woensdag, mei 8, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse: "Machine om verwarring te brengen begint al te lopen"

Bouterse: “Machine om verwarring te brengen begint al te lopen”

-

Does Travel - naar Suriname

Het is volgens NDP-voorzitter Desi Bouterse belangrijk dat mensen op een goede en verantwoorde manier worden geïnformeerd met betrekking tot de verkiezingen in mei 2025. “Het gaat erom dat we na de verkiezingen precies moeten weten wat we als Surinamers moeten doen om uit dit diep gat waarin we nu zitten, daar gezamenlijk uit te komen”, aldus de oud-president zondag tijdens de Srefidensi cook-out in Ocer aan journalisten.

Bouterse zei verder niet op de hoogte te zijn van 18 december als datum voor het vonnis in de hogerberoepszaak van het 8 decemberstrafproces. Deze datum zou hij ook via de media hebben vernomen. Hij stelde dat de machine om verwarring te brengen, al begint te lopen.

“Ik hoor ook dat ik met duizenden kilo’s bezig ben met meneer Brunswijk. Dus dat soort zaken gaan nu aan de orde komen, om de zaak in verwarring te brengen. Belangrijk is om ons hoofd koel te houden en om ons programma rustig met onze partners stiptelijk uit te voeren”, aldus de politicus.

Bouterse grapte wel plannen te hebben voor 18 december, want op die dag is er een verrassingsfeest voor zijn neef die op 19 jarig is. Voor de rest heeft hij geen enkele boodschap aan het frommelbericht waarin deze datum is bekendgemaakt.

“Het verkiezingsgebeuren begint te draaien en verwarring stichten en valse berichten de ether inbrengen, zijn deel en onderdeel daarvan. Kortom, ik kan moeilijk antwoord geven op een fata morgana. Dus ik heb geen boodschap aan dat soort leuke dingen die men probeert te doen”, aldus de NDP-leider.

NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams voegde eraan toe het heel immoreel en schandelijk te vinden om een vonnisdatum via de media in de ether te gooien, terwijl geen van de verdachten daarvan nog op de hoogte zijn. Hij vraagt zich af waar de rechterlijke macht mee bezig is.

Bouterse echter denkt niet dat de rechterlijke macht iets hiermee te maken heeft, maar vermoedt juist dat dit bericht vanuit Nederland komt. “Ik had ook niets anders verwacht. Maar mi ne spang. Waar wij ons druk over maken is de situatie in Suriname, voornamelijk in het verre binnenland. Het land is in serieuze problemen en we zullen nogmaals alle serieuze mensen nodig hebben om uit dit slop te komen”, aldus de NDP’er.

De ex-legerleider benadrukte dat het nog koffiedik kijken is of hij zichzelf wel of niet verkiesbaar zal stellen voor zowel De Nationale Assemblee (DNA) of het presidentschap. Hij stelt het te prematuur te vinden om daarover te gaan praten.

“NDP heeft kader zat. Zeker kaders die op politiek niveau goed geschoold en onderlegd zijn, in elk geval heel veel ervaring hebben. Dus er kan heel makkelijk binnen onze gelederen vervanging komen op het allerhoogste niveau”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

44 REACTIES
  1. De NDP BENDE is de oorzaak van alle ELLENDE in SURINAME, onder leiding van de wreedste president allertijden van Suriname,de moordenaar / couppleger / drugsdealer / DESI DELANO BOUTERSE is de oorzaak van alle ELLENDE in Suriname : Paramaribo 25 februari 1980 -7doden,Fort Zeelandia 8 december 1982 – 15 doden,Moiwana 29 november 1986 – 39 doden,1986 – 1992 Binnenlandse oorlog – honderden doden….ZIJN DE PAARSE HYPOCRIETEN / IMBECIELEN DAT VERGETEN ?,,,,,,NDP regering van Bouterse heeft een schuld van 3 miljard US dollar achtergelaten’ De Surinaamse president Santokhi heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie aan het volk uitgelegd wat de startpositie is van de nieuwe regering in Suriname. De regering heeft middels een persconferentie met zoveel mogelijk facts and figures laten weten wat er door de vorige regering gevormd door de NDP is achtergelaten. “We wisten dat het niet mooi zou zijn, maar wat we zijn tegen gekomen is zeer ernstig. En niet alleen ernstig, maar ook erg dat men het volk dit heeft aangedaan en het volk heeft verarmt” zei de president. Direct na aantreden hebben alle ministers de zaken op hun departementen in kaart gebracht. De president trok een beerput open van wat hij noemt: de financiële catastrofe en onbehoorlijk bestuur van de vorige regering. De zwaarste wissel trekken de 123 leningen die in de afgelopen 10 jaar zijn aangegaan. Hierdoor heeft het volk van Suriname een totale schuld van 3 miljard US dollar hetgeen neerkomt op een schuld van 5.000 us dollar per Surinaamse burger.
    Minder tonen


    gemodereerd
  2. Bouterse “machine om verwarring de brengen begint al te lopen”.jawel hôr je heb hem zelf opgestart.
    Didibri deze machine is toch jouw uitvinding, en jij bent tevens zelfs de operator van deze machine.


    gemodereerd
  3. Schaamteloze agoe, hij zegt niet hoe land-en volk in dat diep gat terecht is gekomen. En de ndp heeft dus genoeg kader, nou we hebben gezien waar het land na 10 jaar wanbeleid geeindigd is.
    Het is te hopen dat het Hof snel met een datum komt zodat nog dit jaar afgerekend mag worden met de Landrover, drugsdealer en moordenaar.


    gemodereerd
  4. Bouterse “machine om verwarring te brengen begint al te lopen”.jawel hôr didibri je heb hem zelf opgestart.


    gemodereerd
  5. Ik snap jullie niet; waarom zijn jullie zo negatief? Kijk naar de mensen die bij ons ( de nationale dieven partij ) zijn gekomen. Ze zijn allemaal milionair geworden. Een maakte toiletten schoon had alleen een lagere school getuigschrift we hebben haar tot adviseur van staat gemaakt. We hebben een een vergunning gegeven dat hij alleen gebruik mag maken van een airstrip. Onze koning zat ook bij ons in het verleden. Coke dealer na zijn straf in Amerika bij terug komst bevorderd in het leger. Een sergeant tot decaan van de universiteit gemaakt. Zo als jullie kunnen zien zijn we goed vooral voor degene met weinig opleiding en een criminele verleden. We zijn nu weer bezig stemvee te zoeken en voor iedereen hebben we een job. We hebben jobs voor ambtenaren, je hoef niet op het werk te verschijnen maar wordt maandelijks uitbetaald. Jullie gaan ook subsidie op alles krijgen want we halen de man van de leningen weer van stal. Maak het bekent; stemvee gevraagd voor de verkiezing 2025. Zorg dat jij erbij bent.


    Maak melding
  6. Allen,

    Voor alle mensen hier in Suriname, die stem gerechtigd zijn:
    Als wij Surinamers zelf stemmen op mensen die veroordeeld zijn, wat zegt dit over ons ?
    Wij vragen zelf om deze ellende.

    SUCCES


    Maak melding
  7. Surinamers moeten doen om uit dit diep gat waarin we nu zitten…

    GAT heb jij zelf gegraven…maar het is tijd dat DB zelf de gat valt en nooit meer uitkomt……probleem opgelost


    Maak melding
  8. Ik zou het heel jammer vinden, als DDB komt te overlijden.
    Dan heeft onze beroemde ”econoom RobGay, niks meer om te
    likken”. En dat is heel funest voor hem !

    sari tori
    Jacko


    gemodereerd
  9. @ Eerlijk

    Dit is lullen tegen de bierkaai, ze zijn te som om dat te bevatten!
    Voor een paar potjes bruinebonen doen ze alles, ook stemmen.
    ”Ook stemmen voor hun eigen ondergang, dom volk”. De goede
    niet te na gesproken, maar er zijn er weinig van!

    sari tori


    gemodereerd
  10. Dus ik begrijp bouta en ndp wel dat ze slimmer zijn dan een ieder die achter hun staan om legaal te stelen en nu miljonair zijn geworden en hun achterban straatarm omdat t stomme volk voor hun hebben gestemd. Maar dat de ndp achterban t niet zien begrijp ik niet. Wat een stomme volk als ze weer voor hun gaan stemmen.


    gemodereerd
  11. “dit diep gat waarin we nu zitten”door de massa moordenaar zelf gemaakt gaat nog groter worden als de dommies op deze beest en tante sidonia gaan stemmen.


    Maak melding
  12. Weet je nog die tijd van voor 1980, TOEN was ALLES BETER dan nu….DE oorzaak van ALLE ELLENDE (vloek) in Suriname : 25 feb 1980 // 8 dec 1982…Gij zult de WAARHEID verstaan, en de WAARHEID zal U vrij maken.


    Maak melding
  13. Na 10 jaren (BELOFTES / LEUGENS) : Tramverbinding van Paramaribo naar Onverwacht, de bouw van18000 woningen.flyovers,vierbaans wegen enz enz ,en talrijke landingen van drugsvliegtuigen in het binnenland…3 miljard buitenlandse schuld….TRALALA….Nu 3 jaren van leugens……..Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Hoe kunt gij tot uw broeder zeggen: Broeder, laat mij de splinter, die in uw oog is, wegdoen, terwijl gij de balk, die in uw eigen oog is, niet ziet?


    Maak melding
  14. 1 ding is een feit, en dat is dat deze regering vele malen slechter is dan de vorige regering. En alleen om dat feit, maakt de NDP weer kans om in de regering te komen. Wat er nu in Suriname gebeurd is om te janken. Iedereen wil uit het land als ze zouden kunnen. Ze maken Bangladesh van het gezegend Su.


    Maak melding
  15. Iedereen valt hier over deze man en de beschuldigingen zijn niet van de lucht. Zolang hij nog vrij rondloopt, het vonnis nog niet uitgesproken is, en een meer dan groot gedeelte van het volk met hem wegloopt… Zijn al deze verhalen ongegrond. Klaar

    Wacht rustig af, want er zijn maar weinig mensen die de waarheid kennen. Geen van jullie was erbij..! Ik ben niet voor hem, maar ook niet tegen hem. Feit is en blijft dat de NDP een multiraciale partij is, waar iedereen welkom is. Dat is wat anders dan de VHP, ABOP en de PL!! Die maken er ondertussen een etnische strijd van.. daarmee bedoel ik.. wie maakt in deze 5 jr. de grootste Njang!! Ik denk persoonlijk dat de NDP wederom tot een van de grootste partijen zal horen bij de komende verkiezingen. Tik yu eye luku…


    Maak melding
  16. Wat een idiote reactie, ik was er niet bij en jij ook niet…..dus… Kun je zelf niet 1+1 bij elkaar optellen?
    Meneer was op dat moment hoofdverantwoordlijk, speelde de dictator van Suriname. Nee, de mensen(politieke tegenstanders) die onder zijn bewind op Fort Zeelandia overleden zijn, waren allemaal door een mysteriuze handeling omgekomen.

    Men kan struisvogeltje spelen, maar kom geen onzin verkopen door te stellen dat je niet voor of tegen die moordenaar bent. Met jou zijn er velen die door deze houding aan te nemen het dood normaal vinden te kiezen voor een bankrover of moordenaar als leider voor hun land.


    Maak melding
  17. Wanneer je denkt dat je belangrijk bent.

    Quote;
    “ maar vermoedt juist dat dit bericht vanuit Nederland komt.”
    LOL!!! Whahahahahaha.

    De aanstaande coalitie zal genadeloos en zo snel mogelijk, alle contacten verbreken, alsook de rest vd wereld. Das herkenbaar en niet bepaald nieuw.

    Dit is toch je reinste kolder dat deze moordenaar doodleuk op een cookout rondzwerft. Dit zegt alles over het gerechtshof en de criminele organisatie ndp.
    Iemand gaf onlangs aan dat familie v bouta vaak op visite is bij de rechter(s).
    Wat een smerige bende daar.

    Criminaliteit(moord en drugs) is onbelangrijk voor het imf, logisch hun eigen medewerker heeft suri leeggeroofd.


    Maak melding
  18. Deze jongen zegt toch niets geks.
    Hij zegt dat Surinamers in een diep gat zitten. Als je kijkt naar wat die jochies van de ndp allemaal roepen als je ziet dat ze op hun knien gaan om hun spijt te betuigen aan het volk dan is het meer dan duidelijk dat ze in een diep diep gat zitten.
    hij zegt ook ======“Ik hoor ook dat ik met duizenden kilo’s bezig ben met meneer Brunswijk======= ma bouterse mie boi van wie hoor je dat dang, in mijn kringen worden dit soort zaken niet besproken, misschien in jouw kringen of in je kringspier waar je matties allemaal uit dat diepe gat proberen te kruipen

    alle schuld komt uit nederland . deze man is paranoia, misschien hoopt hij dat zijn straf dan lager zal uitvallen

    Maar los van dit alles zie je waarom de ndp intern verscheurd is , sommige willen de schuilplaats van de schurk boefrdaad verklappen anderen weer niet en dan heb je nog een derde groep die wel wil maar bang is .
    adhin en parmessar zelf abdoel werpt zich op om de lijder te worden, Misiekeba heeft deze partij bewust verlaten Akiemboto net zo
    Maar deze man weet van geen wijken, totdat brutus hem omhelst


    Maak melding
  19. “Het gaat erom dat we na de verkiezingen precies moeten weten wat we als Surinamers moeten doen om uit dit diep gat waarin we nu zitten, daar gezamenlijk uit te komen”

    “Bouterse echter denkt niet dat de rechterlijke macht iets hiermee te maken heeft, maar vermoedt juist dat dit bericht vanuit Nederland komt.”

    “Hij stelde dat de machine om verwarring te brengen, al begint te lopen.”
    ========================================

    Feiten zijn wel:
    -Dat hij een ordinaire coup heeft gepleegd die uiteindelijk het land in chaos en ellende heeft gestort.
    -Dat hij een veroordeelde drugscrimineel en moordenaar is.
    -Dat Abraham zijn honing en mosterd heeft gehaald uit zijn periode als mini-ster op OW.

    Dat ze als NDP proberen weer die “witte man heeft het gedaan” kaart te spelen en als het volk dit keer er weer in trapt het voor eens en voor altijd ophoudt met Suriname.
    Volk van Suriname a.u.b. nog slimmer stemmen de komende verkiezingen want als deze vossen hun passie preken….


    Maak melding
  20. het is een grijs gedraaide lp. lekker vintage
    ik moet een gezamenlijke vijand creeeren. 🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱 zoals ik altijd heb gedaan. ze zijn stom ze zien het niet. wel mie boi het volk is niet dom, jij houdt ze voor dom en dat is pas stom
    Denkt hij nog steeds dat het volk hierin trapt? weer een bewijs dat deze ouwe mannen het veld moeten ruimen
    BORING


    gemodereerd
  21. @Konsensi: a tapse kamra foe joe ne wroko boeng jere. Betre ie go tek wan wasie of nog beter, tap nanga a djonko en ga hulp zoeken hor mie boi. Gaat je helpen om helder te denken en te schrijven.


    Maak melding
  22. Ik doe namens Desi Bouterse een oproep aan alle DOMME Surinamers om op hem te stemmen.
    Domme koeien stem op Bouterse!

    Maar als hij gekozen is, NIET komen klagen.


    Maak melding
  23. Waarom de ene keer wel en de andere keer niet geplaatst?

    Je opmerking moet nog beoordeeld worden
    het is een grijs gedraaide lp. lekker vintage
    ik moet een gezamenlijke vijand creeeren. 🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱 zoals ik altijd heb gedaan. ze zijn stom ze zien het niet. wel mie boi het volk is niet dom, jij houdt ze voor dom en dat is pas stom
    Denkt hij nog steeds dat het volk hierin trapt? weer een bewijs dat deze ouwe mannen het veld moeten ruimen
    BORING het is een grijs gedraaide lp. lekker vintage
    ik moet een gezamenlijke vijand creeeren. 🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱 zoals ik altijd heb gedaan. ze zijn stom ze zien het niet. wel mie boi het volk is niet dom, jij houdt ze voor dom en dat is pas stom
    Denkt hij nog steeds dat het volk hierin trapt? weer een bewijs dat deze ouwe mannen het veld moeten ruimen
    BORING


    Maak melding
  24. alsjeblieft kan deze man met zijn vrouw alsjeblieft niet naar cuba verhuizen en tot zijn dood van de zee genieten en lekkere rum drinken?? alsjeblieft daar zijn toch je lijfartsen?? ga alsjeblieft weg en laat ons met rust. je bent al schat schat schatrijk .


    Maak melding
  25. Natuurlijk vermaak ik me ook op deze site. Op de vraag wanneer heeft Columbus Amerika ontdekt gaf een als antwoord; ik weet het niet want ik was er niet bij. ( wat voor goeds verwacht je van zo iemand op deze site ?.) Een ander is westindischblind wat hij vindt dat we mijn goede vriend negatief bejegenen terwijl hij nog niet veroordeeld is. Waarom denkt hij dat mijn goede vriend in de wereld gezocht wordt. Voor manjas die hij bij de buurman had gestolen en dus onder kwajongenssteek valt. Sommigen begrijpen niet dat door de leningen van vroeger deze regering het moeilijker heeft dan de vorige omdat men de leningen en rente terug moet betalen. O K, deze regering doet het ook niet goed maar ik zou zeggen laten we kiezen voor een zaken kabinet of voor een 2 of 3 partijen stelsel of zoals ik vaker gezegd heb; mensen uit de diaspora. Mensen die al de nodige internationale ervaring hebben en kunnen aantonen dat ze door hun werk minsten 300 000, 00 us dollar bezitten. Als je het niet voor je zelf kan verdienen, hoe wil je dan veel meer voor een land verdienen. We hebben het heel slecht in Suriname en ik persoonlijk vind dat niet een regering het echt goed gedaan heeft. Meneer C Van Samson zei eens iets in de trant van 90% van een criminele volk verwacht 100% eerlijkheid van de regering.


    Maak melding
  26. Ik lach me rot om de mensen die slim gingen stemmen op Santokhi en zijn corrupte bende.Ze zijn allen met open ogen bedrogen uitgekomen. Zonder schaamte pretenderen deze naievelingen dat Santokhi het beste is wat Suriname heeft. Hoe dom moet je niet zijn om deze onzin voor waar aan te nemen.Met de dag wordt het erger.Het is maar een kleine groep die profiteert van de voordelen die men naar elkaar toe schuift. Maar bij de volgende verkiezingen gaat het volk haar verstand goed te gebruiken.No more friends & family…


    Maak melding
  27. Dus wat… Omdat ik niet net als jullie mekaar napraat!! Mag ik geen eigen mening hebben?? Hee un gim wan brick yere..

    Nogmaals ik ben geen fan van geen enkele leider die Suriname tot nu toe gekend heeft. Het enige is dat ik de feiten benoem..!

    Sommigen gaan hier over tot beledigingen en weer anderen waren er blijkbaar bij toen de moorden werden gepleegd. Terwijl je het maar hebt van horen zeggen!! Anders was je wel opgeroepen als getuige

    Over 60 jr. Wanneer Nederland zover is om de geheime documenten vrij te geven. Zullen we er hoogstwaarschijnlijk niet meer zijn..! Ik hoop niet dat dan blijkt dat je zomaar hebt rond gelopen met een hoge bloeddruk, vanwege je geloof in iets dat je niet wist/weet..


    Maak melding
  28. feit is dat geen enkele surinamer het land kan besturen
    het besturen van criminelen doe je met de hoogst criminele leider

    iedereen die op wat voor manier ongeldig geld trekt van de staat is in feite een crimineel
    een commissie die niets doet en geld vreet? is per definitie gewoon crimineel
    landsdienaar zijn en niet werken? je bent gewoon crimineel
    zo verdwijnt het meeste geld uit de staatskas
    dus het grootste gedeelte van suriname is gewoon crimineel
    feiten zijn feiten


    Maak melding
  29. Konsensi “Over 60 jr. Wanneer Nederland zover is om de geheime documenten vrij te geven.”
    =======================================

    Konsensi, je hoeft niet naar school te zijn geweest om te weten dat het niet die witte man was die de trekker heeft overgehaald. Het is ook niet die witte man die naast hem stond met een pistool tegen zijn hoofd.

    RobG mi boi, als dat alles was, friends & family was en is van alle tijden en is zeker geen uitvinding van Santokhi nog van zijn ministers. Wat wel bijzonder was de vorige regering is dat er bij leugen en bedrog voor miljarden in valuta en goud is geroofd. Dus blijf lachen mi boi anders ga je eraan kapot gaan en blijf je voor de rest van je leven met een trauma verwerking zitten.


    Maak melding
  30. “Wat wel bijzonder was de vorige regering is dat er bij leugen en bedrog voor miljarden in valuta en goud is geroofd”

    Bovenstaande heeft de misleidde tingi fowru van de vhp leugenaar en bedrieger Chan vernomen. Als een kip zonder kop blijft hij het herhalen want dat heeft hij gehoord, nadenken kan hij helaas niet.


    Maak melding
  31. Namitaki 28 november 2023 Bij 21:26
    “Wat wel bijzonder was de vorige regering is dat er bij leugen en bedrog voor miljarden in valuta en goud is geroofd”

    Bovenstaande heeft de misleidde tingi fowru van de vhp leugenaar en bedrieger Chan vernomen. Als een kip zonder kop blijft hij het herhalen want dat heeft hij gehoord, nadenken kan hij helaas niet.
    ==============================

    De waarheid doet pijn hé mi boi. Het hele land weet het en jij zit in ontkenning…hahaha.


    Maak melding
  32. 20 december word teen belangrijke dag in Suriname, op deze dag zal deci in het gevang moeten treden. Wij zullen in dit land getuige zijn van sjamanistische gewaarwordingen aan het adres van deze duivel. Dat zullen wij met zijn allen ondervinden. Men gaat wereldwijd hierover spreken. hij gaat zich zelf iets verschrikkelijk aan doen misschien ten spijt, maar god beslist en daar kan niemand wat aan doen. hij zal goed rusten en in vrede heen gaan.


    gemodereerd
  33. Alles komt goed Ook deci zal ondervinden wat het inhoud om ten grave gebracht te worden. Ook gaat hij op 20 december a’s het voortouw nemen het zal de hoogste tijd worden. Een ieder wordt hierbij opgeroepen getuige hiervan te zijn.
    Succes Desi


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES