vrijdag, mei 3, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse en andere veroordeelden moeten zich vrijdag melden bij de gevangenis

Bouterse en andere veroordeelden moeten zich vrijdag melden bij de gevangenis

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname heeft laten weten dat het vonnis in de 8 december strafzaak wordt geëxecuteerd. Desi Bouterse en de andere veroordeelden in het 8 december strafproces hebben daarom per brief vernomen dat zij zich vrijdag 12 januari moeten aanmelden. Dat meldt het OM in een persbericht.

Volgens de Surinaamse nieuwssite Starnieuws moeten de veroordeelden zich op diverse locaties melden, waaronder de strafinrichting te Santo Boma.

Het OM schrijft verder: op 8 januari 2024 is de termijn om een gratieverzoek in te dienen verlopen. De raadsman van de veroordeelden heeft per schrijven d.d. 8 januari 2024 kenbaar gemaakt dat zijn cliënten afzien van het voornemen om een gratieverzoek in te dienen en kijkt hij uit naar een gesprek met het OM. Het schrijven heeft het OM bereikt op 9 januari 2024. Op 2 momenten is de raadsman van de veroordeelden uitgenodigd voor een gesprek over de vervolgstappen mbt de executie van de vonnissen, waarbij hij niet is verschenen. Per schrijven heeft hij de reden van zijn afwezigheid kenbaar gemaakt.

Op 8 januari 2024 heeft een team van advocaten namens de veroordeelden een verzoekschrift ingediend om de vonnissen niet tenuitvoer te leggen cq. de tenuitvoerlegging aan te houden cq. op te schorten danwel te schorsen.

Het Openbaar Ministerie heeft per direkt afwijzend gereageerd op dit verzoek . Op 10 januari 2024 heeft voormeld team van advocaten een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van het Openbaar Ministerie met het verzoek om het besluit te herzien.
Hierop heeft het OM wederom afwijzend gereageerd.

Het Openbaar Ministerie is thans overgegaan tot de tenuitvoerlegging van de appelvonnissen en dienen de veroordeelden zich op 12 januari 2024 aan te melden bij de Strafinrichting zoals vermeld in de last tot tenuitvoerlegging van vermelde vonnissen. De last is intussen aan vier (4) veroordeelden uitgereikt.

De huisgenote van de veroordeelde Bouterse heeft tot tweemaal toe geweigerd om vermelde last in ontvangst te nemen. Deze last zal conform de wet wel aan hem worden uitgereikt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
  1. Surinamers waar dan ook ter wereld, as vrijdag gaan we geschiedenis schrijven.
    Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk overwinnen we het kwaad. Het land kan trots zijn op haar goed functionerende rechtelijke macht. We krijgen onze broeders niet meer terug, hopelijk vinden de nabestaanden nu een beetje rust.
    Er staat nog een andere rekening openen namelijk MOIWANA 👈🏾. Onze zusters cq landgenoten zijn op een beestachtige wijze omgebracht. Ook deze zaak zsm voor de rechter worden gebracht.
    Never forgive, never forget.


    Maak melding
  2. Sang eindelijk is vrijdag zover 🙂 Ai weg met de moordenaars en de kleine kruimel dieven ook.

    arme bruinwijk nu voelt hij zicht heel alleen 🙁 maar goed nieuws hij kan af en toe Desi gaan bezoeken en slof sigaretten meenemen voor hem.

    ai vrijdag ga ik ook proosten met mijn groep vrienden


    Maak melding
  3. Oostburg zaait bewust rommel uit bij Lim FM dat de PG in het geniep de Militaire Politie naar het huis van de VEROORDEELDE Drugscrimineel tevens meervoudige moordenaar heeft gedirigeerd om hem te arresteren.

    Oostburg is van mening dat terwijl het Advocaten team een brief gestuurd naar de PG deze de Moordenaar uit zijn huis wilde halen.

    Meester Kanhai is toch door het Openbaar Ministerie op de hoogte gesteld dat de veroordeelden zich aanstaande vrijdag moeten melden???

    Volgens Oostburg is de PG op confrontatie uit. Ook Oom Sjinnie heeft zich niet onbetuigd gelaten.

    Wanneer zullen deze 2 Misselijkmakende lieden gearresteerd worden wegens het subtiel aanzetten tot rellen?


    Maak melding
  4. Het Openbaar Ministerie (OM) is overgegaan tot de tenuitvoerlegging van de appelvonnissen en dienen de veroordeelden zich op 12 januari 2024 aan te melden bij de Strafinrichting zoals vermeld in de last tot tenuitvoerlegging van vermelde vonnissen. De last is intussen aan vier (4) veroordeelden uitgereikt. De huisgenote van de veroordeelde Bouterse heeft tot tweemaal toe geweigerd om vermelde last in ontvangst te nemen.

    Paniek in huize Bouterse.


    Maak melding
  5. Voor en tegenstanders, we gaan als volwassen natie met diepe respect met elkaar om. We houden rekening met elkaars sympathieën en gevoelens voor een ander. Het daarom zeer gewenst om diepgaand en constructief met elkaar in gesprek te gaan. Dus geen gescheld en of onsympathieke grof-taalgebruik tegen elkaar consumeren, Dat het heel onaangenaam zelfs pijnlijk kan zijn spreekt voor zich.we moeten ons goed realiseren Wk-net door notabelen wordt gelezen. De wereld kijkt over onze schouders mee. We staan bekend als een vredelievend en vriendelijk gastvrij land. Dus we moeten trachten een positief zelfbeeld van ons achter te laten, fel-constructief, echter sportief.


    Maak melding
  6. de vraag is wat deed chan 2 dagen geleden bij bouterse?
    dat geheimelijke onderonsje?
    wat hebben ze daar bekokstoofd?
    net als dat gesprek toen chan president werd waar ook brunsie bij was


    Maak melding
  7. bouterse is voor medisch onderzoek tijdelijk niet bereikbaar Hij is in het buitenland.
    haha chan regelt het allemaal wel. daarom duurde het zo lang dus.😄😄😄😄😄🤣🤣🤣🤣🤣


    Maak melding
  8. Een gesprek in welk vorm dan ook met oud press vraagt alleen maar om voorzichtigheid. Het is geslepen en kan je elk moment voor het blok zetten. Kennelijk neemt hij alles op. Hij is slim sluw en heel voorzichtig. Geef hem danongelijk. Op deze aarde is niemand te vertrouwen. Daarom heeft hij het zolang volgehouden, veertig jaren. Dat is geen kinder-spel. Boze tongen beweren dat Chan regelmatig daru gaat proeven bij hem (oud press) thuis. Heeft iemand dat gezin? Wanneer is neks op je geweten heb, tien schone vingers heb dus nooit iets heb genomen van een ander
    Dan heb je ook neks te vrezen.


    Maak melding
  9. In de VS kennen ze het fenomeen van ‘white privilege’, in Suriname hebben we blijkbaar ‘purple privilege’. Waarom worden deze paarse massamoordenaars anders vriendelijk.uitgenodigd zich bij de gevangenis aan te melden i.p.v. met veel machtsvertoon, eventueel gepaard gaand met grof geweld, opgehaald te worden, zoals bij elke andere moordenaar in Suriname gebruikelijk is?


    Maak melding
  10. @Henkes: omdat ze volgens de regels werken en niet zoals op 7en8 december 1982 toen ze het met veel vertoon deden en behalve de betreffende personen volgens de regels op e halen voor verhoor of vragen zich te melden nee ze hebben zelfs honden vermoord die hun bazen wilden beschermen Er zullen geen gebouwen nodeloos in de fik worden geschoten. Men zal niet binnen achter dichte sjutters en gordijnen hoeven te schuilen en te fluisteren Alles za normaal volgens de regels en snel verlopen en ze zullen niet als Herman G onder weg naar huis van een aan diggelen geschoten kop van het leven beroven.


    Maak melding
  11. Rassenhaat?! Tot welke bevolkingsgroep behoorde Bhagwandas? Het gaat om veroordeelde mensrechtenschenders niet om etnische zuivering.

    Voelt u zich wel tof Mr/Mw Debby?


    Maak melding
  12. Na baas B heeft baas C
    nu eindelijk na zoveel jaren de democratische rechtstaat weten te herstellen.
    Nu wordt het tijd voor baas A die dit prachtige land verder gaat kunnen ontwikkelen en dan bvk onder de jongere generatie want daar is talent en kennis in overvloed.
    Never forget Moiwana!


    Maak melding
  13. Sammy the Queen, als de huidige regering eventueel geweld gebruikt bij het ophalen van de veroordeelde moordenaars, is dat niet te vetgelijken met dat wat de toemalige regering op 8 dec. 1982 gedaan heeft. Dat geweld kwam als donderslag bij heldere hemel. Deze moordenaars hebben een eerlijk proces gehad en ze zijn door een onafhankelijke rechter veroordeeld. Ze weten al jaren wat hen eventueel te wachten staat. Als ze zich verzetten wanneer ze opgehaald worden en er daarbij geweld gebruikt moet worden (met alle gevolgen vandien) valt de huidige regering daarna NIETS TE VERWIJTEN.


    Maak melding
  14. henry 10 januari 2024 Bij 20:42

    Oostburg zaait bewust rommel uit bij Lim FM dat de PG in het geniep de Militaire Politie naar het huis van de VEROORDEELDE Drugscrimineel tevens meervoudige moordenaar heeft gedirigeerd om hem te arresteren.
    …………………………….

    Hoe dan ook, Henry, het wordt een heerlijk feest. Want we hebbe heel lang op zitte wachte.

    Maar ik had je al gewaarschuwd, dat t voo jouw ee domper kan worde, als je me die Snijder-link nie geeft. Want dan zal ik je herinneren aa die lage Snijder-torie va je, waardoor je niet optimaal kan feesten. Want je gaat steeds maar aa die lage torie va je denke, Henry, steeds …..

    Wees nou verstandig, jonge. Want die arrestatie gebeurt maar één keer.


    Maak melding
  15. Mensen niet t vroeg juichen.eerst zien dan geloven n daarna pagara aftsteken. Er schuilt n addertje onder ht gras. Er wordt n toneel in mekaar getimmerd er klopt iets niet.er worden onderlinge afspraken gmkt vnwege belangenverstrengeling. Satan B &co gn niks anmelden. Tek yu ai luku .deze brutale daggoes voelen zich oppermachtig gesteund door de grote gettofamilie n leeghoofden.


    Maak melding
  16. Die didibri en 4 andere moordenaars zijn al weggevlucht naar venezuela, dus moeten ze eerst een vliegtuig charteren om in parbo te komen. Dus aanmelden in een strafinrichting? Moet ik nog zien of dat zal gebeuren, zoals boefdraad en money hond, ook spoorloos.


    Maak melding
  17. Benny

    Ik snap niet wat je bedoelt met die Snijder link? Welke Snijder link moet ik aan je geven?

    Voor mij zal het aanstaande vrijdag een domper zijn schrijf je?

    Ik ga ook flink feestvieren hoor Benny als deze VEROORDEELDE Drugscrimineel tevens meervoudige Moordenaar in de gevangenis terecht komt.

    Wees duidelijk naar me toe want normaal gesproken reageer ik niet op ONZIN.


    Maak melding
  18. Tralalaa show is afgelopen. Opsluiten die fucking veroordeelde grootste moordenaar en drugsdealer en verkrachter van Suriname opa D. Krijgt een luxecel op het terrein van het militair hospitaal. Debieus, njang dibri ka. Samen met robgetverderie. Jo paarse heks.


    Maak melding
  19. @Benny

    Op 10 Jan 23:57 uur reageer je op het artikel over Van der San met:

    Je schrijft: Want straks is er een groot feest maar jij kan niet in een feeststemming raken vanwege confrontatie met die lage Snijder-torie van jou

    Wat bedoel je nou precies??Waar heb jij het in hemelsnaam over??


    Maak melding
  20. Vraag me af, wat de reden is tot feestvieren! Suriname is gedompeld in een situatie, waarin de vooruitzichten somber zijn. Op vrijwel elk gebied hebben wij een gigantische achterstand. Sommigen gaan hier over tot het heilig verklaren van de huidige President. Terwijl zijn rol in de verdere achteruitgang van dit land, in de korte tijd van 3 jr! Reden is om ook hem onder een vergrootglas te leggen. Dat Bouterse zometeen gevangen word genomen, lijkt bij zijn tegenstanders een gevoel van euforie los te maken. Maar na dit feit, zal blijken dat we hiermee in werkelijkheid geen stap verder zijn gekomen. Een paar oude mannen die hun laatste dagen in detentie mogen doorbrengen, brengt t voor niemand en dan ook niemand enig voordeel met zich mee! Met name de oud kolonisator kijkt van een afstand toe en lijkt zijn handen in onschuld te wassen, maar hebben hiermee hun uiteindelijke doel bereikt. Bouterse was in doorn in hun ogen en diende afgestraft te worden. De verdere onderdrukking van het land Suriname, die gedoemd is een bedelstaat te blijven is binnen handbereik. In feite is er niets veranderd.. momenteel vind er op grote schaal een genocide plaats in Gaza, met goedkeuring van Nederland. Maar in Suriname heeft uiteindelijk het “recht” plaatsgevonden…

    Sari tori


    Maak melding
  21. @ Konsensi 11 januari 2024 Bij 10:33
    “..momenteel vind er op grote schaal een genocide plaats in Gaza, met goedkeuring van Nederland…”

    Beste Konsensi, er zijn momenteel:
    – Meer dan 10.000(!) Palestijnse kinderen, 7000 vrouwen, 23.357 onschuldige burgers door de fascistische Israëlische regering van Netanyahu en zijn gewillige beulen, kapot gebombardeerd en geschoten (59.410 gewonden);
    – Meer dan 326 medici, 146 UN-medewerkers en 112 journalisten vermoord;
    – Meer dan 341 Palestijnen in bezet gebied vermoord door kolonisten i.s.m. met het Israëlisch leger;
    – Er zijn bijna 1,9 miljoen ontheemde Palestijnen (ruim 2x de Surinaamse bevolking!).

    Ten opzichte van:
    – 1139 vermoorde Israëli’s;
    – Meer dan 186 soldaten tijdens gevechtshandelingen.
    Het aantal gijzelaars bedraagt, ongeveer 129.

    Bron: Al Jazeera


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES