woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDel Castilho: "Bouterse zal wel tegen de lamp lopen, want niemand blijft...

Del Castilho: “Bouterse zal wel tegen de lamp lopen, want niemand blijft voor eeuwig onvindbaar”

-

Does Travel - naar Suriname

DA ’91-voorzitter Angelic del Castilho is blij dat het Openbaar Ministerie in Suriname haar lange justitiële arm ook internationaal heeft ingezet door de veroordeelden Desi Bouterse en Iwan Dijksteel ook op de Red Notice lijst van Interpol te plaatsen. Echter, zij vindt het triest dat het OM na veroordeling van Bouterse op 20 december 2023 niet direct heeft gehandeld met zijn aanhouding. Uiteindelijk is het door het schuld van het OM dat de vogel is gevlogen.

“Het is natuurlijk voor Suriname weer een blamage van ons imago dat het mogelijk is geweest voor Bouterse en Dijksteel om te kunnen vluchten en zich te onttrekken aan de uitvoering van het vonnis. Dat blijft altijd een trieste zaak, want ze hadden dat moeten voorzien en daar voorzieningen voor hebben moeten treffen.

Het is zeer naïef om ervan uit te gaan dat de poging niet gewaagd zou worden. Maar Justitie moet zijn werk doen en de oproep is bij Interpol. Hij zal dus wel tegen de lamp lopen, want niemand blijft voor eeuwig onvindbaar. En dan moet hij worden uitgeleverd en rechtstreeks zijn straf gaan uitzitten”, zei Del Castilho in het programma ABC-Actueel.

Volgens de politica was het verwachtbaar dat Bouterse zijn straf niet zou willen uitzitten, omdat reeds na zijn eerste veroordeling bij de Krijgsraad hij alles in het werk heeft gesteld om zijn hoofd niet te buigen voor dat vonnis.

“Zelfs de politieke middelen en de wetgevende macht zijn ingezet voor een zelfamnestiewet. Dan is het niet anders dan verwachtbaar dat wanneer het finale gordijn valt, de persoon niet poeslief de handjes vooruit gaat steken en zeggen: neem me maar mee. Hij gaat juist alles eraan doen om daaraan te ontkomen. Daar is helemaal geen rekening mee gehouden bij de finale uitspraak. En dat is natuurlijk een trieste zaak”, aldus Del Castilho.

Het is volgens de DA ’91 voorzitter geen geheim dat deze veroordeelden toegang hebben tot een heleboel geld, privévliegtuigjes, helikopters en zelfs wapens. Al bij de laatste massameeting van Bouterse op 16 december 2023 was het volgens haar al duidelijk dat hij bezig was met zijn exit strategie.

“En dan bekruipt het gevoel, net als bij meneer Hoefdraad, dat het in feite een strategische bewuste zet is om bepaalde besluiten en zaken niet te hoeven uit te voeren en zo proberen de kool en de geit te sparen”, aldus Del Castilho.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Blijkbaar heeft Suriname geen inlichtingendienst die Bouterse en zijn activiteiten in de gaten kon houden.
    En als ze het wel hebben, dan heeft hogerhand zeer waarschijnlijk opdracht gegeven dat niet te doen.


    Maak melding
  2. Jaichand 15 maart 2024 Bij 20:14
    Santokhi en Bouterse hebben dezelfde raadsman: Harold Pultoo.
    Dan weet ik genoeg!!
    ___________________________

    Wat weet je dan?


    Maak melding
  3. Ik maak me helemaal.geen zorgen. Als wij hem niet vinden, vindt Fedi Zeisburg hem wel. En hoe verder weg van de bewoonde wereld hij zich verstopt heeft (Nassaugebergte b.v.), hoe sneller Fedi hem zal vinden.


    Maak melding
  4. Wie denkt dat de inlichtingendiensten niet weten waar meneer Bouta is, slaapt. Bouterse wed vanaf het ‘eerste moment’ nauw in de gaten gehouden, ook door buitenlandse inlichtingendiensten. Zelfs de Chinezen weten waar de crimineel zich bevind. Uiteindelijk loopt hij inderdaad tegen de lamp. Het liedje “Vluchten kan niet meer” zal een hit worden op de Berm, ik bedoel Ocer.


    Maak melding
  5. Ben benieuwd hoeveel stemmen DA 91 in de wacht zal slepen…..Niet veel denk ik ………..want de voorzitter is alleen maar gefocust op anderen en probeert zodoende het accent te verleggen. Soso las ting…vertel mij wat jij gaat doen om het Land vooruit te brengen. Net een Kraboe in een bari….BAH…Dit soort lijders hebben wij niet fanode.


    Maak melding
  6. De veroordeelde massa Moordenaar heeft zijn hoop gevestigd op zijn NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ DE NDP.

    Als deze smerige paarse club in 2025 weer regeermacht krijgt dan gaat deze misdadige drugscrimineel boven water komen drijven.

    Deze smerige paarse club mag nooit meer in het machtscentrum komen en dat zelfde geldt ook voor de VHP en ABOP-PL

    Ik roep de Surinaamse samenleving op om definitief af te rekenen met deze HEBIES die Suriname naar de afgrond hebben geleid.

    @WAT: Probeer mij niet te linken aan het PAARSE CRIMINELE CLUBJE.


    Maak melding
  7. Bouta en boefdraad hebben miljoenen usd van SU kunnen verduisteren, ze zijn niet onvindbaar maar omdat ze zoveel geld hebben kunnen stelen kunnen ze een ieder makkelijk betalen voor zwijggeld. Dat is maffia en maffia bazen kun je in geen enkel land oppakken en opsluiten want dat betekent de dood voor jou en gezin.


    Maak melding
  8. franco 15 maart 2024 Bij 21:59
    Ben benieuwd hoeveel stemmen DA 91 in de wacht zal slepen…..Niet veel denk ik ………..want de voorzitter is alleen maar gefocust op anderen en probeert zodoende het accent te verleggen. Soso las ting…vertel mij wat jij gaat doen om het Land vooruit te brengen. Net een Kraboe in een bari….BAH…Dit soort lijders hebben wij niet fanode.

    franco , mevr. del Castilho , zegt waar het opstaat , en jou boss ddb is op zoek naar die lamp
    lijders als bouterse en wijdenbosch hebben wij niet fanode ,


    Maak melding
  9. Politiek bedrijven is vooruit zien.
    Als deze mevrouw inderdaad de dingen van te voren had gezien, zo als zij zelfs zegt en het ook van te voren bekendgemaakt had dan had men misschien anders gehandeld.
    Dat niemand uiteindelijk ontvindbaar blijft heeft niets met vooruit zien of politiek bedrijven te maken omdat men uiteindelijk dood of levend bovenwater komt.
    Mevrouw Del Castilho het is tijd om politiek te drijven daarom zit u daar.
    Dus zou ik zeggen; handen uit de mouwen en kom met een jaren plan van aanpak hoe u Suriname vooruit wilt brengen. ( of kunt u dat niet vooruit zien?? )
    Achteraf roepen kunnen wij allemaal.
    In ieder geval wens ik u sterkte met de poging daar toe.
    Mijn zegen hebt u.


    Maak melding
  10. ‘Bouterse gaat niet in de gevangenis, in geheim afspraken gemaakt’
    woensdag 23 augustus 2023 Jennifer Atmo Nieuws

    GFC NIEUWSREDACTIE- In een toekomstige juridische ontwikkeling zou een potentieel vonnis van de rechterlijke macht erop kunnen wijzen dat de voormalige legerleider en president van Suriname, Desi Bouterse, gevangengezet moet worden.

    Echter zal een dergelijk besluit niet worden uitgevoerd, beweert althans Suriname- analist Pinas

    Desi Bouterse, betrokken bij het 8-decemberstrafproces, zal volgens hem geen enkele dag in een Surinaamse gevangenis doorbrengen. Dat zegt hij in een recent gesprek met GFC.

    Hij suggereert dat er zeer overtuigende indicaties zijn dat er op hoog regeringsniveau vertrouwelijke afspraken zijn gemaakt waarbij Bouterse een bepaalde mate van immuniteit zal genieten.


    Maak melding
  11. Zet een prijs op die fossiele, criminele, misdadige kop van deze gevluchte LAFAARD en internationale headhunters hebben hem in no time gevonden.


    Maak melding
  12. Desi is een voortvluchtige veroordeelde meervoudige moordenaar en drugsdealer, inmiddels een gepasseerd station.
    Houdt je bezig met de ontwikkeling van het land.


    Maak melding
  13. Doodvallen mag die gevluchtte veroordeelde massa moordenaar DiDiBri. Teveel aandacht nog voor hem. Er is een broko pranasi op te bouwen en daar heeft het verarmd surinaams volk behoefte aan. Wroko de foe doe. DiDiBri ka keba.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES