zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMisiedjan over uitvoering vonnis Bouterse: "Niets moet!"

Misiedjan over uitvoering vonnis Bouterse: “Niets moet!”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-minister tevens jurist Martin Misiedjan vindt dat het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) niet verplicht is het vonnis van 20 jaar tegen Desi Bouterse uit te voeren.

“Niets moet! Niets moet! Het vonnis zal op een bepaald moment moeten worden uitgevoerd, maar er zijn zelfs voorbeelden van mannen die rondlopen in Suriname met een veroordeling op hun kop. En het Surinaamse OM heeft ze nog niet aangehouden”, zei de voormalige ABOP’er nu NDP’er in een interview met D-TV.

Misiedjan voerde aan nooit voorstander te zijn geweest van een commune strafproces, omdat deze case anders moest zijn aangepakt. Hij vraagt zich af wat met zo een veroordeling ruim 41 jaren verder wordt beoogd.

“Wanneer je bijvoorbeeld wil praten over het slavernijverleden, dan zegt die blanke man tegen jouw: ‘wat heb ik te maken met iets dat me ouders honderd jaren terug gedaan hebben’. Dit is langer dan 40 jaren. Wat hebben de kinderen van nu te maken daarmee? Wat hebben de jongeren van nu daarmee te maken?”, stelde hij.

Met gemengde gevoelens buigt de NDP’er zich toch voor de uitspraak van het Hof van Justitie, omdat hij nog steeds gelooft in een rechtstaat.

“We moeten ons buigen, want we leven in een rechtstaat. En dan dien je je te buigen voor het recht…dat niet altijd het recht is. We veronderstellen dat het recht altijd het recht is, maar dat is ook niet altijd. Het hoogste recht kan ook het hoogste onrecht zijn. Dus waarschijnlijk is in dit geval het hoogste recht het hoogste onrecht”, aldus Misiedjan:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

34 REACTIES
  1. Veel stommer kan het niet. Geen enkel respect voor de rechtstaat.
    Integendeel het OM moet wel, ze hadden hem vandaag door de MP moeten laten ophalen om zijn vonnis aan te horen, zodat hij direct kon worden opgesloten. Beroep schorst niet.


    Maak melding
  2. Schandalig misiedjan wat een verrader der marrons .
    Zijn eigen mensen geeft hij een trap na.
    Waarom hoor ik hem niet opkomen voor de mensen / slachtoffers van moiwana????
    Waarom gaat hij didibri verdedigen??????


    Maak melding
  3. Dat ie niet de slimste is is moge duidelijk zijn; kun je hem (met nog een djonko achter de oren) dat aanrekenen? Nee, eigenlijk niet…maar het blijft “moeilijk verteerbaar”.
    Moiwana interessert hem niet; deze mensen verkopen ” hun moeders” voor een paar guldens of een ministerspost
    Hij vergelijkt ” slavernij” met de laffe moorden in opdracht van zijn voorzitter; ik denk dat daarom de blanke planters dit soort figuren ophingen met een grote haak aan hun reet … (zodat ze niet langer werden blootgesteld aan dit soort gelul)


    Maak melding
  4. Ronnie ‘Bigi Bravo’ Brunswijk is afgestudeerd, Master of Business Administration. Hij is VP /Bankrover/drugsdealer.
    Martin Misiedjan (voormalig Junkie minister) is Jurist……DAT KAN ALLEMAAL in ons geliefd Suriname,die door dit soort figuren gedegradeerd is tot een BANANEN republiek.


    Maak melding
  5. Wie vormt het grootste probleem in Suriname?? Als ik naar deze mr in de (0n)rechten kijk en mr Silos die voor iemand die een land bestuurt werken. Iedereen verdient een tweede kans maar niet als veroordeelde drugs dealer een land leiden. Als men bijvoorbeeld gestolen had en men heeft zijn straf uitgezeten en na die tijd een zaak legaal begonnen is; dan zou ik zeggen dat het normaal is dat men voor die persoon als tuinman of kassa juf gaat werken. Maar als drugs veroordeelde is van andere orde om een land te leiden. Mijn vrouw zou zeggen; is vragen om problemen. Wel nu zien we de problemen. Nu is hij voor moord veroordeeld. Nu herhaal ik mijn vraag weer; wie heeft de meeste schuld dat het niet goed gaat in Suriname. De mr in (on)rechten of die persoon die op de drugsdealer gestemd heeft om het land te leiden/lijden.


    Maak melding
  6. van het slavernij verleden is niemand meer in leven
    van de moorden in 1982 zijn er nog wel diverse in leven
    dus de vergelijking slaat gelijk al nergens op, net als de rest wat deze zelf verklarende jurist op noemt
    met zulke domme opsommingen? geen wonder dat criminelen vrij lopen

    maar er zijn zelfs voorbeelden van mannen die rondlopen in Suriname met een veroordeling op hun kop. En het Surinaamse OM heeft ze nog niet aangehouden”
    naam en toe naam anders lul je gewoon uit je nek, verrader van je eigen volk


    Maak melding
  7. Wat deze ex minister zegt verbaasd mij niet omdat een hele generatie politici in Suriname precies zo denken en praten. Ze zijn geïndoctrineerd en gesocialiseerd om op een intimiderende manier te praten. Een logische onderbouwing van standpunten is ver te zoeken en dit is het resultaat van het onderwijs in Suriname. Wij zien hierdoor dat de kloof tussen Surinaamse Nederlanders en Surinamers in Suriname met de dag groter wordt omdat de leerlingen in Suriname niet gestimuleerd worden om zelf na te denken. De docenten die op de Surinaamse universiteit doceren hebben ook onvoldoende kennis en vaardigheden om gekwalificeerde academici af te leveren.


    Maak melding
  8. Mensen die in het openbaar moordenaars aanhangen moeten aan de schandpaal worden genageld.

    Deze waardeloze mensen VERZIEKEN de samenleving.

    Mevrouw van Dijk Silos is voor mij door de mand gevallen.
    Over Laaghart wil ik het niet eens over hebben.
    Rastamisidjan doe eens wat aan je haar vlechten in plaats van dat je ons komt vermoeien met je hoogdravende onzin.

    Misselijkmakende lieden zijn jullie!!!


    Maak melding
  9. ddb is een veelpleger van misdaden tegen de menselijkheid, vertrapoen vd grindwet/ mensenrechten, geen respect voor de opgepakte en opgesloten 15 anders denkenden, die terug wilden net als het Surinaamse volk naar een democratische rechtsstaat.

    ddb, de linkse paloeloe boois/ palu, coupplegers. maurice bishop van Greneda, hebben er voor gezorgd dat de moorden hebben plaats gevonden.

    Zie hoe ddb met de 8 Decemner 1982 moorden is om gegaan.
    Ontkent:
    – dat hij er bij was op 7 en 8 December 1982 dat hij in Fort Zeelandia aanwezig was,
    – beschuldigde de 16 opgepakte en 15 slachtoffers ve tegen coup. die nergens bewezen kan worden.,
    – de 15 slachtoffers kunnen on
    mogeliijk als 1 groep coupplegers gezien wirden, zie maar Rambocus en de andere sildaat die lang voor de andere 13 slachtoffers al waren opgepakt en elkaar dus niet kenden, enz,
    – wie heeft voor zuch zelf gewijzigde amnestiewet van 2012 laten msken om zich zelf vrij te maken van de 8 December 1982 moorden? Het zijn ndp – mensen als jenny simons, bouva, ea vd ndp, bravo vd abop, el somo vd pl. Amnestie is niet van toepassing voor misdaden tegen de menselijkheid. Ook andere wajong waaiers waren partij om ddb de moordenaar te vrij waren vd December 1982 moorden,

    ddb, abrahams beschuldigen Nederland van de 8 December1982 moorden en of dossier dat voor 60 jaren in een kluis is opgeborgen in Nederland, ja toch? Masr wie is met Nederland de staatsgreep van 8 December 1980 gaan uitvoeren, voor wie was kolonel hans valk de godvader bij wie hij doorlopend om adviezen ging halen?

    De moorden van 8 December 1982 daar heeft Nederland niets mee te maken, advies voor de moorden kwamen van maurice bishop van Greneda, die aangaf det een revolutie geen teaparty was en ddb aangaf dat hij de anders denkenden contact zou betalen, banken gesloten zijn in het weekend en het contantgeld kon/den houden.

    Dus wie Nederland de schuld wil geven, is een idioot.

    ddb was uit op macht, had aan macht geroken en wilde dit niet meer uit handen geven, horb en amderen moesten voor zijn alleen heerserschap het veld ruimen.

    – noemde Fred Derby een mol, die op 8 December 1982 in Fort Zeelandia was en 2 keren bij ddb in de kamer is geweest.De tweede keer mocht hij zijn kleding in Bastion Veere gaan afhalen tussen de 15 slachtoffers.

    ddb gaf later aan dat hij zijn schoenen vergeten was in Bastion Veere en dat hij ze moest komen afhalen.

    Op grond hiervan vind ik dat ddb alles heeft gedaan om andere.

    – Ook Ruben Rozendaal was op 8 December 1982 in Fort Zeelandia en deze heeft verklaard dat ddb de moorden heeft gepleegd, dat heeft ddb hem persoonlijk in details verteld.

    Vele jongeren en volwassenen weten niets van ddb, de staatsgreep van 25 Februari 1980, 8 Decembet 198/, zijn ongeletterd.

    – ddb heeft ook er voor gezorgd dat de 8 December 1982 en Moiwanamoorden van 1986 niet in de geschiedenisboeken zijn vermeld en over door ( geschiedenis)leraren ook geleerd werd aan kinderen en nu volwassenen.

    Al de misdaden vanaf 1980 en onder toezicht van ddb zijn gepeelgd onder zijn periode/ dictatuur, regeringsperiode in Suriname zijn door anderen gepleegd, oa Nederland, oppositie, het verzet, jungle commando, Somohardjo, enz, maar niet door ddb, hij weet er niets van af, hij was er niet bij.

    Zie hoe hij om gegaan is met de nabestaanden van de 8 December moorden, nabestaanden Moiwana86 moorden, nabestaanden inspecteur Gooding, nabestaanden van de Inheemsen, enz, enz.
    Waarom zou zo iemand dan gratie moeten krijgen?

    De ongeletterde Surinamers denken ook dat de slechte economie, de grote leningen ket hoge renten, ontwaarding van de srd, hoge koersen vd valuta, alles duurder is geworden, lage lonen, grote criminaliteit, drugshandel in Suriname, militaire wapens die geruild worden voor drugs met mensen uit het verzet in Colombia, mensenhandel, ook de schuld is van de VHP of Chan.

    Anderen hebben het gedaan en ddb is de duif.

    Zie wie de schuldige is dat Suriname nu zo arm is geworden sinds 25 Februari 1980, 8 December 1982, Moiwana 86 moorden, tijdens de regeringsperiode 25 Mei 2010 – 25 Mei 2015- -25 Mei 2020.

    zie wat de koers vd valuta was tijdens de regering Venetiaan 25 Mei 2005- 25 Mei 2010.

    Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

    Zie wie Suriname en jullie vernietigen.

    Daarom moet ddb geen gratie krijgen, die man is een zeer zware crimineel, misdadiger tegen misdaden tegen de menselijkheid en moet 20 jaar in de gevangenis opgesloten worden.


    Maak melding
  10. Ga jij ze dan voor bouta in de jail zitten nou dan piep jij anders 😂

    Niemand denk aan de slachtoffers en van de nabestaanden.

    Maar volgens jullie moet Bouta nog steeds vrij rondlopen en een rare domme volk zeg😂😂


    Maak melding
  11. Voor 1980 zat er geen enkele MISDADIGER in het Surinaams parlement,maar vanaf de zogenaamde REVO van BOUTA en zijn NDP (75% crime) zijn alle normen waarden en respect verdwenen, en mogen moordenaars,drugsdealers en bankrovers PRESIDENT/VP worden in Suriname.


    Maak melding
  12. Deze jonkie en overloper praat stomme dingen. Slavernij was vroeger en bouta is nu nog in leven en hij MOET in de gevangenis zoniet dan voor een vuurpeleton omdat zn coup muiterij is. OM moet hem direkt opsluiten en de 4 anderen. Dan werkt t rechtsysteem van su wel. Anders is het omkoperij.


    Maak melding
  13. Suriname is een rechtstaat en met dit vonnis het bewijs dat Suriname een vitale en krachtige rechtsstaat is. “De rechter heeft de moed gehad om een gedurfd vonnis uit te spreken, zonder aanzien des persoon.. Alle waardering voor het Hof van justitie. Als het OM het vonnis ook cf uitvoert, dan is de euforie compleet.


    Maak melding
  14. In Suriname lopen teveel mensen rond die lak hebben aan de rechtstaat en/of ze snappen niet hoe het systeem werkt. Zou verplichte kost moeten zijn op scholen.


    Maak melding
  15. Al de NDPers zeggen van het had anders gemoeten gebeuren dat heel strafproces waarheidsvinding bla bla bla bla. Wat deden jullie dan al die tien jaren. Het proces proberen te stuiten en in jullie voordeel kantelen. Trouwens je ziet de inborst van de NDP. Bij de gezamenlijke verklaring na de uitspraak als de journalisten aanschuiven zeg Abrahams: Laat een ding duidelijk zijn dit is het terrein van de NDP wij bepalen wat er hier gebeurt. Wil dat zeggen dat de NDP ook bepaalt welke vragen er gesteld zullen worden. Abrahams is het meest corrupte domme incompetente hoofdbestuurslid van de partij. Ik hoop van jewelste dat hij voorzitter wordt gaat de partij sneller naar 1 of 2 zetels


    Maak melding
  16. Misjiedan, idd, niks moet. Jij hoeft ook niet naar de wc en toch ga je🤡 Je klets uit je nek. Het OM moet doen wat zij wettelijk hoort te doen en als zij niks wilt doen dan moet zij haar weigering onderbouwen (motiveren) met argumenten die overtuigend en juridisch gezien rechtmatig zijn.
    Dat er veroordeelden vrij rond lopen komt door een ernstige verzuim van het OM.


    Maak melding
  17. Deze is veroordeeld tot een levenslang loon plus alle extra’s.
    Niet op kosten vd belastingbetalers, want die betalen neks.

    Niet alle recht is recht, dit is krom. 💯


    Maak melding
  18. @Henry
    👏👏👏👏👏👏Er wordt de laatste tijd heel veel rommel uitgekraaid door juristen van wie je zou mogen verwachten dat ze beter weten. Madam vond het een belediging naar de christenen toe om de uitspraak nu te doen plaatsvinden, vegetende dat er ooit een “telefooncoup” had plaatsgevonden, juist rond Kerst. “Selectieve vergeetachtigheid ” noemt men dat.


    Maak melding
  19. @Passant,
    PERFECT,neks no fout .
    ‘Bouterse schoot 2 mensen dood’
    Desi Bouterse heeft persoonlijk twee mensen doodgeschoten in december 1982, toen vijftien tegenstanders van het militaire regime werden vermoord. Dat heeft getuige Ruben Rozendaal gezegd in het proces tegen de huidige president van Suriname.

    Rozendaal zei dat Bouterse Cyrill Daal en Soerindre Rambocus heeft doodgeschoten, melden verschillende Surinaamse media.

    Rozendaal zei dat Bouterse in het begin van de jaren tachtig zijn boezemvriend was. “Hij heeft vaak met me gesproken over de Decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan worden vergeleken met de Godfather”, verklaarde Rozendaal onder ede.

    Amnestiewet
    Het proces gaat over de moord op vijftien tegenstanders van het militaire bewind in Suriname. Rozendaal deed zijn uitspraak op het moment dat het parlement in Paramaribo debatteerde over een amnestiewet, waardoor Bouterse een eventuele straf kan ontlopen. De stemming over de amnestiewet is uitgesteld.

    Rozendaal was in 1982 zelf ook in Fort Zeelandia, waar de moorden werden gepleegd. Vorig jaar bood hij verontschuldigingen aan voor zijn rol bij de Decembermoorden. Rozendaal zou slachtoffers hebben vervoerd. Volgens correspondent Harmen Boerboom probeert Rozendaal ’the good guy’ te worden.


    Maak melding
  20. Na het lezen van dit artikel weet ik het zeker. Er is een uitdrukking namelijk;
    Er zijn meer gekken buiten dan binnen.
    De uitdrukking maakt zich waar!!!
    Ode aan de bedenker.


    Maak melding
  21. “Hij vraagt zich af wat met zo een veroordeling ruim 41 jaren verder wordt beoogd.”
    =======================================================

    Zo iets van “een VN-verdrag en een Europees verdrag over de niet-toepasbaarheid van verjaring bij oorlogsmisdrijven en misdrijven tegen de menselijkheid.”?

    Ook fo soso naar school geweest?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES