maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieZware explosie in Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab

Zware explosie in Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab

-

Does Travel - naar Suriname

De zware explosie die afgelopen maandag plaatsvond onder een wooncomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam Zuidwijk en waarbij drie mensen om het leven kwamen, is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab.

Tijdens het veiligstellen van sporen stuitte de recherche op verschillende attributen die te maken kunnen hebben met het vervaardigen van verdovende middelen.

“Dan moet je denken aan verschillende vaten met chemicaliën, een weegschaal, een zeef. Dingen die het bij elkaar aannemelijk maken dat daar drugs is vervaardigd”, vertelt een woordvoerder van de politie hierover aan RTV Rijnmond.

Op basis van deze informatie hield de politie de 34-jarige Rotterdammer Jalal O. aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen op de Schammenkamp.

Bij de explosie kwamen de 22-jarige Ilias, Mustafa (33) en Kamran (43) om het leven. De verdachte is een oom van Ilias meldt het Algemeen Dagblad. De rol van de oom wordt verder onderzocht.

De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Dit was duidelijk een drugslab.
    Gezien de kracht van de explosie is hier geen gas geëxplodeerd maar ander heavy stuff – bestelbus die naar buiten was geslingerd was aan één kant zo plat als een dubbeltje.


    Maak melding
  2. Peter, ben je een ervaringsdeskundige? Wat voor ander heavy stuf kan er naast gas daar onploft zijn? Kan een gasontploffing een gebouw niet vernietigen en een bestelbus niet platdrukken? Leg me uit baja, ik heb helemaal geen verstand van drugs en ontplofbare stoffen.


    Maak melding
  3. @ Henkes 4 februari 2024 Bij 17:48
    “Peter, ben je een ervaringsdeskundige? Wat voor ander heavy stuf kan er naast gas daar onploft zijn?”

    Henkes,
    Het artikel vermeld dit ook en andere nieuwsbronnen vermelden dat buurtgenoten al geruime tijd vermoedens hadden, omdat zij o.a. een sterke acetonlucht roken (wat één van de hoofdbestanddelen is voor het vervaardigen van de drug, Crystal meth. of Methamphetamine) en het viel hen op dat het een komen en gaan was van Ferrari’s en andere dure auto’s, die je niet zou verwachten in een zo’n volksbuurt. De politie heeft ook ontplofte blauwe vaten gevonden, die resten bevatten van andere chemische bestanddelen voor het vervaardigen van deze drug.

    Volgens omwonenden had deze ravage voorkomen kunnen worden, als de politie de vermoedens serieuzer had genomen en diepgaander onderzoek had gedaan, i.p.v. vluchtig, aangezien er veel kinderen wonen in deze buurt.

    Tan bun


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES