zaterdag, mei 4, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoor politie neergeschoten moordverdachte ontvlucht uit Academisch Ziekenhuis

Door politie neergeschoten moordverdachte ontvlucht uit Academisch Ziekenhuis

-

Does Travel - naar Suriname

De 34-jarige Guyanese moordverdachte Jason Isaacs, die op 13 oktober bij zijn aanhouding in Suriname door de politie in zijn benen was geschoten, is vannacht ontsnapt uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De verdachte was sinds zijn aanhouding opgenomen in het hospitaal. Hoe de ontvluchting heeft plaatsgevonden, is nog onbekend. De man wordt in zijn eigen land ook door de politie gezocht in verband met een roofmoord in 2021.

Isaacs wordt in Suriname ervan verdacht een man in de nacht van donderdag op vrijdag 13 oktober op de hoek van de Waaldijk- en Eugene Gesselstraat te hebben doodgeschoten.

Uit het ingesteld onderzoek is gebleken dat er vermoedelijk ruzie was ontstaan tussen twee mannen nabij een bar. Bij die ruzie heeft één van de mannen een vuistvuurwapen getrokken.

Het latere slachtoffer zou daarbij vermoedelijk geprobeerd hebben tussen partijen te bemiddelen. Daarbij zou de gewapende man gericht hebben geschoten op het slachtoffer.

Na de schietpartij op bovengenoemde kruising in Paramaribo, stapte Isaacs met de 44-jarige J.R. in een auto en reden ze weg. J.R. werd opgespoord en op vrijdagavond 13 oktober omstreeks 19.00 uur aanhouden.

Na uitgewerkte informatie werd Isaacs kort daarna in het ressort Latour gesignaleerd waarna leden van Kapitale Delicten in samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden overgingen tot aanhouding omstreeks 19.30 uur.

Bij zijn aanhouding waren de agenten genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken waardoor de verdachte door kogels in zijn benen werd geraakt. Hij werd per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp vervoerd en lag vervolgens ter verpleging in het AZP.

Alle Surinaamse politieposten en -eenheden zijn op de hoogte gesteld van de ontvluchting van Isaacs. Er wordt hard gewerkt aan zijn weder aanhouding.

UPDATE: De Surinaamse politie heeft zondag laten weten dat de arrestant bij zijn ontvluchting het gips van zijn been wist open te knippen (foto onder) om zodoende het ziekenhuis te ontvluchten. Hij loopt mank laat de politie weten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Ik begrijp niet hoe deze man het ziekenhuis heeft kunnen ontvluchten? Liep hij vrij rond als hij naar het toilet moest?

    Lag hij daar zonder handboeien in het ziekenhuis?

    Deze moordverdachte lijkt op Barba Papa met zijn Barba truc.

    Die man die de zwerver doodschoot op klaarlichte dag bij het restaurant lijkt van de aardbodem zijn verdwenen?

    Ik had begrepen dat enkele mensen die in gezelschap waren van deze moordenaar wel zijn gearresteerd??

    Lopen deze mensen inmiddels ook vrij rond in Paramaribo?


    Maak melding
  2. Die klojo lag onbewaakt in het ziekenhuis, dat is helemaal absurd!
    @ Xavier ‘de Lorean je hebt groot gelijk! De korpsleiding moet
    hierover aangesproken worden. Trouwens het hele beleid van Jus/pol
    is niet optimaal.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  3. Wat een lieve jongen, had alle vrijheid ,om een spannend boek in AZ uit te geven en genoeg tijd om het te signeren, echt niet vlucht gevaarlijk, Leuke beveiliging hoor. Bel ik naar 115 om een man met een vuurwapen te melden,krijg ik als antwoord dat als ik weer in die buurt van die man ben dat ik moet bellen, Straks moet ik hem ook aanhouden voor de politie. Wat een republiek.


    Maak melding
  4. Natuurlijk was er beveiluging bij deze Guyanese moordenaar, maar die was net zo goed als de beveiliging bij de Braziliaanse golden tamarin aapjes en blauwe ara’s en daarom zijn ze nu allemaal gevlogen en spoorloos.


    gemodereerd
  5. Hoe is dit mogelijk? Waarom was die moordenaar niet geboeid? Tjeh poti, misschien kon hij niet slapen. Voor hetzelfde geld had hij een of meer patiënten gegijzeld om de weg vrij te maken. Bij de politie zijn er wel veel amateurtjes.


    Maak melding
  6. Zo glad als een aal dus na zich te hebben ingesmeerd met maripaolie.
    Hij zal nu naar de franse kant gaan boor zijn snode daden dan heeft hij alle 3 Guyanas gehad


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES