Suriname Foto van de dag

Laatste berichten

Special

vlag.2013 Algemene Kinderbijslag voor alle kinderen?! - PARAMARIBO, 26 mrt – De Algemene Kinderbijslag, AKB, mag niet beperkt blijven tot vier kinderen per gezin. Dit stelt parlementariër Marinus Bee van A.. Lees verder »
Waterkant.TV

Laatste reacties

Recente forum topics

Touwtrekkerij Surinaamse atletiekbond ‘gênant’

PARAMARIBO, 11 apr – Het geruzie binnen de Surinaamse Atletiek Bond, SAB, is ronduit gênant. Dit stelt het ministerie van Sport & Jeugdzaken in een verklaring. Het halen en trekken over wie nu de baas is, heeft al tot internationale schade geleid. Tijdens de laatste Carifta junioren kampioenschappen te Bermuda sloeg Suriname een modderfiguur. De Surinaamse afvaardiging was er, deed mee, maar viel niet in de prijzen.

Het laatste dan niet omdat de atleten niet goed genoeg waren voor eremetaal. Verspringer Miguel van Assen haalde zilver, maar dat werd hem onthouden. Zijn afvaardiging zou onreglementair zijn. “Het is nu meer dan duidelijk dat een oplossing moet komen in de situatie binnen de SAB. Niet morgen, maar vandaag”, stelt het ministerie. Bemiddeling heeft tot nog toe niet veel opgeleverd. Een van de partijen trok zich zelfs terug halverwege een poging van het ministerie.

Wat steekt is dat enkele van de atleten voortkomen uit projecten voor kansarme jongeren. Onder meer zijn Cubaanse coaches ingezet om hun kwaliteiten op te krikken. Het ministerie betaalde ook de reiskosten. Dit gebeurde pas nadat de organisatie daar bevestigde dat de atleten mochten meedoen. Uiteindelijk liep het toch fout. “Het is absoluut niet goed te praten en zeker niet tegen de achtergrond dat ons land het voorzitterschap bekleedt van Caricom”, aldus Sport & Jeugdzaken.

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zaken
Adverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com.

Er zijn 6 reacties

 1. Hier is totaal niets vreemds aan. Sedert het vertrek van bakra basi hebben wij Srananmans elkaar op geen enkel fora het roer gegund, ook al barst het! Kijk maar naar dat Kwakoe-festival welke door onderlinge wedijver niet van de grond is gekomen. Ik heb nog nooit een rustig bestuur gekend bij geen van onze sportbonden. Waarom redden wij het niet? Wanneer komt er een einde aan dat onderlinge stoelenpoot gezaag in dit land.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +2
 2. Ja mi boi, Als de leiding van het land de zelfde voorbeeld geeft kan je niets anders verwachten.

  Beoordeel Thumb up Thumb down +5
 3. Suriname op zijn smalst. Blijkbaar gaat hier het belang van bestuurders boven het belang van de sporters.

  Dat gebeurt in Suriname wel vaker…….

  “Eigen belang eerst”

  Beoordeel Thumb up Thumb down +1
 4. Paraman,

  Dit heb je goed gezien en ook goed verwoord. Waarom kunnen wij het niet? Waarom kunnen wij niet samen werken, samen besturen of samen regeren?
  Het antwoord is omdat wij als volk een zwak hebben voor dictators met een grotere mond dan de rest.
  En die pose wil men doorvoeren in allerlei geledingen in het land, zelfs bij de Troefcallclub of de club voor innen van Bumagelden. Je hebt het goed gezien!

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 5. Mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet en dat verpest het voor al die mensen die hard trainen om deze bijzondere prestaties te leveren. Ze moeten daar dan maar onder lijden terwijl het gespuis gewoon door gaat.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0
 6. Ik vindt kortzichtig om de blanken de schuld te geven van de puinhoop die wij zelf veroorzaken.
  Waarom lukte het voor de jaren 80 wel, en na de jaren 80 niet meer paramnpinto heb jij daar eens over na gedacht.
  Zolang wij de blanken de schuld geven van ons eigen falen, zolang zullen wij het paard achter de wagen spannen.Surinamers kiezen met hun hard en niet met hun verstand, als het gaat om een functie waar integriteit,intelligent, voorbeeldfunctie,kundigheid een belangrijk speelt dan moet de beste worden gekozen en daar schort het aan in Suriname.Ik heb al eerder aangegeven dat Suriname al 30 jaren verkeerd in moreel verval en het iedere dag erger.

  Beoordeel Thumb up Thumb down 0

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.
 • Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
 • Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
 • Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door
Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum:
http://www.waterkant.net/suriname/forum/index.php
Spotlight

Wereld erfgoed

Hoe duur was de suiker

vakantiebeurs

film Jörgen Raymann

RTL late night

PARAMARIBO, 13 jan – Minister Ashwin Adhin van.. Lees verder »
De openingsfilm van de 33e editie van het.. Lees verder »
De Stichting toerisme Suriname staat van 14 tot.. Lees verder »
Cabaretier Jörgen Raymann en Aliyah Kolf, de winnares.. Lees verder »
Humberto Tan wordt door De Telegraaf de nieuwe.. Lees verder »