maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStreefdatum nieuw minimumuurloon 1 februari 2024

Streefdatum nieuw minimumuurloon 1 februari 2024

-

Does Travel - naar Suriname

De streefdatum voor de ingang van een nieuw algemeen minimumuurloon is 1 februari 2024.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op maandag 18 december een ontmoeting gehad met de Nationale Loonraad (NLR) om te praten over de stand van zaken voor wat betreft het vaststellen van een nieuw algemeen minimumuurloon.

De bewindsman kreeg tijdens de meeting een uitgebreide presentatie van de voorzitter van de NLR, Wonnie Boedhoe, over het gevolgde traject.

Mac Andrew benadrukte na de presentatie, dat een brede consultatie over het vast te stellen minimumuurloon zeer gewenst is, zodat wanneer de Loonraad advies uitbrengt, de regering direct een besluit kan nemen.

Het huidig algemeen minimumloon is vastgesteld op SRD 35 per uur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Tegen de huidige koers is het minimum uurloon dus circa 1 euro maandbasis bedraagt deze circa 20 euro nog niet meegerekend de verzekering en vakantiegeld.
    Is geen vetpot voor de mensen die dit loon meekrijgen want m.i. verdienen, vooral de “dienstmeiden” in de huishouding, een veel beter loon daar juist deze dames meestal eenouder gezin vormen met een x aantal kinderen


    Maak melding
  2. @vliegende hollander heb jij dan zo een goedlopende bedrijf in Suriname om jou personeel 250 srd per uur te betalen. Deze uurtarieven zijn alleen op te brengen in bepaalde bedrijfstakken en niet in de particuliere sector en met jouw idee zullen er vele werknemers gelijk bedankt worden.


    Maak melding
  3. Regering Chan is heel goed bezig. Tijdens 20 jaar wanbewind van didibrie is er niets gedaan aan het minimum loon. Het is dat jullie zeikerds dat maar weten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES