dinsdag, april 30, 2024
HomeUitgelichtPresident Ali van Guyana gekozen tot beste Caribische leider; Santokhi niet in...

President Ali van Guyana gekozen tot beste Caribische leider; Santokhi niet in top 10

-

Does Travel - naar Suriname

De Guyanese president Irfaan Ali is onlangs met 609 stemmen gekozen tot Caribbean Global Leader van 2024.

Ali werd gekozen voor zijn voorbeeldige leiderschap in de ontwikkeling en de vooruitgang van de Caribische Gemeenschap (CARICOM), meldt de Caribbean Global Awards in een persbericht.

Het staatshoofd van Guyana stond na de stemming bovenaan de lijst met negen andere leiders uit het Caribisch gebied. De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi komt niet voor in de top 10.

Hieronder de top 10 beste Caribische leiders.

1. President Irfaan Ali (Guyana)
2. Premier Mia Amor Mottley (Barbados)
3. Premier Dickon Mitchell (Grenada)
4. Premier Andrew Holness (Jamaica)
5. Premier Terrance Michael Drew (Saint Kitts en Nevis)
6. Premier Ralph Everard Gonsalves (Saint Vincent en de Grenadines)
7. Premier Philip Davis (Bahamas)
8. Premier Keith Christopher Rowley (Trinidad en Tobago)
9. Premier Gaston Browne (Antigua en Barbuda)
10. President Sylvanie Burton (Dominica) en acteur Actor Michel Reinette (Guadeloupe)

Volgens de Caribbean Global Leader heeft elk van deze leiders blijk gegeven van een opmerkelijke toewijding aan hun land en het bredere Caribisch gebied. “Hun visie, inzet en onvermoeibare inspanningen hebben aanzienlijk bijgedragen aan de vooruitgang en welvaart van de regio”, aldus het persbericht.

De Caribbean Global Awards zijn bedoeld om uitmuntendheid en leiderschap in de Caribische regio te vieren. De prijs erkent individuen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de vooruitgang en ontwikkeling van de Caribische Gemeenschap.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Geeft niet jullie pres komt wel voor in de lijst v best betaalde leiders ih Caribisch gebied. #1 dacht ik.
    En dat telt!

    Verder is het raadzaam om na te gaan hoe het ali is gelukt om de tegenwerking van de nazaten de kop in te drukken.
    Waarom?
    Het heeft wel even geduurd voordat dat de vorige pres het stokje heeft overgedragen, ondanks de winst v ali.
    Wat is de formule!

    Dingen mot je altijd in een breder perspectief zien. 😎


    Maak melding
  2. Een president die ervoor kiest om met RB in een regering te gaan zitten, heeft geen respect voor zichzelf en voor zijn land.

    I rest my case!!


    Maak melding
  3. Hij begon als president met de schijn van corruptie tegen zich, mede door het hele ‘friends & familie-gedoe’, hij gaat een coalitie aan met een veroordeelde drugshandelaar tevens bankovervaller en als dat nog niet genoeg is, gunt hij een veroordeelde, meervoudige moordenaar en drugsbaas alle tijd om zijn biezen te pakken en een veilig heenkomen te zoeken…

    Al die dingen bij elkaar opgeteld, kan men niet verwachten, dat hij dan een ‘goed rapportcijfer’ krijgt…! (Ondanks de goede die hij heeft gedaan)…


    Maak melding
  4. Een ‘winnaar’ bekritiseren op futuliteiten, benadrukt slechts de aard van de slechte ‘verliezer’…

    Een goede ‘verliezer’, echter neemt zijn ‘verlies’, de opbouwende kritiek die daar soms mee gepaard gaat en vervolgd de ‘hobbelige’ weg, die reeds ingeslagen is om dringende zaken gedaan te krijgen en een positieve wending te geven…de rest is bijzaak…!


    Maak melding
  5. De meest irritante, onuitstaanbare volwassenen zijn vaak de mensen, die als kind niet alleen verwend zijn, maar werden ook al hun wandaden met de ‘mantel der liefde’ bedekt. En eenmaal volwassen, klinkt iedere vorm van kritiek – hoe goed ook bedoeld – als een regelrechte aanklacht en gaan zij (vaak) met veel gekrakeel, bombarie en stamvoeterij als een wilde om zich heen slaan en rollend over de vloer…


    Maak melding
  6. Kijk goed zijn allemaal engelse JONGENS. Chan laat ze ,laten wij surinamers gaan leren dat we voor ons land gaan en niet aldoor met die thee drinkers moeten optrekken.


    Maak melding
  7. Of misschien juist wel…! Anders zou men ook (vooral) niet met Chinezen op moeten trekken…hoe dan ook, het is beter en lekkerder dan azijn…


    Maak melding
  8. Het is ronduit vermakelijk te zien hoe jullie hier je in allerlei bochten wringen om de incompetentie van de president te verdoezelen. De man is een racistische idioot, dat ziet een ieder, dat weet een ieder, ook het buitenland. Daarom is hij ook helemaal niet op de lijst geplaatst. Kijk wat hij van Suriname heeft gemaakt in 4 jaren!! We zijn financieel, moreel en nationalistisch failliet door deze ezel! Het feit dat hij dat in 4 jaren heeft gerealiseerd, geeft aan dat het vanaf dag 1 zijn plan was!


    Maak melding
  9. Ernesto jij hebt niet begrepen wat ik bedoel.sur zal altijd buiten de boot vallen.is net de vroegere Oostblok landen op Songfestival gaven ze mekaar altijd hoge punten.guyana kijk wie profiteerd.LAAT ZE MAAR VOOR VENUZUELA tegen sur een grote mond ,nu staan ze tebeven.venuzuela gaat ze leren hoe het anders kan.guyana steelt land van sur beweren dat de grenslijn anders loopt.venuzuela doet nu het zelfde met ze . Guyana rekent op ametica maar beste die tijd is er niet meer.america is geen america meer.


    Maak melding
  10. En weer krijgt dat WATje een podium van zn billemaatjes van wtk. Die gefrustreerde ex paarse grondrover met oranje kakkerlakken hersenen moet terug naar t gesticht. En omdat Hans Oh hem steeds op zijn plek zet worden de reacties van Hans Oh verwijderd. Maar het is alleen maar leuker om te zien hoe er met twee maten word gemeten en merk hoe deze online mamjo krant vanaf volgend jaar dezelfde last zal ondervinden.. en hoe een paar geelzwarte mannen persoonlijk zullen langskomen bij tegenstribbelen 😉


    Maak melding
  11. Deze uitslag komt als een geschenk uit de hemel. De Caricom gemeenschap bestaat uit 15 landen. Santokhi zal zeker nummer 15 op de lijst staan. Deze uitslag is tevens een stemadvies aan de bevolking van Suriname. Stem niet op deze man. Zijn partij de VHP, moet zich van hem ontdoen.


    Maak melding
  12. ,,Kleine geesten scheppen genot in de fouten van grote mannen,
    zoals uilen zich verheugen in een zonsverduistering.”

    ANTOINE DE RIVAROL


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES