maandag, mei 6, 2024
HomeNieuws uit SurinameBoldewijn: "President degradeert zijn positie tot een straatfiguur die overal kan rondlopen...

Boldewijn: “President degradeert zijn positie tot een straatfiguur die overal kan rondlopen om dingen te zeggen”

-

Does Travel - naar Suriname

Bestuurskundige August Boldewijn stelt in de kwestie van Stalweide, waarbij het terrein van 200 ha waar koeien grazen is weggegeven aan Radji Rijst Industrie, dat president Chan Santokhi zijn eigen positie degradeert door parlementariërs uit Nickerie op te roepen om een motie voor te bereiden in deze kwestie.

“Dat is iets dat niet kan en het mag ook niet. Jij degradeert jouw positie ook tot een straatfiguur die overal kan rondlopen om dingen te zeggen. Dit is beneden alle niveau. Het is het degraderen van de positie en verantwoordelijkheid van een president”, zei Boldewijn in een radio-interview op LIMFM.

Een motie voorbereiden en indienen kan wel, maar deze zou volgens de bestuurskundige op eigen initiatief zelf moeten worden voorbereid door de parlementariërs, aangezien zij geen deel uitmaken van de uitvoerende macht maar de wetgevende macht.

Het staatshoofd kan op basis van zijn bevoegdheden gewoon ontslag geven aan minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer.

De Staat heeft een kort geding over intrekking van het terrein, verloren. Deze kwestie is verwezen naar de civiele rechter. Er is hoger beroep aangetekend. De bestuurskundige stelt dat op basis van de uitspraken van de president het erop lijkt alsof minister Vorswijk geknoeid heeft met deze zaak. Echter, op basis van de ervaring in eerdere zaken waarin deze minister betrokken was, verwacht hij niet dat haar baas, vicepresident Ronnie Brunswijk, zal meewerken aan zo een motie of ontslag.

“Hij gaat ervan uit dat de minister moest weten dat de Stalweide behoorde tot het domein van het ministerie van LVV. Maar de minister kan uitgaan van de informatie die zij krijgt uit een onderzoek door haar ambtenaren. En op basis daarvan neemt ze een beslissing om die zaak toe te wijzen aan een andere.

Dat zijn dus allemaal zaken die onderzocht moeten worden voordat je tot een dergelijk voorstel komt om een motie van wantrouwen tegen die vrouw in te dienen. Het is beneden alle niveau”, aldus Boldewijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Heb je het interview gezien dat de president van Guyana had met een journalist van de BBC? Hij is een president die zijn zaakjes kent, een president waar het Guyanese volk trots op kan zijn.


    Maak melding
  2. Klopt menr boldewijn bn hlml mt u eens. Deze zogenaamde minister is allang bezig t rotzooien n een ieder n ook d pres weet ht bliksemsgoed mr ja nu bij deze hft hij getoond dat hij echt laf is. De boeren hebben hun laatste hoop gezet op chan mr we weten nu al dat ht weer niks wordt. Vanwege grondgesjoemel n chantage moest regering vene inboeten n zo ook zal ht vergaan met deze laffe pres. Hij hft zijn broeders n zusters verraaden.. chan werkelijk je frede a k stront dongkawtere legie ede.goodbye n verdwijn in ht niks.. JOUW LOT.


    Maak melding
  3. Stelen roven frauderen zweeftekie is vastgenageld in ht DNA vn n bepaalde soort. Kijk mr om je heen op laag niveau n hoog niveau blijven ze stelen n roven zo schaamteloos net als sakka sakka beesten zowel man als vrouw. Bij deze bedoel ik specifiek die op awarie lijkende pruikkop. Minister???me mars hoor!!!.


    Maak melding
  4. 200 ha weiland met grazende koeien weggegeven aan een rijsthandelaar. Toe maar hoor speel vooral voor Sinterklaas. Ondertussen wacht de fascistische dictator met genoegen wanneer hij opgehaald zal worden. Hoe lang is het OM alweer bezig om die fascist op et sporen ? 110 alweer en nog steeds geen moer opgeschoten.


    Maak melding
  5. Henkes 4 april 2024 Bij 11:29
    Heb je het interview gezien dat de president van Guyana had met een journalist van de BBC? Hij is een president die zijn zaakjes kent, een president waar het Guyanese volk trots op kan zijn.

    Jazeker en hierin werd de Britse journalist helemaal uitgekleed met feiten waar de journalist totaal geen antwoord op had. De tijd dat de ex kolonisator ons kwamen voorschrijven hoe wij moeten leven en eten is voorbij. Met dank aan mannen als Irfaan Ali en anderen (Mandelam Ghandi, Luther King etc.)


    Maak melding
  6. RobG 28 maart 2024 Bij 10:07
    Dit is toch kenmerkend voor het huidig bestuur in de failed state die Suriname thans geworden is. Men neemt een besluit over de afschaffing van Tweede Paasdag zonder overleg hierover te voeren met het parlement en andere belangrijke organisaties. Mij is ook ter ore gekomen dat Santokhi ondanks alle kritiek ook in het geheim de 150 visvergunningen heeft uitgegeven aan Guyanese vissers. Het land is verworden tot een bananenrepubliek.

    RobG 4 april 2024 Bij 12:35
    Ik was met stomheid geslagen toen Santokhi zijn frustraties uitkraamde.Die man blijkt machteloosheid te zijn na de stoere taal die hij voorheen gebruikte om zijn misnoegen over de gronduitgifte tot uiting te brengen.Die man is gewoon politiek gewoon zwak.

    Twee reacties van deze (gefrustreerde) wetenschapper
    De eerste reactie betreft het artikel op WTK over de afschaffing van Tweede Paasdag. Iedereen had al door dat het hier om een 1 april grap ging behalve onze ziener en orakel uit China die als gek in deze grap intrapte.

    Tweede reactie betreft de grond toewijzing aan een rijsthandelaar waarbij het Orakel tot conclusie komt dat ZE Santokhi politiek zwak is. Zo hij ook in de 1 april grap ingetrapt zijn ? Geestelijke Zwakkelingen en overschreeuwers in ieder geval wel.


    Maak melding
  7. A tang so. VP brunsie, bos a regering now. je eigen ministers worden als lamlendig weggezet; evenals met presidentiele commissiesop abop ministeries. Dus bos a sani now. Anders joe partij na las mang, vp.


    Maak melding
  8. Suriname een land in ontwikkeling.
    Dit zelfde terrein had baas Didibri voor zichzelf gekocht en had toen president Venetiaan ongedaan gemaakt en hem zijn geld terug gegeven.
    We weten toch ook dat Didibri oliebaron zou worden door staatsolie zogenaamd aan een bedrijf in Suriname te verkopen.
    Nu wordt er gesproken over Chan die dezelfde stalweide heeft weggeven.
    Wanneer gaan wij als volk ons les leren.
    Wij kiezen de presidenten. ( wij kiezen onze leiders en geven ze volmacht om de president te kiezen en alles voor ons te regelen ) hoe lang gaan wij nog door om ondeskundigen te kiezen.
    Iedereen heeft zijn eigen waarheid ondanks ze loodrecht tegenover elkaar staan.
    Vraag is; wie heeft de echte waarheid.
    Is het geen tijd dat het volk compromissen met elkaar sluiten en dan voor de beste oplossing gaan voor land en volk?
    Of blijven we gaan voor; ik weet het beter dan jou, ik heb jou niet nodig maar jij hebt mij nodig, ik eet niet van jou.
    Tot dan, veel sterkte en wijsheid.


    Maak melding
  9. Para Express, het is weer een typische Surinaamse reactie om telkens weer te veronderstellen, dat deskundigen die niet de president naar de mond praten, schuldig zijn aan ‘partijdigheid…!’

    De heer August Boldewijn, haalt als zijnde een onafhankelijke bestuursdeskudige aan, dat: “president Chan Santokhi zijn positie degradeert, door parlementariërs uit Nickerie op te roepen om een motie voor te bereiden in deze kwestie…”

    Zo werkt het in een democratische rechtstaat. Als geleerde mannen of vrouwen niet meer vanuit hun deskundigheid, een oordeel mogen vellen, dan kan men net zo goed de tent sluiten en ‘oude tijden’ doen herleven…!


    Maak melding
  10. Het is inderdaad “typisch Surinaams” om subjectief en in eigen belang te interpreteren.

    ” …
    Maar de minister kan uitgaan van de informatie die zij krijgt uit een onderzoek door haar ambtenaren. En op basis daarvan neemt ze een beslissing om die zaak toe te wijzen aan een andere.
    …”

    De “onafhankelijke” bestuurskundige vertelt hier niet bij wie uiteindelijk de verantwoordelijke is.

    Het is typisch Surinaams om de schuld naar een ander te schuiven.

    Wanneer een Surinamer botst tegen iets dan zal de Surinamer nooit zeggen dat hij / zij zich heeft gestoten tegen iets. Hij / zij zal altijd zeggen dat die dingens hem / haar heeft geslagen. Dus de schuld ligt niet bij de Surinamer maar bij die dingens.

    Behalve als het om een ander gaat, in dit geval Chan Santokhi, dan ligt het altijd aan die ander in dit geval Chan Santokhi. Want hij had moeten verifiëren, hij had beter moeten weten want hij is de eindverantwoordelijke.

    Hypocriet of niet.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. Maakt niet uit hoe, maar als de minister onzorgvuldig heeft gehandeld, dan moet ze zelf de consequenties trekken. Haar baas Brunswijk kan dat ook tegen haar zeggen, maar zal dat niet doen. Want zoveel geschikte personen heeft zijn partij niet.


    Maak melding
  12. Para Express 4 april 2024 Bij 21:24
    @ redactie Waterkant.net

    Waarom zijn er weer berichten verwijderd ?

    inderdaad , wij hebben ook vaak aan hen dit voorgelegd , waarom , maar je krijgt nooit een antwoord op het ;;; waarom ;;;; , het zal toch wel netjes zijn van wtk omdat te doen


    Maak melding
  13. @ WAT 5 april 2024 Bij 02:21

    Waterkant.net lijkt trekken te krijgen van een dronken dictator. Haha.
    Vrijheid van meningsuiting wordt dan wel en dan weer niet toegestaan. Iemand daar op kantoor houdt van nattevingerwerken. Haha.
    Of ligt het toch aan random programmering.

    Jammer genoeg bieden andere media deze gelegenheid niet. Hopelijk komt er snel meer concurrentie in media Suriname.
    Dus toch bedankt Waterkant.net voor de beknotte gelegenheid.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES