maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse justitie wil in Suriname woonachtige crimineel gijzelen wegens wanbetaling

Nederlandse justitie wil in Suriname woonachtige crimineel gijzelen wegens wanbetaling

-

Does Travel - naar Suriname

Justitie in Nederland wil de Surinaams-Amsterdamse crimineel Delano B. gijzelen, omdat hij de Nederlandse staat nog ruim 880.000 euro moet betalen.

De 58-jarige B. die al heel lang in Suriname zit, werd in 2016 veroordeeld voor witwassen en valsheid in geschrifte en moest de staat 2 miljoen euro betalen. Dit bedrag slonk naar 883.012,56 euro nadat de staat een in beslag ­genomen huis in Amsterdam-Zuid en een duur horloge van hem verkocht.

Het restant heeft B. nog steeds niet betaald, vandaar dat justitie hem in de cel wil laten zetten wegens wanbetaling meldt het Parool vandaag.

Volgens de krant ligt er in Suriname beslag op vijf huizen, waaronder het huis waarin B. woont, alsook vier televisies, een auto, elf dure horloges en een armband. Deze kunnen alleen met medewerking van B. worden verkocht om de rest van de schuld in te lossen.

Volgens justitie werkte hij niet mee hieraan en heeft hij ook niet gereageerd op de laatste mogelijkheid om in juni 2023 te betalen. Aanstaande vrijdag is hij daarom gedaagd voor een zitting in de Amsterdamse rechtbank, waar de officier van justitie de rechters zal vragen om een machtiging om B. te gijzelen.

Wijst de rechtbank dat verzoek toe, dan mag justitie B. voor 1080 dagen in de cel zetten. Ze moeten hem dan nog wel arresteren als hij niet zelf naar de zitting komt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Jammer eruuugh jammer!

    Opgelucht las ik het bericht, totdat…
    Totdat ik de leeftijd zag.

    Zo, deal je met voortvluchtigen suri justitie.
    Je legt beslag op alle tangibles gooit alle huisgenoten eruit en verkoopt de boel.


    Maak melding
  2. Als de Nederlandse justitie/overheid in alle gevallen zo principieel was en in alle gevallen vond dat Surinamers, die voor 1975 in Suriname woonden, dezelfde rechten en plichten hebben als zij die altijd in Nederland gewoond hebben, zaten veel bejaarde Surinamers, in Suriname en Nederland, niet met een AOW gat in hun maag. Als je naar Suriname verhuist, vervalt je recht op AOW voor de tijd dat je niet in Nederland gewoond hebt en wordt je AOW gat groter, maar je schulden aan de Nederlandse overheid worden niet kleiner of vervallen niet.


    Maak melding
  3. @hEnkes wat heeft jouw “rambling” met dit artikel te maken? Een patroon wat steeds duidelijker wordt is dat sommigen in SU een free pass lijken te krijgen. Het lijkt erop alsof bepaalde misschien wel connected criminelen kunnen verdwijnen en zodoende hun straf kunnen ontwijken. Wie o wie is hier verantwoordlijk voor? Is dit de hand van de ex-bankrover of van de gewezen politie-inspecteur of allebei? Begin de indruk te krijgen dat meneer de president ook een corruptieve vlekje heeft. Heel erg jammer dit, vraag me af welke van de grote politieke partijen vrij van corrupte of criminelen leden is? Het lijkt allemaal erop alsof heel de politieke top in SU door en door corrupt of crimineel is?


    Maak melding
  4. @Galbal 22 januari 2024 Bij 17:40
    Deze Delano B is 20 jaar jonger! Jij ziet een naam en gelijk krijg je een harde! Tijd voor castratie zodat je niet eer spiert en wij verlost zijn van je lozingen.

    #Henkes 22 januari 2024 Bij 20:24
    Je reactie is totaal off topic en ook nog onjuist. Feitelijk moet je het als volgt zien. Iedereen die in NL woont bouwt per jaar 2% AOW-rechten op! Dus ongeacht wie het is als je ervoor of later een aantal jaren elders woont bouw je in die periode niets op. Maakt niet uit in welk ander land!
    Jouw soort opmerkingen is vreselijk vermeiend want het is al tig aal uitgelegd. Blijkbaar mis jij elk lerend vermogen!


    Maak melding
  5. gal-bal haat hindoestanen ,die debby-pony- konsensi-ronald – hans oh-robg haten ook hindoestanen , hebben jullie allemaal in de zelfde kleuterklas gezeten , en verder zijn jullie niet gekomen , dat ziet iedereen hier aan jullie reacties


    Maak melding
  6. Plok en Klaas, waar het mij om gaat is dat Nederland er alles aan lijkt te doen om Surinaamse Nederlanders die naar Suriname verhuizen alle rechten als Nederlander verliezen, ze verliezen/verloren of ze het daarmee eens zijn of niet, na twee jaar onafgebroken in Suriname gewoond te hebben de Nederlandse nationaliteit (ik zeg expres niet hun Nederlandse nationaliteit) en alle voordelen die aan de Nederlandse nationaliteit kleven. Waarom, wanneer een Surinaamse Nederlander (crimineel of niet) naar Suriname verhuisd wel alle rechten als Nederlander, maar behoudt hij wel alle plichten en schulden aan de Nederlandse staat, terwijl Nederland de Surinaamse Nederlanders het liefst kwijt is en ze daarvoor zelfs een oprotpremie geeft. Waarom beschouwt Nederland het geld, dat deze criminele Surinaamse Nederlander Nederland nog schuldig is, als een soort oprotpremie? Als hij wordt uitgeleverd aan of ontvoerd wordt door de Nederlandse staat, zal het opsluiten van hem de Nederlandse belastingbetaler uiteindelijk meer kosten. En of ik nu stom redeneer of niet, Klaas en Plok zullen als zuinige bakras, wel gevoelig zijn voor dit laatste argument.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES