maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Samson: "Surinamers moeten niet doen alsof ze heilig zijn"

Van Samson: “Surinamers moeten niet doen alsof ze heilig zijn”

-

Does Travel - naar Suriname

Surinamers moeten volgens parlementariër Cedric van Samson niet doen alsof ze heilig zijn als het om corruptie gaat. “Want we zijn niet heilig. De Surinamer is niet tegen corruptie. De Surinamer faciliteert corruptie en houdt corruptie in stand. Dus niemand maakt indruk op mij om te komen schreeuwen: minister moet weg. Surinamers zijn tegen corruptie pe? Srananman e kon leg yu juist uit fa a fromu seti en suma e seti a fromu”, benadrukt de politicus.

De parlementariër stelt geen enkele oplossing te zien met een eventueel ontslag van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer in Suriname (GBB) naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom de kwestie van Stalweide, waarbij het terrein van 200 ha waar koeien grazen is weggegeven aan Radji Rijst Industrie.

De problemen op GBB gaan volgens de VHP’er niet tot het verleden gaan behoren, omdat de ambtenaren die bezig zijn geweest met de snelle uitgifte van de Stalweide ook onder een nieuwe minister door zullen gaan met dezelfde praktijken.

“Wanneer het gaat om die kleine man, dan wacht je soms drie jaren op die papieren. Laat ze datzelfde team dat ervoor gezorgd heeft dat Stalweide zo snel is weggegeven, ook belasten met alles dat te lang duurt. Dan worden die dingen sneller opgelost.

Dus als je die minister weghaalt heb je niets gedaan hoor. Rond al deze ambtenaren op bij elkaar, laat de president ze decoreren voor hun snelheid en laten ze met dezelfde snelheid op elke andere zaak gaan werken. Want als het kan voor Radji, dan laat het ook voor alle andere mensen kunnen. Want ministers komen en gaan, maar ambtenaren blijven. Die fromu houdt dan niet op”, aldus Van Samson.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
  1. Wat bedoeld de Surinamer wanneer hij zegt “ie tja politiek “.
    Dan wordt bedoeld dat je liegt en bedriegt.
    Dat zijn de meeste Surinamers.
    Nogmaals 75% halen uit de diaspora.
    Net als de voetbal team Natio en een goede zwemmer heeft laats gekozen om ook in de diaspora te gaan omdat hij daar beter opgeleid kan worden.
    Laat de 25% van de Surinamers in de opleiding gaan tot men voldoende mensen en kennis heeft, dan kunnen ze het land met 100% eerlijke en kundige Surinamers leiden.
    Ik weet dat mijn voorstel genant is maar ik zie geen andere oplossing oké 70% dan maar.

  2. Die van Samson heeft gelijk ook nog als je begrijpend leest wat hij zegt, wij Surinamers houden corruptie zelf in stand, iedereen zoekt connecties als er wat geregeld moet worden. Wie onder tafel betaald is corruptie aan het voeden, is erger dan de corrupteling zelf.

  3. Volksvertegenwoordigers dienen een verbindende factor te zijn binnen een verdeelde samenleving en als zodanig ‘de brandjes te blussen’ en niet doen oplaaien. Het siert de parlementariër dan ook niet om op een stokerig toontje en grote grimas, heikele onderwerpen als een soort van ‘maar jullie doen het ook’ te presenteren, alsof hij een geweldige ontdekking heeft gedaan…

    Misdaad is misdaad en daar moet kordaat tegen opgetreden worden en men mag dan ook van volksvertegenwoordigers verwachten dat zij daar op een volwassen manier mee omgaan, dan met kinderlijk, verwijtende (kot’ òdò) opmerkingen naar de bevolking toe…!

    Per slot van rekening zijn het niet de arme Surinamers, die de corruptie in stand houden, maar de grote geldschieters die met geld smijten om hun positie te bestendigen; hoe dubieus dan ook…!

  4. Ik heb een beetje moeite wat ik nu ga zeggen omdat ik niemand aan de schenen wil trappen.
    Suriname is een land in ontwikkeling dus een bepaalde niveau hebben ze nog niet.
    Wij in de diaspora verwachten te veel van hun.
    De meeste DNA leden dienen op het niveau van regio te opereren.
    Maar omdat er niet voldoende gekwalificeerde mensen zijn voor de DNA gebruikt men minder gekwalificeerden.

  5. @
    Michel je trapt niet tegen schenen,wel tegen heilige huizen.
    Hopen dat ze dan een keertje wakker schrikken.

  6. Corruptie lijkt ingebakken te zijn in de DNA bij een hoop Surinamers. Dit gaat spelen als je afhankelijk bent van goederen of diensten bij de overheid. Was doorgeslagen bij de afdeling Domeinen. Als je een aanvraag deed voor Domeingrond van niet meer dan 500 vierkante meter terwijl je de vorige eigenaar al heel veel geld hebt betaald. Ik heb nog nooit zoveel corrupte k@# bij elkaar gezien.
    En kijk naar de vertegenwoordigers van de Roverheid. Mensen die een representatieve functie hebben en die de staat moeten vertegenwoordigen lopen als pooiers rond. Allemaal met goud behangen en eentje was Sinterklaas in Nederland. Zat euro biljetten te verdelen. Zuur verdiend geld geef je niet zo uit.
    If corruptie do bing de.
    Geografen kennen het begrip fysisch determinisme. Het fysisch klimaat van het land bepaalt je handelen, moraal en je werktempo. Het legt de mens vele beperkingen op.
    Er is een relatie tussen corruptie en klimaat. De meest corrupte landen liggen op of langs de evenaar.

  7. Thank you Dèjà vu na Dèjà vu.
    Het is inderdaad tegen de schenen maar het gaat meer om dat de juiste mensen het begrijpen en er iets aan doen.

    Stayed blessed.

  8. ” …
    ook onder een nieuwe minister door zullen gaan met dezelfde praktijken.
    …”

    Is het dan geen Ultra Top Prioriteit van de huidige minister om eerst schoonschip te maken op zijn / haar ministerie ?
    Moet de minister dan niet eerst doen wat belangrijk is en het personeel screenen op kennis, kunde en integriteit ?

    Moet de huidige minister dan eerst zijn / haar ministerie hervormen en reorganiseren ?

    Om te voorkomen dat de volgende minister weer een puinhoop overneemt moet de huidige minister orde op zaken brengen !

    Welke ministers hebben hun ministeries opgeruimd en orde op zaken gebracht ?

    Ik denk dat Min v Def, EZOTi, OW, AW en J behoorlijk goed opweg zijn. Zij kunnen straks met trots hun stokje overdragen !

    First things first zei een goede leider met het hart op de juiste plek.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !

  9. Van samson, surinamers zijn niet heilig. Niemand in de wereld is dat. Maar de politiek on Suriname heeft corruptie tot heilig verheven. Speel geen politiek met me…is in Suriname…hou me niet voor de gek. Dus bij deze meneer van samson, hou ons niet voor de gek.
    En btw…de president tevens uw partijvoorzitter heeft geadviseerd om een motie van wantrouwen tegen de minister in te dienen in DNA. Dus wat gaat u doen?

  10. Het klopt TEN DELEN wat hij zegt maar het verhaal is zwaar incompleet!
    We zien dat er al jaren grote corruptie is op dat ministerie, ongeacht wie de minister is!
    Desondanks blijft de minister verantwoordelijk en faalde zij. Alle reden voor een shuffle en OM onderzoek!
    Wat ik vooral mis:
    De bedrijfsprocessen, procedures worden maar niet aangepakt. Een simpel, goed afgeschermd systeem waarin alle aanvragen met hun basisgegevens worden opgeslagen en waar niet iedereen zonder log en ongecontroleerd alles kan veranderen is zeer snel te regelen en zou al een enorme verbetering zijn. Zonder goede registraties en autorisaties zal er grote corruptie blijven.
    Ook moeten sukkels als Monotath hun mond houden. De Stalweide was al jaren geoormerkt als gemeenschapsweide, de gebruikers kunnen zich op gewoonterecht beroepen en het is volkomen normaal dat de overheid sommige delen van het land niet vooziet van een eigendoms titel maar tevens aangeeft dat die gronden niet uitgegeven mogen worden. Monorath profileert zich als ABOP-likker en onkundige jurist. Die mag ook opstappen. Zijn artikel in STAR was sprekend. Onkundig, onbeschoft modder gooien en vals draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES