zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Familie boos op KPS vanwege publicatie foto lijk overleden goudzoeker

VIDEO: Familie boos op KPS vanwege publicatie foto lijk overleden goudzoeker

-

Does Travel - naar Suriname

De familie van Shaquille Plet, een van de goudzoekers die om het leven kwam bij de ramp in het Matawai-gebied, is niet te spreken over een actie van het Korps Politie Suriname. Die publiceerde donderdag een foto van het lijk van de jongeman, met een oproep aan de nabestaanden om hem te komen identificeren.

De familie Plet werd geconfronteerd met de beelden die de Surinaamse politie plaatste op haar website en daarna gedeeld werden via Facebook en reageerde vol ongeloof.

Het plaatsen van de foto van hun geliefde was namelijk niet nodig, omdat de politie alle informatie al had. Dat zegt de vader van de overledene in gesprek met D-TV. Hij heeft zelf de Id-kaart van zijn zoon via twee nummers naar de politie gestuurd.

De familie die boos en verdrietig is, snapt niet dat de politie dan toch is overgegaan tot het publiceren van de foto en het oproepen van nabestaanden om het lichaam te identificeren.

“Ze moeten dit corrigeren en de foto weghalen”, aldus de familieleden in gesprek met D-TV. Ondanks het bezwaar van de familie staat de foto vrijdagochtend, op het moment van schrijven, nog steeds op de KPS website.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Ik geef de familie gelijk.
    Het is onnodige foto’s te plaatsen. Van hun geliefde.
    Deze mensen hebben het al moeilijk genoeg.


    gemodereerd
  2. Verhaal verzinnen, of niet!
    De politie, heeft het respect voor de familie niet waargeboren.
    Mijn deelneming aan alle nabestaanden.

    In dit geval is de politie, te veel bezin met haar ( werk) dan de mens.


    Maak melding
  3. Van wie ze moeten plaatsen plaatsen ze niet. Waarom rovers en moordenaars worden er nooit fotos geplubliceerd?
    Indien een foto is het altijd met de ogen bedekt dat ze niet te herkennen zijn.
    Juist van die criminals moeten fotos open baar gezet worden dat je ze beter kan waarnemen
    Sterkte voor alle nabestaanden


    Maak melding
  4. Tuurlijk is het verkeerd wat de politie gedaan heeft, maar laten we proberen bepaalde dingen te voorkomen en als we op de hoogte zijn dat mensen verkeerde dingen doen hun van te voren waarschuwen. Laten we die taak niet alleen aan de politie over laten. Vraag; wat is erger men laat iemand illegaal op andermans terrein stelen of in dit geval een foto van een lijk plaatsen. ( ik denk dat men weet wat zich heeft afgespeeld ) We ( ik ) lezen te veel dat mensen de kant van de crimineel kiezen. Ik hoor niet veel dat men geen criminelen wilt hebben in de regering. ( o a C Van Samson wilt zo een wet hebben ) De huizen in ons land beschermen we als een gevangenis sommige als een fort. Kijk naar hoeveel beveiligingsbedrijven Suriname rijk is. We kunnen heel veel zeggen over dit soort dingen, maar laten we de put niet dempen wanneer het kalf verdronken is. Kinderen gaan met messen en pistolen naar school zelfs lagere school. Wij ouders moeten ons plicht doen. Wij oudere moeten ook tegen onze vrienden kunnen zeggen dat wat je doet niet goed is. Om iets op te noemen. Je mag niet op andermans terrein gaan mijnen. Mensen; wees goed voor elkaar.


    Maak melding
  5. als de foto niet was gepubliceerd hoe anders moeten mensen een persoon identificeren? je kan duidelijk zien dat een heleboel surinamers niet rationeel kunnen denken?


    Maak melding
  6. Als je familielid illegaal goud wilt winnen (wat strafbaar is) moet je niet ouwehoeren dat de politie zijn foto plaatst om hem te identificeren. Wellicht dat jullie informatie de politie niet heeft bereikt. Feit blijft dat jullie familielid zich bezig hield met illegale activiteiten. Hebben jullie deze dief gezegd dat hij niet illegaal goud mag winnen? Vast niet, gewoon je bek houden en blij wezen dat er 1 crimineel minder is. Als de regering de criminelen niet opruimt doet moeder natuur het wel!


    gemodereerd
  7. Mijn broertje Johnny heeft gelijk; als de foto niet was gepubliceerd, hadden ze alle inwoners van Suriname stuk voor stuk moeten oproepen om te komen identificeren.


    gemodereerd
  8. A korps kaster onder deze leiding…heeft de KC n beetje zelfrespect dan zou hij zijn conclusies moeten trekken. Gebeurt in n fatsoenlijke organisatie. Maar a her bestuur foe a kondre kaster kba. So neks no fout bro.p


    Maak melding
  9. In dit geval was niet nodig om een publukelijk te maken.
    Informatie, werd ruim van te voren bekend bij de politie.

    De politie, had bv via de media op zoek gaan naar familieleden.

    Dat criminelen, geblurt worden getoond, vind heel erg, bij een geblurt gezicht wordt voor mij niet makkelijk om rekening te houden met idioten.


    Maak melding
  10. Zo stom denken sommigen maar goed, want de politie weet niet wie de lijken zijn want ze hebben geen id bij zich, dus via fotos publiekelijk op te vragen zodat familie de lijken kunnen indentificeren. Anders liggen de lijken zomaar in de vreezer. RIP jongens want jullie deden jullie best om een broodje in het laadje te brengen maar waren niet voorzichtig en gebeurd vaker dat de aarde schuift als je onder weghaald en het gebied nat is. Dus hoop dat de rest illegale goedzoekers wel voortaan een scholing krijgen van de koning.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES