dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameOW lost waterproblematiek op met renovatie pompgemalen

OW lost waterproblematiek op met renovatie pompgemalen

-

Does Travel - naar Suriname

De aanpak van wateroverlast in Suriname geniet de nodige aandacht van de regering. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is in dit kader landelijk bezig met de rehabilitatie van verschillende pompgemalen. Dit om de problematiek in ons land te verhelpen. Op woensdag 21 februari 2024 heeft minister Riad Nurmohamed van OW samen met zijn technisch team zich georiënteerd in het veld om kennis te nemen van de lopende werkzaamheden.

De bewindsman bezocht onder andere de pompgemalen te Morgenstond, Leonsberg, Jodenbreestraat en Drambrandersgracht. Verder oriënteerde de minister zich te Weg naar Zee en de dijkconstructie Kroonenburg in Commewijne. Voordat de minister startte met zijn veldoriëntatie, hield hij een persstatement te Morgenstond. Daarbij haalde hij aan dat het onderwater lopen van vele gebieden na zware regenval en de grote overstroming in 2022 aanleiding geweest is voor de aanpak van de pompgemalen. Deze aanpak houdt in dat alle pompgemalen, waar nodig, gerenoveerd worden.

Tijdens de renovatiewerkzaamheden krijgt niet alleen het gebouw, waarin het pompgemaal gehuisvest is, een beurt, maar vindt er ook inspectie en vervanging indien nodig plaats. De minister geeft aan dat de aanpak in Nickerie een goed voorbeeld is. Sinds het veranderen van de pompgemalen en het ontwateringssysteem in de binnenstad van Nickerie, is er geen sprake meer geweest van wateroverlast. Naast het gebouw en de inspectie, wordt er ook gekeken naar de opzet van werkplekken voor medewerkers. Dit op zo’n dusdanige wijze dat bestuurders van de pompgemalen geen geluidsoverlast ondervinden van de machines.

Minister Nurmohamed deelt mee dat indien blijkt dat er gebieden zijn die zonder pompgemalen zitten en de behoefte daartoe aanwezig is, de mogelijkheid bestaat dat er een komt. Echter wordt de rehabilitatie op locatie tot prioriteit gesteld. “Wel zijn wij van plan in de Pararivier een nieuw pompgemaal met klepduikers te plaatsen”, geeft de bewindsman aan.

Om garantie te bieden dat wateroverlast opgelost wordt, worden er ook werkzaamheden uitgevoerd in het Saramaccakanaal. Het verwachte resultaat is dat dit 30% van het water wegneemt. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is er een bedrag van gemiddeld SRD 50 miljoen beschikbaar.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. het budget van het saramaccakanaal is 30 miljoen usd!!!!!!!!!!!!!

    dus no doe fromoe minister riad

    begin de 4 pompen op uitkijk welke je heb weggehaald terug te plaatsen. Laat 5e rijweg en omstreken grondig tot de bodem ontwateren!!!!! Mensen hebben daar miljoenen schade geleden aan inboedel huis etc.in 2021 en 2022.

    alle leidingen van 11a tm 20, het water is veels te hoog in die goten als het regent. was nooit zo. zie 2021 en 2022.

    waarom gaat doebe project altijd onder water. De zon moet daar alles opdrogen want het stroomt niet. Ook niet in die zandweg aan de overkant geene weg. water stroomt niet weg.

    dus tjek dat ooktoe.

    wat gebeurt er met de sluis aan het einde van 6e rijweg over zonder van kanaal.

    Het is al jaren weggespoeld. plus de weg is nou 100% bos. Er is geen weg naar de sluis meer minister.
    Terwijl er grote rijstarealen daar liggen ontoegaanbaar omdat weg is zwaar bebost.

    niemand kan op een behoorlijke manier bij zijn perceel komen op 6e rijweg om te planten.
    met een fiets zelf niet

    vele mensen hebben opritten naar hun perceel gemaakt op 6e rijweg zonder grote duikers te plaatsen.
    Gewoon goot dichtgegooid met klei.

    kom een keer kijken riad met je 4 x 4.


    Maak melding
  2. 1 van die corruptelingen komt ons een andere BS vertellen.
    Je hebt het Surinaams volk gezegd dat je ze gaat pesten. Niet alleen 2022 maar ook 2023 zat ons land onder water. Denk je dat de halve sluisen die al 3 jr geen onderhoud hebben gehad ook de troep in de trensen gsst doen smelten??
    Je hebt geen weet van werken, stelen kan je. Meer niet.
    Je ziet zelf dat geen enkele aannemer met je wilt werken. Geen vertrouwen


    Maak melding
  3. Het jaar voor de verkiezingen is in Suriname van oudsher het jaar van propaganda en showprojecten. De 4 eerste jaren zijn de jaren van wanprestatie, stelen, liegen en bedriegen. Dan in het laatste jaar roepen ze: wij hebben uw klagen als volk gehoord, u hebt uw bijdrage geleverd door de buikriem strak te trekken (zodat wij konden stelen) en nu is het tijd om terug te geven aan het volk….klinkt dit bedrog u ook bekend? Ziekelijke leugenaars zijn het!


    Maak melding
  4. Toppie!

    Nuri gaat als een speer!
    Na jarenlange verwaarlozing en met een beperkt budget, zichtbare en concrete resultaten, dat willen de suri’s.


    Maak melding
  5. ja lucien dit bedrog komt me heel bekend voor bij de vorige regering van de ndp. Ik neem aan dat je hiernaar verwijst
    Bij deze regering van ABOP en VHP heb ik het nog niet gehoord. Dat kan natuurlijk ook niet want ze hebben nog niet eerder regeermacht gehad

    Volk van Suriname , ik stel u de vraag
    wat wilt u??? Wat wilt u voor uzelf en uw kinderen en kleinkinderen
    – IETS van een klein beetje ? Stem dan op VHP
    of heeft u liever
    – NIETS van alles? Stem dan op ndp

    Kiezen, (in 2025)
    Pilatus vroeg aan het volk; wie van deze twee moet ik vrijlaten
    Jezus of deze moordenaar Barabbas (de beginletter berust op toeval?) Pilatus dacht dat ze natuurlijk zouden zeggen Jezus
    Maar geloof of niet, het volk, althans het joelende deel van het volk, koos voor de moordenaar

    Iedere gelijkenis met
    Santokhi en Bouterse berust op toeval
    het volk koos voor de moordenaar

    Is dit een verwijzing naar Santokhi en de moordenaar Bouterse?
    Laten we dit niet hopen, noch bewaarheid zien worden. Want een moordenaar, een vluchteling een in EIGEN LAND veroordeelde crimineel noch zijn sekteleden mogen het voor het zeggen in ons geliefde land


    Maak melding
  6. debby en die luci zijn waterratten, OW deze waterratten hebben ervoor gezorgd dat er overstroming kwam bij weg naar zee wordt het niet tijd om waterratten vallen te plaatsen, waterratten zijn dol op die vallen , en weer een probleem opgelost OW met weinig kosten


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES