijds respect.

  Wat we ook zouden kunnen afleren is de discussies zuiver houden. Geen verwijzing meer naar India of Afrika.
  De armoede en afschuwelijke toestanden zijn zowel in India als in Afrika erg.
  Onze roots liggen wel daar, maar we zijn in Suriname geboren. Verder hebben we geen binding met die landen, althans ik niet, hoewel ik vaker naar India ga.
  Dat heeft een doel.

  Zoals ik al eerder heb gezegd, een ander kwetsen wil ik niet. Doe het soms wel, om anderen te laten voelen hoe zij zelf omgaan met mensen.

  Zolang als ik mij kan herinneren is het kissebissen tussen Hindustanen en Creolen, terwijl als je goed nagaat deze 2 groepen best wel overeenkomsten met elkaar hebben.

  Deze discussie gaat over het stemgedrag van Hindustanen.
  Ook ik vind het jammer dat Hindustanen het gevaar van de PVV niet inzien. Ik denk bij mezelf, wie niet horen wil moet maar voelen. Mijn hoofd daarover breken doe ik niet meer.

  De problemen die door de moslimjongeren worden veroorzaakt hadden de diverse regeringen allang kunnen oplossen. Het pampergedrag van de PvdA heb ik verafschuwd. Hadden de PvdA, en de andere politieke partijen maar meer draagkracht getoond, dan was dit probleem nu geen probleem meer.
  Daarom begrijp ik de Hindustanen die op de PVV stemmen wel, maar dat wil niet zeggen dat ik het met hun stemgedrag eens ben. Bovendien we leven in een vrij land en een ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar stemgedrag.

  Zelf ga ik voor het eerst niet stemmen.
  De opeenvolgende regeringen zijn er debet aan dat niet alleen ik dat heb besloten.
  We worden van alles en nog wat beloofd, eenmaal aan de macht zijn de beloftes weer snel vergeten.

  Oke het is weer genoeg geweest, het ga je goed.


  Maak melding

 185. @MEDUSA

  Mijn conclusie is inderdaad gebaseerd op wat ik lees. Iemand zegt: ik ben Surinaamse. Dan denk ik: je bent vrouw. Maar ik ga daar zeker niet honderd procent van uit. Ook nicknames op dit forum dekken niet altijd de lading (man/vrouw).

  Over fingerprints gesproken! Weet je dat er een computerprogramma bestaat om fingerprints te analyseren, maar ook te vervalsen? Men gebruikt hierbij een behoorlijk ingewikkeld algoritme maar het werkt.

  Het is overigens inderdaad mogelijk aan de hand van de fingerprint van reacties vast te stellen of die door dezelfde persoon zijn geschreven. Ik wil best geloven dat jij daar goed in bent. De syntax en interpunctie bestuderen is vaak de sleutel tot het herkennen.


  Maak melding

 186. @Jaivi
  Wil je mij Nederlands leren?Dat kan,maar pas op!!pas op!!Je kan je misschien op zeer glad ijs begeven!Ga niet over één nacht ijs en kom i.i.g. goed beslagen ten ijs!
  Nee hoor!Dat kan iemand anders misschien!Maar jij zeker niet.Ik heb het al gezien!
  Zeg maar het antwoord of geef maar het antwoord zijn beid Algemeen Standaard Nederlands!
  Niets aan de hand!


  Maak melding

 187. @@ Medusha leer respect te hebben voor een ander!! Geen je voor jou maar UUUUUU. Ik neem je niet kwalijk, omdat het in je aard ligt!! Hopelijk krijg je wel een goede en betere opvoeding!! Ik weet wel als iemend geen eigen waarde heeft, heeft ook geen respect voor de andere!!

  De H was express neergezet voor HI, HI, HI!@ jawel! ik lach je in deuk!! ONBESKOFT!!!


  Maak melding

 188. @@ medusha nog een ding!! jou mening: 4.Dat mensen ook onder hun werkuren vanachter hun computer kunnen reageren en zo zijn er nog vele mogelijkheden.-

  Je wordt betaald voor je werk en niet voor de bovenstaande!! Je bent bij mij onstlagen!! zie je wat ik mee bedoel?? WERKLOOS!!!!!!


  Maak melding

 189. Dit zou je een CONFESSIONELE FINALE van de bovenste plank kunnen noemen.Hahahahaha!Alleen brullen we anders in het stemhokje!En dat is zo afkeurenswaardig!
  De jeugd zou tegenwoordig zeggen :”Ieeeeeeuw,glad janus!”


  Maak melding

 190. Hassan zout maar lekker op met je reactie.
  Denk je soms dat je met een klein kind te maken hebt.

  Kun je mij erop betrappen dat ik het voor India en de Indiers heb opgenomen.

  Hassan denk je echt dat Indiase vrouwen zich nog steeds zo laten behandelen. Op het platte land wel, maar de vrouwen in de steden, vooral de grotere worden steeds mondiger.
  Trouwens ook de vrouwen op het platteland worden getraind om voor zichzelf op te komen.

  Er zijn genoeg Indiers, mannen als vrouwen die strijd leveren tegen onrecht.

  Weduwen in India op de brandstapel gooien is allang bij wet verboden. Alleen wordt die wet niet gehandhaafd. Zo zijn er nog meer wetten die het een en ander verbieden.

  En door zulke Indiers komt er steeds meer naar buiten.
  Vergeet niet dat een cultuur niet zomaar van de ene op de andere dag is te veranderen.
  Het gaat nog heel lang duren eer het zover zal zijn.

  Hassan wie zegt dat als mijn voorouders niet naar Suriname waren gebracht ik in India zou zijn geboren.
  Zelfs mijn ouders en mijn grootouders zouden daar niet zijn geboren en niet bestaan.
  Ik zal je uitleggem waarom niet.

  Mijn overgrootouders komen uit verschillende delen van India. 1 Kwam uit zelfs uit Nepal.
  Ze waren allemaal ongehuwd toen ze naar Suriname gingen, als jongvolwassenen of als kinderen.
  Ze zijn in Suriname aan elkaar uitgehuwelijkt.
  Denk jij dat mijn overgrootopa uit Nepal zou zijn uitgehuwelijkt aan mijn overgrootmoeder uit een ander deel van India.
  Dus alle kinderen zijn in Suriname geboren.

  Hoezo zou ik dan in India zijn geboren.
  Als mijn overgrootouders in India waren gebleven, dan waren ze aan andere vrouwenen en mannen uitgehuwelijkt.
  Dan zouden mijn grootouders, mijn ouders en hun kinderen gewoon niet bestaan.

  Het is zo ontzettend flauw om altijd maar met die dooddoener te komen dat als je voorouders niet naar Suriname waren gebracht, dan zou je in India zijn geboren. En dan wordt gelijk de conclusie getrokken dat als je India was geboren etc.etc.

  Het heeft er veel van weg dat mensen die dit soort onzin uitkramen,kakelen als kippen zonder koppen, dus zonder hersenen.


  Maak melding

 191. Medusa je stookt tussen anna_z en mij.
  Heb ik jou voor juffie uitgemaakt?
  Zal wel, want zo gedraag jij je ook.
  Een neerlandicus/neerlandica hoeft nog geen juffie te zijn.


  Maak melding

 192. @Jaivi
  Ben je nog niet weg?
  Op Zaterdag 1 september 2012 om 18:44 uur, door Jaivi
  schrijf je zelf:”Medusa uit jouw laatste reactie laat je blijken dat je alles behalve betrouwbaar bent”.
  ……… enz.-
  En je beeindigt jouw gezanik met:-
  “Dag schooljuffie Medusa, zal hierna niet meer op jou reageren.”-
  Dus blij en verheugd als ik was dacht ik:”Hèhè die racist zijn we gelukkig kwijt”.
  En wat merk ik tot mijn grote ontsteltenis,dat ik wederom met jouw grote ONBETROUWBAARHEID geconfronteerd wordt!
  Ook daarin kunnen wij (allochtonen) niet op je rekenen!Je zegt dat je verdwijnt maar verschijnt weer schaamteloos alsof het een bacovewinkel is.
  WAT EEN DECEPTIE!Dat mag je gerust weten.
  De pot verwijt de ketel,dat ie zwart ziet!


  Maak melding

 193. @@@jaivi honderd procent hebben de indiase vrouwen geen leven zoals de vrouwen in maroko turkye en heel zuidazie ..dankzij het westen prbren ze er wat aan te doen maar het gaat echt moeizaam …zie maar op cnn en bbc in engeland wat er gebeurt ..probeer het niet te verbergen ..als je het gaat verdedigen wil je die vrouwen echt niet helpen omdat jij er niet tussen zit .die vrouwen willen hulp .vindt je het vreemd dat ze geen aziatische man meer willen als ze eenmaal in europa zijn !!!ze nemen liever een vieze blanke man dam een zuid aziatische man het zijn letterlijk woorden van die vrouwen die dat vertellen .die vrouwen willen uit gaan niet hokken genieten van het leven .ik ben half marokaan je mag het weten ..je hebt ook mokros die rotsooi schoppen maar je hebt ook mokros die heel hoge opleiding hebben genoten …weet jij hoeveel marokanen hoge posten bekleden ..dus weet wat je zegt jaivi,,zien jullie de realiteit onder ogen wij leven in een westerse land probeer niet over de rum van een ander te slijmen dat doen de hindustanen ..voor mij mogen ze op wilders gaan stemmen ..maar ik denk niet dat wilders van ze wakker ligt ..misschien denken ze dat wilders die tempel van die hindus gaat gedogen ..de tijd zal het leren .


  Maak melding

 194. IK volg eea wat dit onderwerp en nog meer betreft boi, wat een gelazer ene Medusa voert de boventoon, zet de ene na het ander epistel neer, zonder inhoud, maakt mensen af
  scheld uit, bedreigt ook nog mensen, wat een zielig figuur is dat, ga voor een spiegel staan kijk goed erin, en zeg zelf mi gado ik stap van deze site af,
  want veel mensen kotsen je uit, op deze site, geef een keer positief iets mee, en niet van die wazige berichtjes, dat was mijn eenmalige mededeling, en ik hoor wel van mensen hoe je mij gaat bedreigen eo afslachten.


  Maak melding

 195. Medusa om je nog maar eens keer te woord te staan.
  Man, vrouw, maar zo te lezen kan ik je beter een alien noemen, als je mij een onbetrouwbaar iemand en een racist vindt, dan ben jij omgekeerd nog onbetrouwbaarder en vele malen racistischer dan ik dat volgens joue bent.

  Als ik de moeite zou nemen om al jouw reacties te analyseren, dan haal ik er meer dan genoeg bewijzen uit dat jouw inborst een racistische is.

  Jij zal een hindustaan nimmer een helpende hand bieden, een dorstige en hongerige hindustaan zal jij laten kreperen tot de dood zal optreden.

  Iemand die in hoofdletters typt is een schreeuwerd. In face to face discussies zal jij je stem verheffen en ook gillen en schreeuwen om je mening aan de man te brengen.
  Bovendien ben je een opschepper en aan zulke mensen heb ik een grote hekel.

  Omdat je verder voor mij geen knip voor de neus waard bent, ben ik niet meer van plan om ooit nog een woord tot jou te richten.

  Ik ben nog een paar dagen in Nederland en ondanks dat ik het druk heb met voorbereidingen treffen, zal ik tijd maken om hier en daar een reactie te geven, zodat jij je kan ergeren aan deze “racist” zoals jij me noemt.


  Maak melding

 196. Hasan, heb ik ergens beweerd dat vrouwen in India een beter leven hebben?
  Je moet echter niet overdrijven want er zijn wel degelijk Indiase vrouwen die een beter leven hebben dan menig Hindustaanse in India en in de diaspora.

  Zoals ik je in een eerdere posting heb aangegeven ik ben geen klein kind, dus matig je toon.
  Kun je bewijzen dat ik het opneem voor de Indiase vrouwen die een slecht leven leiden?
  Kun je bewijzen dat ik in de verdediging spring als het gaat om de verschrikkelijke misstanden in India?
  Bovendien zijn het niet alleen de vrouwen die worden onderdrukt, mannen net zo goed.

  Bestempel mij niet als een een dom persoon, want ik weet misschien wel meer dan jij over wat er allemaal mis is onder de Indiers in India en in de diaspora.

  Denk je dat deze problemen zich alleen onder de Hindustanen voordoen?
  Breek mij de bek maar niet open over het leven van Marokkaanse en Turkse vrouwen zowel in Nederland als in hun thuisland of elders op de wereld.

  Wij dragen de naam alles binnenshuis te willen houden, neem van mij aan dat dat ook bij andere bevolkingsgroepen het geval is.

  Zelf ben ik er content mee dat eindelijk openlijk over de problemen binnen ons eigen volk wordt gepraat, zodat men met oplossingen kan komen.

  Waar ik een grote hekel aan heb is dat men gaat opscheppen dat er onder hun volk hoogopgeleiden zijn.
  Hou er mee op, want hoogopegeleiden vind je onder elke ras.
  Het zal me een worst wezen dat er onder de Marokkanen zulke knappe koppen zijn, het probleem is dat Marokkaanse jongeren voor veel problemen zorgen in de maatschappij. Laat het dan maar voor die hoogopgeleide Marokkanen een uitdaging zijn om hun jongeren beschaving bij te brengen.
  Of vinden ze en ook jij het maar goed dat die ettertjes er maar op los slaan.
  Vrouwen, homo’s, lesbiennes, een ieder die maar afwijkt van hun mentaliteit is de klos.
  Jonge geen Moslimvrouwen die voor hoer worden uitgemaakt, ben je daar trots op? Zelfs ik ben door deze ettertjes voor hoer uitgemaakt, omdat ik mijn mond opendoe als ik ze rotzooi zie trappen.
  En de ouders staan er bij en presteren het nog om te lachen. Geen wonder dat hun kinderen zo ontspoord zijn.
  Ik zal je maar fijntjes het wegpesten van dat homostel uit Utrecht maar in herinnering brengen. Wie waren de pestkoppen?
  Voor ouderen, zeg maar bejaarden hebben ze ook geen respect, behalve voor hun eigen ouderen.
  Weet je Hasan begin eerst kritiek te leveren op je eigen volk. En dat geldt voor iedereen die wel de negatieve kanten van Hindustanen opnoemen, maar de problemen binnen hun eigen volk onder de mat schuiven.

  Waarom denk je dat Geert Wilders zich zo verzet tegen alles wat maar Islam en Moslim is?
  Waarom denk je dat veel mensen, w.o. dus ook Hindustanen zich kunnen vinden in de PVV?

  Waarom nemen jij en alle anderen niet de moeite om eens uit te zoeken waarom Hindustanen op de PVV stemmen?
  Nogmaals ik keur het niet goed (want als het erop aankomt neemt de PVV de Hindustanen net zo hard te grazen), maar ik begrijp het wel.


  Maak melding

 197. Makka waarom zou ik oprotten?
  Waarom zeg je dat niet tegen de Creolen die hier racistisch bezig zijn.
  Makka je bent zelf een doorn in je eigen ogen.
  Wat een toepasselijke nickname heb je toch gekozen.


  Maak melding

 198. jaivi

  reactie;1-9-2012

  jouw laste reactie naar mij

  ik heb geen zin om daarop te antwoorden;,het komt zo verwarrend over,.maar als jij het toch wil weten;,;mijn mening,;;noem niet een ander een racist als jij zelf negerin tegen een ander zegt,,dat bewijst mij dat jij met bepaalden mix gevoelens rond loopt en geen uitkomst kan vinden van jou probleem,..En ja ik ben op de hoogte van de verschillende bevolking groepen in nedland,,;ik heb aan gegeven dat een hindoe geboren in su zich/hij niet zegt in su geboren te zijn maar in india,;had dus niks met die andere bevolking of met jou te maken.


  Maak melding

 199. mistic, dat ik dat woord negerin hebt gebruikt voor anna_z, moet je wel in de juiste context plaatsen.

  Ga dus als de wiedeweerga eerst goed lezen eer je reageert.

  Maar weet je wat ik zal het voor je herhalen.

  anna_z bleef Hindustanen koelies noemen en mijn reactie daarop was dat ik voor anna_z een uitzondering maak en haar dus negerin zal noemen.

  Jij probeert hier een ieder wijs te maken dat ik een racist ben.
  Creolen voelen zich altijd op hun tenen getrapt als een Hindustaan het woord neger in de mond neemt, maar de Creool die de Hindustaan koelie noemt, vinden ze maar goed.
  Dan is het niet racistisch.

  Mistic ik heb het gewoon omgedraaid en als jij daar moeite meehebt, jouw probleem.


  Maak melding

 200. jaivi

  ik heb geen moeite met wat jij schrijft;dit bewijst dat jij niet beter ben,maar met die zelfde haat gevoelens waarvan jij een ander beschuldig zit;;jij ziet dus dat ik niks terug draai maar mijn mening geeft;;een woord terug draaien vind ik zwak;;het betekend dat jij geen inhoud van jou zelf heb maar steeds het woord van een ander gebruikt om die persoon te ondermijnen ;;;en dat vind ik zwak,,,,,en ik denk dat jij jou vorige berichten beter moet gaan lezen;;daaruit zal blijken dat jij niet in balans met jou zelf ben,en zonder het te merken toch iets van een racist in jou hebt..heb jij met mijn schrijven een probleem of niet.,.


  Maak melding

 201. wat niet deugt,…retour SVP???

  geen ontwikkelings hulp meer….rattenregeringen verrijken zich, het volk huilt!!!

  geen subsidie meer voor allochtonen-pret….ga gvd werken!!!

  wil jij hokken in je eigen gemeenschap,…> vrouw in huis kinderen baren…man in thee-huis < en dus niet willen integreren,…..RETOUR !!!

  !!!!EEN VEILIG NEDERLAND VOOR ONS KIND & KLEINKIND!!!


  Maak melding

 202. Baba & Mai,…lopend in Suriname,..nooit kijkend in de ogen van de neger,…want hier stond een negerstraf op,……oh oh oh…..vandaag zijn wij geen slaaf meer van de neger!!!

  vandaag pleur en /of verwijs ik jou naar je moer!!!!

  >>>>>>>>>> EEN NIEUWE STELLING <<<<<<<<<<<<

  wie durft???


  Maak melding

 203. voor diegenen,…de idioten hier!!!

  als een koelie durfde te kijken in de ogen van de neger destijds!!

  waarom kijk jij mij aan….en dan kwam dat neger-geweld!!!

  Blank misbruikt zwart,…zwart misbruikt in eigen goede tijden bruin!!!

  A TORI SWITIE 🙂


  Maak melding

 204. MIJN EXCUUS VOOR MIJN BHAI & BAHEN DIE NIET BEHEREN DE NEDERLANDSE TAAL!!!

  JIJ MIJN ZWART- SURI- MEDELANDER ging direct na afschaffing slavernij naar school,……de gouverneur destijds heeft hemel en aarde bewogen om ook koelies te krijgen in de klas!!!

  JIJ MIJN ZWARTE SURI – BROEDER,…JIJ HEBT EEN EDUCATIEVE VOORSPRONG VAN BIJKANS 40 JAAR!!!!

  WIJ HEBBEN HEDEN EEN ECONOMISCHE VOORSPRONG ONDANKS LATERE EDUCATIE,…MAAR JIJ BENT KAMPIOEN HARDLOPEN OP DE Olympische Spelen,,.en als toch blijkt dat wij falen hiero en daaroo,…

  !!! MIJN EXCUUS AAN DE ZWARTE SUPER RAS !!!!!

  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 205. @pasew

  Gaat het nog wel goed met je beste man? En hoezo wie durft en wat valt er eigenlijk te durven? Stem PVV en gedraag je als een rat als je dat zo graag wilt. Als je graag voor koelie wilt spelen zal niemand je tegenhouden. Ook zonder allochtonen zal Calimerostan nooit veilig zijn en bedoel je soms met integreren eigenlijk assimileren. Veel succes in Calimerostan. Integreer, assimileer, werk harder dan hard, scheld op de moslims en gedraag je als een voorbeeldige koelie. De witten zullen nog meer van je houden en je nakomelingen zullen met respect behandeld worden. Stel je eens voor: een Calimerostan zonder allochtonen maar wel met Nederlanders en hun gelijken, de koelies. Blijf maar lekker dromen lobi Pasew!!!!


  Maak melding

 206. een eerlijke kans gaf mama’s witte borst aan elke surinamer!!!

  wat hebben wij ervan gemaakt???????

  ZUID-OOST,…wat heeft DEN UIL meer gegeven aan de KOELIE’S in Den- Haag en niet aan jou ?????

  KIJK IN DE ZWARTE SPIEGEL,…donker he 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 207. Switie anna,

  Baba & Mai,…lopend in Suriname,..nooit kijkend in de ogen van de neger,…want hier stond een negerstraf op,……oh oh oh…..vandaag zijn wij geen slaaf meer van de neger!!!

  vandaag pleur en /of verwijs ik jou naar je moer!!!!

  >>>>>>>>>> EEN NIEUWE STELLING <<<<<<<<<<<<

  wie durft???

  reageer hier op mi Switie anna!

  de bigi mofo koelie


  Maak melding

 208. mistic, dat gebrabbel van jou is niet te ontwarren.
  Wat een mierenneukerij van je, want ik heb niet getypt dat jij hebt omgedraaid, ik zelf heb dat gedaan.

  Nederlands lezen is moeilijk voor jou, want dat ik een uitzondering voor alleen anna_z heb gemaakt, gaat jouw hersenpan al te boven.

  Ook jij bent voor mij geen knip voor de neus waard, of moet ik zeggen dat je niet verder kan kijken dan je Creolenmentaliteit.


  Maak melding

 209. @pasew

  Met cryptische onzinnigheden kan ik helemaal niets. Misschien kan je ‘bigi mofo’ ook gewoon duidelijk scheppen in je wirwar van woorden. Maar vind je dat ‘koelies’ slaaf waren van de ‘neger’? Je schept je eigen werkelijkheid en die blijft vaag. Zeg gewoon waar het op staat zodat ik aan ‘durven’ betekenis kan geven.

  EEN NIEUWE STELLING ?????????

  Jouw stelling is:

  Vul in:

  ………….


  Maak melding

 210. Felix ben je nu ook al jaloers op Hindustanen die naar de maan willen?

  Wakti wanneer de Marokkanen jouw mars zullen breken, ik zal je hard uitlachen.
  Ben je het geval vergeten van de Creoolse mevrouw die door een net vrijgekomen Marokkaan werd overvallen?
  De Creoolse reed toen met haar auto achteruit, waarbij de Marokkaan om het leven kwam en de Creoolse mevrouw daarna moest onderduiken, omdat ze haar leven niet meer zeker was.

  Die Marokkaanse etterbakjes hebben voor andere allochtonen geen respect.


  Maak melding

 211. Eeeeeey mi gudu koelie’s….is den haag trots op ons??

  STEM OP HEM DIE RATTEN GAAT STUREN NAAR HAMELEN-LAND !

  Eeeeeey mi gudu Blakkamang….is Z-O trots op ons??

  JA, wij gaan stemmen op 😳

  Eeey Somo,…die Jampa gemeenschap daar in Breda en omgeving,…nooit geen problem tog????


  Maak melding

 212. In 1876 dus dertien jaar na de afschaffing van de slavernij(1863)en 3 jaar nadat de Hindoestanen als contractarbeiders voet aan wal zetten, werd in Suriname de leerplicht ingevoerd voor kinderen van 7 – 12 jaar met Nederlands als enige onderwijstaal.


  Maak melding

 213. Felix had je dan graag gewild dat er ook in hondentaal onderwezen moest worden.

  Woef woef, waf waf Felix brokken, eet ze baya.
  Zoek daarna je mandje op.


  Maak melding

 214. Dus dat ze op Wilders stemmen?

  Ophef over boetiek Hitler

  AHMEDABAD – In India is deining ontstaan rond een nieuwe kledingboetiek met de welluidende naam ‘Hitler’. De joodse gemeenschap in de stad Ahmedabad en de Israëlische ambassadeur dringen er op aan dat zaakvoerder Rajesh Shah per onmiddellijk een andere naam kiest voor zijn winkel van westerse mannenkledij.

  Shah, die bovendien een swastika verwerkte in het puntje op de ‘i’ in het logo van zijn winkel, zegt zich evenwel van geen kwaad bewust te zijn. “Tot ik mijn winkel opende, had ik geen flauw idee wie Hitler was”, beweert hij. “Het is de bijnaam van de opa van mijn vennoot. Die noemt zijn grootvader zo omdat die altijd zo streng is. Mij leek het wel een leuke naam voor mijn winkel. Ik wist niet dat ik er mensen mee zou beledigen o kwetsen. Pas bij de opening, vorige week, vernam ik dat die Adolf Hitler de dood van zes miljoen mensen op zijn geweten heeft.”

  Het verhaal van Shah kan zeker kloppen, bevestigt Esther David, een joods-Indiase schrijfster die in Ahmedabad woont. Ze voelt zichzelf ernstig ‘verstoord’ door de naam van de winkel, maar voegt eraan toe dat de naam Hitler in India wel vaker wordt gebruikt om dominante mensen te omschrijven. Mensen hebben eigenlijk geen idee wie Hitler echt was.

  Rajesh Shah is niet van slechte wil en is bereid zijn shop van naam te veranderen. “Ten minste, als men mijn kosten wil terugbetalen. Ik kan het zelf niet betalen”, zegt hij. “We hebben ongeveer 150.000 rupees (2.150 euro) geïnvesteerd in de creatie van het logo, briefpapier, naamkaartjes, het uithangbord en andere spullen.”

  De rel rondom deze naam steeds groter. Een Israëlische diplomaat heeft volgens AFP aangegeven de zaak ‘tot het hoogste niveau’ ter sprake te brengen.-.


  Maak melding

 215. Kasten in India
  Nergens anders is het kastensysteem zo ingewikkeld en systematisch uitgewerkt als in India.Een kaste kan uit een handvol mensen tot vele duizenden variëren.De term Varna (= kleur) verwijst naar de oude en enigszins geïdealiseerde viervoudige onderverdeling van de hindoeïstische maatschappij:

  Brahmanen, de priesterlijke en geleerde klasse;
  Kshatriya’s, de strijders en de heersers;
  Vaishya’s, de landbouwers en de handelaars;
  Shudra’s, de burgers en arbeiders.
  Deze afdelingen waren vroeger grote, brede, niet-gedifferentieerde sociale klassen. Onder de categorie van Shudra’s staat de groep onaanraakbaren, ook wel paria’s genoemd. Veelal is men tegenwoordig niet meer akkoord dat de kastelozen onder de Shudras vallen, zij zijn de 5e kaste of anders de buitenkasten. Zij noemen zichzelf dalit. Zij worden als kasteloos beschouwd. Deze groep mensen doen het vuile werk van de maatschappij. Ze werkten als slagers en leerlooiers (wat een hindoe niet mag omdat het leer van de heilige koe komt), werkten met afval en er waren ook huursoldaten en huurmoordenaars bij, die niet tot de Kshatriya behoorden.

  De diverse kasten binnen ieder bepaald gebied van India worden hiërarchisch georganiseerd, waarbij elke kaste ruwweg aan een of andere van de Varnacategorieën beantwoordt.

  De Indiase kasten worden sterk onderscheiden door rituelen en geloven die al het gedachtegoed en het gedrag (zie dharma) doordringen. De extreme hogere en lagere kasten verschillen zo sterk in gewoonten in het dagelijkse leven en verering dat slechts de tussenliggende kasten kunnen dienen om de Indiase maatschappij samen te houden.

  De verklaring dat de Indiase kasten oorspronkelijk op rassenbarrières werden gebaseerd om de rassen en culturele zuiverheid te bewaren is historisch ontoereikend om van de fysieke en culturele verscheidenheid van dergelijke groepen rekenschap te geven. Kaste wordt echter wel bepaald door afkomst en het is niet mogelijk om van kaste te veranderen. Kastendiscriminatie wordt dan ook internationaal erkend als vorm van rassendiscriminatie.

  De beroepsbarrières onder Indiase kasten zijn langzaam, onder economische druk, sinds de 19e eeuw vervaagd, maar het sociale onderscheid is meer blijvend. De houdingen ten opzichte van Shudra’s begonnen slechts in de jaren ’30 onder de invloed van het onderwijs van Mahatma Gandhi te veranderen. De dalits (kastelozen) werden door Mahatma Gandhi de Harijans genoemd, wat betekent: “de kinderen van God”. Hoewel de Shudrastatus in 1949 onwettig werd verklaard, is de weerstand tegen verandering sterk, vooral in plattelandsgebieden.

  De kasten leveren een specialisatie op, waarbij verschillende groepen verschillende taken binnen de samenleving hebben. Hindoes geloven dat de kaste waarin iemand geboren wordt afhankelijk is van het karma uit de vorige levens.

  De Boeddha erkende het belang van het kastenstelsel niet[7]. Ieder persoon kon, onafhankelijk van zijn kaste, bij hem monnik worden. Hij zei dat een brahmaan (een brahmaanse priester) niet heilig is doordat hij in een bepaalde familie geboren is of omdat zijn moeder brahmaanse is. Maar in wie waarheid is, en wie nergens meer aan hecht, is volgens de Boeddha een ware brahmaan.

  Het kastenstelsel komt ook voor in Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh en op Bali (Indonesië). De Verenigde Naties gebruikt voor kastendiscriminatie de omschrijving ‘discriminatie op basis van werk en afkomst’. Behalve de dalits worden ook andere groepen erkend als slachtoffer van deze vorm van discriminatie, bijvoorbeeld de Burakugemeenschap in Japan en groepen in Somalië en Jemen.


  Maak melding

 216. Dus nu pas weten we waar om ze zo aan het diskrimineren zijn en op Wilders hebben gestemd.Ze hebben hun diskriminatie aanleg vanuit India meegebracht naar suriname.Ze hebben hoge namen aan hun zelve gegeven voor indruk te maken op de andere bevolking.En nu gaan ze door met de discriminatie tegen die moslims.Wat voor rare mensen zijn dat?


  Maak melding

 217. Felix het is allemaal oud nieuws dat je hier vermeld.
  Je denkt toch niet dat Hindustanen zo dom en achterlijk zijn dat ze niets weten over het kastenstelsel.

  Begin eerst te verhalen over de afschuwelijke praktijken van het Afrikaans volk.
  Nee baya, want dat mag geen naam hebben.

  Je lult een eind weg over de namen van de Hindustanen.
  Wij hebben tenminste onze eigen namen behouden.
  Jullie familienamen verwijzen juist naar degenen door wie je voorouders als slaven zijn gehouden.
  Mi gado, Creolen die de familinaam White dragen.

  Het zou mijn eer te na zijn om nog langer namen te dragen die niet horen bij mijn identiteit.
  Waar is jullie trots gebleven?
  Maar ja jullie indentiteit is uit jullie geslagen, jullie godsdienst is jullie ontnomen en dan nog zetten jullie een gorte smoel op over Hindustanen.

  De problemen van de Hindustanen zijn onze problemen en wij zullen ze oplossen.
  Mensen als jij weten die problemen alleen maar te benoemen, maar met oplossingen komen ho maar.

  De grootste racisten naar de Hindustanen zijn jullie Creolen, maar voor gratis eten weten jullie diezelfde Hindustanen altijd te vinden.

  Maar goed als wij Hindustanen racistisch zijn, wel mi boi dan kan je het krijgen ook.
  Ksst ksst Felix gauw je mandje in. Ik heb nog een portie Felix brokken voor je.


  Maak melding

 218. Felix waarom kopieer je het verhaal van de Moslims die India waren binnengevallen hier niet?
  Weet je hoeveel miljoenen Hindu’s door die wrede Moslims zijn vermoord toendertjd?
  Ga je maar verdiepen in dat verhaal.
  Waarom vertel je niet dat de Moslims nog steeds aan het etteren zijn in India?

  De haat van de Moslims naar de Hindu’s gaat in Nederland gewoon gewoon door.
  Het zijn overwegend Marokkanen die door blijven gaan met het pesten van Hindu’s. En niet alleen Hindu’s zijn de dupe. Ook andere gelovigen ondervinden last van deze ettertjes.
  Maar dat verhaal stop je liever in je dikke Creolen reet, om zodoende je haat naar Hindustanen steeds verder te kunnen laten zien.

  Waarom vertel je niet dat als je je als Moslim bekeert tot een ander geloof, dat je dan je leven riskeert.
  Wakti wanneer die Moslims met name de Marokkanen die reet aan flarden zullen rijten, dan zul je anders piepen. Blijf het maar opnemen voor de Moslims.
  Jouw gedrag is laf.

  Trots ben ik op de Surinaamse Moslims want die gaan op een beschaafde manier om met Hindu’s en andere gelovigen. Wat dat betreft mogen de Marokkanen een voorbeeld nemen aan onze Moslim broeders en zusters.


  Maak melding

 219. Zondag 2 september 2012 om 20:30 uur, door Felix
  @Jaivi
  Ook in hondentaal ja,dan kon jij het ook verstaan.

  Felix niet ik zeur over het onderwijs dat in Suriname in het Nederlands werd en wordt gegeven.
  Had dan maar geen nickname gekozen die verwijst naar hondenbrokken, dan zou ik daar over grappen over maken.

  Ook jij bent voor mij geen knip voor de neus waard, omdat je alleen maar haat aan het zaaien bent.


  Maak melding

 220. @Jaivi
  Ben je boos omdat je de waarheid hebt gehoord van anna_z en MEDUSA,mistic en andere?Whahuahuahahaa!
  Mensen denken niet dat hindoestanen achterlijk zijn,ze vinden dat ze verraders zijn whahuahuawhaaa.En dat ze dat niet kunnen helpen als je op hun geschiedenis van hun let.Jullie zijn allochtoon en zwart maar likken en stemmen op Wilders.Waar blijft het respect voor jezelve als allochtoon dan?
  En over de eigen namen?Watlul jij ook weer slap uit jouw koelienek?Jullie zijn dieven en bedriegers.Jullie hebben toch ook jullie eigen naam veranderd of gestolen in Nederland om de witte man te bedriegen dat jullie van hogere kasten zijn voortgekomen uit india en niet afkomstig uit Suriname zijn?Wat een schande voor jullie voorouders.Wat is erger?Waar is jouw trots gebleven?Wij Creolen hebben de naam opgedrongen gekregen;we kunnen er niets aan doen.
  Ik ken een familie Singh whuahahahaha!Een Indiase man heeft mij verteld dat dat niet kan whuahuahua!Ook familie Bola werd Bolasingh,Randjiet(singh),Nankhoe(singh)Soekradj(singh),Palhad(singh)enz.
  Zelf de mensen die uit Madras komen hahahaha!
  Wat lul jij nou?
  Weet jij dat er in een staat in india bijna alle hinoestanen portugeze namem hebben?Wat lul jij nou?Maar Creolen gaan hun naam niet veranderen om de witteman te bedriegen en te likken!Wat lul jij nou slap uit je nek?
  Over godsdienst?Weet jij dat india de meeste christenen in de wereld heeft?Wat lul jij over godsdienst ontnomen?Jij bent ongeletterd en kent jouw eigen geschiedenis niet,dat zie ik nu erbij!Jij praat bullshit.
  MEDUSA en anna_z en die andere hebben gelijk met jou.
  Ik ga geen hindoestaanse problemen oplossen.MEDUSA heeft jou al gezegd,dat jij jou eigen rotzooi moet opruimen.Nu lul je weer over gratis eten???Waarom? Geef niks gratis?Geef het niet en dan hoef je ook niet te zeikstralen.
  En nu zie ik dat jij uit een plantage komt.Weet je niet dat Felix een veel voorkomende mensen naam in Holland is.Hollanders houden van dieren en hebben hun hond daarom een mensen naam gegeven.Als je uit de polder komt weet je dat niet.Ik en vele andere mensen vergeven jou dit wangedrag.Whuahuahuahahahaha!Paghla!


  Maak melding

 221. @Jaivi
  Felix kopieert het verhaal niet,omdat jij mij niet komt vertellen wat ik moet doen.Wie ben jij?Ik kopieer beter het verhaal hoe jullie in India de Shieks hebben mishandeld.Wat lul jij nou over de moslims?
  Alle Nederlanders hebben last van het Marokkaanse tuig ook Marokkanen,maar zij stemmen toch niet op Wilders.En waarom kopieer jij ook niet de dinges hoe het komt dat Afrikanen een achterstand hebben.Jij praat gewoon alleen maar bullshit!
  Behalve hondentaal zou misschien ook koeientaal goed voor jouzelve zijn,de koe is ook heilig voor jullie!


  Maak melding

 222. jaivi dan vechten jullie het toch uit in india of zuidazie ..waarom helemaa in europa …jaivi nu doe je alsof die hindus lievertjes zijn ..in india worden de cristenen en de moslims ook vervolgt door de hindus ..pleit ze echt niet vrij ..daarom zeg ik dat jullie altijd doen voorkomen alsof jullie niets doen altijd de ander …het komt toch naar buiten wat jullie doen ..een ding hebben de moslims en de hindu gemeen en dat zijn de behandelingen van vrouwen ..vrouwen en meisjes onder drukken zijn ze kampioen ..zoutzuur verbranden mishandelen tot de dood er op volgt …ja daar staan ze gelijk niet te vergeten ook de taliban …waarom moeten de vrouwen gesluiert lopen in zuidazie ..waarom een burka ..afghanistan grenst toch aan pakistan en india het zijn allemaal een pot nat .toch hebben die vrouwen in maroko nog een beetje rechten en de turken …jaivi je zegt dat je surinamer bent en dat de moslims gematigt zijn ..het komt omdat je niet veel moslims hebt in su …over het algemeen is suriname christelijk en de javanen zijn niet zo extreem als de hindustaanse moslim ..en dat is te danken dat jullie anders zijn opgevoed ..als er alleen hindus en moslims waren in su was de hel uitgebroken jaivi kraswati ,lilawati ,soekrobalsingh ,agoebalsingh .dagoebalsingh .die namen willen jullie niet meer …jullie willen henk en ingried heten maar wilders wil blanke namen zoals de genoemde namen ..hoe ga je het dan oplossen met je taalgebruik en je donkere huids kleur en leefgewoonte jaivi ..allemaal een handicap voor jullie …weet je wat jullie beter kunnen doen !!! je eigen wezen ..trots zijn op wat je bent …je afkomst niet verloochenen dat zal een marokaan echt niet doen ..niet voor niets hebben turken en marokanen twee paspoorten ..wij zijn trots op onze afkomst en gaan niemand slijmen als wat jullie doen .


  Maak melding

 223. @hasan
  Hahahaha!Toppie!Hai mie boi!Er komt nog een keertje dat wij gaan lezen dinges als van de Bergsingh, de Jongsingh,vandersteensingh,Hollandsingh,KLMsingh
  Albertheynsingh,Bas vander Heydensingh,PimFortuynsingh,
  en zelfs Janmaatsingh,Wildersingh en Rommelsingh Göringsingh,Hitlersingh(bestaat er misschien al) whuahuahuaahahaha!


  Maak melding

 224. En wat is de verklaring van Roopram.
  Nergens op het net een samenvatting te vinden.
  Als ik zoek op sashi roopram, zie ik mijn eigen wkn text.
  Waarschijnlijk de beste text van die 269 hier boven.


  Maak melding

 225. @Boycotten
  Dan had je donderdag 30 augustus bij de presentatie van zijn onderzoek tijdens de KIESkleurig Conferentie 2012 in de Bibliotheek in Den Haag aanwezig moeten zijn.Er waren zeker heel veel hindoestanen aanwezig.
  Het was in hun stad en het ging over hun zaak!


  Maak melding

 226. @Felix,

  Hallo Meneer Felix,
  Ik ben helaas niet in de gelegenheid geweest erbij te zijn.
  Voor mij was dit een pvda stunt, want Roopram is pvdaer.

  Bovendien is wilders voor mij las teng.
  Het moslimsprookje werkt niet meer.

  Maar ik sta altijd open voor ‘nieuwe’ inzichten.
  Weet jij meer?


  Maak melding

 227. @Boycotten
  Een PvdA stunt?Terwijl Tofik Dibi (GroenLinks), Tanja Jadnanansing (PvdA), Sadet Karabulut (SP),Andree van Es(wethouder van Amsterdam),Kirty Matabadal en wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam
  met elkaar hierover in discussie gingen?
  Er komt i.i.g. nog wat over de bevindingen van deze overigens welbespraakte en intelligente man.
  Wees geduldig!


  Maak melding

 228. @ lachmon je moeder en families zijn de koelies.En wat die zogenaamde moslims moet je bij de joden demonen zijn. Die eten elkaar elke dag ergens in de wereld op.Als je een hindoestaan bent denk wat de turken met je moeder 1000 jaar lang gedaan hebben.en als je een morok bent zie de arabieren wat ze met je moeder gedaan hebben.

  Je pik snijden dieren offeren aan de duivel en joden god allah aanbidden maakt jou niet tot een mooi mens.Kijk je zelve in de spiegel wie je bent al voorns deze shits te uiten.


  Maak melding

 229. Ik lees hier hoe de nikkers met hun veroordeling komen, dat ze onze hindustaanse amerikaanse droom om zeep helpen geholpen daar hoor ik niets over. Kijk maar wat jullie nikkers sinds 1975 met het land suriname hebben gedaan.


  Maak melding

 230. Wat de zo genaamde moslims zich mee bezig houden vind ik de moeite niet waard om met deze zieke mensen te praten.

  Deze student is misbruikt om 2dracht binnen de Surinaamse gemeenschap te brengen met name tussen de Hindoestanen en Creolen.Jammer genoeg heeft deze jongen zich voor het karretje laten spannen zonder te weten wat het teweeg zou brengen.Bij deze 2 heerst emotie en het gezonde verstand is ver te zoeken.Hier door hebben de witten nu nog de macht in Suriname in handen.Misschien zie je het niet maar zie dat alle ontwikkelingen in handen zijn van de witten en haar marionetten.Het volk heeft geen profijt van.Dit komt door de twee dracht die ze gebracht hebben tussen ons.


  Maak melding

 231. Ik had nooit geweten dat een hindostaan zoals de ene S.Roopram zo op handen gedragen zou kunnen worden door de KAFFRIES.
  Maar dan deze Roopram draagt de hindostaanse naam ten spijt,want zijn mentaliteiten heeft hij van zijn broeders ,de BLAKKAMANG.


  Maak melding

 232. @Ray
  Dat S.Roopram zo op handen wordt gedragen kan je niet verdragen,noh?Hij is een van de eerlijke in jullie groep.Hij heet geen S.Roopramsingh hihihihihi.Deze legt jullie stink bille bloot en dat wil je niet horen noh,klootzak?Het grote puin onder jullie papaja komt nu eindelijk naar boven.Hij is eerlijk want zijn mentaliteiten heeft hij van zijn broeders ,de BLAKKAMANG.


  Maak melding

 233. @Boycotten
  Op de site van Starnieuws vind je een artikel inclusief live interview met S.Roopram over “Antropoloog Roopram legt PVV-sentimenten bloot”.
  Ik hoop dat hiermee aan jouw verzoek voldaan is.
  vriendelijke groet.


  Maak melding

 234. matrix welke hindustaans amerikaans jullie zijn allemaal afkomst van die taliban ..wat indiase amerikaan ..hoe lang zijn deze indiers in amerika met hun paar duizenden die india ontvlucht zijn deze gasten zijn nog maar 25 30 jaar in amerika..kijk wat er gebeurt in afghanistan ..dit soort mensen plegen altijd verraad ..als het nou een afghaan pakistani,indier allemaal het zelfde je kan ze echt niet vertrouwen in het leger ze plegen allemaal verraad …zou je een indier in het amerikaanse leger hebben zou hij verraad plegen door samen met die taliban te heulen ze hebben ze zelfe karakter zelfde denken zelfde in het behandelen van vrouwen …het enige wat verschilt is het geloof voor de rest denken ze allemaal het zelfe .die amerikanen vertrouwen ze niet ..stom dat die amerikanen het ze niet zelf laten uitzoeken en vertrekken …laat afghanistan pakistan india het maar oplossen .


  Maak melding

 235. @@@matrix ga eerst een bad nemen in die vuile gore smerige ganges rivier van je waar de lijken en honden kadavers drijven dan mag je komen praten over amerikaanse indiase droom van die taliban zolas jullie worden gezien in amerika ..niet voor niets plegen jullie verraad tegen die amerikaanse soldaten ..ze zeggen amerikaan te willen worden maar schieten om amerikanen terwijl deze verraders zeggen amerikaan te zijn …een indier ,pakistaan of anghaan verschilt echt niet als het om uiterlijk gaat .het enige verschil is het geloof ..zoals anderen al hebben aangegeven hebben jullie indiers de zelfde mentaliteit als die afghaan ,pakistani of andere zuidaziaat .

  jullie zijn niet tevertrouwen in geen enkel opzicht .ik discrimineer niet maar weet wat je zegt je bent zelf een buitenlander ..doe niet alsof je beter bent ..heb de droom van india die van amerika gaan jullie nooit hebben er bestaat geen indiase amerikaan .


  Maak melding

 236. Volgens mij zit het sommige lieden op dit forum heel erg dwars dat er ook Hindoestanen zijn die christen zijn of die een christelijke naam hebben.Ik ken heel veel Hindoestanen die niet lastig gevallen willen worden met het onderworpen zijn aan het cultuur gedoe,onderworpen zijn aan het groepsgedrag,jezelf wegcijferen tengunste van de groepseer,enz,enz.


  Maak melding

 237. matrix ,jaivi al zou obam de komende verkiezingen verliezen wat jullie als buitenstander zo graag zouden willen ..het is en blijft een zwarte president die president van amerika is zonder te slijmen heeft hij dat doel bereikt .proberen jullie hindustanen wat te bereiken zonder te slijmen wees je zelf zoals obama zich zelf is .zo leven zwarten ..ze gaan een ander niet voor de bijl zetten ..een javaan chinees ,marokaan ,turk ,blanke .ik geef ze mijn stem maar een hindustaan zal ik nooit mij stem geven omdat ze gemeen zijn . ze verafgoden de blanken het is bewezen ..de andere bevolkings groepen verafgoden de blanken niet ze zijn zich zelf en toch bereiken ze hun doel en daar heb ik respek voor .in amerika hebben de zwarten zoveel plaatsen die naar zwarten vernoemd zijn voor hun rechtvaardige strijd in amerika zonder te slijmen ..de zwarten in amerika streden meer dan drie honderd jaar in amerika .zelfs tijden de amerikaanse burger oorlog toen zaten jullie nog in zuidazie breek mij de bek niet open taliban .


  Maak melding

 238. @savioen
  Ik heb het over het onderwerp,jij verlaagt je tot het niveau van idd de Wilders.Ik denk dan ook dat je op je pik getrapt bent en als je een vrouw bent op je kut gepisd bent.

  Is jou moeder oma zus soms genaaid door de marokanen of turken ? Ze vonden het toch lekker ? Heb het niet over familie maar over het onderwerp anders moet je beter bij mamjo zijn niet hier !.Het is openlijk toegegeven op tv dat hindoestanen in denhaag stemmem op pvv vanwege de turken en marokanen daar,en niet stemmen opdat het goed zal gaan met dit land.


  Maak melding

 239. @Savioen

  Hey die msolims hebben tenminste 1 god en wat heb jij dan 1000 goden hihihihii en allemaal zijn het beelden van aarde hahahah o ja en dan niet te vergeten die apen
  zeker ben jij ook een aap ai ai jompo jompo bosie jap-japie 🙂


  Maak melding

 240. Wat een haat en afgunst tegen de hindoestanen.Zelf heb ik een groot deel van mijn jeugd en volwassen leven tussen hun door gebracht.En ik kan zeggen dat ze in het begin wat wantrouwend waren.Maar als je eenmaal opgenomen bent in hun kringen en leert omgaan met wat bepaalde hindoeistische kenmerken zo als op hoogtij dagen vegetarisch eten,dan kan je je geen beste kameraden wensen.Dan staan ze altijd klaar om je met raad en daad bij te staan.Neem zelf eens de tijd om hen te leren kennen dan dat je je op mondelinge overleveringen te baseren.Want tot dus ver aangehaalde argumenten tegen de hindoestaan is alleen maar fictie en fantasie.

  Cobie.


  Maak melding

 241. jacobu jacobus …ik weet dat je een hundustaan nbent maar deze taliban heet ineens jacobus hihihihihihhi gevaarlijk deze gasten ,;;waarom jaloers op die hindustaan ,;eerlijkwaar alle bevolkings groepen zie je met elkaar omgaan hebben een normaal leven leg uit waarom jaloers vaak zeggen de hindustanen dat ..wie is nou jaloers op jullie leefwijze .a.u.b kom en praat verstandig ..dus jullie zijn niet jaloers het zijn altijd anderen die jaloers zijn op de hindu .wat hebben jullie dat anderen jaloers op moeten zijn .de blanken zijn rijk en ik ben niet jaloers op die blanke ..jij bent naar europa gekomen bent de armoe in jou land ontvlucht en anderen moeten jaloers op jullie zijn ..ik denk dat jullie eerder jaloers zijn dan dat anderen jaloers op jullie zijn …als je vindt dat mensen jaloers zijn dan zou ik maar in eigen land blijven maar zelfs in eigen land maken jullie elkaar af ..wat je doet is spijkers op laag water zoeken .
  kom met een ander onderwerp .veel van de hindus kunnen zich niet aanpassen en gaan hokken en denken ze gauw negatief over anderen minder hokken dan zal je merken dat men niet jaloers is op jullie het is juist omgekeert .


  Maak melding

 242. De Hindoestaan bestaat praktisch niet meer. Globalisering heeft hun ingedeeld in Aziaten. Automerk Suzuki wordt een Japanse auto genoemd, maar elk onderdeel is Indiaas.Het wordt daarom een Aziatische auto genoemd.


  Maak melding

 243. Beste Redactie, een verzoek, haal dit onderwerp met al die achterlijke meningen en scheldpartijen weg, want dit slaat nergens op. De creool en Hindoestaan maken mekaar af schelden uit anderen geven een domme mening, te gek gewoon een zielig vertoon van de Surinamer.
  Dit soort van een stelling hoeft u niet meer te paatsen
  want dan krijg je weer al die ezels die erop af springen.

  Bijvoorbaat bedankt.


  Maak melding

 244. Hmmm als ik dit onderzoek goed leest, dan stemt de hindoestaan puur uit religieuze motieven op de PVV en niet op hun sociaal-economisch programma. Het moet deze hindoe-kiezers dan ook niet verwonderen dat indien Wilders president wordt, wellicht deze allochtonengroep de eerste zullen zijn die een enkeltje India of Suriname zullen krijgen. Ik had mijn hindoebroeders wel hoger ingeschat.


  Maak melding

 245. Felix, Hasan en alle anderen die zo afgeven op de hindustanen, julie hebben nu zelf aangegeven hoe racistisch jullie inborst is.

  Hasan natuurlijk zal je het voor de moslims opnemen, maar ze worden overal op de wereld gehaat.
  Ik zou echt niet blij zijn een moslima te zijn.
  Je hebt laten merken achter het gedrag van die Marokkaanse ettertjes te staan.

  Ben jij ook 1 van die hoogopgeleide Marokkanen?
  Aan jouw gewauwel over de Hindu’s te merken ben je hoogopgeleid in racisme.
  Nogmaals kijk eerst naar het gedrag van je eigen moslimbroeders en zusters. Kijk maar wat er nu in Syrie gebeurt. Of wil je mij vertellen dat de verraders Hindu’s zijn?

  Felix scheurt je Creoolse reet nog verder open omdat Hindustanen hun namen hebben gewijzigd. Hun namen zijn nog altijd Hindustaanse namen.

  Jullie Creolen dragen Hollandse, Engelse namen, veeal Europese namen. En ook al zijn die namen jullie opgedrongen, jullie hadden die namen kunnen wijzigen in je echte namen. Daar was en is gelegenheid voor.
  Alles wat jullie is opgedrongen zijn jullie blijven behouden, zo ook het Christendom.

  Een bekende ex-voetballer heeft zijn echte Hindustaanse familienaam(Doekhie) gewijzigd in de meisjesnaam van zijn moeder.
  Hij noemt zichzelf een neger, terwijl hij een dougla is. Zijn vader is een Hindustaan, zijn moeder een Creoolse.
  Deze ex-voetballer heeft een reden gehad om zijn familienaam te wijzigen.
  Zo zullen de Hindustanen ook wel hun redenen hebben gehad om hun namen te wijzigen.
  Het gebeurt tot op heden dat mensen besluiten hun namen te wijzigen.

  Hoewel ik al heb aangegeven dat het tuig onder de Marokkanen niet alleen Hindustanen lees Hindu’s lastig vallen maar ook de blanken, Molukkers en ga zo maar door, blijf je er maar op hameren dat de Hindustanen dit tuig discrimineert.

  In Gouda zijn Molukkers en die rot Marokkanen behoorlijk met elkaar slaags geraakt.
  Wil je mij vertellen dat Molukkers het Marokkaans tuig ook dicrimineert?

  Het waren Hasans die in Amsterdam de Surinaamse vrouw van Creoolse afkomst zodanig naar het leven hebben gestaan dat ze moest onderduiken.

  Ben je 11 september 2001 vergeten?
  Het waren Hasans die deze afschuwelijke zwarte dag in de Amerikaanse geschiedenis op hun geweten hebben.
  Daarbij zijn ook zwarten gelijk jou om het leven gekomen. Het zijn Hasans die elkaar in het
  Midden-Oosten afmaken. Als deze mensen niet eens onderling respect voor elkaar hebben, hoe kunnen ze dan anderen respecteren.

  Dat jij niet wilt inzien dat juist Marokkanen discriminerend bezig zijn, komt door de blinde haat die jij tegen de Hindustanen koestert.

  Door jouw blinde haat naar de Hindustanen met name de Hindu’s toon jij je racistisch gedrag.
  Maar zoals ik je al eerder heb gewaarschuwd zal jouw dikke Creoolse reet nog een keer door Hasan aan flarden worden gereten.

  Kunnen jij en Hasan mij vertellen wel volk geen wreedheden onder elkaar en naar andere volkeren heeft begaan? Kunnen jullie mij vertellen welk volk geen verraders kent? Willen jullie mij ook vertellen dat er geen verraders voorkomen onder andere gelovigen?
  Jullie doen alsof alleen onder de Hindustanen(het volk)en de Hindu’s (gelovigen) verraders zijn te vinden.

  Volgens jou heb ik op mijn donder gekregen van Medusa. mistic en anna-z.
  Je lult uit je vieze Creoolse bek, want ik heb ze alle 3 van langs gegeven. Anna_z heeft op het laatst nog ingebonden, want ik heb haar op haar fouten gewezen.

  Je noemt mij koelie maar ik blijf je een Creool noemen maar je bent wel een hele vieze, vuile, disciminerende Creool.

  Tot in de jaren 60 werden de zwarten in de Zuidelijke Staten van Amerika zwaar gediscrimineerd.
  Ken je het verhaal van Rosa Park wel?
  Maar in Suriname zijn tot op heden de Creolen die
  het meest didscriminerend bezig zijn.
  Heb genoeg reacties gelezen van verschillende hier.
  Jammer genoeg heb ik ook gelezen dat Hindustanen net zo goed discriminerend bezig zijn.

  Felix nogmaals ga jij je eens verdiepen in de geschiedenis van de wrede Arabieren/Moslims.
  De Hasans waren hele wreden mensen en dat zijn ze tot
  op heden nog steeds.
  Als jij denkt dat die Hasans dol zijn op zwarten dan
  vergis jij je daar zwaar in.
  Marokkanen zijn ook Afrikanen, desondanks worden veel zwarte Afrikaanse moslims door die Hasans gediscrimineerd.

  Ja jongen Creolen willen als het even kan overal en altijd gratis eten, bovendien vind ik ze ook nog gierig.
  En niet gaan janken nu ik dit heb getypt, want jij hebt ook een boel negativiteit getypt over de Hindustanen.


  Maak melding

 246. Fred wat heeft Aboma met dit onderwerp te maken.
  Man je loopt achter. De Amerikaanse Indiers hebben overwegend gestemd op Obama.

  Van harte hoop ik dat Obama weer president wordt van Amerika.

  Mensen als jij zijn ontzettende bevooroordeeld t.o.v. Hindustanen.
  Het heeft er veel van weg dat mensen als jij eeuwen terug leven.

  Oprah Winfrey is tijdens haar bezoek aan India als een queen ontvangen en behandeld

  http://www.google.nl/search?q=bezoek+Oprah+Winfrey+in+India&hl=nl&sa=X&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&rlz=1I7RNWZ_nl&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=zw9HUN6jK6KZ0QXBs4CACw&ved=0CCsQsAQ&biw=1024&bih=589

  Obama en zijn vrouw zijn tijdens hun bezoek aan India ook groots onthaald.
  Is ook te googlen.

  Werkelijk ik snap jullie haat t.o.v. de Hindustanen niet.


  Maak melding

 247. Gandhi dat de Hindustanen lees Hindu’s, op Wilders stemmen, heeft niets van doen met religieuze redenen.
  Het heeft te maken met de overlast die het tuig onder de Marokkanen veroorzaakt in de samenleving.

  Dat is uitgedraaid op etnische, religieuze en discriminerende uitlatingen komt met name door Creolen.
  Ze hebben weer een reden gevonden om hun haat jegens de Hindustanen een uitlaatklep te geven.
  Zelfs Obama wordt bij dit onderwerp erbij gehaald.

  Surinaamse Hindu’s en Moslims leven juist in harmonie met elkaar. Dat zouden ze graag ook met alle Moslims in Nederland willen.

  Terwijl Bouterse met zijn NDP probeert van alle Surinamers een eenheid te maken, zijn het hoogstwaarschijnlijk kiezers die op hem en zijn partij hebben gestemd, die de beoogde eenheid zwaar aan het verstoren zijn.


  Maak melding

 248. @@@@jaivi welke amerikaans indier .er zijn geen amerikaans indiers jullie zijn gewoon indiers die 25 30 jaar geleden de armoe in india zijn ontvlucht en tot op heden ontvluchten jullie india naar zuidafrika ,amerika ,holland ,noem maar op dus kom mij niet vertellen dat je amerikaanse indiers hebt jullie zijn nep amerikaanse indiers .hoeveel indiers zijn op ombama gaan stemmen de wijze hoe jij praat zal men denken dat amerika meer dan 10 miljoen indiers heeft die paar indiers die in amerika zijn sta jij hier stoer te doen kom zeg ..en over oprah gesproken ..jullie willen dat orah jullie bekentheid geeft in amerika dat is het .vandaar dat jullie haar willen gebruiken als sprinkplank naar amerika ..hoeveel stemmen hebben indiers in amerika leg dat uit daar je zegt dat alle indiers op obama hebben gestemt …je doet alsof obama afhankelijk is van die indiers droom verder meid …als je wat vertelt moet je het hele verhaal vertellen .jullie zijn niet te vertrouwen en daarom hebben jullie problemen en loop je te vertellen dat mensen jaloers zijn op jullie levens wijze alsjeblief zeg ..wie wil dat leef wijze van de indier wie leg eerlijk uit wie wil dat leven ..ik denk dat je ziek bent meid .wie wil leven in india ..sinds wanneer is een anders gekleurde een beter leven gaan zoeken in india …in tegendeel gaan jullie uit armoe naar landen in europa amerika afrika .men is echt niet jaloers op de leefwijze van onderdrukken van vrouwen en meisjes ,hokken ,nooit in de mode wereld op sport wereld creatief bezig zijn ..ga een bad nemen in de ganges waar de ratten kadavers en menselijke resten drijven in jullie heilige ganges ..deze mensen hebben meer dan tien goden ..er worden zelfs ratten gegeten in india ,documentaires liegen niet en ze hebben het over dat men jaloers op ze is komzeg meid .


  Maak melding

 249. Dinsdag 4 september 2012 om 18:58 uur, door fred

  Mie gado, aai boi…

  Dis na wan prachtig staaltje ‘vooroordeel’ van een paarse ezel.

  eeh boi fred het is altijd handig om te googlen naar een nickname voordat je jezelf bloot geeft.
  Jacobus woont hoog en droog in Suriname en is absoluut geen hindustaan.

  Daar sta je dan met je achterlijk vooroordeel en minderwaardigheidscomplex.
  Jacobus heeft gelijk om niet te reageren.


  Maak melding

 250. ja kees;;;;jij doet net alsof wij erom gevraagd hebben om naar nedeuro te komen,,;jou voorouders waren zo hebberig en gierig,moordlustig met mijn voorouders bezig,dat zij mijn voorouders gingen ontvoeren en naar nedeuro brengen om slaven arbeid voor hen te verrichten;,nu jij met hun nageslacht(ons) te maken hebt,wil jij ineens van ons af en mogen wij elkaar afmaken.

  wat een hypocrit ben jij ,,,,BAH,;ga jij ons vergoeden voor het aangebrachte schade in mentale en geestelijk opzicht?,,en niet te spreken over materieele schade,,,ik denk het niet


  Maak melding

 251. @Jaivi
  Over de hele wereld zijn verraders.
  Maar hier in Nederland zijn jullie dat!
  De Marokkanen zijn ook op de hoogte!Whuahuahuaaaa!
  Dat heeft iemand van jouw soort goed onderzocht.


  Maak melding

 252. Dank Boycotton.
  Maar TEGEN zoveel stank en verrotting als fred en felix en dergelijke sujetten van hun inborst verspreiden,is zelfs het beste Florida water niet opgewassen.

  Cobie.


  Maak melding

 253. @Felix,

  Ja ik ken iedereen hier op wkn.
  Ik ken jou ook: blackamang, 60 plus, beetje veel kaal, brilletje, buikje, ja toch.

  Sjeetje mang, deng mang disie yere skieng yere.


  Maak melding

 254. @Jacobus @Boycotton.
  Felix zal niet bij zijn wanneer de Marokkanen jullie mars gaat breken.Jullie gaan alle dahl terug in je babba schijten en met de zelfde kleur gaat het eruit jullie reet spuiten.Dan zal ik ook florida water voor jullie brengen hoor!


  Maak melding

 255. @felix,

  Oke nu wordt je ordinair.
  gedraag je mang.

  Je woont duidelijk niet in Nederland.
  Bang voor die mokro-snotapen?
  Wij Surineds rijden achteruit, ie sabie tog

  Maar je geeft geen antwoord, klopt die beschrijving?


  Maak melding

 256. Felix man,
  ga voor de spiegel staan en kijk goed naar jezelf.Ik garandeer je dat je daar iets als een mens ziet in hevige staat van ontbinding.Je bengelt al met je benen in het graf zonder het te beseffen.En denk er om dat JA JA en NÉNÉ mij hebben groot gebracht dus ben je gewaarschuwd joe abani.Volgend keer als je Sur.bezoekt,zorg ik persoonlijk voor dat mijn broertje je komt halen en voor hem Boma zijn 2e tehuis.

  Cobie.


  Maak melding

 257. @Boycotten
  poes poes poes,
  waar ben je.
  Zoek je naar een poes?O Zij is ergens onder een sari met veel grijs haar in je huis aan het stinken?Ga goed kijken en neem 2liter florida water ook mee.Kan je haar niet vinden dan heeft jou zoutzuur haar veschroeid!Ik help je zoeken …….poes poes poes,waar ben je.Feeeeeelixxxxxx,
  Whuahuahuahuaaaahahaha!


  Maak melding

 258. @Felix,
  ooh shoot you na wang owroe bejaarde kater.
  sorry hoor.

  Die beschrijving is een schot in de roos.
  je bent duidelijk gepikeerd.
  Ie hatie ei brong.

  Gedraag je naar je leeftijd, want je bent duidelijk een owroe bejaarde kaw.

  En nu terug naar je hok.
  Speeltijd is voorbij. je hebt lang genoeg gelucht voor vandaag.
  Luiers aan en bedje toe.
  swiete dromen felixje.


  Maak melding

 259. @kees

  Ik ben al weg hoor. Maar hier staat je kooitje al klaar hoor. In mijn land ben je welkom en we zullen heel goed voor je zorgen. Je kunt kiezen uit vijf merken hondenbrokjes en je mag elke dag bezoek krijgen van die andere keffertjes van stormfront


  Maak melding

 260. @Jaivi

  Ik heb ingebonden maar jij gaat gewoon door. Dank je wel voor het vertrouwen.

  Over dit onderwerp is wat mij betreft alles al gezegd en wat er nu overblijft is nogal boring en niet leerzaam. Maar dit is een openbaar forum en ik snap al die gefrustreerden wel. Helaas gaat het nergens meer over.


  Maak melding

 261. zijn jullie nog steeds aan het bekvechten ..nogmaals vechten jullie het uit in eigen land
  ..wilders moet jullie allemaal het land uitzetten ,'”hebben jullie het nog steeds niet door dat wilders nederland voor de nederlanders moet zijn ,henk en ingried dat verstaan wij .
  allemaaltuig dat van verre komt en alleen maar overlast komen veroorzaken ,de meeste criminaliteit wordt door jullie buitenlanders veroorzaakt .


  Maak melding

 262. @kees

  Hoi keesie, ben je er nog jochie. Ik snap wel dat je graag je zwakzinnigheid hier wilt bewijzen maar dat hoeft helemaal niet hoor. Doe echt geen moeite want wij allochtonen weten al lang dat jij tot de tokkies behoort.
  Ik heb mezelf al uitgezet en ik bespaar Wilders en aanhang waaronder jij daarmee al een hoop gedoe. Ik vind het ook helemaal niet erg als jullie alle buitenlanders uit jullie eeuwig naar koeienstront ruikende polder gooien. Gooi ze er allemaal maar uit en bouw een hele dikke muur romdom je poldertje Calimerostan. Wij allochtonen laten het dan graag vanuit het buitenland vollopen met water. Wat zal de wereld ons dankbaar zijn! 😉

  PS: Ingried?????? Je bedoelt zeker Ingrid. Misschien kun je ooit eens in het buitenland je eigen taal leren. Hopelijk kun je wel zwemmen!!!!!


  Maak melding

 263. jaivi heb je gelezen hoeveel vrouwen in huis worden gehouden .ze zijn gedwongen om te trouwen en worden in huis opgesloten …er wordt vermelt dat er ook surinaamse vrouwen er bij zijn ..jaivi er is werk aan de winkel ..men vermoet dat het gaat om hindustaanse pakistaanse marokaanse en turkse vrouwen die worden opgesloten in kamers ..ik heb je eerder gezegt dat je beter niet geboren wordt als meisje of vrouw in deze genoemde landen …in suriname komt het weinig voor omdat de vrouwen en meisjes mondig zijn geworden ,,maar ja ieder een is te veel .
  jaivi hoort jou familie er niet bij .


  Maak melding

 264. Hindoestanen die op Wilders stemmen hebben niet door dat Wilders, maar vooral zijn autochtone aanhang, alle buitenlanders met een kam scheert. Je bent of blank met een West-Europese achtergrond of niet. Zo niet, dan deug je niet, volgens de PVV.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.