woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameSergio Gentle: "Wat ik wel weet is dat Chan Santokhi nooit meer...

Sergio Gentle: “Wat ik wel weet is dat Chan Santokhi nooit meer terugkomt”

-

Does Travel - naar Suriname

Dat Desi Bouterse met zijn veroordeling en onderduiking nu geen politieke tegenstander meer is voor Chan Santokhi, hoeft volgens oud-politiebondtopper en activist Sergio Gentle niet automatisch te betekenen dat Santokhi automatisch weer voor een tweede termijn zal worden gekozen.

“Dat er mensen zijn die geloven dat Bouterse de enige serieuze tegenstander van sheriff Chan Santokhi is, dan hebben ze geen idee waarover het gaat. Wat ik wel weet is dat Chan Santokhi nooit meer terugkomt”, zei Gentle, die ook één van de trekkers was bij de straatacties van de Organic Movement in 2022, in het programma Bakana Tori.

Volgens de oud-politieofficier bestaan er een aantal politieke partijen in Suriname die enige weerstand kunnen bieden aan de ambitie van het huidig staatshoofd om terug te komen.

In ieder geval weet hij wel dat de VHP niet meer terugkomt met een sterkte van 20 zetels. “En dat ze sowieso in elk geval in de oppositiebanken zullen belanden. Dat is wat ik weet en kan inschatten op basis van wat er gebeurd is in de afgelopen tijd, waaronder de beloftes, voor-de-gek-houderij en een heleboel maatregelen. Er was ons beloofd dat we de tering naar de nering zouden leggen, dit doen en nepotisme. Maar al aan het prille begin maakte de president zich schuldig aan het faciliteren van friends and family”, aldus Gentle.

Hij vindt dat het land heel amateuristisch wordt gedraaid en dat Santokhi eerder over het paard is getild en versneld carrière heeft gemaakt als politietopper. Hierdoor zou Santokhi zich hebben overschat door te gaan voor de functie van president.

Gentle gelooft er niet in dat de vele zaken die misgaan in de regering alleen de schuld is van coalitiepartner ABOP/PL.

“Ik denk dat de president voor zichzelf een sta-in-de-weg is. Je zou niet kunnen zeggen dat de ABOP een sta-in-de-weg is, want het is de president die het beleid uitzet. Als coalitiepartner natuurlijk ook, maar de president heeft een dikke vinger in de pap. Mensen hadden een hoge verwachting van de man. De dingen die hij ons toen heeft voorgehouden waren gewoon een worst. Een worst die in principe niet bestond. Hij had een batterij aan deskundigen, maar nu merk je dat die hele batterij aan deskundigen toch niks doet. Dan had hij liever niets gezegd en hadden we ook niets verwacht”, aldus Gentle.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
  1. Tja, drie keer raden wat deze man heel graag zou willen. Ik ben geen fan meer van Santokhi.Voor de bewoners heeft hij niets gedaan maar voor het land wel. En als je dat niet ziet of niet wilt weten… Tja.


    Maak melding
  2. Hee kwik doro. Kwek en kwak hebben al gekozen voor grun djari .we zijn benieuwd wat jij gaat kiezen. Iedereen, die tegen de huidige regering is, wordt door de paarse djamoe edes….kar deng neng….bejubeld, alsof die de messias zijn. April fools!
    Btw, kwik, hoe staat het met jullie onroerend goed business? Ja, van jou en die andere, kwek.


    Maak melding
  3. Gentle jij gaat nooit aan de macht komen. Je bent vergeten wat jullie uitgehaald hebben op het speelveld van achter doekhi weg. We hebben geen gangsters nodig in de regering nog dna.


    Maak melding
  4. Nog meer idioterie van deze wegens onbekwaamheid weggezette beambte die het verschil niet kent tussen een vreedzame betoging en opruiing, het verstoren van de openbare orde en belediging van het openbaar gezag. Het aanzetten van mensen om een regering omver te werpen, waarbij de staatsveiligheid in gevaar wordt gebracht is strafbaar volgens onze wetboek. Met zijn zogenaamde organic movement acties heeft deze zak moedwillig geprobeerd om de wettige regering omver te werpen maar natuurlijk gaat hij met zijn kronto ede beweren dat het ging om vreeedzaam betogen. Dang jou na skowtoe san go na skoro. Gentle en de twee andere leden van the three stooges denken dat als Chan als ex-politieman President kan worden zij dat ook kunnen. Mijn mars papa. Een politieke carrière is niet voor elkeen weggelegd.


    Maak melding
  5. Deze man heeft toko toko in zijn hoofd. Ik las van de week, dat de rijkste man van afrika is uitgenodigd door een minister. Die man is niet rijk geworden, door zoveel onzin uit te kramen als de heer Gentle. Ik zie dat er veel belangrijke mensen uit het buitenland Suriname interresant vinden. Dit mooie land moest uit de modder worden getrokken na dat paarse rotzooi. Dat kost tijd en geld en vertrouwen. Chan doet zijn best, moest hij de mensen uit de paarse groepen vertrouwen? Ben blij te horen wat voor vorderingen ze maken in Suriname, swietie kondre.
    Al woon ik er niet meer, maar het gaat aan je hart, als het slecht gaat. Dus blij te horen, deze rijke man uit afrika op bezoek wil komen, misschien kunnen mensen een voorbeeld aan hem nemen.


    Maak melding
  6. Ik wilde net reageren maar keek naar de datum van vandaag.
    Misschien dat hij na vandaag met een politieke plan komt hoe Suriname uit de ellende te helpen.
    Eerlijk gezegd verwacht ik eerder dat zijn plan zal zijn hoe zichzelf uit zijn ellende te helpen.
    Suriname een land in ontwikkeling dat merk je aan alles.
    Probeer eerst een 6 te halen en als je die hebt behaald dan moet je door leren naar een 8 of een 9 en dan heb je toch nog een paar mensen nodig die al die 10 hebben om een land te besturen.
    Tot die tijd zullen we dagelijks onzin van onze bestuurders horen en of lezen.


    Maak melding
  7. Esmerald 1 april 2024 Bij 11:26
    Meneer lijkt wel een meeuw.
    Die komt aanvliegen en schijt altijd wel wat onder!

    ———————————————

    en ze zijn zo luidruchtig! (pirtifismiley)


    Maak melding
  8. Whahahaha….leuke 1 april mop.
    Ala den sma disi e frede Santokhi no K@. Daarom gaan ze nu al in de aanval om proberen Santokhi zijn Presidentschap te ondermijnen.
    Hahaha…na Vene is Santokhi toch de beste President die het land vanaf de onafhankelijkheid heeft gehad. Hij heeft het land weer uit de chaos en ellende gehaald en dat vinden velen niet leuk. Het is nu afgelopen met de gratis pakketten, gaan jullie een beetje werken voor het land.
    Al die raddraaiers met hun populistische prietpraat zitten nu het volk te frustreren omdat ze niet meer aan hun trekken komen. De deuren voor uitvoer van drugs worden steeds meer en meer dichtgegooid.
    Het Surinaams volk leert uit het verleden en gaan jullie massaal afstraffen met jullie grote bek die jullie opzetten, let maar op. Het is goed dat jullie bang zijn voor Santokhi, stelletje lafaards.
    Gentle zal helaas bekend blijven als de eeuwige “oud-politiebondtopper en activist”, meer zit er voor hem niet in het verschiet.


    Maak melding
  9. Ook deze man diskwalificeert zich met zijn inhoudsloos verhaal. Er is zeker veel kritiek te leveren maar dan moet je wel concrete zaken benoemen en alternatieven bieden. Ik hou mijn hart vast voor de komende verkiezingen. Krijgen we weer een periode met dom en inhoudsloos modder gooien?
    Hopelijk zijn de kiezers zo verstandig om zich te verdiepen in waar de partijen voor staan en niet in de gebakkenlucht en helemaal niet voor de bewezen criminelen die gouden bergen beloven.


    Maak melding
  10. O, o zielig. Waarom zijn wij zo arm. Intellectueel,.moreel, sociaal, integer en alles wat door mij Sing Sing gepost wordt is verifieerbaar en falsifierbaar. Wat voor armoede hebben we in dit land moderator. Land van de Dwergen en van de pretenties. En zeker niet van de prestaties. Land van een huil DNA. Zijn lieden die huilend oppositie voeren. Om je van te schamen over het niveau van deze DNA


    Maak melding
  11. Welke regering er ook komt, men zal moeten bezuinigen.
    Geen enkele partij is zonder een aantal graaiers. De graaiers zullen hun slag slaan.
    Hoewel in de NDP de meeste graaiers zaten/zitten.


    Maak melding
  12. ” …
    In ieder geval weet hij wel dat de VHP niet meer terugkomt met een sterkte van 20 zetels. “En dat ze sowieso in elk geval in de oppositiebanken zullen belanden.
    …”

    Volk van Suriname,

    het gaat dus om een strategische keuze !
    Gentle, Hellings en Atompai weten dat de NDP weinig kans maakt IN 2025 en weten dat ABOP-PL redelijk sterk staan. Door de zwakkeling, de NPS, te joinen gokken zij op een coalitie van NPS, ABOP-PL en NDP eventueel met BEP !
    Deze coalitie zal de nachtmerrie van Suriname worden.

    Er wordt dus nu van alles uit de kast gehaald om de voortvluchtige moordenaar uit het gevang te houden ten koste van onze Suriname !

    Wat betreft Bouterse, begrijp ik dat hij met een privé vliegtuig is opgehaald en elders in het Caraïbisch gebied een zeer luxe leven leidt.

    Wij hebben de paarse puinhopen opgeruimd, wij hebben offers gebracht !
    Gaan wij dit accepteren ?
    Gaan wij accepteren dat onze offers weer geroofd zullen worden alleen om bullshit Bouta !

    De NPS bekokstooft een listig plannetje met de NDP.
    U Bent gewaarschuwd !

    “…
    Don’t let them fool ya
    Or even try to school ya, oh no
    We’ve got a mind of our own
    So go to hell if what you thinkin’ is not right
    Love would never leave us alone
    Ah in the darkness, there must come out to light
    …”

    God zij met ons Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  13. “ En dat ze sowieso in elk geval in de oppositiebanken zullen belanden. Dat is wat ik weet en kan inschatten op basis van wat er gebeurd is in de afgelopen tijd, waaronder de beloftes, voor-de-gek-houderij en een heleboel maatregelen. Er was ons beloofd dat we de tering naar de nering zouden leggen, dit doen en nepotisme. Maar al aan het prille begin maakte de president zich schuldig aan het faciliteren van friends and family”, aldus Gentle”@@
    Dat is een waarheid als een koe.

    Misschien heeft Santokhi een tweede termijn nodig, maar dan zal hij van dit rigide beleid afstappen moeten afstappen. Hij heeft ons weer een beetje economisch weerbaar gemaakt, dit ten koste van de armen in het land. Ook ten koste van het sociaal beleid, die is nogal pover, niks structureels, hap snap met de centjes. Moeten we hem dan belonen terwijl er geen brood op de plank is. De enigen die profiteren van ons klein herstel zijn de schuldeisers, die zijn verzekerd dat zij hun geld terug zullen krijgen. De armen onder de armoede grens die hebben geen zicht op een betere toekomst, alleen blablablabla krijgen zij te horen. De armen zullen eerder de politici die hen brood beloven steunen. Het maakt hen niet zoveel uit waar het geld vandaan komt als zij maar brood op de plank hebben.


    Maak melding
  14. Ach, alle partijen maken grote beloftes. Wat had de NDP allemaal niet beloofd. Van fly overs en trams tot het worden van de graanschuur.
    Iedereen weet dat nog geen 30% van de beloftes wordt waargemaakt. Door diverse redenen. Het is de bevolking die veels te hoge verwachtingen koesterde. Net als tijdens de onafhankelijkheid. Toen dacht een deel van de bevolking dat gelijk vanaf 26 november 1975 Suriname de Paradijs op Aarde zou worden. Het werd een paradijs. Maar voor de leider van de coupplegers. Eigenlijk hebben maar weinig van de 16 officieren echt genoten zoals Abrahams en Bouterse genoten hebben. De meeste gingen trouwens snel de pijp uit, al dan niet een handje geholpen door hun leider.
    De leider heeft geleefd als God in Frankrijk en nu leeft hij ergens als een mol die zijn hoofd slechts sporadisch boven de grond uitsteekt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES