woensdag, mei 1, 2024
HomeOnderwerpenNatuurAandacht voor diversiteit en biodiversiteit tijdens Suriname-symposium in Leiden

Aandacht voor diversiteit en biodiversiteit tijdens Suriname-symposium in Leiden

-

Does Travel - naar Suriname

Op dinsdag 5 december organiseren onderzoekers van de Universiteit Leiden (UL) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) een Suriname-symposium in Leiden, waarbij aandacht zal zijn voor diversiteit en biodiversiteit.

Sprekers uit Suriname en Nederland geven aandacht aan de prachtige en veelzijdige biodiversiteit van Suriname, met zijn uitdagingen in natuurbescherming ten tijde van klimaatverandering, en winning van olie, goud, bauxiet, en hout.

Er is aandacht voor onderzoek en observaties uit het verleden, maar ook worden de mogelijkheden belicht voor samenwerking in onderzoek en onderwijs, op het gebied van natuur en cultuur.

Het symposium is een initiatief van de Leidse hoogleraar akoestische ecologie en gedrag Hans Slabbekoorn. Het is de start van een nieuwe samenwerking tussen de Nederlandse en Surinaamse Universiteit. Het doel is om kennis uit te wisselen en ook om het onderzoek naar de natuur in het Zuid-Amerikaanse land een zetje te geven.

Volgens Slabbekoorn liggen er in de collectie in Naturalis meer dieren en planten, dan in de natuurhistorische collecties in Suriname. 

Een van de sprekers op het symposium in Leiden is de Surinaamse wetenschapper Iwan Molgo. Hij doet onderzoek naar de plantendiversiteit van land. Zijn collega Usha Satnarain van de Anton de Kom Universiteit gaat een verhaal houden over de kustbescherming van Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Ik heb veel biodiversiteit gezien in Nederland. Kijk maar naar de blanken. Hoeveel soorten ervan zijn. Van blond tot zwartharig, van dunne lippen tot dikke lippen, van uitstekende kont tot platte kont, van kolenhanden tot kinderhanden, van lange neus tot haast neusloosheid, van 1 inch tot 10 inch, van altijd kwaad kijkend tot haast blind, van een griezelig gebit tot een gaaf gebit, van spits oren tot platte oren, van heel klein tot heel groot, van bebaard tot onthaard, van bebrild tot belenst, van rijk tot arm, van arrogant tot bescheiden, van schoon tot vies, van gemeen tot vriendelijk, van racistisch tot likkend, enz.
    Er is veel biodiversiteit in Holland.


    Maak melding
  2. leny , maar de wereldbewoners zorgen ervoor dat het proces versneld , door veel bos te kappen en niet aan herbeplanting te doen , hier in suriname wordt dagelijks veel bos gekapt en er wordt niet herbeplant , dan is het mangrovebos aan de kust in 2017 grotendeels verwoest , omdat toppers van de regeringspartij er een strand wilden maken , maar de oceaan verstoorde hun plannen , gelukkig wordt er weer veel mangrove geplant , of het op tijd rond is afwachten, en dan de goudwinning , echt een smerige bende , en de vervuiling van grond en rivieren is enorm.
    die mensen van leiden moeten naar suriname komen dan kunnen ze met eigen ogen zien dat suriname vernietigd wordt , en ook deze regering laat het vernietigen gewoon gebeuren en stopt het niet


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES