zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident: 'Economische stabiliteit bereikt in Suriname'

President: ‘Economische stabiliteit bereikt in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in het radiopraatprogramma ‘ABC Actueel’ te kennen gegeven dat economische stabiliteit in Suriname is bereikt.

Hij gaf daarbij aan dat dit met zware inspanning en zeker ook met zware offers van het volk is gebeurd. Die offers zullen nu terug gegeven worden aan het volk.

In het gesprek benadrukte president Santokhi dat de eerste grondconversie laat zien dat de regering vier miljoen aan inkomsten kan genereren. Als de regering elke twee weken 4 miljoen aan inkomsten uit grondconversies blijft ontvangen, kan dat geld worden gebruikt voor het financieren van sociale programma’s.

Ten aanzien van de hoge prijzen in de winkels gaf het staatshoofd aan dat deze het gevolg zijn van importinflatie. De regering heeft op basis hiervan naar mogelijkheden gekeken, en een van de oplossingen is om goederen rechtstreeks van de producent te importeren en deze rechtstreeks naar de consument te brengen.

Deze oplossing wordt momenteel uitgevoerd in het kader van het foodbasket-project, dat landelijk zal worden uitgevoerd. In alle ressorten zal een foodbasket worden opgezet. Het project is gestart met 12 producten en zal binnenkort worden uitgebreid naar 20 en daarna naar 40 producten. Met de foodbasket kunnen mensen levensmiddelen tegen lagere prijzen, die tussen 40 en 50% lager liggen dan de reguliere supermarktprijzen, aanschaffen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. De president heeft naar eigen zeggen bereikt dat er economische stabiliteit is in Surinam3. Nu moet hij, als Sheriff, er alleen nog voor zorgen dat de criminaliteit teruggedrongen wordt (te beginnen met didibri achter slot en grendel plaatsen) en hij krijgt mijn stem voor een tweede termijn.


    Maak melding
  2. Het zou mooier zijn als didibri “op de vlucht wordt doodgeschoten” net als de 15 weerloze burgers. Maar ja, er lijkt geen machten te zijn hoger dan de mens anders hadden de moordenaars allang karma gekregen, trouwens als dat ook zou bestaan. Op aarde geld nog steeds “wet van de sterkste” kijk maar naar usa/europa/rusland/etc.


    Maak melding
  3. Met zijn wanhopige uitspraken activeert Santokhi wederom de lachspieren bij mij en vele andere mensen.Die man kraamt dingen uit die hij totaal niet begrijpt. Hij wilt ” der guter Mann spielen “.
    Weet Chan wel wat hij zegt met deze ” gewichtige woorden”?

    Een stabiele economie houdt in dat er een vrij constante groei is van het bruto binnenlands prduduct met een lage stabiele inflatie.In Suriname is dit helemaal niet het geval.De Suinaamse economie is vanaf het aantreden van Chan en zijn kabinet in een neerwaartse spiraal terechtgekomen.Dit proces werd alleen maar versterkt door de gefrabiceerde negatieve uitspraken van Chan over een lege staatskas. De economie is hyper gevoelig voor dit soort uitspraken.Het heeft allemaal in zijn nadeel gewerkt. Chan heeft de economie in een zeer diepe recessie gepraat.


    Maak melding
  4. Deze man hft niet alles op een rij. De benzine al 2 keer verhoogd voor dit jaar, de koers gaat weer omhoog(cambio) want de vakantiegangers gaan al weg.
    Bij de bank bleef boven 40.
    Er is geroofd en gestolen en geen moer gedasn voor land en volk. Het land is vies, smerig en mensen plegen zelfmoord door de ellende .
    Het land is in de ravijn belandt en nu vallen de rotsblokken erop. De slechtste en meest waardeloze regering die Su ooit hft gehad. Ramdin is al bezig met zn ander bedje. SU leeggeplunderd. Hij hft geen 1 investeerder gebracht of 1 goed ding vr het land gedaan. OAS kan zo zien wat een waardeloze gast hij is.


    Maak melding
  5. Is maar goed dat hij dat wel ziet, want de rest buiten family en friends merken er niets van. Hopelijk is hij dit keer eerlijk, want tot nu toe heeft hij ons gewoon voor de gek gehouden met zijn uitspraken


    Maak melding
  6. Zeg dat aan de mensen die niets te eten hebben, en mensen die in het Academisch niet worden uitbetaald omdat er geen geld is. Geen medicijnen zijn.
    Enz,
    Enz
    Chan lult voor eigen parochie. Walgelijk figuur.


    Maak melding
  7. sociale projecten starten met het verkopen van surinaamse grondgebied
    alles voor de komende verkiezingen om stemmen te trekken
    strax na de verkiezing gaat het hele land weer bloeden voor het geschijt en gezeik van chan en friends


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES