maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVp Brunswijk gaat trouwen op 63ste verjaardag

Vp Brunswijk gaat trouwen op 63ste verjaardag

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident Ronnie Brunswijk stapt op 7 maart 2024, de dag waarop hij zijn 63ste geboortedag herdenkt, in het huwelijksbootje. “Het is in Moengo. Alla sma di wani kon kan kon”, zei de tweede man van het land vandaag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering in Suriname.

In een uitgelekte uitnodiging staat aangegeven dat hij zal trouwen met zijn levenspartner Adolfina Cairo (foto). Volgens deze uitnodiging wordt de dienst gehouden in de St. Theresia Kerk te Moengo. Op sociale media wordt er al enkele dagen gespeculeerd over de reden voor het plotselinge besluit van de vp om te gaan trouwen.

Cairo en Brunswijk zijn al jaren samen. Ze werd eerder in 2007 namens de ABOP voorgeschoven als ministerskandidaat voor het Surinaamse ministerie van Transport Communicatie & Toerisme (TCT). Dit voorstel leidde tot een conflict met de partner BEP, een van de andere partijen binnen de A Combinatie, waarna Cairo zich terugtrok.

Ze is eerder ook lid geweest van de raad van commissarissen bij Telesur en richtte in maart 2021 de ‘Stichting Ronnie Brunswijk, voor groei en ontwikkeling’ op om namens haar man ook een helpende hand aan behoeftigen te kunnen bieden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Een bankrover moet trouwen met een bankroverinne danpas is ht stel compleet. Anyway laat ht goed in jw onderontwikkelde koepari hersenen doordringen. Een crimineel als jij kan en mag nooit pres worden vn sur anders is ht compleet chaos en bandeloosheid.
    Hopelijk dringt ht door tot niet marrons .
    Ben heel erg bezorgd om ht feit dat de minister vn binnenlandse zaken die de verkiezingen moet organiseren een foetoeboi is vn de abop. Corruptie en schandaal op ht hoogste niveau oen da aai jere oprechte sranamangs.


    Maak melding
  2. debby -robje g jij bent jaloers omdat jij nooit iemand zult vinden om mee te trouwen geen man zal zich aan je wagen die in bezit is van een vlijmscherpe pen , en jij president , ha ha ha 😂🤣😂 nepper


    Maak melding
  3. Bepaalde functies eisen bepaalde verantwoordelijkheden.
    Als je je niet daaraan houdt geeft het je onverantwoordelijkheid aan.
    En als het volk het accepteert krijgt het land daardoor een slechte naam in de wereld.
    Wat Suriname betreft zijn velen op tegen wat hun leiders doen maar kunnen zelfs niet veel aan doen.
    De verantwoordelijkheden die mensen met een bepaalde functie zelf moeten dragen zijn; niet samen wonen terwijl je V P of president van een land bent je moet trouwen; in een regering zitten terwijl je veroordeeld bent voor drugs en of moorden en of diefstal. Natuurlijk kunnen de medestanders zeggen dat ze legaal zijn gekozen, maar we weten allemaal dat het land geen goeie naam in de wereld krijgt. Wat we van die mensen die hun verantwoordelijkheid niet kunnen of willen nemen ( soms omdat hun ontwikkeling niet op dat niveau is ) is het gevolg van de puinhoop wat er gaande is in Suriname.
    Natuurlijk is het Goed dat de V P nu trouwt maar als hij de dingen goed begreep dan zou hij weten dat door de smet op zijn leven hij het volk een goede daad zou hebben gedaan als hij zich ver weg van de regering had gehouden. Een voetbal club kan hij niet eens leiden dan wil hij een land leiden.
    Al die veroordeelden in de regering zijn een belediging voor het Surinaamse volk.
    Sterkte.


    Maak melding
  4. Ik ben blij voor Fine dat hij eindelljk haar off maakt tot zn eerste vrouw ze is rustig en ze hebben beiden een eigen telefoon waarmee ze alleen naar mekaar bellen. Ik vraag me af of er ook bussen uit franssee worden geregeld want we zitten dan in St Laurent. maar als zn vrienden BHB er ook zijn dan wil ik er niet bij zijn.
    Hij mag ook die boot sturen waarmee hij Bordo toen heeft opgehaald jaren geleden


    Maak melding
  5. wat is er mis mee dat een man en een vrouw die jaren al samen zijn besluiten om te gaan trouwen , en nu brunswijk gaat trouwen met zijn liefje , zijn hier op wtk velen jaloers , zeker zijn zij single man of vrouw en het lukt niet met een relatie , tussen man en vrouw , of vrouw en vrouw of man en man , zielige figuren


    Maak melding
  6. Bhosarcaper, niet alleen als men ’trouwt’ zoals gebruikelijk binnen jouw cultuur, is er sprake van een wettig huwelijk. Tijdens de koloniale tijd werden huwelijken die op de Afrikàanse manier afgesloten waren niet erkent door de overheid en waren kinderen binnen dit huwelijk geboren onwettig (je moest op de Europese manier getrouwt zijn). De huwelijken volgens de Hindoe en Moslim.cultuur gesloten waren (onder druk van Engeland) niet onwettig in Suriname. De kinderen binnen deze culturen geboren waren niet onwettig, ook de kinderen van moslims, die met meerdere vrouwen waren getrouwt. Zo zie je dat welke kinderen onwettig werden/worden verklaart afhing/afhangt van de mate waarop de groep waarin die kinderen geboren zijn, gediscrimineert werd/wordt volgens de wet. Geen enkel kind, dat in Suriname geboren wordt, of zijn of haar ouders getrouwt zijn of niet, zou onwettig mogen zijn (zou minder rechten mogen hebben dan andere kinderen). Dat sommige kinderen wettig zijn en andere onwettig, is mensenwerk het is NIET door een of andere God/hogere macht bepaald.


    Maak melding
  7. Bhosarcaper, ik ben blij voor je dat jij, omdat je ouders getrouwt zijn, nooit tussen 6 planken zal belanden. En wie heeft je eigenlijk verteld dat alle gevangenen in Santo Boma alleenstaande moeders hebben?


    Maak melding
  8. @Henkes 29 februari 2024 Bij 11:58
    “…Bhosarcaper, ik ben blij voor je dat jij, omdat je ouders getrouwt zijn, nooit tussen 6 planken zal belanden. En wie heeft je eigenlijk verteld dat alle gevangenen in Santo Boma alleenstaande moeders hebben?”

    Beste Henkes, deze stemmingmaker – en anderen, zoals ‘Jaichand’, etc… – vervuilen voortdurende de discussie met racistische onderbuikgevolens en gooien alles op één hoop, zonder enig onderscheid of respect. In een eerdere reactie (hieronder) is te lezen, dat verbinding niet de prioriteit is van deze sujetten. Ik ken marrons, die ‘meer beschaving in één vinger hebben, dan mening hoogmoedige stedelingen hebben in hun hele hand!’:

    Bhosarcaper 14 december 2023 Bij 13:18
    “De onafhankelijkheid is funest geweest voor het land.
    Beter is om het land weer terug te geven aan Holland. Of hou een referendum met tot een partitie van het land. Het gaat nooit lukken om ontwikkeling te brengen met een bepaalde bevolkingsgroep. Kijk maar in Afrika met al haar natuurlijke hulpbronnen is het nog steeds een teringzooitje.
    Dit volk heeft nog nooit een hoogbestaande beschaving gekend, daarom leven ze nog steeds als beesten.”


    Maak melding
  9. “Er is in India een gebrek aan werk, onderwijzers, uien, toiletten en nog veel, veel meer. Maar er is geen gebrek aan geweld. Er is het alledaagse geweld van kleine misdaad en patriarchaal machismo en er is het brutale geweld van de georganiseerde misdaad en van politieke bonzen – al is het onderscheid tussen die twee vaak niet te maken.”

    “En dan is er communautair geweld. Meestal verwijst die term naar gewelddadige botsingen tussen hindoes en moslims (of christenen of andere geloofsgroepen). Maar het kan ook om etnische tegenstellingen gaan, of om geweld dat ontstaat uit oude maar gecontesteerde kastentegenstellingen.
    De meest voorkomende verklaring van communautaire gewelddadigheden is: het zijn oncontroleerbare uitbarstingen van eeuwenoude, smeulende conflicten, waartegen de overheid weinig vermag.”

    “De Amerikaanse academicus Paul R. Brass is het daarmee grondig oneens. In zijn boek The Production of Hindu-Muslim Violence in Contemporary India (2015) beweert én bewijst Brass dat communautaire rellen in India geen spontane gebeurtenissen zijn. Hij zet vergelijkbare steden en wijken naast elkaar en vraagt zich af waarom er op de ene plek wel en op de andere geen gewelddadige botsingen tussen hindoes en moslims voorkomen.” Bron: GIE GORIS, 31 AUGUSTUS 2023


    Maak melding
  10. Tegenwoordig is het, eerst kinderen maken, dan misschien trouwen. En het kind mag dan het huwelijk van pappa en mamma inzegenen.
    De Nieuwe Wereld Orde dus.


    Maak melding
  11. Nee het gaat om zijn nalatenschap(denk ik) >> de koning wil dat zijn gemalin ook rechtmatig aanspraak kan maken op zijn bezittingen als hij het hogerop gaat zoeken
    Maar ook als ie onze pres wordt is dat ok>>> we hebben toch ook bouta gehad; daarna moete we nog een javaan en een chinees krijge.(chin a s ’80 tellen we ff niet mee).. dus stem strx bewust 🙂


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES