woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandGrootschalige schoonmaakactie uitgevoerd op Stoelmanseiland

Grootschalige schoonmaakactie uitgevoerd op Stoelmanseiland

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft in samenwerking met de stichting Sipaliwini Content Suriname (SCS), afgelopen maandag een grootschalige schoonmaakactie uitgevoerd op Stoelmanseiland in het district Sipaliwini.

Deze actie markeert een belangrijke stap voor de toekomstige ontwikkeling van het dorp.
In de loop der jaren was er weinig tot geen onderhoud gepleegd op Stoelmanseiland, wat resulteerde in dichtbegroeide bossen die het uitzicht op de rivier blokkeerden.

Met behulp van graafmachines werd het overwoekerde landschap opengelegd, terwijl de dorpsbewoners actief deelnamen door grofvuil te verwijderen.

Deze opruimactie, die niet alleen het uiterlijk van het dorp verbeterde maar ook de basis legde voor verdere ontwikkeling, was van essentieel belang. Stoelmanseiland herwon zijn historische uitstraling en biedt nu een betere omgeving voor de aanwezige overheidsvoorzieningen zoals medische zorg, scholen, een vliegveld en een militaire post.

Dit initiatief benadrukt het belang van samenwerking tussen overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties om de leefomgeving te verbeteren en een basis te leggen voor toekomstige groei en welzijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. De betrokken instanties c.q. de regering moeten zich diep schamen om zoiets in de pers te brengen. Het schoon maken en onderhouden van wat dan ook behoort tot de dagelijkse taken van betrokken instanties. Zo diep zijn we gezakt in dit mooi land. Maar er is inderdaad licht in de tunnel ……. passie voor suriname (PVS) komt er aan. Overal en niet alleen op stoelmanseiland.


    Maak melding
  2. Ook de lokalen hebben een eigen verantwoordelijkheid.
    Wachten en afwachten op de regering, terwijl je misschien erg veel hinder ondervindt, is niet bepaald je verantwoordelijkheid nemen. Gaan ze weer afwachten tot alles begroeid is of gaan ze wekelijks/maandelijks de problemen aanpakken die dan nog goed aan te pakken zijn met eenvoudige middelen?


    Maak melding
  3. Er waren brand ovens voor binnenland. Vraag Nurmohamed aan wie hij ze gegeven hft. Er was geen geld vr benzine maar wel vr deze machines. Deze klote regering is gewoon roversbende


    Maak melding
  4. debby , jou lover ddb heeft nooit die verbranding ovens geleverd , dat geld heeft hij in zijn eigen zakken laten verdwijnen , maar hij heeft er niets aan , want alles wordt verbrand


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES