zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameNurmohamed aan Brunswijk: “Als mensen in een regering zitten moeten ze verantwoordelijkheid...

Nurmohamed aan Brunswijk: “Als mensen in een regering zitten moeten ze verantwoordelijkheid nemen”

-

Does Travel - naar Suriname

“Yere noh: Als mensen in een regering zitten moeten ze verantwoordelijkheid nemen. Ik ren niet weg voor problemen. De president rent ook niet weg voor problemen. We lossen problemen op. Dat je me soms hoort zeggen: ‘ik heb geen middelen’. Dat is waar, maar ik ga niet vechten voor die middelen. En wij rennen niet weg voor die problemen. Wij gaan het oplossen. Al moet ik 12.00 ’s avonds komen voor een vergadering. Ik ga komen. Het is onze verantwoordelijk als regering. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid”, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Hij reageerde vandaag op een persconferentie over de verklaring van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk in de Pan American case.

De vp zei afgelopen woensdag wederom geen enkele bemoeienis met deze zaak te hebben gehad en dat dit project tijdens zijn afwezigheid is goedgekeurd op een regeringsvergadering die onder leiding stond van de president.

Nurmohamed stelt dat het een ieder kan overkomen dat die een dagje niet aanwezig kan zijn op een vergadering waar er bepaalde besluiten zijn genomen. Maar deze persoon heeft dan gewoon pech.

Op de persconferentie gaf de jurist Erwin Mohangoo, die beleidsadviseur is, een korte uiteenzetting van de Public Private Partnership (PPP) met de onderneming Pan American Real Estate NV, die geresulteerd heeft in verkoopwoningen te Paramaribo-Noord voor 36.000 US dollars. Het gaat hier om een woningproject dat ook aan zijn lot was overgelaten door de vorige regering.

In 2021 besloot de huidige regering om dit project toch te adopteren en de gedane investeringen niet verloren te doen gaan. Besloten werd het project uit te breiden van 20 naar 561 sleutelklare woningen middels het aangaan van een PPP. Op 4 september 2021 vond de formele opening van dit project plaats.

Vervolgens werd op 27 juli 2022 een voorstel van OW in de Regeringsvergadering behandeld met een waarde van ongeveer 7.5 miljoen US dollars. In dit voorstel bleek dat het ministerie een onjuiste raming had opgenomen, terwijl ook de samenwerkingsovereenkomst ontbrak.

Op 16 november 2022 diende OW een tweede voorstel in van wederom 7.5 miljoen US dollars. In dit voorstel waren de totale kosten onduidelijk en de samenwerkingsovereenkomst ontbrak nog steeds.

Vervolgens werd op 1 februari 2023 een derde voorstel door OW ingediend van iets meer dan 7.9 miljoen US dollars. Hierin waren de kosten wel duidelijk onderbouwd en de samenwerkingsovereenkomst was ook aanwezig. Alle voorgaande missives zijn toen ingetrokken.

Volgens Nurmohamed is het normaal dat dossiers bij raadsvergaderingen worden ingetrokken. In de praktijk worden zeker 25% van dossiers ingetrokken.

De 7.9 miljoen US dollars is als volgt onderbouwd: 2.74 miljoen USD was bestemd voor de kosten die de ondernemer tussen 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2021 gepleegd heeft voor onderhoud van aangelegde zandwegen. 5.18 miljoen USD voor uitgegraven lozingen, gelegde duikers, leveren en verwerken van zand en basecourse en het asfalteren van totaal 8.2 kilometers wegennet.

Hiernaast zijn er ook kosten gemaakt voor de electravoorziening voor een bedrag van 610.925 USD en SRD 453.195. Voor watervoorziening was dat 376.342,74. Pan America heeft het woningbouwproject geheel voorgefinancierd.

Binnen de PPP heeft de overheid slechts de kosten voor aanleg en onderhoud van het infrastructuur als bijdrage genomen. De conclusie volgens Mohanhgoo is dat de overheid hiermee geen wettelijke regelingen heeft overtreden. Er is ook geen sprake van vervalsing van documenten en benadeling van de staat.

Nurmohamed maakte duidelijk dat hij niet meer zal toestaan dat personen, waaronder nep-journalisten en zogenaamde experts op sociale media, onjuiste informatie gaan verspreiden om zodoende het ministerie in een kwaad daglicht te plaatsen. Er zullen juridische maatregelen tegen deze personen worden getroffen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. A monie njang..friends n family lafoe..
    Maak n hersenloze idioot wijs dat t geen corruptie is.
    En nu in allerlei bochten en kronkels wringen en de intelligentie v t volk zwaar onderschatten met n nonsens verklaring. Waarom geen openbare aanbesteding??? Nur ga je moeder wat wijsmaken..
    Bloedzuiger.


    Maak melding
  2. @Cornelis
    Waarom geen aanbesteding. Er was al van uit de vorige regering een project met rechthebbenden.
    Dat project is verruimt en levert ruim 500 woningen op.
    Het is nu zaak te checken of er 8 km wegen aangelegd zijn etc.
    Inplaats van iedereen de maat te nemen laat iemand eens controleren.


    Maak melding
  3. Punt 1) nu Brunswijk zijn verhaal heeft duidelijk gemaakt is dus duidelijk dat hij geen onderdeel is van dit succes !

    Punt 2) VeePee Bigie Bek bewijst dat wanneer het nodig is hij geen verantwoording durft te nemen.

    Punt 3 ) Ze dachten dat wat ze vernomen hadden is zoals ze verwacht hadden dat het zo zou zijn.

    Volgens dom-Suriname is de roddel de absolute waarheid.
    Niemand zoekt naar de waarheid ook journalistiek Suriname niet !

    There is no God higher then truth.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. Als politieke gangsters met elkaar gaan bekvechten en ruzieën, doe jij als birger er goed aan.je er niet mee te bemoeien. Wanneer die boeven het na een poosje bijgelegd hebben, verdelen ze de buit onderling en bekommeren ze zich met z’n allen niet om.jou.


    Maak melding
  5. Dan had de persoon pech? Zo werkt het misschien bij jouw thuis minister. Maar niet in het bestuur van een land. En zo praat je niet over de VP. Durf zo over de president te praten. Maar nee. Dat is van je eigen partij. Kapsontji.


    Maak melding
  6. Robg
    Je prijst jezelf de hemel in. Dat zou ik ook doen als ik een minderwaardigheidscomplex had.
    Ik ga nu een pilletje innemen.ik krijg buikpijn van het lachen als je beweert dat je werkt.


    Maak melding
  7. Als de VHPets het geld stelen is het hun zaak, moeten zij de verantwoordelijkheid dragen. Nurmohamed gaat net Ballesar de bak in in 2025.
    Gaan ze effe naar buurland nemen ze weer een lening van $12 miljoen. Maar Pan Am krijgt $8 miljoen. Die Chan moet per direkt weg.


    Maak melding
  8. Oooh, sinds wanneer zijn leraren “beleidsmedewerkers”, je was toch een leraar die in zijn dikke auto rond scheurde op de A10, en ‘handsfree’ reacties plaatste op wkn, rob.

    Maar goed!
    De wisselende regering maakt de balans op, en neemt besluiten afhankelijk vh beschikbare budget en eigen programma.
    Niks ethiek, als je bijvoorbeeld rechts bent dan neem je zo min mogelijk over v links, zo simpel is dat. Deze regering probeert nog enkele leningen te redden, zoals bv van IDB.

    Bovendien moeten projecten voortvloeiend uit (oud)beleid altijd opnieuw geanalyseerd worden, simpel omdat het budget niet klopt, producten zijn duurder en de technologie is verouderd. Een raming v 2019 toepassen in 2023/2024, is niet slim.


    Maak melding
  9. Hahaha ik had dit al eerder voorspeld bij het artikel over Pan American Real Estate NV, dat er na onderzoek niets aan de hand zou zijn.
    Het enige wat deze regering heeft gedaan is een mislukt project van die criminele bende te adopteren en nieuw leven in te blazen door deze uit te breiden van 20 naar 561 sleutelklare woningen middels het aangaan van een PPP met een prijskaartje van 8 miljoen USD voor de overheid.
    Figuren die niet willen dat het goed gaat in het land onder deze President blijven de boel saboteren om hun eigen straatje goed te praten.
    Mocht Santokhi de volgende verkiezingen verliezen, dan nog gun ik het huidige regeerteam een dikke vette auto als tegenprestatie. Waarom niet als anderen het land voor ruim 4 miljard Amerikaanse dollars in chaos en ellende hebben achter kunnen laten, wat is dan 8 miljoen……

    RobG, Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem als ruwe energie; frustratie die zijn vorm nog niet gevonden heeft. Je gebruikt de energie van het probleem voor iets nieuws.
    Jij hebt het vermogen niet om naar de werkelijkheid te kijken en al helemaal niet om te onderzoeken. Wat jij onbewust doet, is met de intelligentie spelen van anderen en zonder dat je het zelf door hebt een techniek op anderen toepast waarbij je een overtuiging of gedrag verdedigt dat tegengesteld is aan het gewenste gedrag. In de psychologie heet dat reverse psychology…..
    Je hebt een hoge dunk van jezelf maar iedereen met minimaal een middelbare school opleiding prikt er zo doorheen helaas.


    Maak melding
  10. @RobG 24 februari 2024 Bij 07:22
    “…Ik ben blij dat ik in mijn studie in Nederland veel heb geleerd over ethiek, normen en waarden bij beleidsvoorbereiding, beleidsuitvoering en beleids tussentijds en eindevaluatie…”

    RobG,
    Als ik een paar van de door uw benoemde begrippen op een rijtje zet, zoals:

    – Ethiek = Moraalfilosofie, morele filosofie of moraalwetenschap;
    – Normen (en waarden) = Gedragsregels, die als normaal en vanzelfsprekend worden betitelt. Het zijn omgangsvormen binnen een samenleving die iedereen kent en toepast.

    Als ik deze begrippen zou koppelen, aan uw persoonlijke en politieke adoratie en steun voor de Surinaamse ex-president, oud-legerleider en voortvluchtig drugscrimineel en meervoudig moordenaar, dan is mìjn ‘eindevaluatie’: dat uw ‘principes’, m.b.t. ‘moraal’ en ‘omgangsvormen’ niet alleen haaks staan op de werkelijkheid, maar dat u ook nog een ‘grotere (en levensgevaarlijke) vat van tegenstrijdigheid’ bent, dan ik ooit had durven dromen! En daarbij ook nog één, die eventuele radicale acties tegen een zittende president niet zou schuwen!

    Het is niet te hopen dat mensen zoals u ooit deel zullen uitmaken van toekomstig Surinaams regeringbeleid, aangezien dit land al haar handen (en voeten) vol heeft aan incompetente politici en vice-president!


    Maak melding
  11. @Sabaku, jij zal aan het kortste eind trekken omdat jij zegt dat ik de werkelijkheid niet kan zien.Moet ik dan alleen geloof hechten over jouw werkelijkheid over het beleid van Chan? Jij wilt in feite de werkelijkheid niet zien over de leugens en het bedrog van Chan.Er zijn m.i. drie opties:
    1)jouw waarheid,
    2)mijn waarheid,
    3) de waarheid van de kiezers in 2025

    Ik kan jou nu al meegeven dat de VHP een verpletterende nederlaag zal krijgen.Alleen mensen met vervuilde of gebrainwashte hersenen zien die trein in de tunnel niet aankomen.Ze zien licht in de tunnel op grond van valse veronderstellingen. Daarnaast wil ik je even meegeven dat ik zeker waardevrij los van mijn eigen vooringenomenheid kan onderzoeken.Het is een kwestie van het inbouwen van filters bij het samenstellen van de vraagstelling.Dus het rekening houden met vooronderstelleningen en vooroordelen. Dit is een zeer technisch verhaal waarmee ik jouw hersenen niet mee wil belasten.Denk maar aan quantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden.

    @Toussaint, ik vertolk alleen maar de gedachtengang van veel mensen. Ik steun de persoon die je noemde en de politieke partij die met hem verbonden is.Ik laat mij geen bslse waarheid opdringen van figuren die verborgen agenda’s hebben.


    Maak melding
  12. RobG 24 februari 2024 Bij 19:15
    @Sabaku, jij zal aan het kortste eind trekken omdat jij zegt dat ik de werkelijkheid niet kan…
    =======================================

    Je blijft constant met heel veel BS om die hete brei heen draaien en gebruikt weer heel veel woorden maar zegt dus eigenlijk helemaal niets.
    Kortom je bent dus niet in staat met gedegen argumenten, anders dan met “het zijn leugens en bedrog van Chan”, te reageren op mijn verschillende commentaren op jou ongenuanceerde nonsens die je elke keer hier neerpent.
    Je bent voor de zoveelste keer weer door de maand gevallen, gewogen en helaas te licht bevonden.


    Maak melding
  13. @ RobG 24 februari 2024 Bij 19:15.
    “@Toussaint, ik vertolk alleen maar de gedachtengang van veel mensen. Ik steun de persoon die je noemde en de politieke partij die met hem verbonden is.Ik laat mij geen bslse waarheid opdringen van figuren die verborgen agenda’s hebben.”

    RobG, het enige dat u vertolkt, zijn uw megalomane kronkels, die dusdanig van iedere ethische en morele werkelijkheid vervreemd zijn geraakt, dat het zich steeds meer manifesteert in een doolhof van onnavolgbare, bombastische hersenspinselen, dat u uzelf er volkomen in ben kwijtgeraakt!

    Mij van verborgen agenda’s betichten, is uit de pen van een vleesgeworden vat van innnerlijke tegenstrijdigheid (contradictio in terminis) is voor mij een compliment, dat bijna teveel is van het goede!

    Een Italiaanse kennis van mij zou zeggen: “Testa di catso!”


    Maak melding
  14. @Toussaint,ik zit heerlijk te genieten van een Chinees ontbijt met heerlijke croissantjes, lekker fruit heerlijke sapjes, en ik merk jouw opmerking aan mijn adres.Ik verslik me niet hoor. Maar je vliegt stuurloos uit de bocht met je soundbites en one-liners aan mijn adres. Jouw kompas moet opnieuw geijkt
    worden. Mijn opmerking was niet persoonlijk tegen jou gericht.Mijn opmerking is gericht tegen al die politici en hun gefrustreerde partij veldknechten die mij de mening van hun baas willen opdringen.


    Maak melding
  15. Er is een tijdsverschil van 7 uur tussen Nederland en China.

    Het enige wat ik nu nog kan zeggen is: als hier een pot met bonen staat dan roep ik mijn Marie.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  16. haha,
    ik blijf een maand in China, een ongelooflijk land zo veel te zien, zeker vanuit mijn interesses als econoom, beleidsmedewerker van gemeen tes, als politicus, als, plantoloog, als psycholoog als, rechtsgeleerde, als …… ach vul maar in
    dat ik geen tijd heb om hier op waterkant mijn visie te geven op wat er in de wereld en met name Suriname gebeurt. Ik heb het zo druk, dat ik een paar van mijn reisgenoten die onder mijn supervisie werken gevraagd heb te reageren op artikelen en jullie onzin
    Als mijn studiereis achter de rug is, zal ik voor zaken naar de ex-president gaan om te bespreken hoe we de vhp zullen bestrijden
    hihihih, je weet toch, hhihihi,


    Maak melding
  17. @ Toussaint 24 februari 2024 Bij 22:47
    @ RobG 24 februari 2024 Bij 19:15.

    By the way,
    Mijn Italiaanse kennis heeft mijn spelling gecorrigeerd en het moet zijn: “Testa di cazzo!”
    Bij deze…
    *
    @ Mor 25 februari 2024 Bij 13:35
    haha,

    Ja Mor, je weet wat ze zeggen hè: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!”

    Er komt een man zijn beklag doen bij de badmeester, omdat hij niet meer het zwembad in mag:
    “…Ja, maar iedereen plast toch in het water?”

    Badmeester: “Dat zal wel zo zijn meneer, maar niet vanaf de duikplank!”

    Tan bun!


    Maak melding
  18. @RobG
    🤔Het allicht geen Chinees ontbijt waar u van geniet (continental) en uw verblijfplaats is niet echt gezellig. Een vervuilde beton woestijn die bestaat dankzij westers consumtisme en slavenarbeid.

    Ben zelf ook op reis (11 weken) 2,5 weken geleden was ik in Arequipa/Peru. 1 mio inwoners en 3 dagen geen water uit de waterleiding. Water voor een beetje baden en spoelen toiletten kwam onder politie begeleiding de stad in werd met emmertjes opgehaald en stond in vaten in de gang van mijn prima verblijf.
    Actueel bivakkeer ik in Punta Arenas en ervaar ik de verschillen van Schone lucht en echt vers eten en zie dwaze Amerikanen Arctische cruises maken voor $ 2.000/dag.
    Ik moet hier 10 dagen blijven door een incident en er vaar de luxe van een verblijf op de grens van de bewoonde wereld, rust, geen haast, ruimte, natuur en efficiënte gezondheid zorg.

    @RobG
    Economie is niet het optellen van staatjes uit Chinese make believe maar vertrouwen in je voort bestaan.

    De indianen in Palumeu hebben meer zicht op een goede toekomst dan de 15 mio inwoners van Gua….etc. en u in de Bijlmer.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES