maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStudenten Universiteit Utrecht zamelen geld in voor nieuwe kleuterschool in Nieuw Aurora

Studenten Universiteit Utrecht zamelen geld in voor nieuwe kleuterschool in Nieuw Aurora

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een zes weken durend bezoek aan Nieuw Aurora in september – oktober 2023 zijn de Nederlandse studenten Rachel, Charlotte, Ronja en Niamh hartelijk verwelkomd door de inwoners van het Surinaamse dorp.

De vier waren daar voor een ecologisch onderzoeksproject. Tijdens hun werk werden ze verliefd op Nieuw Aurora en haar inwoners en nu zijn ze vastbesloten om op een zinvolle manier iets terug te geven. Via GoFunMe zamelen ze geld in voor een nieuwe kleuterschool.

“Het huidige kleuterschoolgebouw van de Johannes Arabi School in dit afgelegen dorp in het hart van Suriname is een houten hut (foto). Het gebouw is stoffig en moeilijk schoon te houden, waardoor kinderen vaak ziek worden. Vervallen houten planken fungeren als muren, waardoor de kinderen kunnen afdwalen.

Kleuterjuf Shirley legde ons uit hoe uitdagend het is om in deze omgeving les te geven. Een nieuw en verbeterd kleuterschoolgebouw met alle benodigde faciliteiten zal een schone, veilige en inspirerende leeromgeving bieden voor de jongste leerlingen van Nieuw Aurora!” – aldus de campagnetekst.

De studenten staan in direct contact met de school en met de autoriteiten in het dorp om dit project te verwezenlijken. Deskundige leden van de gemeenschap zorgden voor de technische tekening en het budget, en lokale ingenieurs en bouwers zullen de constructie uitvoeren. Met €21.000 kunnen ze een schoon, duurzaam gebouw met twee klaslokalen bouwen waar kleuters kunnen leren en spelen.

Het streefbedrag is €21.000. Bekijk hier de campagne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. We hebben vrij veel miljonairs in Suriname. Toch moeten we het elke keer van giften hebben. Waarom kunnen we onze eigen broek niet omhoog houden ? Waarom alleen eigen zakken vullen ?


    gemodereerd
  2. @ Pandiet Mahinder

    Dat heb je goed gezien, wij laten onze broek eerder zakken, om de dames te
    verkrachten. Trouwen nog iets: ”Waarom” moeten de miljnairs geven om een
    school te bouwen ? ”Daarvoor hebbe we toch een regering”. Het mag wel,
    maar dat doen ze niet, ze geven eerder geld aan een Politieke partij. Dan
    krijgen ze meer voor terug! ”Zoals percelen etc etc”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  3. @ Bandiet Mahinderkoemarie, de miljonairs in Suriname willen meer meer meer en denken echt niet aan de minderbedeelden.


    gemodereerd
  4. Chapeau! Dat doen de Jonge Dames en Jonge Heren toch maar even. Je hart laten spreken heeft niets maar dan ook niets met kleur te maken, meer met je instelling. Wat heb je meegekregen en wat heb je eraan toegevoegd. Nogmaals Chapeau.


    Maak melding
  5. Geweldig initiatief, mijn steun hebben ze. Ik weet hoe het vroeger was, als je wilde leren maar de middelen niet had. Zonder eten naar school en toch goede cijfers halen. Deze dames en heren hebben hun hart op de goede plek. We hebben meer van deze nodig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES