woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Dijk-Silos: "Een keer gaat een Christen gek worden en Santokhi twee...

Van Dijk-Silos: “Een keer gaat een Christen gek worden en Santokhi twee wangklappen geven”

-

Does Travel - naar Suriname

Jurist en oud-Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos heeft zich enorm gestoord aan de manier waarop president Chan Santokhi in zijn recente Paasboodschap de dood van Jezus Christus gekoppeld heeft aan misinformatie en fake nieuws op social media.

Volgens de trekker van de groep ‘Passie voor Suriname’ moet het staatshoofd ophouden hiermee, want alhoewel Christenen opgevoed zijn om tolerant te zijn zal een keer een Christen gek worden en hem twee wangklappen geven.

“Laat hij zijn mond houden en niets zeggen over die bijbel van ons. En zeker niet voor zoiets heiligs als doodgaan aan het kruis en zijn bloed opofferen voor de mensheid. Hij komt aan de fundamenten van het christelijk geloof. Wat weet hij over de bijbel? Hij moet ermee ophouden, want een keer gaat een Christen gek worden en hem twee wangklappen geven”, zei Van Dijk-Silos in het programma Bakana Tori.

In zijn Paasboodschap zei het staatshoofd onder andere: “Vrijdag gedenken we ook dat Christus onschuldig werd gekruisigd. Kwaadwilligen hebben misinformatie en fake nieuws verspreid over Christus en hem onschuldig laten sterven”.

Verder zei hij: “Er is veel misinformatie en fake nieuws op social media, om onrust te stichten en de goede voornemens te doen mislukken. Maar wij zetten het goede werk voort, en ondanks dat wij zeer moeilijke maatregelen hebben moeten treffen om de economie weer gezond te maken, is het resultaat langzaam merkbaar”.

Van Dijk-Silos merkte op dat Santokhi niets moet zeggen als hij niets weet over het Christelijk geloof. Precies zo zou zij ook niets zeggen over het Hindoeïsme of Islam, omdat zij te veel respect heeft voor religiën.

“Niet-Christenen, als ze Goede Vrijdag niet begrijpen en als ze denken dat die man zomaar aan het kruis is gestorven, dan beledigen ze de Christenen. Ze weten niet eens waarom Goede Vrijdag is gekomen. Is een offer dat God heeft gedaan voor de mensheid. Om de mensen te verlossen van de zonde met het bloed van zijn zoon. En daarom heeft hij hem ook weer drie dagen later uit de dood herrezen. En 40 dagen daarna is hij naar de hemel vertrokken, dan heb je Hemelvaartsdag.

Dit zijn de meest heilige dagen van Christenen. Dit is het fundament van het Christendom. En iedere leider in dit land, welke leider dan ook, die niets weet van het Christendom en nonsens komt vergelijken…met fake nieuws en ons een belediging geven…dat moeten we niet accepteren”, aldus de oud-minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
  1. Die lafbek gilde ook ” na gado poto-ie mie dja” …..nu het hem niet meer uitkomt zegt ie waarschijnlijk ” na gado senie mie go dok” 🙂 🙂 Ja deze seizoens christenen kennen we maar al te goed 🙂 .
    Over 2 weken ofzo is ze weer met haar verhaal over hondepoep op straat en bij ocer 🙂 🙂


    Maak melding
  2. De grootste drugs crimineel en jongens verkrachters waren toch de christelijke priesters? Trouwens alle relegiën zijn gewoon geschreven door de mens hoor want vanaf de mens bestond zijn er altijd oorlogen geweest. En tot nu toe steeds oorlog tussen goed en kwaad, arm en rijk, etc. Alleen de politiek misbruikt deze termen om het volk achter zich te krijgen zodat de slimste kan regeren, als je nou een opleiding hebt of niet is gewoon het volk kunnen ompraten. Niks anders. Zoals bv nu, dat deze dame weer aan het bewind weer komen. Zielig hoor, als een echte christen zo hebberig is. Dus meer en meer willen hebben is zomaar want als je dood bent breng je niks.


    Maak melding
  3. Niet iedereen die zich christen noemt is een echte christen.
    Aan de vrucht zal je een christen herkennen.
    Christus nog een christen kan je beledigen.
    Johannes 13 : 34 Een nieuw gebod geef Ik aan jullie, dat jullie van elkaar houden, dat zoals Ik van jullie heb gehouden, jullie ook van elkaar houden.
    Mattheüs 7 : 22 – 23 Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam gesproken? En in Uw Naam demonen uitgeworpen? En in uw naam vele wonderlijke werken gedaan?
    23 En dan zal Ik tegen hen zeggen: Ik heb jullie nooit gekend, ga weg van Mij. jullie die de ongerechtigheid werken.
    Een land leiden is een vak apart; om een echte christen te zijn moet je eerst de Wil van God doen.
    Mattheüs 6 : 33-34 Maar zoeken jullie eerst het Koninkrijk van God, en Zijn Gerechtigheid; En al deze dingen zullen aan jullie worden gegeven.
    34 Maak je daarom geen zorgen over de dag van morgen, want de dag van morgen zal nadenken over de dingen van zichzelf. Voldoende voor de dag is het kwaad daarvan.
    Als mevrouw Silos meer verstand van advocatuur heeft laat ze zich dan daarmee bezig houden en niet over dingen waarvan ze geen verstand heeft, we zijn niet bezig met de kleuterklas.


    Maak melding
  4. De man zal niet eens de kans krijgen de andere wang toe te keren als hij gelijk twee klappen krijgt. Deze wens van de mevrouw, die pretendeert christen te zijn, is onchristelijk!


    Maak melding
  5. Ze is alleen maar aan het opstoken en niks anders, de gekken trappen er ook nog in met beide benen. Net als ze doen alsof Sranang hun toebehoort doen ze nu het zelfde met het Christendom, we hebben je door, dit is toppunt van vies politiek, de Europeanen zijn je voor gegaan hierin, dit werkt niet meer.


    Maak melding
  6. Als deze persoon in Nederland of in een ander westers land zou wonen, zou geen enkel weldenkend mens naar haar luisteren en vrij snel bij het “grofvuil” worden gedeponeerd . Deze persoon mist de meest elementaire vormen van fatsoen en beschaving. Haar uitlatingen en woordkeuze is in alle opzichten niet gebaseerd op de christelijke beschaving. Vorig jaar kwam zij ook heel fel op voor Bouterse toen ze zei dat het niet gepast is van de rechter in Suriname om een uitspraak inzake de decembermoorden in een kerstmaand uit te spreken. Christelijke leiders hebben haar toen terecht erop gewezen dat de toppers uit de Surinaamse gemeenschap ook in december zijn vermoord. Daarnaast was de decembercoup ook aan de vooravond van kerst. Mevrouw Silos zit vol haat naar vrijwel alle groepen en heeft de marrons eerder ook al geschoffeerd, door hun als geboefte te bestempelen. De media zou er goed aan doen weinig aandacht te besteden aan dit soort personen, omdat ze weinig zinnigs te melden hebben.


    Maak melding
  7. Van mij mag Chan rectificatie opeisen van de uitspraken van dit juridisch gedrocht. Het is openlijk aanzetten tot geweld jegens een gekozen President. Betsie Turf mag straks komen vertellen wat ze precies bedoelt met een christen die straks gek wordt en onze President twee wangklappen geeft. Misschien is zij die gekke gristen.


    Maak melding
  8. “Laat hij zijn mond houden en niets zeggen over die bijbel van ons.”
    =================

    Als christen moet ik dikke killos erop wijzen dat de bijbel niet alleen van ons is, maar van een ieder die op deze aarde rondloopt. Als je een goed mens was zou je eerder de persoon kunnen corrigeren indien hij/zij iets verkeerds heeft gezegd dan de persoon op zo’n laffe manier te veroordelen en twee wangklappen te willen geven. Denk je echt dat Santokhi ook die andere wang zou aanbieden.
    Santokhi heeft helemaal niets verkeerds gezegd.
    Dikke killos zoekt spijkers op laag water om deze President in discretie te brengen. Ze is zelf de verspreider van misinformatie en fake nieuws en dat steekt natuurlijk.
    Tenslotte, als jij vind dat je zelf christen bent, waarom ben je niet gek geworden en Santokhi niet zelf die twee wangklappen gaan geven, of zoek je iemand in je gelederen die het wel zou durven?


    Maak melding
  9. Ach…Miss Piggy, het mislukte politieke kuikentje van een paarse criminele organisatie, vergeet gemakshalve even, wat ze hebben aangericht in hun eigen samenleving op 8 De. 1982 en in Moiwana.


    Maak melding
  10. Wat een verschrikkelijk en afschuwelijk mens is het toch ook. Altijd maar racistisch en discriminerend bezig en altijd maar zichzelf superieur en intelligent wanend. Welnu Silos voor mij ben je net zo veel waard als een velletje wc papier. Na gebruik gelijk doortrekken.
    Zij geeft hoog op over het Christelijk geloof. Laat zij eens onderzoek doen naar de misdaden en wandaden die in naam van dat geweldig geloof gepleegd zijn. Ik noem als voorbeeld de slavernij, de grootste genocide ooit gepleegd (uitmoorden van Indianen) in naam van het Gristelijk geloof, en de vele seks schandalen. Neen, Silos mij hou je geen vette worst meer voor. Geef mijn Christelijk portie maar door aan Fikkie.


    Maak melding
  11. 99.9% van de hele wereld weten niet dat de Heer Jezus moest onderduiken in INDIA de ongelovigen wouden hem vermoorden hij was gewaarschuwd door de MAHA RIShI’S dat hij niet terug moest.het wordt nooit verteld bij de christenen ze sshamen zich


    Maak melding
  12. @Van Dijk-Silos: “…Ze weten niet eens waarom Goede Vrijdag is gekomen. Is een offer dat God heeft gedaan voor de mensheid. Om de mensen te verlossen van de zonde, met het bloed van zijn zoon.”

    Een groter vat van tegenstrijdigheden dan Van Dijk-Silos, bestaat er gewoonweg niet. Het is niet God die ‘offers’ brengt, maar de ‘slachtoffers’ die door de zogenaamde gelovigen massaal afgeslacht werden/worden…door toedoen van de meest zondige, geweldadige en wrede nietsontziende heersende elite, gaat de mensheid nog steeds gebukt onder het eindeloos lijden wat hen opgelegd wordt…

    Als mevrouw Van Dijk-Silos op enigerlei wijze, verlost zou willen worden van haar begane zonden, dan zou zij er goed aan doen om haar voortvluchtige partijleider – die de meest wrede zonden heeft begaan, door het bloed van zijn landgenoten te verspillen – ertoe bewegen zich aan te geven. Misschien dat ‘Onze Lieve Heer’ over zijn/haar hart zal strijken en hem (proberen te) vergeven.

    Uiteraard zal zij dit niet doen, want dat geldt alleen voor anderen en niet voor haar-(‘goddelijke’)zelf…! Ieder mens zou gelijkwaardig geschapen, moeten zijn, maar mensen zoals Van Dijk-Silos, haar leider en haar partijgenoten zijn dat, iets meer dan de rest…!


    Maak melding
  13. @@@Boto
    Weet jij het waar Jezus begraven ligt?
    In Zuid-India. De Christenen weten dit maar uit schaamte maken ze niet bekend.
    Het staat ook in de bijbel dat Jezus in een bepaalde periode niet meer in Jeruzalem was maar gewoon zoek! Terwijl ze daar dondersgoed wisten dat Jezus in India verbleef in een Rishi Ashram om onderwezen te worden. Heel erg toch dat ze uit schaamte doen vermoeden dat Jezus in die periode als het ware van de aarde was verdwenen. Hoe gekker moet de bijel toch worden!!


    Maak melding
  14. “Si Dieu nous a faits à son image, nous le lui avons bien rendu!”

    “Als God ons gemaakt heeft naar zijn evenbeeld, dan hebben wij hem dat mooi betaald gezet!”

    Tan bun


    Maak melding
  15. Deze fatso vrouw weet ook geene moer over bijbel….. ze geloofd in het stelen en niet in de bijbel….Fatso moet meer de over de bijbel gaan leren …. stomme idioot…


    Maak melding
  16. Mijn eerste reactie op wat Silos gezegd heeft, is na één of twee dagen verwijderd. Ik zou niet weten waarom. Ik heb een deel van Silos’ betoog gecopie/paste en gevraagd wat Silos van haar Christelijke wijsheid had gevonden als diezelfde wijsheid woordelijk (op precies dezelfde manier) verkondigd was door mensen van een andere cultuur. Dan was het niet wonderbaarlijk en heilig maar grote onzin of afgoderij (ik vermeed deze woorden te gebruiken omdat ik niemand’s geloof wilde beledigen en niet gecensureerd wilde worden). Hetzelfde geldt ook voor andere religies. Voor de beleiders van dat geloof is wat in hun heilige boeken geschreven staat goddelijk, maar voor mensen uit een andere cultuur komen die verhalen, op z’n zachts gezegd, vaak ongeloofwaardig over. Met deze uitspraak desavoueer ik niemand’s geloof, het is gewoon een objectieve constatering. Daarom hoop ik dat mijn bijdrage niet weer verwijderd zal worden.


    Maak melding
  17. ” …
    die bijbel van ons.
    …”

    Is van Dijk Silos hier niet heel listig bezig, als de sissende lang van de duivel, om het volk op te hitsen !

    De mentaliteit van de maatschappij is nog steeds hetzelfde. De leugen regeerd !

    Wie eerlijk en sociaal is wordt als naïef gezien, wie een gladde scherpe tong heeft heeft charisma en is geweldig. Kijk maar zelf naar de afgelopen 45 jaar in onze eigen Suriname.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  18. Wat mij nou echt bezig houd; is de vraag of Van-Dijk Silos er mee ingestemd heeft om dit artikel op waterkant.net te plaatsen, wetende dat de reacties over het algemeen niet mals zouden zijn (heel zacht uitgedrukt) en in grote mate tegen haar zullen weerklinken, wat welke vorm van commentaar van de president dan ook, in het niet zouden vallen..

    En toen ‘ging de hemel open’ en werd deze absurde vorm van ‘mentale zelfkastijding’ mij duidelijk…zij ‘offert’ zich natuurlijk, als een soort ‘lam Gods’ op, om zoveel mogelijk (spreekwoordelijke) ‘christelijk stemvee’ voor haar ‘kudde (partij) bijeen te drijven’ (te winnen)…

    Dat zij om haar doel te bereiken, ‘De Lieve Heer’ als ‘christelijke stok’ hanteert om een ‘hindu-president’ mee te slaan, mag in haar ogen geen naam hebben…! En zo is ‘Onze Lieve Heer’, weer eens een heel veelzijdige gebleken…

    Niet alleen in de liefde en in oorlogstijd blijkt alles geoorloofd, maar ook in (een naderende) verkiezingstijd…!


    Maak melding
  19. Jezus is een bijzonder figuur.
    Verwekt door God bij een maagd.
    Paranormale genezingen en daden (vis vermenigvuldigen, op water lopen) verrichten. In de toekomst kunnen kijken (verraad door Judas). Aan een kruis gehangen worden. Sterven. Dan na 3 dagen tot leven komen. Na 40 dagen naar de Hemel vertrekken (zonder moderne navigatie).
    Allemaal binnen 3 jaar.
    Een bijzonder indrukwekkende C.V. dus.
    Maar … gewone mensen gaan ook na hun dood naar de hemel. Waarom moest Jezus dan zo lijden om hetzelfde te bereiken?
    Had God geen andere methode kunnen vinden om de zonden van de (Midden Oosterse) mensen te wassen?
    Volgens Silos is Bouterse thans gekruisigd en zal hij binnenkort herrijzen en Suriname naar de hemel voeren?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES