zondag, mei 5, 2024
HomeNieuws uit SurinameABOP betreurt aanval op Bennie Miranda ten zeerste

ABOP betreurt aanval op Bennie Miranda ten zeerste

-

Does Travel - naar Suriname

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij in Suriname (ABOP) heeft in een verklaring zaterdagavond laten weten dat zij de aanval op Bennie Miranda ten zeerste betreurt. De partij noemt het een laffe aanval waarbij Miranda ernstig is mishandeld. In een filmpje dat momenteel rond gaat is te zien dat hij kort na de aanval in een plas bloed ligt.

In de verklaring zegt de mediacommissie van de Surinaamse politieke partij:

“Miranda staat bekend als een social media persoonlijkheid die ongezouten kritiek levert op verschillende politici, en het is spijtig dat hij tijdens een rouwzitting in Sophia’s Lust hardhandig is aangepakt.

Als politieke partij hecht de ABOP veel waarde aan democratie en vrijheid van meningsuiting. Het is voor onze partij ondenkbaar dat individuen geen respect tonen voor het recht van anderen om hun mening te uiten. Democratie gedijt bij een klimaat van open debat en diverse meningen, en we veroordelen dan ook elke vorm van geweld dat bedoeld is om anderen het zwijgen op te leggen.

De omstandigheden waarin dit voorval zich heeft voorgedaan, met name tijdens een rouwzitting waar mensen samenkomen om hun respect te betuigen aan een overledene, zijn uiterst betreurenswaardig. Rouwzittingen moeten veilige ruimtes zijn waar mensen hun emoties kunnen uiten en steun kunnen vinden bij elkaar. Het is verontrustend dat geweld heeft plaatsgevonden in zo’n context van verdriet en gemeenschapsgevoel.

Opbouwende kritiek is altijd welkom en wordt gewaardeerd. Als politieke partij geloven we dat dit bijdraagt aan een gezonde democratische samenleving. We erkennen dat politieke debatten gepassioneerd kunnen zijn, maar geweld is nooit een aanvaardbare manier om meningsverschillen op te lossen.

We moedigen iedereen aan om respectvol met elkaar om te gaan, zelfs als we het niet eens zijn. De ABOP staat voor een respectvolle omgang met elkaar, waar geweld geen plaats heeft. We geloven in het bevorderen van een cultuur van tolerantie en begrip, waarin mensen hun standpunten kunnen uiten zonder angst voor repercussies.

Het is onze hoop dat Bennie Miranda snel zal herstellen van zijn verwondingen en dat hij zich gesterkt zal voelen door de steun van de gemeenschap.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Dit is echt een GILLER van de ABOP: De ABOP veroordeeld de aanval op Bennie en ze wensen hem spoedig herstel toe.

    Zo stond de vp koning Kawtere ook te kijken hoe de journalist Pinas in elkaar werd geslagen en doodleuk later kwam vertellen dat hij niets had gezien.

    De zogenaamde veroordelingen van de ABOP mogen wat mij betreft door de WC worden gespoeld.

    Mi edeh nanga unu fu ABOP yere. Djie mi wan bigi brick


    Maak melding
  2. Wat een huichelaars. De A van ABOP zou moeten slaan op Awari. De ABOP heeft namelijk een geweldadige voorzitter, die jarenlang een zeer wrede binnenlandse oorlog gevoerd heeft, die Crimineel joeg eens met een ‘krimneri’ in de hand bezoekers uit zijn stadion, een journalist werd, waar hij erbij was, in elkaar geslagen door zijn bullies en dan beweert deze Awari Domri partij pacifistisch, geweldloos en vredelievend te zijn? Wat een grap van deze ABOminabele ABOP.


    Maak melding
  3. @Watje, je hebt jezelf een trauma aangemeten door continu terug te grijpen naar het verleden.Verlaat de VHP en sluit je aan bij Abop of NPS.


    Maak melding
  4. domme robje g , nogmaals wij zijn geen vhp , wij zijn er om jou en jou boevenclub de ndp en zeker die afgod ddb die jij aanbid aan te vallen met een simpele pen , en jij robje g , wij als nabestaanden van een van de honderden vermoorden door jou afgod strijden door tot dat die afgod ddb van jou onder de zoden ligt ,
    dan laten we het verleden los , maar jij begrijpt dat niet omdat jij je hart aan een duivel hebt gegeven

    wtk zal onze reactie niet plaatsen , maar de strijd gaat door robje g tot dat jou lover ddb exit is


    Maak melding
  5. WAT 8 april 2024 Bij 04:50
    WAT 8 april 2024 Bij 04:48
    debby-robje g , domme gast , de olie komt niet voor 2030 naar boven , en jou lover ddb zal er niets van mee krijgen , want dan is hij al opgevreten door maden , santokhi wil het niet oplossen , voor maden is het dagelijkse kost , met of zonder peper

    debby-robje g , wie zijn die trollen , jij durft geen namen te noemen , omdat jij een lafaard bent


    Maak melding
  6. WAT 7 april 2024 Bij 20:52
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    [robje g–debby ] inderdaad jou vrienden moeten de bak in , want die hebben er een bende van gemaakt , en jou lover ddb heeft geen losse handjes , hij slaat niet maar schiet ze in de rug
    de abop bied in ieder geval excuus aan , jou lover ddb heeft de nabestaanden van de honderden Surinamers die hij vermoord heeft nooit geen excuus gegeven , en jij bent trots op ddb


    Maak melding
  7. Ernesto “ doorns brengen geen rozen voort”.
    Mijn stelling is dan :als je van rozen houdt dan moet je de doorns accepteren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES