woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmbassadeur Jadoenathmisier overhandigt credentials aan directeur-generaal WTO

Ambassadeur Jadoenathmisier overhandigt credentials aan directeur-generaal WTO

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 12 april heeft de permanente vertegenwoordiger van Suriname in Genève, Aroen Jadoenathmisier, zijn geloofsbrieven overhandigd aan de Directeur-Generaal van de Wereld Handel Organisatie (WTO), Ngozi Okonjo-Iweala.

Tijdens deze gelegenheid heeft de ambassadeur zijn dank betuigt voor de goede samenwerking tussen Suriname en de WTO.

Daarnaast zijn er enkele dringende zaken aan de orde gekomen, waaronder de ratificatie van de overeenkomst voor visserijsubsidies. Hierbij heeft de Directeur-Generaal aandacht gevraagd voor een spoedige afhandeling van de overeenkomst.

Voor het proces van de overeenkomst voor agrarische cultuur is deze kwestie een heet hangijzer waarbij er besloten is om de onderhandelingen zo spoedig mogelijk voort te zetten.

Okonjo-Iweala gaf verder aan dat de kwesties rond geschillenbeslechting, investeringsfacilitering voor ontwikkeling en regionale handelsovereenkomsten hoog op de agenda staan van de WTO.

Hierbij werd het belang van de vestiging van de Permanente Missie van Suriname in Genève door zowel de ambassadeur als de directeur-generaal onderstreept om bijzondere aandacht te besteden aan de reeds bestaande samenwerking met de WTO en eveneens binnen de Caricom.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Think big denken Santokhi en zijn minister van buitenlandse aangelegenheden.Het nut van een permanente missie in Genève zie ik niet in. Allemaal geldverspilling van het handelskapitalisme terwijl mensen geen adequate gezondheidszorg kunnen krijgen. Ze hadden beter een Caricom missie kunnen vestigen bij de WTO.

    Bronnen vermelden dat de reis van Santokhi naar China als mislukt moet worden beschouwd. De Chinezen laten zich niet oplichten door figuren die China niet goed gezind zijn.


    Maak melding
  2. Robb, wie ben jij om te bepalen wat nut heeft en wat niet. Jouw smoel lijkt op handelskapitalisme. Weet je wat geldverspilling van het handelskapitalisme is? Dat is de verwoestende zweef teki mentaliteit van de aasgieren die Suriname tussen 2010 en 2020 vernietigd hebben. Zorg jij maar dat je adequate gezondheidszorg hebt, want KARMA is een bitch. Je gaat jouw negativisme duur betalen en zoals je opperhoofd zou zeggen: ‘het kleingeld mag je houden’. Je bent een zielige houtluis.

    Jouw bronnen zijn niet betrouwbaar, maar dat komt omdat jullie allemaal uit het riool komen.


    Maak melding
  3. Denk niet dat de chino’s zich moedwillig laten oplichten door een veroordeelde drugsdealer en seriemoordenaar.
    Je schrijft alweer onzin robg.

    Jullie zijn maar liefst 2 keer naar chino geweest. Het resultaat kennen we een half miljard schuld.
    De overheid gebruikt al 2/3 vd karige inkomsten om schulden af te lossen en salarissen te betalen.
    Dat is de legacy vd oppositie.


    Maak melding
  4. Hopelijk leest iedereen het resultaat vd reis naar chino.
    Kort samengevat;
    -9 handels overeenkomsten.
    -Kwijtschelding vd schulden v bouta/adhin 2013.
    -Herschikking resterende schuld.

    Wat een teleurstelling voor de ndp, 😂😅🤣.
    Resultaat van één bezoek.
    Ik stel voor dat de suri pres nog een paar keer naar chino gaat totdat de schuld verdampt. 🤭


    Maak melding
  5. Chinezen zijn innovatief en willen altijd handel drijven. Zolang je maar betaalt.Er zullen mensen in het gezelschap van Santokhi zijn die handelsovereenkomsten zullen sluiten.Het is geen rocket science om overeenkomsten met handelaren en/of pro in China te sluiten.

    Als de regering van China schulden kwijtscheld of herschikt zijn er nog tientallen andere landen die hetzelfde willen. Uiteindelijk moet een partij toch de kosten betalen. Het is de Chinese regering die de kosten voor haar rekening moet nemen. Bedrijven in China moeten gecompenseerd worden. Maar de Chinezen zijn niet dom. Ze gaan Satokhi die de waarheid niet serieus neemt niet vertrouwen op zijn woord. Ook zijn fake documenten over de staat van de Surinaamse financiële situatie bekijken ze zeer kritisch. Er zal uiteindelijk wat daartegenover moeten staan als China met een regeling komt. De olieput in blok 54 heeft Santokhi reeds verpand.Maar China zal mijn inziens Suriname meer kredieten geven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES