zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeer jeugdige bendeleden aangehouden voor beroving en mishandeling

Weer jeugdige bendeleden aangehouden voor beroving en mishandeling

-

Does Travel - naar Suriname

Dinsdagmiddag zijn twee tieners aangehouden na goed speurwerk door de politie van Nieuwe Haven, leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo en Directoraat Nationale Veiligheid in Suriname.

Het gaat om twee jongens van 15 en 16 jaar die ervan verdacht worden in de maand januari een beroving te hebben gepleegd, waarbij het jeugdig slachtoffer werd mishandeld. De redactie verneemt dat het om leden van een bende gaat, die onder de naam ‘Gevaar Gang’ opereert.

Een 13-jarige leerling van de LTS 1 stapte naar de politie nadat zijn mobiele telefoon op het schoolterrein afhandigd werd gemaakt door een voor hem onbekende jongen.

Toen de mobiele telefoon afhandigd werd gemaakt liep de verdachte weg nagezeten door het 13-jarige slachtoffer. Er kwamen vier andere jongens bij, waarna het slachtoffer werd vastgegrepen en met een eind hout werd geslagen.

Na de mishandeling vluchtten de jongens in onbekende richting weg. Gaande het onderzoek kwamen J.H. (15) en I.V. (16) in beeld en werden ze aangehouden ter voorgeleiding.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de verdachten zich aan meerdere strafbare feiten schuldig hebben gemaakt.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ik zou deze snotapen opsluiten tussen ECHTE gangsters laten ze alle kleuren van de regenboog schijten. Geen opa doekie voor de beesten. Berecht ze als volwassenen en smijt ze in santo boma. Deze kleine swipies worden de aboma’s van later.


    Maak melding
  2. Beste Moen, ik snap uw frustratie en het zal goed zijn om ze voor een korte tijd met zichzelf te confronteren. Maar…onderzoeken hebben wereldwijd aangetoond, dat als men gevangenisstraffen gebruikt als ‘vergeldingsmaatregel’ hanteert, de maatschappij er op langere termijn niet mee gediend is, tegen de tijd dat deze criminelen weer vrijkomen.

    Wat zou kunnen helpen zijn penitentiaire ‘heropvoedingsinstellingen’, waarin deze jongeren tewerk gesteld worden om goederen te produceren, t.b.v. de maatschappij die zij benadelen…

    Om te beletten dat we niet op termijn een soort van ‘Haïtiaanse toestanden’ krijgen, is het beter om er voor te zorgen dat we geen grotere beesten kweken, dan ze misschien al zijn. Suriname is geen ‘Stalin-regime’ of ‘nazi-Duitsland’, maar een democratische rechtstaat en dient zijn burgers als zodanig te straffen; ‘Streng en ‘Rechtvaardig’ en niet op basis van willekeurigheid…!

    Als men een voortvluchtige, drugscrimineel en meervoudige moordenaar een op een eerlijke en rechtvaardige manier kan berechten, dan zou het voor dit door criminele jongeren niet anders moeten zijn…!


    Maak melding
  3. Wij als opvoeders hebben verschrikkelijk gefaald.
    We hebben onze kroost op de wereld gezet vaak al om egoïstische redenen.
    Nu kunnen we zien wie de egoïstische ouders zijn, want nu ze moeten opvoeden hebben ze weer voor zichzelf gekozen en zijn achter bepaalde politieke figuren gegaan en daarin maakte het hun niets uit of die politieke figuren drugsdealers of zelfs moordenaars zijn, alleen dat men kan laten zien dat men het beter heeft dan anderen.
    Let op wat je kinderen in hun peer groepen uitspoken.
    Vraag ze hoe ze aan dat geld of nike zijn gekomen.
    Ik probeer geen aartsengel Michel uit te hangen maar ik ben echt bang voor de richting die Suriname opgaat en vooral met de komende verkiezingen.
    Kan iemand mij nu al zeggen welke goede politieke party men hoopt die de komende verkiezing wint.
    Let op mijn vraag; goede politieke partij. ik heb het niet over kiezen uit het kwade.
    Veel succes met uw puzzel naar het antwoord.


    Maak melding
  4. Michel, de opvoeding van een kind kent meerdere fasen en de opvoeding thuis is niet alleen leidend, hoe een kind zich verder zal ontwikkelen. Als een kind, een heel beïnvloedbaar karakter heeft dan zal het meer voorlichting nodig hebben, dan een minder beïnvloedbaar kind.

    Men kan een kind van-huis-uit, goed opvoeden, maar factoren buitenshuis kunnen ook van wezenlijk belang zijn. We leven in een snelle tijd, met een overmaat aan informatie die dagelijks op ons afgevuurd worden. Als kinderen niet tijdig ‘het kaf van het koren leren te scheiden’, dan kunnen bepaalde situaties een rare wending nemen.

    Als kinderen opgroeien in een maatschappij die dagelijks verhardt en zich steeds meedogenlozer manifesteert, dan kunnen situaties die daarmee gepaard als bedreigend worden ervaren, waardoor zij zich niet alleen defensief opstellen, maar kunnen uit angst ook offensief gedrag gaan vertonen…(‘De aanval, is de beste verdediging’ of ‘Een kat in het nauw-situatie’).

    En ook moeten we de opvoedkundige waarde van scholen niet onderschatten. Normen en waarden moeten standaard zijn, om te zorgen dat ‘leef- en gedragsregels’ die daaruit voortvloeien, meer regel dan uitzondering blijven…


    Maak melding
  5. Emesto, thank voor je reactie.
    Natuurlijk weet ik dat opvoeden uit meerdere stappen bestaat, maar ik heb maar een paar dingen opgenoemd.
    Ik heb bijvoorbeeld aangehaald dat men moet opletten wat de kinderen in hun peer groep uitspoken.
    Ik kan een hele stappen plan persoonlijk van dat kind maken maar dan moet ik dat kind persoonlijk observeren.
    Voor mensen die er persoonlijk oplossingen zoeken kunnen op google oplossingen vinden van onderzoeken op PHD niveau.
    Wat ik persoonlijk hoop is dat men over bepaalde onderwerpen ook naar de leiders in Suriname mailt. dat doe ik ook wel. niet over dit onderwerp maar die ik belangrijker vind.
    Be bless.


    Maak melding
  6. ernesto , enigzins met jou eens , een werkkamp zou goed zijn, maar hoelang moeten ze daar in het werkkamp zijn , als ze stelen 5 jaar of zo , als ze stelen en het slachtoffer ook nog molesteren zeker toch 15 jaar , maar als ze stelen en het slachtoffer doden , zal je ze toch een spuitje moeten geven


    Maak melding
  7. Debby 20 maart 2024 Bij 17:24
    Jullie hebben ze uit de schoolbanken gedreven. Controle zoek. Er is een leerplicht.
    Ouders moeten soms 3 banen nemen, kinderen worden verwaarloosd

    debby , je zegt het verkeert , het zijn de kinderen van jou vrienden en jou vrienden werken niet , en hun kinderen willen niet naar school , rondhangen en dan stelen , debby wij zien veel jeugdigen hier die overal rondhangen , vooral in buurten van jou vrienden , jij ziet dat niet hé omdat jij in de bijlmer zit


    Maak melding
  8. Beroving en mishandeling.
    Beroving is uit financiële nood misschien, maar mishandeling is puur evil. En dat moet keihard worden afgestraft.


    Maak melding
  9. WAT, het doet me deugd om te horen dat u het enigzins met mij eens bent, maar aan de andere kant maak ik me af en toe zorgen om uw mentaal welzijn en van een hoop anderen, die allerlei middeleeuwse vormen van straffen willen toepassen in onze democratische rechtstaat.

    WAT, u kunt typen en lezen, dus ik mag verder aannemen dat u niet doof, stom en/of blind geboren bent. Als wij een beschaafde samenleving in stand willen houden, dan moet een ieder zich ernaar gedragen, dus ook u en vooral wet- en regelgeving. Als u een beetje opgelet heeft en als een verstandig en empatisch mens verder blijft kijken, dan uw neus lang is, dan zult u net ik tot de conclusie moeten zijn gekomen (ondertussen) dat de belachelijke Noord-Koreaanse wijze waarop u jeugdige criminelen wilt straffen, niet meer van deze tijd is…!

    En als u afgezien van het verder kijken, zou het u, en velen met u, ook moeten zijn opgevallen dat de landen waar men criminelen als beesten blijft behandelen, dat ook de landen zijn waar zij zich als beesten blijven gedragen. Absurde straffen aan mensen opleggen voor lichte vergrijpen werkt averechts.

    De landen die op een humane wijze mensen bestraft, zijn over het algemeen de beschaafste landen (bv., Scandinavië en andere westerse landen). Kwaad met kwaad vergelden, leidt alleen maar tot nog meer kwaad en de ene dief is de andere niet…! Iedere situatie zal individueel beoordeeld moeten worden. Iemand die een brood steelt om niet van de honger om te komen is een heel ander geval, dan mensen die stelen uit pure hebzucht en daarmee hun medemens benadelen.

    Jeugdcriminaliteit kan ook met een ‘ontspoorde’ opvoeding te maken hebben, waarbij sommige ouders de controle over de situatie volledig kwijt zijn en wel wat hulp kunnen gebruiken. Niet iedereen heeft dezelfde pedagogische kwaliteiten om dit in goede banen te leiden…

    Beschavingen worden veelal gedefinieerd aan de hand van hoe men met hun ouderlingen en hun zwakkeren omgaat…zoals men in het westen (ook in Su trouwens) wel eens zegt: “Laten we wat vaker naar elkaar omkijken…!”


    Maak melding
  10. …en uiteraard ‘lik op stuk-beleid’…! Streng bestraffen, maar rechtvaardig…wat past en hoort bij de beschaafde democratische rechtstaat, die we willen zijn. En blijven…! Het ga u goed…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES