zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRamadhin: "Jaren gerommeld met zorggelden op SZF. Dat is ellende!"

Ramadhin: “Jaren gerommeld met zorggelden op SZF. Dat is ellende!”

-

Does Travel - naar Suriname

Er is volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in Suriname nu genoeg bewijs dat er onder de vorige regeerperiode (Bouterse-Ameerali en Bouterse-Adhin) flink is ‘gerommeld’ met financiële middelen bij het Staatsziekenfonds (SZF).

“Het was een ellende voor ons om na te gaan hoe we zes jaren niet wisten wat er is gebeurd bij het SZF. We hebben in drie jaren de rekeningen van zeven jaarverslagen ingelopen. En we hebben nu een goed beeld van wat er is gebeurd bij het SZF. Er is genoeg stof, genoeg indicatie dat er is gerommeld op het SZF met gelden die eigenlijk aan de zorg moesten toebehoren”, zei Ramadhin donderdag tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA).

De bewindsman merkte op dat bij de overname van het SZF in 2020 er maar één jaarrekening is aangetroffen en wel uit het jaar 2014. De huidige directie van deze zorgverzekeraar is aan de slag gegaan om dit in orde te maken en heeft eind december vorig jaar eindelijk ook de jaarverslagen van 2018 t/m 2020 aan hem overhandigd.

Ramadhin noemde onder andere het gerommel met middelen die bestemd waren voor personen die gebruik wensten te maken van de ARMULOV-regeling. Deze regeling voorziet in specifieke situaties voor personen die uitgezonden moeten worden naar het buitenland voor medische behandeling indien er in Suriname geen behandelmogelijkheden zijn.

Veelal gaat het om zeldzame aandoeningen van levensbedreigende aard. Hier zijn mensen buiten de geneesmiddelencommissie om, de zogenaamde friends & family van de regering Bouterse-Adhin, naar het buitenland gestuurd. Ook zijn er dienstreizen uitgevoerd, zonder dat daarvoor verantwoording is afgelegd.

“Aanschaffingen van allerlei zaken, aankoop van gebouwen et cetera. Dat is ellende”, benadrukte de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

23 REACTIES
  1. Er wordt bijna overal gesjoemeld met geld binnen de overheid van Suriname . Het is een cultuur lijkt het wel . Want men denkt iedereen doet het dus waarom zou ik het ook niet doen. Het is een soort ziekte die de overheid treft . Er moet een denk tank komen hoe dit op te lossen.


    Maak melding
  2. Ramadhin jou eerste wapenfeit, was het wegsturen van de Cubaanse artsen. Waarom? Die mensen waren zeer welkom en deden werk waarvoor ze gewaardeerd moesten worden. Dat gelul over de vorige regering, komt ons nu echt de strot uit. Er zijn vele misstanden aangetroffen ja. Maar de VHP zou deskundigheid en professionaliteit loslaten op al deze problemen. Stop met dat gehuil, stroop je mouwen op en ga potverdorie aan het werk…


    Maak melding
  3. Maar dat is toch bekend. Deze gelden moeten voor ziektekosten gebruikt worden en geen gebouwen mee gaan bouwen. Dat hoort het ministerie van openbare werken te doen.


    Maak melding
  4. Die paarse rattenaanhangers zoden nu ff stil en netjes gaan zitten en met hun fieters en smoelwerk van het internet en andere media afblijven uit schaamte om hun zo bewierookte grote teringleider die ze eerst tot slaafse gehorigen heeft gemaakt en nu op de vlucht is. shame shame shame!


    Maak melding
  5. ,In de accountantswereld is er een gouden regel die luidt: Wie geen verantwoording wil afleggen als dat gevraagd of geeist wordt heeft naar alle waarschijnlijkheid iets te verbergen.
    Deze regel is voor omkering vatbaar in die zin dat als iemand tijdig en punctueel zijn verantwoording in welke vorm dan ook aflegt, hij niets te verbergen heeft.
    De laatste jaarrekening dateert uit 2014? Dus veel te verbergen.
    Een andere regel die geldt bij de overheid in Nederland is: Je krijgt pas de volgende subsidie als je verantwoording over de vorige hebt afgelegd. Misschien een gouden regel voor een land als Suriname.
    Dus ook de overheid heeft tot taak boeven de kans niet te geven anders wordt je medeschuldig in deze. Dus geef ik de SZF niet de schuld, maar de regering Bouterse, want die heeft de boeven de kans gegeven om te rommelen.


    Maak melding
  6. Ramadhin had net zo goed Ameerali en Adhin een hint kunnen geven om hun koffers in te pakken en hun paspoort klasr te zetten, om straks ook, net als hun baas, spoorloos onder te kunnen duiken.


    Maak melding
  7. Het volk is niet geïnteresseerd in oude troep verslagen van vóór 2018. Is verleden tijd en je kan er niets mee. Kom nu met jaarverslagen van 2019, 2020, 2021, 2022,2023. Dan pas ga je zien voor hoeveel miljoen er gerommeld is/wordt.


    Maak melding
  8. Minister geef ze van katoen!
    Jullie zijn te lang stil geweest.

    En als ze blijven zeuren, publiceer de buitenlandse ziekenhuis-rekeningen op jullie site en de namen v alle personen die onterecht een ziektekostenkaart misbruikten.

    De Cubaanse artsen zijn teruggestuurd omdat ze in valuta werden betaald. De overheid heeft nieuwe Cubanen binnen gehaald voor minder.
    Was gewoon ordinair ronselen vd veroordeelde die de gezondheidszorg in suri minderwaardig vond.

    Wanica ziekenhuis gesponsord door chino’s was een farce. Oplevering ve gebouw zonder inhoud in een zwamp.

    Je bent verplicht om jaarrekening in te leveren, het is overheidsgeld. Ook v 2018, dat doe je om financiële analyses te kunnen maken.


    Maak melding
  9. Die ordinaire roversbende heeft de gezondheidszorg naar de gallemiezen geholpen en wel zodanig dat simpele ingrepen en medicijnen heel kostbaar werden. Ook kregen huisartsen hun rekeningen niet vergoed. Al die Cubaanse artsen moesten in dure dollars betaald worden en friend&familie gingen vaak naaf Columbia voor simpele ingrepen.
    Goed dat er nu een andere wind waait.


    Maak melding
  10. Formeel opsporingsbevel Bouterse en Dijksteel
    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia
    BOUTERSE, Desiré Delano—geboren op 13 oktober 1945 te Suriname en wonende aan de Patrijsstraat nummer 28 te Paramaribo.BOUTERSE, Desiré Delano voornoemd is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 (twintig) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht .SIGNALEMENTGESLACHT.MANNELIJKETNICITEIT….GEMENGDHUIDSKLEUR…. LICHT BRUINPOSTUUR.. …ORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,De Procureur- Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname namens deze,De commissaris van politie,B. Isaacs

    De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing en aanhouding van de veroordeelde met de volgende personalia:——DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT—geboren op 12 december 1952 te Suriname en wonende aan de Arnoldstraat nummer 13 te Paramaribo.DIJKSTEEL, IWAN LEENDERT is veroordeeld tot een gevangenisstrafvan 15 (vijftien) jaren onvoorwaardelijk terzake medeplegen van moord zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.SIGNALEMENTGESLACHT…MANNELIJKETNICITEIT…CREOOLHUIDSKLEUR……DONKERBRUINPOSTUUR…NORMAAL
    Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze veroordeelde wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de telefoonnummers 403645/403252, de Command Center (CC) op het nummer 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.Paramaribo, 17 januari 2024,


    Maak melding
  11. Als er werkelijk bewijsmateriaal is dat er al die jaren gerommeld is, waarom niet het OM hiervan verwittigen in plaats van heel wat geklaag en gezeur, hetgeen zo zoetjes aan op verkiezingspraat begint te lijken. Straks zijn de schuldigen anders “onvindbaar”.


    Maak melding
  12. In de tijd van de rovers regering wist men niet wat jaarrekening was. DSB, diverse ministerie, EBS, SWM, SZF noem maar op, overal was een puinhoop. En nu probeert de NDP, ers mooie weer te spellen. Chan had al de verantwoordelijke moeten opsluiten, maar jammer dat hij moet dealen met de koning die toen ook samen had gewerkt met Rovers Partij.


    Maak melding
  13. Raar verhaal van de minister van volksgezondheid. Die man komt niet opdagen met concrete gevallen.Zover ik weet werd de vaksbondsleider de heer Hooghart naar Columbia gestuurd voor een medische behandeling.Hooghart is een bekende Surinamer en een geen vriend van deze regering. Maar laten we duidelijk zijn.Het aantal gevallen van corruptie is onder de regering Santokhi totaal geëxplodeerd. Nu is ook bekend geworden dat men een ziekenfondskaart kan bemachtigen tegen betaling met vreemde valuta.” Wo sit ing “.


    Maak melding
  14. En wanneer worden de raddraaiers ter verantwoording geroepen ?

    Er is gesjoemeld en er is gestolen !
    Dit kan niet ongestraft blijven ! Het volk leidt er onder en geeft de huidige regering de schuld !

    Wij willen transparantie ! Wij willen duidelijkheid !
    Maak de raddraaiers bekend ! En sleep ze voor het gerecht !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  15. Het volk is niet geïnteresseerd in oude troep, verslagen van vóór 2018″.
    Hoezo, niet?

    Wacht maar af, als de nazaten, zullen schreeuwen over de vreselijke slavernij periode.

    Ik zal “ons” gelijk geven.
    Als je het verleden, bloot legt, kan je vergelijkingen maken en zien wat er toen mis is gegaan. De rest, snap je of juist niet.

    Als je een kwestie, voor het OM, brengt, dan moet je goed voorbereidt zijn, anders maakt de verdediging, stront van je.

    Op welk vlak, heeft het volk niet GELEDEN tijdens de bouterse- regering?

    Ajay Mangal de gelukzoeker, gelooft niet wat voor een rommel bouterse heeft gemaakt en achter gelaten.

    Hij begrijpt niet dat ook hij de schulden van de vorige regering, aan het betalen is.

    Hoe kan het ook anders, hij gedraagt zich als een hyper verwende kind en komt naar voren als een jongen van 14 jaar.

    Hij is zoekende, waar te graaien valt.


    Maak melding
  16. PC’s, laptops, bestanden werden vernietigd door de ex-vp- ndp alibaba.

    Hierdoor wilden ze voorkomen dat bewezen ndp, ddb, aloebaba, enz, ndp tussen 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020 enorme hoeveelheden, goud hadden verduisterd en grote armoede en grote ellende in de financiele, economische en sociale situatie van de republiwk Suriname en de Surinamers hebben gemaakt.

    ddb, aloebaba, jenny simons, bouva, abrahams, dna- ndp, was eens maar nooit weer.

    Grote criminelen, moordenaars die zich zelf flink verrijkt hebben.


    Maak melding
  17. robg , weet je nog wie er allemaal minister van volksgezondheid zijn geweest tijdens bouterse 1—bouterse 2
    eventjes je geheugen dat van een garnaal opfrissen , 4 stuks , je kent ze toch , ach maar je bent ze vergeten , robg deze vier zijn degenen die gerommeld hebben , in opdracht van bouterse , weet je echt niet meer wie die vier waren , zegt dit iets;;;; c.w.;;;;;; m.b. ;;;;;; p.p. ;;;;;;; a.e ;;;;;; ,
    vraag bouterse die zal je zeggen wie die vier zijn , o jee dat kan niet jou vriend is gevlucht als een laffe hond


    Maak melding
  18. Oooh my gosh!

    4 ndp minister op volksgezondheid in 2 regeertermijnen. Thx @Wat

    Nou, daar gaat je belastinggeld, deze 4 krijgen “tot in de eeuwigheid der eeuwen een salaris”. Idem dito de rest.
    Gewoon geregeld totdat ze exact 2 jr aanzaten. Das nou de vereiste max periode.

    Wie de namen als eerste vind krijgt een lolly 🍭

    Erughh handig om je geheugen op te frissen, pica als je op de naam staat met je cursor.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES