woensdag, mei 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi nog niet klaar met reshuffling ministers: "Die wedstrijd wordt gespeeld tot...

Santokhi nog niet klaar met reshuffling ministers: “Die wedstrijd wordt gespeeld tot en met de laatste seconden”

-

Does Travel - naar Suriname

President Chan Santokhi is nog niet klaar met vervanging van ministers binnen zijn kabinet. Volgens het staatshoofd van Suriname zullen op basis van evaluatie nog meer bewindslieden in de komende periode een pas op de plaats moeten maken.

“We zijn begonnen met een minister van Sociale Zaken, maar er gaan nog meer volgen op basis van evaluatie. Die wedstrijd wordt gespeeld tot en met de laatste seconden. Robinhood heeft ook in de blessuretijd gescoord”, zei het Surinaamse staatshoofd afgelopen week in Nickerie waar hij de jaarafsluiting van het Commissariaat heeft bijgewoond.

De president voerde aan dat de veranderingen binnen de top van zijn kabinet niet alleen bij de ministers zal blijven. Zo zal de reorganisatie ook gebracht worden op uitvoerend niveau. Enkele voorbeelden hiervan zijn de structurele wijzigingen bij het ministerie van Grondbeleid & Bosbeheer en ook Sociale Zaken waar het sociaal programma gelicht is van het ministerie en ondergebracht is onder het kabinet van de president.

Het kabinet van president Santokhi heeft 3 ½ jaren later nog weinig veranderingen in het ministersteam aangebracht. Op 11 december is Ines Pané beëdigd tot de nieuwe minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO). Haar voorvanger Uraiqit Ramsaran werd toen overgeplaatst naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om daar het roer over te nemen van Albert Jubithana die reeds enkele maanden terug zijn vertrek had aangekondigd.

Rishma Kuldipsingh werd vanaf april 2022 de nieuwe minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) nadat haar voorvanger Saskia Walden werd ontheven. Daarvoor was Kuldipsingh minister van Arbeid. Op Arbeid werd zij opgevolgd door Steven Mac Andrew.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Santokhi is nog niet klaar met de vervanging van de ministers: Alsjeblieft hoor Chan. No weri mi edeh met je onzin. Over 18 maanden ben je president af!!!

    Wat gaan die vervangers dan komen doen? Begin jezelf en Kawtere maar te vervangen?


    Maak melding
  2. Over het feit dat didibrie 48 had vervangen, die allemaal het brevet van onvermogen verdienden, zegt Robg niks.

    Aangaande de resuffling, het is de hoogste tijd dat Moks-Aleisie vervangen wordt.


    Maak melding
  3. ik hoor alleen maar uitspraken van paarse boeven club.
    het is nooit goed wat de president doet onder jullie ogen en daarom komt NOOIT meer goed met Suriname we gaan gewoon de richting het land als Haitian maar is beter ook voor jullie want jullie houden ook van elkaar te steeeeelen.
    want elke dag als je de krant open leest je alleen maar de criminaliteit praktijken beter ook dat jullie elkaar gewoon afmaken dan blijft ook niks meer over van de volk die nog kleine volk nog rond lopen.


    Maak melding
  4. Beste lezers.
    Steeds weer komt reshuffeling van de ministeries door Santokhi aan de orde. Maar denk eens goed na. De achterban van Pertaja Luhur en de achterban van Abop is zeer zwak. Je hebt namelijk geen hoogopgeleiden zitten. Dus als je nu wil schipperen wie moet je dan binnen halen om de zittende te vervangen. Want de nieuweling is nog lager geschoold.
    Dus dinka tori ,,hoe kan Santokhi reshuffelen,,. Moet hij dan zijn eigen mensen neerzetten op plaatsen van Abop en Luhur!!
    Krijg je weer een nieuwe politieke schandaal!


    Maak melding
  5. Het is heel bedroevend gesteld met de ministers uit het kabinet van Santokhi. Met B-kwaliteit figuren kan je geen deuk slaan in ern pak boter. Triest. Je kan geen enkele minister uit het kabinet Santokhi complimenten maken.De blunders en schandalen die zij maken zijn ongekend voor Suriname.Sarie torie…….


    Maak melding
  6. Ik denk dat de huidige ministers aangenaam verrast zijn met je compliment rob
    B kwaliteit is best hoog hoor voor ons land.
    Zeker als je bedenkt dat de minsietrs van ndp nog niet eens in aanmerking kwamen voor een keurmerk.
    Met wat tjoekoe wilden ze proberen F-kwaliteit te krijgen……niet gelukt
    Ze kwamen wel in aanmerking voor FF +
    Foe foer mang


    Maak melding
  7. RobG 24 december 2023 Bij 22:24
    Het is heel bedroevend gesteld met de ministers uit het kabinet van Santokhi. Met B-kwaliteit figuren kan je geen deuk slaan in ern pak boter. Triest. Je kan geen enkele minister uit het kabinet Santokhi complimenten maken.De blunders en schandalen die zij maken zijn ongekend voor Suriname.Sarie torie…….
    ======================================

    Ruim 58 mini sterren de revue laten passeren tijdens Bouterse I en II in de periode 2010 – 2020 waarmee behoorlijk wat deuken zijn geslagen in de geldkas van het land, dat is pas sarie torie.
    Hilariteit ten top, die RobG blijft het proberen, hahaha en hij blijft ons niet teleurstellen, hij blundert niet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES