maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKuldipsingh: “Als je je drie keren schuldig hebt gemaakt aan een economisch...

Kuldipsingh: “Als je je drie keren schuldig hebt gemaakt aan een economisch delict gaan we je vergunning intrekking”

-

Does Travel - naar Suriname

“Als je je drie keren schuldig hebt gemaakt aan een economisch delict gaan we je vergunning intrekking”, luidt de boodschap van EZOTI-minister Rishma Kuldipsingh aan ondernemers in Suriname. Voor de aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering woensdag zei de minister dat de prijscontrole in de supermarkten doorgaat, maar dat haar ministerie nu hardhandig bezig is.

Zo zullen spullen voortaan in beslag worden genomen en zullen ondernemers die herhaaldelijk in overtreding zijn, worden geblacklist. “En als je geblacklist bent voor de derde keer dat je een boete hebt gehad, gaan we je vergunning intrekken. Want dan weet je niet hoe het hoort”, stelde zij.

De bewindsvrouw voerde aan dat haar ministerie ondernemersvriendelijk probeert te zijn en een ieder een kans wenst te geven middels een waarschuwing of fikse boete. “Maar als dat niet helpt dan heb ik geen andere keus als minister”, aldus Kuldipsingh.

De minister zei verder dat ondanks haar streven het haar niet is gelukt om de Economische Controle Dienst (ECD) verder te versterken.

“Het is mij niet gelukt om de ECD te versterken, omdat bij mijn aantreden in april 2022 de begroting al was uitgezet. En de ECD was niet daarin opgenomen. Nu heb ik de ECD volledig erin opgenomen. Ik heb ook sollicitaties naar buiten gestuurd. Mensen solliciteren, maar als ze het salaris horen willen ze dan niet werken bij de overheid. Ik heb ook gepleit bij mijn collega’s van Financiën en Binnenlandse Zaken om te bekijken of ik ze een andere schaal in FISO kan geven of een top-up. Daarmee ben ik bezig nu, omdat ik mijn begroting voor 2024 daarop heb gericht. Ik hoop dat ik in 2024 de BAVP-opleiding kan betalen en afronden, me auto’s kan hebben en me organisatie helemaal kan opkrikken”, vervolgde Kuldipsingh.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Altijd zo negatief en waarschijnlijk vanuit het ‘mooie’ Holland. Toen de Surinamers daar gingen hokken.. was het land al reeds op orde (althans in grote lijnen, in middelen en beleidstechnisch)
    Blij dat er nu een grens wordt gesteld.. stapje voor (baby)stapje🙏🏾


    gemodereerd
  2. Volgens mij kunnen vele beleidsmakers nog niet inzien dat Suriname geen stap vooruit komt met papier gedoe. Want dan zijn het die zaken welke mensen het gevoel geven dat er met twee maten wordt gemeten. Waarschuwing brengt geen verandering noch geld in het laatje voor de Overheid. En wie betaalt het gelag de consument. Economisch delict we nak yu boetoe zodanig dat je 20 keren denk voordat je het weer doet. Ik trek geen enkel vergunning in want ik moet constant boetes geven totdat ik jou asociaal gedrag vernietigt. Anderen gaan zich dan heel voorbeeldig aan de regels houden want zoniet gaat hetzelfde heb overkomen.


    Maak melding
  3. Welke sollicitatie foe sang. Is gewoon een argument om jou mensen te accommoderen. Er zijn toch heel wat ambtenaren bij andere ministeries. Haal vandaar en zet ze in bij ECD. Het is toch de een en zelfde Overheid. De Overheid schreeuw dat het ambtenaren apparaat groot is zal wel. Zolang je veel van iets heb en niet ermee weet om te gaan is het veel. Heb je ooit multimiljonairs horen zeggen dat het geld dat ze bezitten teveel is NEEEE omdat ze weten wat er mee te doen. Mensen die niet weten wat er mee te doen zeggen het is veel. Of in het Surinaams zeggen ze: A moni langaaa 🤣🤣🤣🤣


    gemodereerd
  4. Er zijn zoveel ambtenaren die gewoon thuis zitten, kijk bij OW en andere ministeries, dan kom je praten over meer mensen in dienst nemen? lol


    gemodereerd
  5. Ai @robg zo ken ik je weer.
    Jij beschuldigt niemand anders, terwijl jij het zelfde doet.
    Als je rooft en dan roep je naar iemand anders hou de dief,hou de dief.
    En RobjeG.wat is je mening over Moiwana daar hoor ik je nog steeds niets over zeggen.
    Als je de Marons wil helpen met hun bevrijding, dan kan je nu beginnen.
    En niet wat je nu doet,gaan stoken in een goed huwelijk.


    Maak melding
  6. Rob g is de laagste hond op wtk. Laffe hond die altijd maar stookt en lekker in Holland woont. Debby woont naast hem in de bijlmer. Ook zo een ongeschoolde paarse rat die roven,stelen goed praat. Allebei jaloers dat ze niet mee konden graaien uit de pot. Wel jullie goden zijn rijk geworden en wat hebben jullie????


    Maak melding
  7. @Redskin,waarom ben jij je gif-groen aan het opwinden.Jij bent woest omdat ik de waarheid spreek.

    Op de schaal van 1 tot en met 10 scoort Santokhi een zero.Ook zijn minister van Economische zaken is geen haar beter. Die is nog minder. Santokhi en zijn vrienden hebben er een grote puinhoop van gemaakt. Het is altijd de schuld van een ander. Dat heb je vaak met labiele personen. Eerst was het de schuld van de vorige regeing.Thans gooit hij Abop er bovenop.Wat een afgang voor de slim stemmers.

    Ook vele mensen die op Santokhi lijken zijn zwaar teleurgesteld in zijn friends & family politiek- en economischbeleid.Dat hadden ze niet verwacht. Ze zijn bedrogen door de oplichter. Die man heeft de mensen gewoon opgelicht met zijn slogans, “wo sit ing “. Het land gaat naar de afgrond.Ik roep daarom een ieder op om Santokhi met het woord te bestrijden.


    Maak melding
  8. Die Kuldipsingh is er niet in geslaagd het beter te doen dan haar voorganger Walden…! Heel sporadisch komt ze aan het woord. Terwijl haar ministerie ook onder een vergrootglas dient te liggen. Haar uiteenzetting over de prijzen in de winkels, komt er op neer dat ze geen oplossing heeft voor dit probleem. Kortom ze functioneert niet…..

    Ach.. ze komt uit een invloedrijke familie, die in ‘aanzien’ is bij de president. Dus haar bekritiseren is niet aan de orde. Ze zal haar 5 jr volmaken, zonder de kritiek die vanuit de Vhp wel op vrijwel alle ABOP ministeries is! Hetzelfde geld voor de overige ministeries waar de Vhp de scepter zwaait, Volksgezondheid, Openbare werken en Buitenlandse Zaken, zijn geen haar beter, ze doen maar wat en Chan is niet bij machte om ze te vervangen of is gewoonweg blind voor de feiten!…

    Hoe transparant is dit niet….


    Maak melding
  9. Kuldipdingh is slap, alleen woorden maar geen daden. Er zijn zoveel TB (Ter Beschikking) landsdienaren die niks doen, sommigen thuis zitten of dehele dag over straat rondrijden en maandelijks loon krijgen omdat er geen plek/stoel op kantoor voor hun zijn. Die kun je voor diverse jobs gebruiken. Of niet.?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES