maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOom ziet neefje voor hert aan en schiet hem neer

Oom ziet neefje voor hert aan en schiet hem neer

-

Does Travel - naar Suriname

De 41-jarige Tiopoe V. deed zaterdagochtend omstreeks 02.30 uur het politiebureau Brownsweg aan met de mededeling dat hij omstreeks 00.30 uur zijn 20-jarig neefje Soejeer M. tijdens het jagen per ongeluk heeft beschoten. Voorts dat hij hem voor medische behandeling naar de poli van de Medische Zending had gebracht.

Naar aanleiding van het bovenstaande begaf de politie zich naar de poli en trof het slachtoffer aan. De jongeman verklaarde dat hij samen met zijn oom het bos in ging om te jagen. Ze kozen daarbij voor afzonderlijke richtingen, meldt de politie van Regio Midden Suriname.

Op een gegeven moment was Soejeer genoodzaakt gebruik te maken van de flashlight van zijn mobiel. Kort daarna hoorde hij een schot en merkte op dat hij was geraakt.

De oom verklaarde dat hij de flashlight van de mobiel als de ogen van een hert zag waarna hij in die richting schoot. Hij kwam achteraf erachter dat hij zijn neefje had beschoten.

Het slachtoffer werd met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp en naderhand opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De twee jachtgeweren waarmee er werd gejaagd zijn illegaal en zijn ten behoeve van de strafvordering in beslag genomen. Na afstemming met een lid van het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de oom na verhoor heengezonden.

De politie doet een beroep op jagers om de procedure te bewandelen om in aanmerking te komen voor een jachtgeweer vergunning en de kans niet te nemen om te gaan jagen met een illegaal wapen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Je moet als jager een vergunning aanvragen voor een jachtgeweer? Laat me niet lachen; ik heb als brave burger in de 80er jaren van de vorige eeuw een vergunning voor een jachtgeweer aangevraagd, tot vandaag heeft de politie niet positief of negatief gereageerd op dat verzoek. 20 jaar later diende ik op advies van een politiek geliëerde vriend weer een verzoek in en daar werd wel op gereageerd. MIJN ervaring is dat je in Suriname een vergunning voor een vuurwapen kan vergeten als je geen politiek gewichtige ‘kruiwagen’ kent, die het eventjes voor je kan regelen.


    Maak melding
  2. Ik dacht dat de oom een baby, die door het bos kroop, had neergeschoten, maar toen ik het artikel gelezen had, bleek het ‘neefje’ een volwassen 20 jarige man te zijn waar hij samen mee was gaan jagen. Nog steeds stom van die oom dat hij zijn neef voor een hert aangezien heeft, maar het is toch wel een ander verhaal dan ik eerst dacht.


    Maak melding
  3. In ieder geciviliseerde samenleving dient men zich te houden aan voorafgestelde wettelijke regels. Sranang….ja…het rammelt langs alle kanten. Tjuku, mattie,famirie en ga maar door. Welke regering ook aantreedt het amateurisme zal ten allen tijden de boventoon voeren.


    Maak melding
  4. Misschien weet zijn neefje iets, wat iemand anders mag weten…

    PS.
    Er zijn volgens mij, duidelijke regels opgesteld als men samen op jacht gaat, waaronder: “Naast elkaar in één lijn bewegen, zodat je niet in elkaars vuurlinie terecht komt…het is eigenlijk heel simpel en vrij logisch!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES