vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWordt dit de cel waar Bouterse zijn straf zal uitzitten?

Wordt dit de cel waar Bouterse zijn straf zal uitzitten?

-

Does Travel - naar Suriname

De onlangs veroordeelde ex-legerleider Desi Bouterse is opgeroepen om zijn straf uit te zitten in de gevangenis. Hij gaat echter niet naar Santo Boma of een andere strafinrichting, maar naar deze nieuwe in aanbouw zijnde cel op het terrein van het Militair Hospitaal Dr. F.A.C. Dumontier in Suriname. Dat melden diverse media in Suriname.

Opmerkelijk is dat arbeiders die daar aan de slag zijn, van niets weten. In gesprek met een verslaggever van Waterkant.Net zegt een arbeider dat er een voorziening komt voor het hospitaal zelf.

Deze week schreef de Surinaamse krant dWT dat Bouterse’s advocaat Irvin Kanhai de uitvoering van het vonnis en de detentie van de verdachten zou bespreken met de justitiële autoriteiten. Daaruit kwam naar voren dat de detentie van Bouterse zou moeten plaatsvinden bij het Militair Hospitaal. Hiervoor worden voorzieningen getroffen die Kanhai afgelopen dinsdag zou bespreken.

Volgens Starnieuws wordt Bouterse op basis van enkele medische issues niet in een bestaande gevangenis opgesloten, maar in deze cel die op steenworp afstand ligt van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dat is handig als hij medische zorg nodig heeft.

De nieuwssite meldt verder dat er voor de veiligheid van Bouterse extra maatregelen getroffen worden tijdens zijn detentie.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname heeft woensdag laten weten dat Bouterse en de andere veroordeelden in het 8 december strafproces per brief hebben vernomen dat zij zich vrijdag 12 januari moeten aanmelden.

De huisgenote van de veroordeelde Bouterse heeft tot tweemaal toe geweigerd om de last tot tenuitvoerlegging van het vonnis in ontvangst te nemen. Deze last zal conform de wet wel aan hem worden uitgereikt.

Zoals het er nu naar uitziet zal de detentie van Bouterse niet in januari kunnen plaatsvinden, omdat er nog gewerkt wordt aan de cel van ongeveer drie bij zes meter (foto) aan Flustraat dichtbij de Abraham Ph. Samsonstraat. Ook moeten allerlei voorzieningen nog geregeld worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

44 REACTIES
  1. Pablo had ook z’n eigen hotel wat een gevangenis moest voorstellen. Vind het ronduit belachelijk dat hij ondanks zijn misdaden nog over privileges beschikt. De bouw van dit onderkomen en de beveiliging kost geld die met belastinggeld van burgers gefinancierd wordt.


    Maak melding
  2. Ik mis al die prikkeldraad nog om het gebouwtje heen.
    Is een mooie plek voor educatieve doeleinden.
    Zo kan je jonge mensen later zien wat er met je gebeurd als je in de criminaliteit belandt.

    Ik heb ook al een naam voor dit gebouw “moiwana cell “.
    Of”didibri hol”.


    Maak melding
  3. Ja ik maak mij zorgen en dat is dat Bouterse zichzelf gaat ophangen zoals Horp. Miegado het liefst zonder kleding opsluiten hoor. tje potie.
    Ding au sroto bouta.


    Maak melding
  4. Dit vind ik ronduit belachelijk!

    Die blijft als een zwerende wond midden in de samenleving etteren.

    Strax kun je een kaartje kopen om dit kot te ‘bewonderen’ of het wordt een soort van Lourdes!

    Zéér slecht idee 👎


    Maak melding
  5. Dacht altijd dat moordenaars en anders, naar een gewone gevangenis gingen, en daar geboeld werden door andere gevangenen. te minsten dat lees je wel eens, wist niet dat er ook aparte cellen gebouwd konden worden.


    Maak melding
  6. Lastig om te zien dat men Nog rekening houdt met deze vloek van Suriname,en Dan mag hij rusting wachten totdat het afgebouwd is,om te zien wat voor een rechtstaat Suriname is,voor een moordenaar privileges???


    Maak melding
  7. Gaat een bedevaartsoord voor de aanhang worden. Muurtje stelt weinig voor dus 24-uurs persoonlijke beveiliging nodig. En zo dichtbij de straat? oh dan kunnen mensen pakjes morello door het raam gooien 😀

    “Zoals het er nu naar uitziet zal de detentie van Bouterse niet in januari kunnen plaatsvinden” beetje slordig…


    Maak melding
  8. Bouw dit voor elke gevangene dan heeft die meteen huisvesting voor zichzelf vrouw en kinderen watvoor nonsens is dit alweer in Suriname kan dit alleen, als die brutaal meteen was gaan zitten had hij nu toch een vrij leven


    Maak melding
  9. Inderdaad is dit geen straf maar meer een senior relax woning met alle gemakken voorzien. Het zal mij ook niet verbazen indien de cel voorzien is van tv en internet aansluitingen. Hopelijk zal het AZP hem alle medische zorg onthouden en laat de fascistische leider snel gaan hemelen. Dan mag hij met zijn God aan de babbel waarom Hij zijn zoon niet meer steunde. Dat de fascistische leider over een groot arsenaal aan wapens tot zijn beschikking had, moet ook tot aan de bodem worden uitgezocht. Wat wilde deze terrorist met die wapens?
    Misschien kan met een martelmethode op de vraag een antwoord verkregen worden.


    Maak melding
  10. Suriname doet niet aan Omgevingsmanagement.

    Dit is door de strot vd buurtbewoners geduwd. Niet eens een mededeling etc.

    Het wordt een complete chaos met “files”, van nieuwsgierigen, parkeerplekken zijn nu al schaars.
    Daarnaast het ongemakkelijk gevoel van extra beveiliging alsof het oorlog is.
    Pleidooi voor de suri-buren.

    Het is ook weer niet de bedoeling dat suri het braafste jongetje vd klas is.
    Roeien met de riemen die je hebt!


    Maak melding
  11. Zoals Chan belooft heeft komt er ook licht in de tunnel van dit cel. zodat hij ook ongemerkt buiten kan wandelen af en toe. Het wordt een cel met een ondergrondse tunnel.

    De hele wereld blij, Bouterse en Ingrid ook blij. En zoals Bouterse had beloofd, het op zijn Surinaamse op te lossen.


    Maak melding
  12. Als dit zijn verblijf wordt tot zijn laatste dagen dan is het te hopen dat er een hogere muur komt rondom het verblijf.Zoals de uitkijk van de cellen Keizerstraat dicht is gemaakt.Want de verdachten daar keken over de revo plein naar de waterkant en de rivier.


    Maak melding
  13. Roewel 11 januari 2024 Bij 12:32
    Ja ik maak mij zorgen en dat is dat Bouterse zichzelf gaat ophangen zoals Horp.

    @ Roewel
    Daar is Bouterse te laf en bang om zijn eigen leven te nemen maar stoer genoeg om anderen te vermoorden / te laten vermoorden.
    Wees niet bang Bouterse zal zich nooit het leven nemen.


    Maak melding
  14. O.M vergeet die airco niet n ook nog n dikke siërra matras.
    Chan aan satan: baas eigenl zien we jw niet opgesloten als n crimineel n moordenaar in n cel mr j weet toch. De gemeenschap de buitenlandse gemeenschap de OAS mensenrechtenorgansatie n blablabla leggen n behoorlijke druk op ons n drom moeten we wat doen om hun tevreden te stellen je begrijpt ht toch. Maar no spang we bouwen n luxe appartement vr je mt alles erop n eraan je komt aan niks tekort n ht wordt paars geschilderd.later wanr d gemeenschap tevreden is gesteld krijg je ook nog je eigen paadje mt n poort mt bijbehorende sleutel n een dienstauto mt chauffeur die 1×24u vr je klaarstaat om je overal te brengen .ook thuis gn slapen n in d ochtend terug in je villa. Die miljoenen dollars die je vn ht arme volk gestolen hbt mag je ook houden.


    Maak melding
  15. Voordeel is wel dat hij daar eventueel opgeblazen kan worden.. een soort: “ schietschijf”
    Ik denk niet dat die lafbek zo dom is; gaat liever tissen de echte mannen schuilen


    Maak melding
  16. @John; o dan is het goed.
    Heeft de ndp de mensen uit alle districten al opgeroepen om hem te begeleiden naar zijn “ rustplaats”; of laten ze hem nu zijn “eigen boontjes” doppen 😂😂


    Maak melding
  17. In tijd van nood zal oud press zijn mattie’s kennen. In Den beginne zullen ze hem massaal bezoeken. Daarna gaat het afbrokkelen. Tijd zat om over je verleden na te denken


    Maak melding
  18. Hahaha….Nu pas snap ik die zachte landing waarover Desi het had.

    “Ex-legerleider tevens gewezen president en voorzitter van de NDP, Desi Bouterse (78), moet zich vrijdagmorgen aanmelden bij de Centrale Penitentiaire Inrichting te Santo Boma. Het schrijven van de procureur-generaal is intussen gestuurd naar de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost.”

    “De kennisgeving om zich aan te melden dient opgeplakt te worden aan het gebouw van het districtscommissariaat.”

    Dat laatste alsof de veroordeelde inmiddels vogelvrij verklaart is geworden.
    Wild, wild west in Suriname…..


    Maak melding
  19. Op 12 jan. is dit onderkomen nog niet af en als hij zich meldt, waar wordt hij dan ondergebracht??
    Dit werd bedoelt met dat de straf op z’n Surinaams zou plaatsvinden.
    Een grotere bananenrepubliek en failed state bestaat niet!
    Voor mij is dit land volledig afgeschreven.


    Maak melding
  20. Ai het is toch een Paleis geworden met een zachte landing.
    ik hoop dat Bouta groenevingers heeft nu kan hij eindelijk zelf zijn groente en fruit oogsten en natuurlijk eten.


    Maak melding
  21. Waarom moet er extra bewaking komen?Bouterse weet als geen ander in Suriname, wat er met gevangenen gebeurd, die het in hun hoofd halen, op de vlucht te slaan.
    Wordt er voor Ingrid ook een logeerkamertje gebouwd zodat zij wel eens een nachtje bij DiDiBri kan blijven slapen? Ingrid is nog redelijk jong, ze wil dus wel eens wat. Maar gelet op DiDibri’s gezondheidstoestand, schat ik dat zij niet vaker dan één keer in het jaar moet gaan overnachten. Als zij vaker zou blijven slapen, zou dat Didibri’s einde alleen maar bespoedigen.


    Maak melding
  22. Wordt dit de cel etc etc.
    Het antwoord is NEE!

    Alweer een onprofessioneel stuk v dwt, haters vd regering.

    Die man moet zich melden in Santa Boma, blijkt nu!

    Dat argument ‘dat AZ tegenover staat’ slaat ook nergens op. Het militair hospitaal zou goed genoeg moeten zijn.
    John hierboven zal het wel weten.

    En zo trappen we met zijn allen weer in.


    Maak melding
  23. De oplevering zal vertraging ondervinden er moet ook een martelkamer komen of is het voordeliger een martelcontainer te bestellen. De oplevering is gepland voor 23 februari 2024 de verhuizing staat in de agenda voor 25 februari 2024.

    Weg wezen met deze klucht. Zijn er soms moordenaars en elite MOORDENAARS? Dit is een staaltje van klassenjustitie.


    Maak melding
  24. Tot die tijd zal hij tijdelijk opgevangen worden in Torarica. Hij krijgt ook weekend verlof om naar broko baka of naar Coesewijne te gaan om te vissen met z’n maties. We staan als land Gigantisch voor L..


    Maak melding
  25. Klopt ja @hertenspoor.
    Te laat gezien, waarschijnlijk omdat ik het maar niks vind.

    Wanneer zijn ze eigenlijk begonnen met bouwen… voor of na 20 dec 😅😂


    Maak melding
  26. Wie is de hoofdschuldige in dit verhaal?
    Dat kan maar 1 man zijn en dat is de racist San. Ondanks dat er meer nee gers in het land zijn dan Hindoestanen worden de nee gers opgesloten.
    Ma ja, waarom zijn rijstkorrels goedkoper dan goudkorrels? Aanbod alleen aanbod Waar er veel van is zal de waarde laag zijn
    Bouterse is ook dom geweest. Waarom luistern naar San. Deze man vocht een persoonlijke vete uit met Kanhai. met als inzet bouterse
    Bouterse had NOOIT deze laatste zet moeten doen Dachten de advocaten het beter te weten dan Kanhai, die de zaak jarenlang heeft laten voorslepen. Dachten de advocaatjes dat ze het beter zouden weten dan Spong, met een ongelooflijk groot aantal advocaten in dienst.
    Waarom waarom Bouterse ben je zo stom geweest te luisteren naar San en deze groep?
    Je bent niet stom, dus waarom? waarom?
    Ik kan maar twee dingen bedenken
    je bent wel zo stom en ze hebben je dus een loer gedraaid OF
    gaan de anderen wel de gevangenis in en jij mag …………..

    Als Chan dit doet dan is hij geen haarbeter dan een andere crimineel. Argumenten dat hij president is geweest pleiten NIET VOOR hem maar juist TEGEN hem, want hij heeft het land aan de bedelstaf gebracht ten gunste van zijn eigen familie en vrienden. Dat verdient geen pluim maar eeen behoorlijke straf meneer de president


    Maak melding
  27. de cel heeft :
    wifi
    bad
    toilet
    airco
    220 en 110 volt
    eigen 4×4
    eigen chauffeur
    ontbijt lijst
    lunch lijst
    dinner lijst
    2 schoonmaaksters
    70 inch televisie
    1 sta op stoel
    een ligbed met nasa schuim
    geen penitentiare bewaking

    hij mag gaan en komen wanneer hij wil.

    dat is geen vonnis en gevangenneming chan.
    dit is zachte landing

    iets klopt niet

    wie heeft dit geregeld???????????


    Maak melding
  28. Op YT is er een video opname van het bouw werk. Gebruik het volgende als deel van de link: watch?v=fiTfm-8R2ic
    Vrijdag ochtend moet hij zich bij BOA melden Dat ze de beschikking niet in ontvangst namen doet daar niets aan af. Dit gebouw is nog niet af dus zeker de eerste dagen zit hij gewoon in BOMA. Ook is het geheel nog lang niet geschikt om een zwaar te bewaken gevangene op te sluiten. Daarvoor is veel en veel meer nodig.
    Komt bij dat niemand een soort van bedevaartsoord voor gestoorden wil laten ontstaan.


    Maak melding
  29. Lijkt meer op een multifunctioneel toilet.
    Naast de toilet is de slaapverblijf van B.
    Is achter de cellecomplex van de vrouwen vleugel. Nieuwe toilet in aanbouw voor deze vrouwen. Dus iedere keer wanneer de vrouwen hun overtollige water kwijt willen, zal dat als muziek klinken in de oren van B.


    Maak melding
  30. Het moet een een hok worden die men vroeger placht dungru oso te noemen.Een papaya mata om te slapen en een kussen gevuld met rijststro.En een koele laken van blomzak om te bedekken.En natuurlijk de onmisbare emmer om zijn behoefte te die hij zelf in de ochtend moet ledigen en spoelen.


    Maak melding
  31. is deze cel bedoeld als symbool? Hier begin het ongveer hier eindigt het ook voor hem
    is het daarentegen om hem beter van dienst te zijn, humaan zeggen die bakras dan zeg ik lik me reet
    waarom zou een ordinaire crimineel gewoon in Boma zitten, zo slecht dat ze in staking gingen en in opstand kwamen en deze man die niet alleen VIJFTIEN mensen heeft afgeslacht maar daarna de samenleving in een wurggreep hoield het land heeft vernietigt die krijgt een betere behandeling?????
    Chan sodemieter op pleuris hond
    2025 ABOP en alleen ABOP alle koe lies het land uit


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES