dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBelfort suggereert dat insluiting Bouterse een gevangenisopstand kan veroorzaken

Belfort suggereert dat insluiting Bouterse een gevangenisopstand kan veroorzaken

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër en oud-Justitieminister Edward Belfort stelt dat het in het belang van Suriname goed zou zijn om Desi Bouterse en overige veroordeelden van de 8 decembermoorden, niet te arresteren en in de gevangenis te plaatsen.

“Bouterse heeft zowel buiten als binnen heel veel fans. Gezien de situatie van het land, want het land draait niet goed, kunnen ze een eenheid gaan vormen. Het kan gebeuren dat er een gevangenisopstand uitbreekt. Wat men niet uit het oog moet verliezen. In het belang van het land zou het goed zijn om die mannen vrij te laten”, zei Belfort in het programma Interactief op D-TV.

Belfort is oud-politieman en heeft jaren terug als onderdirecteur ook de leiding gehad over het delinquentenzorg in Suriname. Uit deze ervaring zegt hij de gevangenissen in Suriname heel goed te kennen, vooral de penitentiaire inrichting te Santo Boma. Enkele honderden gedetineerden kunnen hier in opstand komen indien de oud-legerleider daar wordt ingesloten.

Ook bij de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan zou gangvorming kunnen ontstaan. De enige locatie die overblijft is de Strafinrichting Hazard in Nickerie, maar daar zijn er volgens hem ook ongeveer 100 gedetineerden ingesloten.

Belfort stelt dat deze kwestie niet moet worden onderschat, omdat er sterke mannen in de gevangenis zitten die uit alles een wapen kunnen vervaardigen.

“Ik ken de mensen daar, de gevangenen. We zien ze niet, maar je hebt lang gestraften daar. Mannen die voor twintig jaar daar zitten, de hele dag trainen, hele dag dippen en beresterk zijn en ze hebben allerlei scherpe voorwerpen daar. Alles kan gebeuren in de gevangenis”, aldus de oud-Justitieminister.

Overigens stelt de politicus dat president Chan Santokhi in zijn recente interviews reeds heeft laten doorschemeren dat hij geen gratie zal verlenen aan Bouterse en overige veroordeelden. “Ik denk dat de president te vroeg heeft gesproken en heeft al laten doorschemeren dat hij ze geen gratie gaat verlenen. Daarvan uitgaande zie ik dat het slechts uitstel van executie van het vonnis gaat zijn”, zei Belfort. Volgens de oud-minister van Justitie en Politie zou het goed zijn als de advocaten van de veroordeelden zich nu al zouden voorbereiden op andere opties wanneer het staatshoofd negatief op het gratieverzoek beslist.

Hij vermoedt dat Santokhi snel een besluit op het verzoek zal nemen aangezien er ook een politiek aspect hierachter ligt. Namelijk dat Bouterse voorzitter is van de NDP, één van de politieke partijen in Suriname die veel aanhangers achter zich heeft. “En dit vonnis kan maken dat Bouterse schaakmat wordt gezet”, aldus de dissidente ABOP’er.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
  1. Belly probeert nu van Suriname een poppenkast land te maken deze idioot praat nu waar taal..Liever ga door met je landbouw want je bent wel goed erin…


    Maak melding
  2. “Angst” mag niet de reden zijn om een misdadiger niet te straffen !

    Belfort heeft wel een punt, de meeste gevangenen zijn de heethoofden uit de Bouta bende. En daarom is deportatie het beste voor land en volk èn ook voor Bouterse zelf.

    De vraag is niet of de veroordeelden wel of niet op vrije voeten moeten blijven maar de vraag is:
    hoe kunnen we de vonnis tactisch uitvoeren en de veiligheid waarborgen !

    “Isolatie” is de enige oplossing !

    Want Bouterse zal een gevaar blijven voor de maatschappij ! De afgelopen 40 jaren zijn het bewijs daarvoor.
    De onderontwikkelde en principeloze Surinamers zijn nog steeds zeer gevoelig en beïnvloedbaar voor deze sissende slang !

    Koraal Specht zou een verdiende onderkomen kunnen zijn.
    Voor de geruststelling van zijn onderdanen is een luxe gevangenis in Holland een optie.
    Veiliger is een isoleercel op een Amerikaanse basis.

    Wij willen een veilig Suriname.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  3. Vrij laten is geen optie, want dan kan je nooit iemand meer opsluiten. Nibte zal hier op wijzen.
    mevrouw de rechter mijn client heeft maar 5 man doodgeschoten en moet de cel in, terwijl iemand die 15 man heeft doodgeschoten dat niet hoeft?
    Kan dus niet
    Opsluiten levert gevaar
    Dan rest er maar 1 ding. Hij is op de vlucht …………
    Belfigor hebbe zijn ziel


    Maak melding
  4. Wat een onzin (ik heb het hele betoog van Belfort niet eens willen lezen); als de gevangenen in opstand komen om Bouterse of welke andere moordenaar ook te bevrijden, hebben de politie en het leger het recht en de plicht ze allemaal, stuk voor stuk, op de vlucht neer te schieten. Het moet toch niet zo moeilijk zijn een stelletje ongeregeld, na eerst een paar waarschuwingsschoten in de lucht, neer te schieten?


    Maak melding
  5. Ok. Sluit Belfort dan op. Geen haan die zal kraaien. Hij heeft nl geen aanhang.
    Een staat die burgers gaat discrimineren – de ene veroordeelde wel opsluiten, de andere niet – zal nooit respect bij de bevolking afdwingen. Bovendien creëert het een gevaarlijke precedent waar andere zware misdadigers van een criminele bende zich op kunnen beroepen: als je mij opsluit, zal mijn bende een ravage aanrichten.
    Zo blijven we uitzonderingen creëren waar alleen de criminelen bij gebaat zijn, niet de maatschappij.


    Maak melding
  6. Hoop dat bouta en de 4 anderen in de gevangenis worden opgesloten en daar het gespuis met hem afrekenen. Maar denk dat bouta al is weggevlucht net als boefdraad en monie hond en uitgeweken is naar venezuela.


    Maak melding
  7. Weer een idioot die angst zaait onder de bevolking. In principe roept hij de bevolking om in opstand te komen zodat OM uit angst bij de president voor gratie is voor die moordenaar.


    Maak melding
  8. Moeten mannen als Belfort en Van der San niet een serieuze waarschuwing krijgen en als het moet zelf opgepakt worden? ??. Deze mannen zijn een gevaar voor het volk want het zit ze dwars dat Bouterse is veroordeeld, en nu zijn ze met niets anders bezig dan het volk opruien en te beïnvloeden.


    Maak melding
  9. nee hoor laat ze rustig roepen
    ken geen kwaad, ze vechten straks tegen elkaar markt my words
    dossiervorming is wel goed en zorg dat je vooral hun bezittingen goed ik kaart brengt


    Maak melding
  10. Belfor had met bradkanti van zijn mond geroepen dat als hij president wordt deze moordenaar zou gaan ophalen.

    Nu beweert Belfor dat hij dat nooit gezegd heeft omdat het Openbaar Ministerie de instantie is die rechtens mensen van hun vrijheid mag beroven.

    Belfor is ook zo een jokkebrok als Chan.


    Maak melding
  11. Belly, je bent super super hypocriet
    Je zei zelf voor 2020, als ik president wordt ga ik Bouterse opsluiten.
    Pe yu mofo dé no ?? Of wil je mooi boi uithangen?
    Het zou Chan sieren om Bouta gratie te verlenen
    Dan kan hij op zijn borst slaan…dankzij mij yu losoe, je hebt knieval bij deze koeli gedaan!
    Chan….laat hem los gaan, je krijgt enorme aanzien.


    Maak melding
  12. Belfort heeft als minister van Juspol verdachten opgeroepen zich te melden bj de politie.
    Dezelfde lijn volgend zou hij de veroordeelden moeten oproepen zich bij de poort van de gevangenis te melden. Maar dat doet hij niet. Hij heeft uitgevonden dat er een gevangenisopstand zal komen.
    Nu blijkt hoe laag het moreel van Surinaamse volksvertegenwoordigers is! Maar het kan niet anders: deze volksplanting, reeds 50 jaren in de greep van een crimineel, is in geestelijke ontwikkeling 500 jaren achter op de Westerse en Oosterse samenlevingen.


    Maak melding
  13. niemand in de wereld neemt suriname ooit nog serieus als die na een veroordeling die moordenaar laat lopen
    met het laten lopen van bouta wordt suriname direct uitgeroepen tot criminele staat
    waar democratie niet bestaat


    Maak melding
  14. Of zoals onderwijs minister Henry Ori het treffend zei….alleen Hindustanen kunnen ontwikkeling brengen. Dus alleen een Hindustaan kan de blaka mang Bouterse bevrijden, ook Belly no mang bel faya. Dus masra CHAN set kong !


    Maak melding
  15. Bouterse verdient straf.

    Als hij gratie krijgt, dan zou ik consequenties aan verbinden.
    Huisarrest en NOOIT MEER in het openbaar verschijnen.
    Kan hij lekker onder zijn palmboom zitten te Leonsberg, tot die 20 jaar voorbij zijn.


    Maak melding
  16. Belf is politiek dakloos; ndp en nps waren zijn enige opties; bij nps lust een dame hem niet en hij is concurr bij een heleboel ndpers; hij heeft hun baas een tydje terug opgefokt. ( hij wilde hem desnoods zelf ophalen😂😂)
    Nu dan maar probere witte voetjes te maken bij ‘de baas’ om straks alsnog ‘ binnen’ te mogen komen.
    Als er problemen v d surinaamse gemeenschap zou kunnen ontstaan als bouta opgesloten zit, dan maar zo snel mogelijk uitleveren aan Nl( daar moet ie ook wat uitzitten); uitleveringsverzoek moet gn probleem zijn voor chan .. toch?


    Maak melding
  17. Belfort is een hol vat. Meneertje is politiek schroot. Van mij mag deze leeghoofd mee met het vuil. Hij moet opgepakt worden wegens het zaaien van onrust. Wat hij nog kan doen is zich alleen bezig houden met zijn kippenren. Zijn zogenaamde droom om ooit president van Suriname te worden was een natte droom.


    Maak melding
  18. Doe het bilfort die het dan zal je zien.
    Als het zover is dat zijn rekruten in opstand komen . Dan speelt hij deze regering de kaarten in de hand . Santokhi roept de noodtoestand op. Feest klari gi din opstandelingen rekruten fu Billy.


    Maak melding
  19. Suriname wordt door zn eigen burgers gechanteerd door steds te roepen dat bij opsluiting van DB een opstand verwacht kan worden. Op 20 december 2023 is bij het vonnis van het Hof van Justitie alles rustig verlopen. SURINAME heeft nog het KPS en het KMS om de algemene orde te bewaren. Ook dat is onderdeel van de rechtstaat.


    Maak melding
  20. Iemand als Tigri Barba, die eens minister van justitie en politie was, geeft zichzelf, met deze stomme uitspraken, een brevet van ongeschiktheid deze Tigri heeft wel.een barba, maar beslist geen ballen). Waarom zou je als handhaver van de wet, je van tevoren
    al overgeven aan een stelletje sterke, goed getrainde criminelen, die misschien de beschikking kunnen hebben over een paar zelfgemaakte steekwapens? Belfort, mag, nadat hij dit soort onzin heeft uitgesproken, nooit meer een funktie als handhaver van wet en recht bekleden in Suriname.


    Maak melding
  21. Belly lijkt mij aardig gestoord te zijn. Veroordeelden vrijlaten kan nooit en nergens ter wereld, ook niet in Su. En vooral niet vanwege het argument dat hij aanhaalt. Als de veiligheidsdiensten niet in staat worden geacht om een opstand te onderdrukken dan mogen ze allemaal hun baan opzeggen en het land overdragen aan de criminelen.
    Belly, laat svp jouw onzinnige uitspraken achterwege. Of is dit de manier waarop je toenadering zoekt? Lafaard !!!!.


    Maak melding
  22. Dus volgens dezezwarte redi blauwkop moet ht land bezwijken vr n criminele bende die ht niet goed vindt dat n massamoordenaar zijn verdiende steaf moet gaan uitzitten? Ondanks er leger n politie is?
    Dan vraag k mij af wat er gaat gebeuren wanr er eens n oorlog uitbreekt in ht land. Gaan alle surinamers dag n nacht loesbere krijgen uit angst. Ey belli je moet pampers gaan verwisselen vr bouta long go snel sinds 20dec ing bere ai long.


    Maak melding
  23. Goed idee, alle dieven en MOORDENAARS laten wij gewoon vrij rondlopen. Ook goed voor onze jeugd die kunnen dan veel van deze verlichte denkers leren en ons land in het buitenland een goede naam geven.
    Hoogste tijd voor het opstarten van het Moiwana strafproces.


    Maak melding
  24. Als je in de grote Combeweg rijdt,zie je een oud bouwvallig huisje.Links op weg naar de Combemarkt.Als je er tegen dat huisje leunt,valt het uit elkaar waarschijnlijk.Dat huisje heeft iets dat alle huizen hebben in Sur.Dieven ijzer.Zo kan elk stevig huis met enkele aanpassingen gebruikt worden als gevangenis voor de pikin ingi boi.Kijgt hij een mooie eenzame opsluiting.


    Maak melding
  25. Belfort kan het maar op 1 manier goed doen voor Suriname en dat is dat hij Bouterse persoonlijk gaat ophalen en afleveren in het gevang.
    Dat is wat hij altijd heel stoer heeft geroepen, dus Bellie Bala ga Bouta halen dan heb ook een goede bijdrage geleverd.


    Maak melding
  26. “Belfort suggereert dat insluiting Bouterse een gevangenisopstand kan veroorzaken
    Enkele honderden gedetineerden kunnen hier in opstand komen indien de oud-legerleider daar wordt ingesloten.
    “Ik ken de mensen daar, de gevangenen. We zien ze niet, maar je hebt lang gestraften daar. Mannen die voor twintig jaar daar zitten, de hele dag trainen, hele dag dippen en beresterk zijn en ze hebben allerlei scherpe voorwerpen daar. Alles kan gebeuren in de gevangenis”, aldus de oud-Justitieminister.
    ===================================

    Hahaha, het volk een beetje angst aanlullen.
    Ik zou zeggen efu a mus bos, dan mek a bos. Kom maar op met die opstand en maak elkaar lekker af.
    Belfor is ook één van de grootste lafaards die rondloopt in Suriname, dit soort kan Suriname geen toekomst brengen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES