donderdag, mei 2, 2024
HomeNieuws uit SurinameToenmalige leiding SLM heeft bijna 22 miljoen USD geleend van pensioenfonds

Toenmalige leiding SLM heeft bijna 22 miljoen USD geleend van pensioenfonds

-

Does Travel - naar Suriname

De huidige directie van Surinaamse Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways is druk bezig met het oplossen van een issue binnen het bedrijf, waarbij vanaf 2011 bijna 22 miljoen USD geleend is bij het pensioen fonds van de SLM.

Dat heeft CEO Steven Gonesh maandag laten weten in een gesprek met ABC Suriname.

De toenmalige leiding van het bedrijf heeft vanaf 2011 systematisch grote bedragen geleend bij het pensioenfonds van de SLM. Volgens Gonesh had dit nooit zover mogen komen.

De huidige topman noemt het een gecompliceerd geval dat de huidige directie nu aan het oplossen is en dat correct aangepakt moet worden. “Als dit verkeerd aangepakt wordt valt de SLM om en de volgende dag valt het pensioenfonds”, aldus Gonesh:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
  1. Nog een lijk. Het is waar wat rob altijd heeft geschrijft. De ndp daar zitten allemaal toppers ze hebben hun klavieters niet thuis kunnen houden en wij arme eerlijke mensen hebben ons pensioengeld afgedargen aan die mpp saka sak dagoes
    en nog lopen ze hun bel te pieren zoals de avocaat Dijk Graanschuur, ad hin de aloeman recentelijk uitgemaakt voor smerige boeler,
    dit is geen lijk meer dit is een kerkhof. De graven moeten nu worden geruimd. al deze figuren moeten achter slot en grendel;. Een nieuwe gevangenis moet ve ze worden gebouwd en ze moeten er zelf voor betalen.
    Het is onvoorstelbaar dat deze gasten pietitie willen aanbieden, dat ze hun smoelwerk nog komen opendoen dat ze met de verkiezingen willen meedoen,
    Ik mag het niet zeggen, ook niet schrijven alleen denken, maar opsluiten is nog te goed ve ze.
    vuurpeleton
    Ze hadden dit moeten doen in Turkije of in China. dan waren de rapen nie gaar.
    Ma ja daar hebben ze krachtige leiders en geen poepe jantjes


    Maak melding
  2. Ik zeg per direct IPB afschaven voor iedereen die niet bij de SLM werkt.
    En eigen personeel mag maar 1 keer per jaar IPB rijzen (of opsparen)
    Ministers mogen alleen zakelijk reizen en niet meer privé met hun familie.
    En de minister of rvc die dit ooit heeft goedgekeurd aansprakelijk stellen.
    22Miljoen heb je niet z snel terug betaald


    Maak melding
  3. ROY
    5 maart 2024 Bij 15:27

    ben nu benieuwd naar de reacties vd zgn top juristen/adviseurs…silos, oostburg, san, makkoe

    ——————————————-

    Vergeet RobG en Debby niet 😂😂😂


    Maak melding
  4. Het is idd zoals Marta zegt, geen link uit de kast, maar een kerkhof.
    Het is ook logisch dat ze bij de ndp, inclusief hun dagoe aanhangers zijn gaan fokken voor dit nieuw schandaal.
    Wat we allemaal ook wisten is dat het personeel ook jarenlang in valuta is uitbetaald. Het zou me niks verbazen dat ze valuta gekocht hebben met die lening uit die pensioenpot van de slm om het personeel te kunnen uitbetalen. Ze kregen dus jarenlang een sigaar uit eigen doos,..en kijken nu heel zuur.
    Het is typisch ndp, terwijl ze je naaien, naaien ze je ook een oor aan. Het maakt hen daarbij niet uit of je ndp- er bent of niet! Troe- troe dagoe’s!


    Maak melding
  5. De mensen die het voor het zeggen hebben zijn of onnoemelijk dom of corrupt tot in hun tenen.
    En de personen die op hun stemmen of vertrouwen zijn helaas niet beter.


    Maak melding
  6. Mensen ik leef met jullie mee, echt te erg voor woorden nog een corruptie zaak bij en hoeveel van deze schandalen nog gaan komen. Alle oude partijen hebben hun slag geslagen, zichzelf verrijkt, tevens familie: vrouwen, kinderen en hún kleinkinderen hoeven niet meer te werken gaan lekker in het buitenland wonen, studeren, shoppen. Tevens worden er ook belangen van derden behartigt met als doel om zelf baat bij te hebben. Gaan jullie niet op de VHP, ABOP, PL, NDP, NPS meer stemmen al deze partijen hebben Suriname van de Wal naar de Sloot geholpen. Beter gaan jullie niet meer stemmen, zowel dan op nieuwe partijen waar jongeren deel van uitmaken. Ben deze Narcistische trekken van al deze oude partijen zat. Een bezorgde Sranangman. Het is belachelijk voor woorden Suriname wordt Nationaal en Internationaal belachelijk gemaakt. Alle Surinamers zitten als het ware op een gouden bankje slechts een handje vol (5%) heeft het goed de rest moet als bedelaars door het leven, zonder toekomstperspectief. Ik hoop dat ik een duidelijk boodschap heb kunnen geven. Laat je niet manipuleren of beïnvloeden door een pakketje of iets dergelijks.


    Maak melding
  7. Als deze zaken niet zijn verjaard waarom wordt er niet vervolgd? De verantwoordelijken opsporen en berechten. Dat gebeurt in n rechtstaat.


    Maak melding
  8. Er lopen wat VHP-ers rond, die ook niet van alle ‘smetten’ vrij zijn!
    Dat mag ook eens gezegd worden, want ze hebben de Chinezen een vrijbrief gegeven om roofbouw te plegen op onze prachtige natuur en leefomgeving van inheemsen…!


    Maak melding
  9. Ik denk dat we dit ‘geleende’ geld nooit meer terugzien. Het is me namelijk opgevallen dat de huidige leiding van de SLM de namen van de toenmalige leidinggevenden van het bedrijf vergeten is, nooit geweten heeft of niet meer kan achterhalen. Gonesh vertelt ons wel dat er geleend is bij.het pensioenfonds, maar nergens noemt hij één naam.


    Maak melding
  10. Hoe dan heeft de regering geleend bij het pensioenfonds, het pensioenfonds heeft nooit geld. Alle regeringen achtereen storten de ingehouden pensioenen nooit vr het pensioenfonds, dus de staat is het pensioenfonds miljarden schuldig en dat is vanaf het pensioenfonds er bestaat, wat vr rommel wordt er hier uitgelegd, u mag weten ik heb het artikel niet eens gelezen, alleen de kop en ik moest reageren


    Maak melding
  11. Masra Gonesh, spiet kong alle namen als je neks te verbergen hebt. Deel dit met de samenleving Geen onwaarheden vertellen anders krijg je mevrouw Nibte of Kanhai(ra) aan je gulp wegens smaad & laster etc.
    Set kong !


    Maak melding
  12. Redskin
    5 maart 2024 Bij 19:17

    Rob g, debby?😅😅😅

    ===========================

    Die liggen nog in hun hangmatten met een bordje tjauwmin.


    Maak melding
  13. Het bedrag van 22 miljoen US$ is m.i. een leugen omdat de gepresenteerde interne cijfers 2022, welke richtinggevend is voor de jaarlijkse controle van accountantskantoor Tjong A Hung, aangeeft dat er circa 7 miljoen US$ is geleend van het pensioenfonds.
    Waarom wordt er niet gevraagd aan CEO Steven Gonesh om de begroting 2023 en de interne financiële rapportage af te geven aan de DNA of minstens afgeven aan de stake holders en de journalisten
    Stelletje sukkels zijn jullie in Suriname. Pretenderen kennis te bezitten toon daadkracht en vraag deze stukken op want die zijn er (want mi sjie deng stkken)


    Maak melding
  14. Toussaint 5 maart 2024 Bij 17:51
    Er lopen wat VHP-ers rond, die ook niet van alle ‘smetten’ vrij zijn!
    Dat mag ook eens gezegd worden, want ze hebben de Chinezen een vrijbrief gegeven om roofbouw te plegen op onze prachtige natuur en leefomgeving van inheemsen…!

    de ndp regering heeft ons bos en goud weggegeven , anders kon hoefdraad niet meer lenen bij xi , ben jij dat vergeten toussaint , maar al dat geleend geld moet nog terug betaald worden , en door wie , ja door wij de gewone surinamers


    Maak melding
  15. Dit wordt nu pas duidelijk.
    Wie doet de administratie.
    Wanneer gaat men Staatsolie als plunder gebied van de vorige regering eens doorlichten.


    Maak melding
  16. directeuren slm
    E. Henshuijs (2011 – januari 2016)
    L. Voigt (januari 2016 – juli 2016)
    R. Lachmising (juli 2016 – februari 2018)
    G. Lau (juli 2018 – juli 2019)
    R. Radjkoemar (september 2019 – oktober 2020)
    P. de Haan (maart 2021 – gevlucht


    Maak melding
  17. Look who is talking. Meneer Gonesh, heeft veel te verbergen. Deze man heeft veel boter op zijn hoofd. Ook onder zijn leiding heeft men gelden van de pensioenfonds aangesproken. Is hij ook de steun die SLM van Grasalco kreeg vergeten.


    Maak melding
  18. Naarmate de tijd verstrijkt, lijkt het steeds schimmiger te worden in (bananenrepubliek) Suriname…
    Terwijl we ons opwinden over de kruimeldieven, zijn de hoge heren op grote schaal aan het ‘plunderen’, alsof het een nationale feestdag betreft. De ‘kleine man’, mag straks ‘weer puin gaan ruimen.’

    Ik houd mijn hart vast en ben benieuwd wanneer het volgende debacle zich weer aandient…!

    Tan bun…


    Maak melding
  19. Chorwa 5 maart 2024 Bij 23:30
    Geleend of gestolen?
    robje g zal straks met zijn botte pen uitleggen dat robje g zijn vrienden van de paarse slm 22 miljoen usd geleend hebben maar nooit een cent terug betaald hebben , en natuurlijk rentevrij , dan zal robje g aangeven dat zijn vrienden toch hebben gestolen

    De huidige topman noemt het een gecompliceerd geval dat de huidige directie nu aan het oplossen is en dat correct aangepakt moet worden. “Als dit verkeerd aangepakt wordt valt de SLM om en de volgende dag valt het pensioenfonds”, aldus Gonesh:
    dankzij de paarse stelers hé robje g


    Maak melding
  20. @WATJe, het is allemaal zo doorzichtig wat er thans gaande is. De verkiezingen in Suriname zijn over anderhalf jaar. Het smijten met vuil naar de vorige regering heeft niet opgehouden.Het gaat een nieuwe fase in. De NDP zal nu al moeten beginnen om deze verdachtmakingen keihard te counteren.

    Mijn inziens maakt het m.b.t. de SLM niet uit welke regering in Suriname aan het bewind is. Elke regering zal genoodzaakt zijn om de SLM in de lucht te houden. Als men dat niet doet is de reiziger op de Mid Atlantische route overgeleverd aan de grillen van de KLM.Als de KLM en/of een andere Europese maatschappij op deze route het monopolie krijgen gaat een normale businessclass ticket in het laagseizoen minimaal €3000,- kosten.Dit is geen sprookje maar de keiharde economische werkelijkheid van vraag en aanbod.Wie het meest wilt betalen zal een ticket kunnen bemachtigen.Voor elke Surinaamse regering is dit een funeste zaak. Dit vraagstuk is gecompliceerd.


    Maak melding
  21. @RobG
    Dit is geen sprookje maar de keiharde economische werkelijkheid van vraag en aanbod.

    Welnu
    Er is een hele grote vraag naar intellectuelen en ervaringsdeskundigen tegenover een heel piepklein aantal aan de aanbodzijde.
    En toch worden deze weinige intellectuelen en ervaringsdeskundigen een inkomen ontvangen waarmee ze nauwelijks kunnen leven. Ja ze moeten bedelen om een goed salaris want de hoge pieten in de politiek met vrienden en familie die verrijken zichzelf.

    Dus RobG
    Het is dus geen wet van meden en perzen dat bij grote vraag en weinig aanbod de bieder een hoge prijs ontvangt.


    Maak melding
  22. als slm omvalt dan het pensioenfonds ook?
    2 criminele organisaties die omvallen?
    en wie moet daar wakker van liggen?

    het luchtruim van suriname gewoon opengooien en niet alleen voor dat schijt klm
    maar wie wil er landen op een ouderwets vies smerig slecht onderhouden vliegveld?
    wat maakt het uit als je meer voor een ticket moet betalen?
    nu betaal je indirect ook zoveel voor dat ticket door het geroof van de regering en staatsbedrijven
    al die miljoenen die in slm gepompt zijn?
    en dan nu nog een vette 22 miljoen zogenaamd geleend geld?
    wat voor nut heeft dat?
    zoveel geld verkloot en niets opgebouwd?
    hoe zit dat met die zaak van de haan? daar hoor je ook niets meer van
    de hele huidige regering zou voor het vuurpeleton moeten staan voor landverraad


    Maak melding
  23. Benieuwd of detectivebureau Oostburg & vd San deze zaak gaan uitzoeken. Immers op Lim FM hebben de heren een mond vol over wat er allemaal mis gaat in Suriname.


    Maak melding
  24. Hoewel ik het vaak niet met RobG eens ben, wat zijn politieke adoraties betreft, heeft hij wel een punt als hij zegt dat iedere regering SLM in de lucht zou moeten houden. Ik ben van mening dat SLM geen politiek speelbal moet zijn, waarbij het eigenbelang nagestreeft wordt, maar dient een bedrijf te zijn, dat in de eerste plaats het algemeen belang moet dienen!

    Men kan voortdurend (op het irritante af) eerdere regeringen blijven verwijten, maar daar lost men geen bestaande problemen mee op. Als de huidige regering had opgelet, dan was men al eerder tot de conclusie moeten komen, dat er iets niet in de haak was. Het enige wat de financiële wantoestanden op had kunnen lossen, was het bevriezen van bankrekeningen van de veroordeelde meervoudige moordenaar en ex-president, D. Bouterse.!

    Deze regering zit met dit probleem in haar maag en zal of het nou links of rechtsom gebeurd, hier op een efficiënte manier mee moeten dealen.

    Dit gezegd hebbende, ben ik vooralsnog van mening dat de (China-) Chinezen niet langer een vrijbrief mogen hebben om ons prachtige oerwoud leeg te roven en de inheemse woongebieden te vernietigen!


    Maak melding
  25. @Baka Bana, inderdaad bij een politiek van friend & family krijgen familieleden en vrienden voorrang boven het goed geschoold kader. Dit is de reden waarom deze politiek alleen maar ellende veroorzaakt omdat het in dit geval alleen maar draait om duidelijk afgebakende belangen. Dat de samenleving kapot gaat aan deze corruptieve praktijken laat hen koud.


    Maak melding
  26. Martha je kraamt een heleboel onzin uit, zoveel dat het eigenlijk ALLEMAAL onzin is en dan kom je met het meest idote aanzetten vuurpeleton. Ga je schamen diep schamen. Zo diep dat je NOOIT meer hier terug komt
    Ach rob matties bevoordelen is van alle tijden en dat is nooit anders geweest. van Pengel tot Bouterse tot Santokhi. Zonder dat het deze mannen persoonlijk hoeft te zijn, maar het is wel gebeurd tijdens hin presidentschap
    Ook dit kopen en straks verbouwen zal vast en zeker niet gaan zoals het hoort te gaan. Het is wel een mogelijkheid om geld te verdienen om het netjes te zeggen.
    Arm volk, genaaid en genaaid worden. Het stopt niet


    Maak melding
  27. Meneer de vervanger moet duidelijk aangeven dat deze constatering afkomstig is uit het rapport van de ex-directeur, de Haan.

    Daarnaast zat hij toen dicht bij het vuur en heeft nooit eerder aan de bel getrokken.

    Geeft niet, als jullie maar gratis kunnen vliegen naar het verfoeilijke buitenland.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES