maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident tegen landbouwers Nickerie: "We gaan alles doen om jullie te beschermen"

President tegen landbouwers Nickerie: “We gaan alles doen om jullie te beschermen”

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi heeft aangegeven dat zijn regering er alles aan zal doen om de landbouwers in Nickerie te beschermen. Dit kwam naar voren tijdens zijn toespraak bij de loting van percelen aan tuinboeren in Nickerie.

De president van Suriname benadrukte het belang van agrarische ontwikkeling en gaf aan dat de landbouwers bijzondere bescherming zullen krijgen. Ruim 330 zelfstandigen zijn in aanmerking gekomen voor een stukje grond.

Het staatshoofd zegt dat enkele weken geleden geconstateerd werd dat een persoon alleen tweehonderd hectare grond heeft gehad en de stalweide van enkele boeren had afgepakt. 

“We hebben het teruggenomen, omdat u recht heeft op uw stalweide. En laat dat een boodschap zijn voor die mensen, de Nickerianen die menen grond van jullie af te pakken. Ik ga jullie beschermen. En ik ga die presidentiële besluiten maken dat al deze dingen moet terugdraaien en niemand komt aan uw perceel”, gaf het staatshoofd aan. Hij nodigde tegelijkertijd eenieder die een stukje grond heeft, hetzij honderd, tweehonderd, vierhonderd of vijfentwintighonderd vierkante meter, om gebruik te maken van de grondconversieregeling die de regering heeft getroffen om de domeintitel om te zetten naar eigendom.

“U kunt vanaf twee weken geleden uw grond omzetten in eigendom. Nooit meer gaat iemand uw grond kunnen afpakken en die eigendom blijft voor jou, jouw kinderen, kleinkinderen en voor je volgende generatie. Maakt u daarom goed gebruik van”, drukte de president de boeren op het hart. 

Het staatshoofd merkte verder op dat met de kansen die deze regering biedt aan de boeren, Nickerie naast rijstdistrict ook het district moet worden van andere agrarische producten. “We gaan jullie alle kansen geven als het gaat om export van jullie producten. We gaan jullie ook de kansen geven voor trainingen voor moderne technologie om agrarische producten te verbouwen. Maar laten we tegelijkertijd aandacht schenken aan voedselveiligheid en laten we geen chemicaliën gebruiken.”

De president riep de boeren ook op om gebruik te maken van het grootse agrarisch project, welke Suriname samen met de wereldberoemde yoga en spirituele leermeester Sadhguru nu aan het voorbereiden is. Op het gebied van organisch voedsel, zonder gebruik van chemicaliën, zullen hierdoor boeren de kans krijgen om voldoende producten voor de export te produceren. Binnenkort volgt de training Organic Food, zodat de boeren uit eigen compost hun gewassen kunnen beplanten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Wel opmerkelijk dat de president continu bezig is met zijn megalomane plannen in Nickerie. Deze man zet hard in om de kiezers in Nickerie te pleasen.
    Maar ook in dit district zijn tot heden de wonderen van Santokhi uitgebleven terwijl de klok verder voor hem tikt. Wie gelooft deze politieke oplichter en bedrieger nog? Hij heeft zich eenbte grote schoen aangemeten. Deze man is alleen maar met projecten bezig die gendoemd zijn te mislukken. Zijn ” vermeend geschoold kader ” komt alleen nog maar met hap-snap beleid voor de dag. Santokhi en zijn VHP gaan het niet meer redden.


    Maak melding
  2. ZE Santokhi is toch in het land terwijl hij door de fascistische dictator Bouterse van landverraad beticht werd. Tja, fascisten hebben vaak een ander denkbeeld dan mensen met een gedegen opleiding.

    ZE Santokhi heeft persoonlijk ervoor gezorgd dat Suriname weer aanzien heeft in het buitenland. Laten wij de woorden van de Franse ambassadeur niet vergeten. Wij werken niet met drugscriminelen en oorlogsmisdadigers !
    Het is ZE Santokhi toch gelukt om Suriname uit ene diep dal weer, stap voor stap, naar welvaart en welzijn et brengen. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor.


    gemodereerd
  3. Die figuren die beweren dat Suriname door Santokhi meer aanzien heeft in het buitenland komen bedrogen uit. De vele reizen van Santokhi en figuren uit zijn dream team kosten het land meer geld. Santokhi is gewoon aan het geldverspillen.Daarnaast heeft Santokhi ervoor gezorgd dat Suriname bij vele geldschieters in het buitenland bekend staat als slechte betaler.Santokhi heeft het land tevens onder curatele geplaatst van IMF. Het land kan alleen lenen van IMF en IDB.De legacy van Sanyokhi is een ramp voor het land.Hij is de domste oresidentvdievhet land in haar geschiedenis heeft gekend


    Maak melding
  4. ” …
    Op het gebied van organisch voedsel, zonder gebruik van chemicaliën, zullen hierdoor boeren de kans krijgen om voldoende producten voor de export te produceren.
    … ”

    U krijgt een mooi Suriname terug maar first things first, zei een trotse leider !

    Tja go. Set kong !

    Wij werken aan een beter Suriname.
    Jij toch ook !
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  5. Z. E. Santokhi is de eerste Surinaamse president die leiding geeft aan de gehele regering !
    Z. E. Santokhi is de eerste Surinaamse president die met alles betrokken is !
    Z. E. Santokhi is de eerste Surinaamse president die verantwoording durft te nemen en verantwoording durft af te leggen !

    Team Santokhi heeft alles om van Suriname een mooi land te maken, kennis, kunde, daadkracht en ontwikkelingsvisie !

    Tja go. Set kong !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  6. De internationale instanties die de kennis bezitten en bevoegd zijn om iets te ‘roepen’ over Suriname zijn positief.

    Dus wat jij vind robg telt niet.
    Je geweten knaagt enorm daarom stotter je: “oresidentvdievhet“.


    Maak melding
  7. Er kan idd met recht gezegd worden dat deze president z’n mannetje staat. Zijn betrokkenheid is op alle vlakken binnen de regering duidelijk te zien. Hij weet ook als geen ander dat Nickerie het meest productieve district is waar mensen elke dag hard werken om hun gewassen te verbouwen.
    Ook is dankzij Hem het land uit haar isolement gehaald en is het buitenlands vertrouwen hersteld.
    En ja, dat hij machteloos staat bij de bestrijding van de criminaliteit omdat abop daar de scepter zwaait en er helemaal niks van bakt, omdat domme lonny dwarsligt, is een gegeven maar slechts een kwestie van tijd. Chan geeft alle ontwikkelde Surinamers hoop op een betere toekomst en heeft oog voor de problemen van de kansarmen. Wat mij betreft verdient hij in 2025 een 2e termijn om de klus af te maken. Dus oe no spang, Chan ow set ing!


    Maak melding
  8. @Robg Erg doorzichtig en voorspelbaar. Zodra het over onze President gaat ga je gif spuiten. Je wil kritisch zijn maar jouw opmerkingen missen inhoud en zijn bedoeld om af te breken. Beetje karakterloos dat vijandig gedoe. “Chan” heeft als President het beste voor met onze landbouwproductie. Problemen zijn er om opgelost te worden, bovendien zijn de middelen die nodig zij schaars, nog steeds als gevolg van het decennialang NDP wanbeleid.


    Maak melding
  9. @Esmerald, ik ben maar een mens van vlees en bloed.Ik zal ook mijn tekortkomingen hebben. Maar mijn geweten is schoon hoor.Neem dat maar van mij aan. Jouw Santokhi en zijn dream team rollen van de ene naar de andere debacle. Het lijkt alsof het zuur aan hun handen is blijven kleven. Het zoet zullen zij maar op afstand moeten gadeslaan wanneer een andere regering het voor het zeggen gaat hebben. Ik weet zeker dat jij niet durft niet toe te geven dat Santokhi er een grote puinhoop van heeft gemaakt.Je mag ook jouw zwakke kant tonen hoor.Geeft toe dat Santokhi en zijn Dreams team gefaald hebben. Dat geneest de stress die Santokhi bij jou veroorzaakt. Trouwens ik stotter niet. Mijn telefoon gaat soms zelf schrijven als schrijf. Dat zie ik soms over het hoofd.

    @Mi Dati, zodra je de naam Santokhi hoort kan je dat direct in verband brengen met ” bad news “. Santokhi is gewoon slecht. Van meet af aan heeft die man alleen slechte beurten gemaakt.Dat heb je eenmaal met figuren die liegen en bedriegen. Die de hele Surinaamse en Nederlandse samenlevingen in de maling hebben genomen.Dit soort mensen zijn onbetrouwbaar.PERIOD.


    Maak melding
  10. Ik volg liever het oordeel en de analyse van bevoegde en kundige Internationale organisaties robg.

    Mijn intuïtie is perfect, deze president schrijft positieve geschiedenis.
    Grote opruiming van jarenlange rotzooi. Een transitie van een sodom & gommora lifestyle, naar een normaal en eerlijk leven vóór degene dit dat ambiëren.

    Waarschijnlijk is het jou ontgaan dat dat je baas nergens welkom is en overal wordt geboycot. Je zult dan eigenhandig de olie moeten opgraven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES