• Het boek '#Suriname in het hart' van Diederik Samwel wordt opnieuw uitgebracht. Win een exemplaar op Suriname.NL - http://t.co/bN9ybrPxbo

Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

“Geen moleculen van bloed aan mijn vingers”

PARAMARIBO, 14 apr – “Ik ben heel rein door het leven gegaan. Er kleven geen moleculen van bloed aan mijn vingers. Het is vervelend om iets anders aan te horen.” Zo luidt de ontlading van ex-militair Edgar Ritfeld, één van de vierentwintig verdachten van de Decembermoorden. Hij voelt zich nu slachtoffer van het gedoe rond amnestie. Het strafproces is niet voortgezet. Ritfeld wilde dat juist wel.

Het proces gaf hoop dat het ooit gedaan zou zijn met valse beschuldigingen. “Het gaat om moorden, ik wil dus niet zo door het leven gaan. Mensen weten dat ik onschuldig ben, alleen is het prettig dat het bevestigd wordt door de krijgsraad”, zegt Ritfeld tegenover de Times of Suriname. Het is ook precies het sentiment van minstens twee andere verdachten, Ruben Roozendaal en Wim Carbière. Ook zij willen niets anders dan voortzetting van het proces.

Nu de krijgsraad zich beraadt over doorgaan of niet, is het niet zo zeker meer. Rozendaal heeft zo zijn vermoedens over de plotse knak in het proces. Aan de amnestiewet mag het niet liggen. Die kan geen mensenrechtenschendingen dekken. Dus moet het ergens anders aan liggen. “Ik denk dat ze niet durven. Ze schuiven het van de ene naar de andere zijde”, meent Rozendaal. “We zijn voor niemendal gegaan”, zei Carbière kort nadat bekend werd dat het proces was geschorst.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 29 reacties

 1. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Beoordeel Thumb up Thumb down -32
 2. Verklaar dat ook bij de krijgsraad tesamen met je collegae’s Ruben Roozendaal en Wim Carbière.

  Wees wel gewaarschuwd voor de boeven der boeven!! want ik denk dat zij jou wel kan vinden. Wees voorzichtig!! bespaar je tot de krijgsraad en langer natuurlijk, want je bent super en super belangerijk!! en je twee mede collegae’s.

  GOD ZIJ MET JOU, DE TWEE MEDE COLLEGAE’S EN NATUURLIJK MET SURINAME EN DE DIERBAREN VAN DE SLACHTOFFERS

  Beoordeel Thumb up Thumb down +15
 3. “Zaterdag 14 april 2012 om 18:30 uur, door Paraman

  Geen gezeur, geen gedoe! Samen uit, samen thuis. U bent toch geen verlinker ala Rosendaal?”

  Aldus sprak de suppletie schoft, de CRIMINEEL op
  staatskosten!!! Wat samen uit samen thuis?!
  U hoort hoort thuis in Santo Boma en daar wil hij niet
  naar toe!!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +17
 4. Onderstaande analyse staat als een huis en toont aan hoe erg het weer gesteld is in SME :( :(

  Nu de krijgsraad zich beraadt over doorgaan of niet, is het niet zo zeker meer. Rozendaal heeft zo zijn vermoedens over de plotse knak in het proces. Aan de amnestiewet mag het niet liggen. Die kan geen mensenrechtenschendingen dekken. Dus moet het ergens anders aan liggen. “Ik denk dat ze niet durven. Ze schuiven het van de ene naar de andere zijde”, meent Rozendaal. “We zijn voor niemendal gegaan”, zei Carbière kort nadat bekend werd dat het proces was geschorst.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +14
 5. De slapende cellen moeten weer geactiveerd worden . Een paar lieden zijn duidelijk op uit om chaos in het land te stichten . Deze keer gaat de cellen van burgers ze opruimen . Heel netjes ook . Wij zijn het zat dat deze gasten met steun van het buitenland voortdurend bezig zijn om het land te willen distabiliseren . Deze keer gaan wij als burgers op eigen initiatief over tot actie . Voor deze lieden zal geen veiligheid zijn , simpel omdat zij ons land willen vernietigen . Wij wiilen ook geen domme acties , wat het land in een kwaad dag licht kan stellen , maar uitgekiende slimme methoden om deze lieden uit te schakelen . Wij als burgers van Suriname moeten ten alle tijden voor zorgdragen dat het altijd stabiel bijft in Suriname , wat er ook gebeurd . Dan is de strijd al half gewonnen . Maar vergist u zich niet wij krijgen ze zeker te pakken . Om te beginnen kunnen wij zorgen dat zij het leven onmogelijk worden gemaakt . En dat kan op allerlij manieren . Zodat het onaantrekkelijk voor hen is om nog langer in Suriname te blijven .

  Beoordeel Thumb up Thumb down -20
 6. Paramanpinto is een hond in verre staat van ontbinding.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +12
 7. @Paraman,

  Ja hé? Samen crimineel zijn en samen amnestie of gratie krijgen. Zo gemakkelijk gaat dat tegenwoordig in Su.

  Alles rondom bout ademt iets crimineels uit. Z’n zoon, de broer(s) van z’n huidige echtgenote,z’n pleegzoon en niet te vergeten zijn vrienden/ militaire kornuiten.

  Maar…was jij het niet die als militair ook opdracht kreeg om een object in brand te schieten? NDP volk maakt altijd meer kapot dan Suriname lief is. En dan toch roepen: I love Su.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +14
 8. Misschien zou je aan die hoofdverdachte Bouterse kunnen vragen of hij wil beamen dat je inderdaad geen bloed aan je vingers hebt, maar omdat jullie nou eenmaal een laffe president hebben, die niet wil vertellen wat er gebeurd is, en daardoor worden mensen die onschuldig zijn aan deze moordpartij meegesleept in deze misere, en mocht je voor hem gekozen hebben als president, dan heb ik geen medelijden.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +11
 9. Paraman
  je laat je kennen,dus je lult hier tegen beter weten in.
  Ai boi je geeft me schande als paraman.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +10
 10. Was er ook niet een van Rey er bij?

  Cobie.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 11. Paraman: wat ben jij een goor stuk vuil!!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +7
 12. Koning Salomon wist wel beter.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 13. Wat ben je toch een huigelaar Moordenaarin vanaf 80 waren jullie moordenaar toch zammen

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 14. @TTHEO

  Je posting geeft duidelijk weer waar de NDP mee bezig is. Andere, normale mensen houden zich niet bezig met dit soort zaken en zouden dan ook nooit op een dergelijke posting komen. Heel typerend, heel inzichtelijkover wat de NDP doet.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 15. Sireene!

  Desi verplaatst zich van de ene naar de andere kant van het land met luide sireene en CTU begeleiding.
  Ooit was de Sireene alleen bedoelt voor ambulance, politie en brandweer.
  Ik denk dat de angst voor een aanslag op de president met de dag toeneemt. Want als zo veel mensen bang worden voor 1 man, dan zal er altijd ergens een gek zijn die de trekker over haalt, a la Kennedy.
  En dat deze gek binnen de kern van Desi huist, zal ons straks niet moeten verbazen.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 16. @Moderator

  Bent U niet van mening dat de oproep van TTHEO ongepast is en verwijderd moet worden?? Hij roept behoorlijk onverbloemd op tot geweld.

  Natuurlijk erken ik dat ook zo’n posting nieuwswaarde heeft. Immers het geeft duidelijk aan dat de NDP aanhang (en wie nog meer) duidelijk uit is op escalatie en het gebruik van geweld om anders denkenden de mond te snoeren.

  Voor de goede orde. Mijn verwachtingen zijn dat U één van beide doet.
  -1- Deze posting niet tonen en de posting van TTHEO editten met de vervangende text “Deze posting is verwijderd wegens het anti democratische karakter en de onverbloemde oproep tot geweld”, danwel iets vergelijkbaars.
  -2- De posting van THEO ongemoeid laten en deze posting integraal, inclusief dit deel, opnemen.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 17. Als het buitenlanders zijn, waarom zijn die dan niet doodgeschoten op 8 december. Het zijn juist de buitenlanders die die moordenaar in het zadel hebben geholpen en twee jaar lang hebben gesteund. Het zijn de buitenlanders geweest die Bouterse Nf 500.000.000,- hebben gegeven zonder dat hij hoefde uit te leggen wat hij ermee zou doen. GEEN ENKELE ANDERE REGERING TER WERELD HEEFT OOIT ZO EEN CADEAU GEHAD.

  STOMMELING!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 18. “Zaterdag 14 april 2012 om 22:22 uur, door TTheo

  De slapende cellen moeten weer geactiveerd worden . Een paar lieden zijn duidelijk op uit om chaos in het land te stichten . Deze keer gaat de cellen van burgers ze opruimen . Heel netjes ook . Wij zijn het zat dat deze gasten met steun van het buitenland voortdurend bezig zijn om het land te willen distabiliseren . Deze keer gaan wij als burgers op eigen initiatief over tot actie . Voor deze lieden zal geen veiligheid zijn , simpel omdat zij ons land willen vernietigen . Wij wiilen ook geen domme acties , wat het land in een kwaad dag licht kan stellen , maar uitgekiende slimme methoden om deze lieden uit te schakelen . Wij als burgers van Suriname moeten ten alle tijden voor zorgdragen dat het altijd stabiel bijft in Suriname , wat er ook gebeurd . Dan is de strijd al half gewonnen . Maar vergist u zich niet wij krijgen ze zeker te pakken . Om te beginnen kunnen wij zorgen dat zij het leven onmogelijk worden gemaakt . En dat kan op allerlij manieren . Zodat het onaantrekkelijk voor hen is om nog langer in Suriname te blijven .”

  Soh!!! Dat is een opluchting noh TTheo?!

  Anna_Zuigeling, wat dacht u van deze fascistische
  bedreiging van uw geestverwant TTheo de stotteraar?!

  Scribent TTheo, ter lering en vermaak, het is;
  “te allen tijde”

  Geeft het ook door aan die andere slapende, waaronder
  ndp forever?!

  Zie onderstaand URL!

  http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/staande-uitdrukkingen

  Soso brudu (sondro amnestie)

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 19. Ik ben bezig met een Staatsgreep in Su. Wie doet er aan méé ???? Andha Hé Kanoen…..Style ! Wie het wil ,mag zich er bij toegoeven . Meester Gerald S. heeft zich al uit gelaten in de Telegraag van zaterdag 14 April. Wie heeft Su. werkelijk lief ? Mag zich hierbij aan melden. Tie dé Tamara We Stree Go Moro Fara !!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!! )

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 20. De krijgraad zal wel angst hebben omdat er een tweede coup is gepleegd,alleen is het dit keer niet gebeurd door militair geweld.
  Het is alleen hoe je het bekijkt alleen het volk ziet het nog niet in.
  Verblind door te denken dat ze het beter hebben.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 21. TTheo: “Deze keer gaat de cellen van burgers ze opruimen . Heel netjes ook . Wij zijn het zat dat deze gasten met steun van het buitenland voortdurend bezig zijn om het land te willen distabiliseren . Deze keer gaan wij als burgers op eigen initiatief over tot actie . Voor deze lieden zal geen veiligheid zijn , simpel omdat zij ons land willen vernietigen”

  Weer de zoveelste doodsbedreiging van deze TTHeo. Het vuilnis onder de schoenen van Bouterse, hun meester.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 22. Paraman, de naam zegt toch al genoeg?
  Hij is para dat ook hij terecht moet staan als alle vuil naar boven zal komen.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 23. Beste henk en anderen,
  Die Paraman is het grootste vuil dat zwerft op deze aarde. Het is gewoon zielig dat zo iemand een moeder heeft gehad die pijn heeft moeten lijden om zo iemand te baren. Totaal hersenloos en totaal geen geweten zo dom kan deze man op dit forum schrijven. diep triest.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 24. paraman je verklaart je zichzelve in PARIA-MAN VUILESCHOFT!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 25. Hallo Paraman! shame and shame ones again!
  wacht maar totdat jou zus en of moeder door hen verkracht of dood geschoten wordt! dan hoor ik je wel een andere liedje zingen en wel als volgt!!

  GOD ZIJ MET ONS SURINAAME, HIJ VERHEFT ONS HEERLIJK LAND. HOE WIJ HIER OOK ………. GA ZO MAAR DOOR!!

  JE BENT INDERDAAD EEN SCHANDE OP DEZE FORUM!! als je een beetje waarde aan je hecht, verdwijn dan van deze forum!! Hopelijk god zij met jou!! Ik gun je wel dat je een beetje hersenen krijgt om goed bna te denken
  en wie weet geeft je positieve reacties in de toekomst!

  Redactie van deze forum! wil je svp deze stuk vuil zijn reactie niet meer plaatsen!!

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 26. Al deze ´´verdachte´´ worden ouder net als ons, maar het mooie van het leven is, dat je elke rechter hier op aarde kan manupileren, maar uiteindelijk zullen we ons ooit bij de enige echte rechter moeten verantwoorden, die altijd het laatste woord heeft gehad en zal hebben…..de 1 noemt hem jehova,jezus, de andere noemt hem Allah, of misschien wel een willekeurige Hindoegod, of Buddah.En dan zal het recht zegevieren.Dus voor al het geboefte en gespuis hier op deze Aarde.geniet nog van je relatieve´´vrijheid´´maar judgement day will arive Sooner or later.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 27. TTheo
  Jij bent aan het bedreigen hier op het forum,je zit zeker ook te bouwen op die amnestie wet he ?

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 28. Maar wel liters Bloed van onschuldige mensen.
  Deze LAFFE BEESTEN hebben zich in de jaren 80 als GOD in Suriname gedragen, en nu zijn ze allemaal onschuldig zelf onze grondwet en rechtssysteem moet wijken voor deze criminele harteloze misdadigers.
  Het zijn allemaal landverraders en laffe BEESTEN.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +3
 29. Dit moest ik nog vermelden, behalve Paraman heeft geen enkele poster op het artikel gereageerd.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »