zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameTsang: "Junkies wonen in oud-bibliotheekgebouw op terrein OS Geyersvlijt 1"

Tsang: “Junkies wonen in oud-bibliotheekgebouw op terrein OS Geyersvlijt 1”

-

Does Travel - naar Suriname

NDP-parlementariër Stephen Tsang heeft donderdag aandacht in De Nationale Assemblee gevraagd voor de erbarmelijke en gevaarlijke situatie op Openbare School Geyersvlijt (OS Geyersvlijt 1) aan de Baronstraat in Suriname.

“Ik ben uitgenodigd door enkele bezorgde ouders om een kijkje te gaan nemen aan de Baronstraat. Ik ben vanmorgen geweest en het lijkt op een vuilnisbelt op de bermen rondom de school. Grofvuil, bouwafval naast andere troep. Ik heb zelfs een slang tussen het vuil zien kruipen, waar kinderen langs moeten lopen”, zei Tsang tijdens de openbare vergadering.

Na een gesprek met ouders en leerkrachten is volgens de NDP’er gebleken dat de situatie op de school veel erger is. Zo beschikt de school al een jaar lang niet over elektriciteit en al een week niet over water.

“Elektrische kabels, SWM-buizen, de hydrofoor en de buitenkraans worden steeds gestolen. Want er is geen poort en iedereen kan op het erf komen. De telefoon doet het ook niet, waardoor ouders niet naar school kunnen bellen en andersom. Daarnaast zijn er drie wachters, maar niemand heeft ze ooit gezien. Maar ze tekenen wel dagelijks voor presentie. Er zijn niet voldoende schoonmaaksters, dus de leerlingen en leerkrachten doen ook de schoonmaak”, vervolgde de parlementariër.

Volgens Tsang is er vaker aan de bel getrokken en zijn er meerdere brieven naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) gestuurd, maar een reactie is steeds uitgebleven. Hij noemde dit een kwalijke zaak en vroeg de regering om onmiddellijk op te treden. Wat de situatie op de school erger maakt is het feit dat een gebouw op het schoolterrein, dat de bibliotheek van de school was, overwoekerd en vervallen is geraakt.

“En junkies wonen erin! Op het schoolterrein. De zinkplaten liggen los op het dak en u moet nu indenken dat het afwaait als de kinderen op het erf zijn. Het gebouw is toegewezen aan een derde, terwijl daar de bib was van de school. Hoe is dat mogelijk? De persoon aan wie het is toegewezen, onderhoud het niet. Ik eis dat dit gebouw onmiddellijk wordt ingetrokken, wordt afgestaan aan de school en weer wordt hersteld voor de bib”, aldus Tsang.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Maar die slang 🐍 wille ook te ete hebbe. Ook zij lijde honger. Dan straks slang 🐍 gaan kindere ete en kindere gaan honde ete. Honde gaan katte ete en katte gaan muis ete. Muis gaan die hout van die school ete dan die schoolgebouw stortte in.


    Maak melding
  2. Hier van bloed mijn hart.
    Natuurlijk is het de overheid die er iets aan moet doen, maar als die het niet kunnen moeten wij met z`n allen iets aandoen. Ik probeer geen vinger te wijzen naar niemand want velen ondersteunen al op hun manier. Geven aan de minderbedeelden heeft ook met ondersteuning van dit geval te maken al zouden sommige denken van niet.
    Waar zijn de ouders van de kinderen, waar zijn de buurt bewoners, waar zijn de activisten.
    Ik ga wel de activisten even aanvallen door ze de vraag te stellen voor wie ze opkomen.
    Omdat ik het idee heb dat ze voor zichzelf opkomen. ze schreeuwen dat het ze niets uit maakt al gaan ze de bak in; wanneer ze met hun wet overtreden activiteiten bezig zijn. Nu gaat het om te laten zien dat je meeleeft met het Surinaamse volk geven ze niet thuis.
    Dit bedoelde ik in een vorige post van mij met leiders worden niet gemaakt maar geboren.
    Opo kondre man oen opo, Sranang gron e kari un.
    Al gebruiken ze de diaspora alleen als melkkoe, we kunnen niet zonder elkaar.
    Alles is een onderdeel van het geheel.


    Maak melding
  3. “Ik ben uitgenodigd door enkele bezorgde ouders om een kijkje te gaan nemen aan de Baronstraat. Ik ben vanmorgen geweest en het lijkt op een vuilnisbelt op de bermen rondom de school. Grofvuil, bouwafval naast andere troep. Ik heb zelfs een slang tussen het vuil zien kruipen, waar kinderen langs moeten lopen”, zei Tsang tijdens de openbare vergadering.
    ==========================================

    Jammer dat deze NDP fascist niet het hele verhaal verteld. Namelijk dat Suriname onder het juk van 40 jaar “revolutie” naar de klote is geholpen.
    En dan druk ik mij nog netjes uit.


    Maak melding
  4. VHP onder aanvoering van de clan Santokhi, staat synoniem met verval, rancune, corruptie,verwaarlozing, liegen en bedriegen en nog veel meer. De regering onder aanvoering van Santokhi heeft helemaal geen oor naar de noden in het onderwijs. De leidinggevenden op de scholen hebben geen vertrouwen meer in de capaciteiten van deze regering.Men kijkt uit naar een andere regering.


    Maak melding
  5. Dit is geen onderwerp voor het dna.
    Aan welke minister hebben die ouders eerder brieven verstuurd, want deze zit er net.

    Dit moet met een buurtmanager worden besproken en ondertussen konden de ouders zelf het initiatief nemen om de boel in een weekend op te knappen.

    Die eeuwige afhankelijkheid vd overheid is typerend. Je brengt je kind toch niet naar zo’n rommel school. Doe zelf iets in afwachting van…

    Een gebouw verpauperd niet in enkele jr, dit is jarenlange verwaarlozing en die zeven even wachters zijn last minute ndp skapoes.


    Maak melding
  6. tsang had de informatie kunnen vergaren bij het domeinkantoor en kunnen weten dat ” de bib” van de school is uitgegeven wanneer dat is gebeurd en aan wie is uitgegeven ; zelfs de bermen in noord zijn onder de ndp ‘ ers verdeeld. >> de meeste voor een ‘ appel en een ei’ doorverkocht…
    Tsang weet het bliksemsgoed maar a mang ” e pre snesie” (…is hem ook niet aan te rekenen 🙂 : ) ) profileren binnen ndp…probeert op de kandidatenlijst te blijven en te stijgen 🙂 🙂


    Maak melding
  7. Ik ben vanmorgen geweest en het lijkt op een vuilnisbelt op de bermen rondom de school. Grofvuil, bouwafval naast andere troep.

    dat kom ik door heel suriname tegen, dus wat lult hij?

    ik lees maar 1 ding in het verhaal? beleid en onderhoud…
    2 dingen waar een surinamer geen kaas van heeft gegeten
    als die wachters er niet zijn? waarom worden die uitbetaald dan?
    dan kan je ipv die wachters beter schoonmakers aannemen of het geld gebruiken voor ander onderhoud
    maar ja…beleid…. en ministerie boeit het ook geen reet,want ja…..corruptie weet je wel


    Maak melding
  8. @Didibri,

    Je naald is blijven hangen, het gaat hier over een school en bijgebouw waar ooit een bibliotheek gevestigd was. Daar verblijven nu Junkies. Anno 2024 is het te droevig voor woorden, dat er een dreamteam aan het bewind is, met een professor op de stoel van het ministerie van onderwijs en toch… Ja toch word er geen moer gedaan aan deze wantoestanden. Blijf in 1982 hangen net zoals zovelen velen hier, wij gaan ondertussen verder en zullen trachten de realiteit niet uit het oog te verliezen …. Suriname heeft jouw gezeik niet nodig…


    Maak melding
  9. Natuurlijk is het de overheid die er iets aan moet doen, maar als die het niet kunnen moeten wij met z`n allen iets aandoen.

    niet kunnen?
    maar wel domme commissies starten voor friends en family
    domme projecten opstarten die nutteloos zijn nieuw dna gebouw of een guyana brug
    oeverloos veel mensen in dienst zoals de 3 wachters die wel inklokken maar niet op komen dagen
    er kan zoveel geld bespaart worden dat suriname goed op de rails gezet kan worden
    helaas wil de overheid niet want dat kost ze persoonlijk hun geld
    dus zal er nooit wat gebeuren


    Maak melding
  10. Met de dag maken bepaalde typen het bonter om de regering nog in bescherming te nemen. Waarom moeten ouders hun waardevolle weekenden gaan opofferen om de school op te knappen.In het weekeinde zijn mensen gedwongen om te gaan hosselen om eten op tafel te krijgen voor hun kinderen en om huur, gas en licht, internet, enz te kunnen betalen. Vele kinderen gaan naar school met honger in hun maag.Dezevschool geeft duidelijk aan hoe verloederd decsamenleving is geworden sinds de VHP regeermacht kreeg.


    Maak melding
  11. suriname heeft een leerplicht?
    dan moet je als je dat verplicht ook zorgen dat de voorzieningen er zijn
    anders is het gewoon onlogisch om zoiets te verplichten
    dus de regering faalt vanaf het begin al
    net als op alle andere terreinen zoals zorg en te werk stellen van mensen die je in dienst hebt
    er zijn zat mensen in dienst van het land die de hele dag niets doen voor dat geld
    dus die kunnen mooi alle werkzaamheden die benodigd zijn uitvoeren
    werk je bij ow en heb je geen reet te doen?
    ga je lekker schoffelen bij die school of iets dergelijks


    Maak melding
  12. waterkant .net onze reacties worden verwijderd , echt wtk houdt van [ robje g-debby-pony -ferdy -hansje oh -ronald-konsensi] want dat is een persoon , ons telt niet en wij ook niet


    Maak melding
  13. Het is geen kostschool waar je dikke centjes betaald en de kids aflevert in de hoop dat het goed komt.

    Dit betreft een Openbare school in een arm land, roei met de riemen die je hebt, robg. Decadentie is nergens voor nodig.

    Ik ben benieuwd welk soort aliens een puinzooi v suri maken, die van Pluto of Saturnus.
    Erg vervelend dat ze suri als vuilnisbelt gebruiken. Stuur maar een app dat je het niet mee eens bent, want de suri’s ruimen altijd netjes op.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES