zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinister Kenneth Amoksi ontvangt voorzitter Constitutioneel Hof 

Minister Kenneth Amoksi ontvangt voorzitter Constitutioneel Hof 

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Kenneth Amoksi van het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie heeft op donderdag 8 februari een onderhoud gehad met de voorzitter van het Constitutioneel Hof in Suriname (CHof) Gloria Stirling (foto).

Het onderhoud vond plaats in het kader van het niet optimaal kunnen functioneren van het CHof.

De voorzitter is ingegaan op de verschillende zaken die het werk en uitvoering van de taken van het CHof stagneren en vertragen. Doordat het CHof niet over een secretaris en plaatsvervangend secretaris beschikt kan het instituut op basis van de wet en regelgeving geen verzoekschriften aannemen.

Minister Amoksi is stipt ingegaan op de verschillende zaken die het werk van het CHof stagneren. Er is onder ander aangeven dat er al een secretaris in beeld is en ook dat er gesprekken zullen worden gevoerd met eventuele kandidaten voor een plaatsvervangende secretaris. Daarnaast moet het  CHof nog worden aangevuld met een ondervoorzitter en één lid. Er is ook ingegaan op het ontbreken van essentiële middelen, internet en ook het beheer van de website.

Tot slot heeft de minister aangegeven dat zijn staf na een week terug zal komen op de besproken punten en dat de stand van zaken besproken zal worden. Hij benadrukte dat het ministerie openstaat om samen met het CHof uiteraard de stagnaties weg te werken zodat hun taken onverkort uitgevoerd kunnen worden.

Bij de vergadering waren onder andere aanwezig:  Meredith Spa-Haakmat van het Chof, directeur operationele diensten bij het ministerie van Justitie en Politie Bies Somai (ODOD), onderdirecteur Algemeen Beheer mw. Bron en medewerkers van het stafbureau van de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. @Blaawiri 9 februari 2024 Bij 12:15
    “En die Constitutioneel Hof heeft zelf nooit aan de bel getrokken?”

    Misschien wilden ze geen ‘slapende honden wakker maken…’


    Maak melding
  2. Kijk hem staan,..de grootste miskleun uit regering VHP/ABOP!
    Als je leest waar het CH allemaal een tekort aan heeft, kom je al snel tot de conclusie wie verantwoordelijk is….
    Deng man dies na sjeng…en deng boeba nanga ede tranga.


    Maak melding
  3. Tot eueuuuh slot eueuuuh heeft eueuuuh de eueuuuh minister eueuuuh aangegeven eueuuuh dat eueuuuh zijn eueuuuh staf na eueuuuh een eueuuuh week eueuuuh terug eueuuuh zal komen op de eueuuuh besproken punten en dat de stand eueuuuh van zaken besproken eueuuuh zal worden.


    Maak melding
  4. Zie hem zitten aan het hoofd van de tafel! Net echt! En dan die smile op de eerste foto. Meneer denkt even charmant te zijn. Mini-ster, doe een keer je werk waar je vorstelijk voor betaald wordt. Volgende week uitsluitsel: dat minister, betekent dat je de komende dagen 24/7 gaat moeten werken. De denkspieren krijgen het nog moeilijk (zijn 3 jaar plus niet gebruikt.


    Maak melding
  5. Deze en alle andere MINI-STERREN hebben gedurende de afgelopen jaren constant in PYJAMA gelopen en dus geen KLAP betekent voor SURINAME. Dat ze totaal gevoelloos zijn en alleen maar hun zakken zitten te spekken voor …..wat wie waarom en wanneer weten wij niet. Maar dat ze geen eergevoel hebben en alleen maar uit zijn op rancune, zagen wij al bij het begin van hun aantreden. Mensen weet op wie u stemt…stem bewust….maar in elk gaval niet op deze lapswanzen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES