za 1 aug 2015 22:15
post thumbnail

Nederlandse vluchten op Suriname ‘bomvol’

62

PARAMARIBO, 27 jul – “Alle vluchten zijn bomvol.” Dit zegt voorzitter Jack Uden van de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. Zo de eurocrisis ook buiten Europas merkbaar is, geldt dat niet voor de Mid-Atlantische route. Vooral Nederlanders van Surinaamse komaf blijven in drommen boeken.

Van een dip is nu in elk geval geen sprake. “We zitten minstens op het hetzelfde niveau als vorig jaar”, zegt Uden tegenover de Ware Tijd. In 2011 werden ruim honderd en dertig duizend Nederlandse toeristen geregistreerd. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dit aantal met gemak gehaald dit jaar. Sinds juni is een grotere aanwas. Ook vanuit Suriname is de stroom ongeveer gelijk. Voor de reisagenten is het dus lekker in de handen wrijven.

“De vluchten in beide richtingen zijn nu goed bezet”, aldus Uden. Toch is een zekere omzichtigheid geboden, omdat de crisis vroeg of laat zal doorsijpelen. “Het zal me niet verwonderen als we dit jaar al minder vakantiegangers op bezoek krijgen”, zegt voorzitter Waddie Sowma van economenvereniging Ves. Het reizen wordt sowieso duurder. Afzeggen voor Suriname scheelt aardig wat in de beurs. Dat gaat helemaal op met het oog op de torenhoge ticketprijs.

62 Reacties | Plaats Reactie

 1. KLM en SLM doen gewoon wreed met ons als Surinamers.
  Het zelfde gdrag van de VOC mentaliteit, graaien en nogmaals graaien. (‘graaicultuur’) pakken wat je pakken kan, omdat wij afhankelijk zijn van deze vleigmaatschappijen.

  Als wij met de auto heen en weer konden reizen dan handen velen van ons dat gedaan.

  Laten ze maar lekker zo door blijven gaan, uit eindelijk zal de wereld met al zijn hebberige mensen vergaan.

  zondag 29 juli 2012 om 23:41 uur
 2. De Surneds als Esmeralda dansen een wintie voor de wittemangs bij alle sportevenementen,maar vergeten dat ze hun kleur niet mee hebben,ze gaan zelf in orange tenue als Ned.voetbalt.Dit soort namaak blanken,hebben geen ene gevoel voor Surinaamse sporters.Mijn broer en gezin zitten nu in Londen om de Surinaamse sporters aan te moedigen samen met een hele vriendengroep ,vanuit Suriname.Ding blaka-bakra hier in Ned.hebben geen dubbeltje over voor de Sur.-olympische deelnemers,maar ding waka baka ding bakra likie dagoe.

  maandag 30 juli 2012 om 12:37 uur
 3. @sarie torie.

  No money, no love!
  Aangezien ik behoor tot de vaste voedselbank- clientèle en Mark tot overmaat van ramp mijn uitkering heeft ingekort, ken ik helaas niet naar London.

  Bedankt dat je mij zo’n belangrijk personage vind en mijn aanwezigheid zeer op prijs stelt.

  btw wat is wintie-dansen?
  Ik ken alleen House, trance en smartlappen.
  “Bloed, zweet&tranen”, mijn favorietje….

  maandag 30 juli 2012 om 12:57 uur
 4. Goed zo Esmerald , en wat te zeggen van Frans Bauer, Gerard Joling,Edsela Rombley, en al die mooie nederlandse liedjes, Sarie torie is gewoon jaloers op je.

  Ik heb wel gelezen over de Surinaamse atleten in London. Lees uit star nieuws :28 Jul, 11:00

  Diguan Pigot baalt behoorlijk. Hij had net als zijn vader Hesdey verwacht dat er een betere tijd neergezet zou worden op de 100 meter schoolslag tijdens de Olympische Spelen. “Het is zijn eerste ervaring en wij mogen niet ontevreden zijn. Wij gaan nu de volgende atleten poweren, want Diguan komt niet meer op”, zegt Hesdey Pigot vanuit London aan Starnieuws.

  Diguan was behoorlijk zenuwachtig over zijn optreden op het wereldforum. Dit bleek ook tijdens de race, waar hij trager heeft gezwommen dan zijn inschrijftijd. “Hij was echt zenuwachtig, heb ik als ouder geconstateerd”, zegt Hesdey Pigot die op de grote evenementen waar zijn kinderen optreden, altijd aanwezig is.

  Hesdey vertelt dat Diguan erg ontevreden is met zijn resultaat. Dit moet hij nog verwerken. “Maar ja, zo gaat het toe in de sport, there’s a winner and a loser en elke atleet wil een winnaar zijn”. Diguan heeft de deelname aan de Olympische Spelen als leerrijk ervaren.

  maandag 30 juli 2012 om 17:12 uur
 5. Nee dat de vluchten bom vol waren is een leugen.
  Mensen die fysiek aanwezig waren tijdens de vlucht
  hebben vertel dat er echt lege plaatsen waren.
  Dit tijdens de vlucht naar Suriname dus de eurocrisis heeft dus wel een impact op de mensen.

  dinsdag 31 juli 2012 om 12:10 uur
 6. Hes,

  Het onderstaand bericht heb ik uit de Nederlandse media;

  Quote;
  Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt in de zomer van 2012 toch vier keer per week op Suriname. Eerder maakte de maatschappij bekend het aantal vluchten terug te brengen naar drie per week. In een persbericht stelt KLM nu ‘tegemoet te komen aan de seizoensgebonden vraag’.
  De vierde vlucht zal op maandag worden uitgevoerd. De andere vluchten vertrekken op dinsdag, donderdag en zaterdag van Schiphol naar Zanderij. KLM zet op de route een Boeing 747-400 in met 415 stoelen. De extra vlucht is in het vliegschema opgenomen tussen 25 juni en 10 september.

  Unquote.

  Hes,

  Hoezo is er minder belangstelling voor Suriname door de Eurocrisis?
  Denk je dat KLM een extra vlucht zou inzetten wanneer
  de vraag niet was toegenomen?
  KLM zal nimmer met een lege of bijna lege kist naar Suriname vliegen. Want dat zou KLM alleen maar geld kosten.
  We weten wel hoe het financieel is gesteld met
  KLM-Air France.
  Om de kas extra te spekken zetten ze dus nu een extra kist in omdat de vraag is toegenomen.

  dinsdag 31 juli 2012 om 13:07 uur
 7. Woeiiiiiiiiiiii Alfa ,het slijm druipt van je smoel af,hier vangennnnnn een slabbertje.
  Ik jaloers????Op wie of wat,goh sribi jereh,slijmbal.

  dinsdag 31 juli 2012 om 13:31 uur
 8. De typische reacties van domme Surinamers. Als jullie ontevrden zijn met de tarieven van SLM en KLM begin dan je eigen vliegtuigmaatschappij. Hou anders gewoon je mond dicht…

  dinsdag 31 juli 2012 om 23:10 uur
 9. Surinamers hebben vaak geen zicht op hun uitgave,ze hebben nooit leren sparen,en maken gemakshalve liever schulden.Er is crisis,maar ze doen gewoon alsof het niet bestaat.En dan maar liever op de pof naar Suriname.Hoezo Crisis we zien het allemaal wel!

  woensdag 1 augustus 2012 om 05:11 uur
 10. Ik zeg het nomaals, ik heb het van mensen die fysiek aanwezig waren tijdens een vlucht naar Suriname. Er waren degelik open plaatsen tijdens de vlucht.
  Dus wij Surinamers hier in Nederland zijn verstandig geworden om geen lening te nemen voor vakantie naar Suriname. Dus er is wel sprake van eurocrisis.

  woensdag 1 augustus 2012 om 16:58 uur
 11. Piet Paniek,lees goed heb aangegeven ,sommigen.

  donderdag 2 augustus 2012 om 09:16 uur
 12. Na het lezen van alle berichten op deze site kon ik maar tot een conclusie komen; Surinamers of Nederlanders, wie dan ook, de les is nog niet geleerd.We zijn allemaal bewoners van deze aardbol. Toch zoeken we naar uitvluchten om een ander schuld te geven. Geen een ras op deze aardbol kan z’n handen in onschuld wassen. Het is aan ons als persoon om het beter te doen dan de gene die ons voor waren. Zo leren we, genezen we en accepteren we.

  Wat betreft de verwijzing van de ene Surinamer naar de andere, slaat totaal nergens op en is zelfs rasistische te noemen. Een persoon is vrij om te kiezen voor zijn of haar favoriet en of het land waar men meer affiniteit mee heeft.
  Als je boos wilt zijn, kun je dit beter naar de Surinaamse overheid doen, hoe belangerijk vindt deze de spelen en is het genegen om voor sponsoringen, trainingen, goede faciliteiten te zorgen. Als ze dit doen,zullen ook de resultaten van deze deelnemers verbeteren. Maar laat ik je 1 ding zeggen. Als Surinamer wonende in Nederland, ben ik wel degelijk trots op onze deelname. Zij laten zien dat zij alle onenigheden opzij schuiven om samen met alle andere te streven voor 1 doel. Ze zitten niet te wachten op mensen die negatief zijn, maar op de positieven die ze elke keer weer vertellen dat ze mee moeten doen en wie weet……komt er een moment wanneer ons volkslied te horen zal zijn in de olympiade en we trots zullen zijn op ons eigen Sranang.

  vrijdag 3 augustus 2012 om 15:38 uur

62 Reacties | Plaats Reactie

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com