zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident voorstander invoerrechten vrij importeren Tesla's in Suriname

President voorstander invoerrechten vrij importeren Tesla’s in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op het terrein van Assuria Highrise in Suriname vond zaterdag een mini-expo plaats, waar diverse elektrische auto’s werden gepresenteerd. Daaronder ook het bekende merk Tesla. De aanwezigen mochten de auto’s van dichtbij meemaken en ook testritjes uitvoeren op het terrein van Assuria.

Een van de aanwezige gasten was de Surinaamse president Santokhi. Het staatshoofd gaf aan dat hij ruim voordat het bekend werd dat elektrische voertuigen in Suriname ingevoerd zou worden, reeds de opdracht aan de minister van Financiën en Planning om beleid te ontwikkelen voor de import van deze voertuigen.

Het staatshoofd is van mening dat de import van deze elektrische voertuigen incentives moet krijgen. Als het aan hem ligt komen deze voertuigen volledig invoerrechten vrij het land binnen.

De president in een van de elektrische auto’s

In zijn toespraak bij de start van de mini-expo op zaterdag 16 maart 2024 zei de president dat hij hoopt dat het beleid zo snel mogelijk wordt ontwikkeld, om het gebruik van elektrische auto’s in Suriname te stimuleren. Echter moet het volgens hem wel betaalbaar blijven voor de samenleving.

Over de toekomst zegt de president dat Suriname als een van de drie Carbon-negatieve landen in de wereld deze status wil behouden.

“Omdat wij onze status als Carbon-negatief land in de wereld willen behouden, moeten we ook beleid daarop ontwikkelen. En enerzijds is ons beleid gericht het exploiteren van olie en gas op een milieuvriendelijke wijze, maar tegelijkertijd het transformeren van onze fossiele brandstof naar groene energie. De invoering van elektrische voertuigen past in het beleid van de regering om te zorgen dat die fossiele brandstofvoertuigen langzaam gepasseerd vervangen worden door elektrische voertuigen”, benadrukt de regeringsleider.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. WAT 18 maart 2024 Bij 04:03
    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    debby , die uitspraak van jou mama die p.v.o zal jou wel bevallen , zit niet te lullen over tesla , ga jij ook helpen met het bouwen van lijkenhuizen en crematoriums zodat 70 procent van de surinaamse bevolking opgeruimd wordt


    Maak melding
  2. Steeds als ik denk dat deze president nog een kans verdient komt hij weer met een ondoordacht bullshit plan. Dat men schoner moet gaan rijden is iets waar we niet aan ontkomen. Het land heeft inkomen nodig en als men dit soort voertuigen kan betalen ,dan kan er ook voor de invoerrechten betaald worden net als de andere voertuigen. Of is Santhoki weer bezig om importeur vrienden te belonen? ?? Hij is aardig op weg om de titel meest gehate president te bemachtigen.


    Maak melding
  3. In zijn toespraak bij de start van de mini-expo op zaterdag 16 maart 2024 zei de president dat hij hoopt dat het beleid zo snel mogelijk wordt ontwikkeld, om het gebruik van elektrische auto’s in Suriname te stimuleren. Echter moet het volgens hem wel betaalbaar blijven voor de samenleving.
    =============================
    Auto’s, verbrandingsmotoren of elektrisch, vallen nog steeds onder luxe goederen. Als je het niet kan betalen ben je ook niet verplicht een auto te kopen en ben je gewoon aangewezen op een fiets of openbaar vervoer. Is overal in de wereld zo.
    Dat geldt voor alles in het leven, als je het niet kan betalen, hoef je het ook niet te hebben.


    Maak melding
  4. Hoe nobel dit streven ook moge zijn; de president heeft ‘een kindje gebaard’ en wil het meteen laten ‘lopen.’ Hij (men) zou er beter aan doen eerst de omstandigheden te creëeren om optimaal gebruik te kunnen maken van elektrische voertuigen.

    Te beginnen met een degelijk elektriciteitsnet, de juiste ‘know-how’ en infrastructuur, waarna men de bevolking blijft voorlichten van het belang van duurzame energie (bv., met betrekking tot de uitstoot van schadelijke stoffen). Als aan deze voorwaarden is voldaan, dan lijkt het mij plausibeler om met betaalbare elektrische voertuigen te beginnen, dan met de duurdere modellen, die maar voor een kleine minderheid bereikbaar zullen zijn…het is maar een idee…!


    Maak melding
  5. E=mobiliteit is zeker een te stimuleren iets maar niet op deze wijze en zeker niet voor deze dure auto’s die niet geschikt zijn voor SU. Zeker voor mensen die de auto alleen in de stad gebruiken zijn er veel betere en goedkopere opties. Bv. de Opel Rocks Electric die in NL slechts 10% kost van wat een tesla doet! Zou in SU heel goed voldoen als een stadsauto!
    Liever neem je maatregelen voor zonnepanelen en voor laadpalen!


    Maak melding
  6. Hoe gek zijn ze daar de stroom valt bijna iedere dag weet je wel hoeveel stroom deze auto gebruikt.
    Mensen dromen mag maar bedrogen worden is misdadig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES