zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTjin Liep Shie voorstander regulering sociale media en tv-programma’s

Tjin Liep Shie voorstander regulering sociale media en tv-programma’s

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, die nu veiligheidsadviseur is van president Chan Santokhi, vindt dat er een systeem moet komen om de content op sociale media en programma’s op de televisie in Suriname te kunnen beheersen.

“Zonder dat we censuur gaan toepassen, maar dat we toch beheersen wat vertoond word en wat onze jeugdigen te zien krijgen”, zei Tjin Liep Shie vrijdag op een openbare discussieavond van de NPS.

Volgens de oud-politiebaas zitten zowel sociale media als de tv vol van scheldkanonnades, mishandelingen en andere vormen van geweld. Dit alles wordt tegenwoordig bijna als een normale zaak gezien.

“Mensen die in cellenhuizen zijn opgesloten, die posten zaken met een black label en gangster life wordt gepropageerd. Mensen zien dat. We moeten dat tegengaan”, vervolgde hij.

Was het vroeger zo dat een filmkeuringscommissie gemakkelijk een film eerst kon screenen voordat die in de bioscoop werd vertoond, is dat tegenwoordig niet meer mogelijk vanwege de groei van de digitale media en de snelheid waarmee films op sociale media en de tv verschijnen. Toch lukt het bepaalde landen, waaronder China en landen in het Midden-Oosten, om de content te beheersen, meent Tjin Liep Shie.

“Wij moeten daarom, zonder te veel te komen aan de vrijheid van onze samenleving, toch wel kijken hoe wij de scherpe kanten ervan af kunnen halen. Want wij willen zeker geen geweld gaan prediken en gangvorming gaan stimuleren en onze jeugdigen op het verkeerde pad brengen”, aldus Tjin Liep Shie.

Melvin Linscheer, die ook veiligheidsadviseur is van het staatshoofd, vulde aan dat sociale media ook gebruikt wordt om etnische spanningen te creëren. Hieraan is er ook aandacht besteed in het nationaal strategisch veiligheidsplan.

“Veelal gestuwd door politieke conflicten zorgen voor polarisatie. Wat ons betreft is dat de grootste dreiging voor onze nationale veiligheid. En in ons document adviseren wij aan de opdrachtgever wat hij zou kunnen doen”, zei hij.

Eén van adviezen in dit plan is om politici, religieuze leider of buurtleiders, die polariserend bezig zijn, te adviseren om geen conflicten op te roepen maar juist te kijken naar wat zij kunnen doen voor het land.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Het begin van het einde………dit is zonder meer een poging om de vrije meningsuiting te muilkorven en uiteindelijk het volk monddood te maken………
    De landen die als voorbeeld dienen voor deze zelfbenoemde Surinaamse “veiligheidsadviseurs” van Santokhi, zijn nu niet bepaald die plekken in de wereld, waar de mensen- en burgerrechten worden nageleefd en gerespecteerd door de autoriteiten.
    Santokhi kan zich daarom het beste laten adviseren door ervaren en getrainde PROFESSIONELE WESTERS georiënteerde BUITENLANDSE vaklui die hiervoor immers hebben doorgeleerd…….ik vraag me af in hoeverre de vermelde Surinaamse “veiligheidsadviseurs” ooit enige opleiding hebben genoten over dergelijke veiligheidsvraagstukken in de wereld……..

    Suriname dient m.i. beslist niet deze heilloze weg op te gaan met adviezen van deze amateurs……. Wanneer de geest eenmaal uit de fles is, zullen de Surinaamse “leiders” kennende qua mentaliteit, binnen de kortste keren niet langer instaat zijn om de controle op dergelijke wetgeving adequaat te beheren en te beheersen!!!!


    Maak melding
  2. Bravo !
    Dit voornemen verdient een staande ovatie.

    Wij willen een fatsoenlijk Suriname !

    Tja go. Set kong !

    Let’s be the change we want to see in the world.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  3. Helemaal eens . Dit moet zo snel mogelijk in werking treden ik juich het toe . Goed zooo !!!!


    gemodereerd
  4. Eindelijk zien ze zogenaamd nu pas dat het de verkeerde kant opgaat. Dit is sinds bouta tijd gekweekt 10 jaren en nu zijn de kinderen Groot en sterk genoeg om dit soort criminele taferelen uit te halen op het volk. Alleen die verwesterde Xavier Wil natuurlijk de perverse blanke ideologie in een niet westerse samenleving als Suriname hanteren. Zal ook zeker pro Israel zijn


    gemodereerd
  5. Nee humprey, wij houden van chaos en het destructief beleid, want zo kunnen we de verdeeldheid vergroten en kunnen wij steeds meer macht verkrijgen onder het volk. Schop onze plannen niet in de war ok, straks Wil je ook nog hogere straffen voor verkrachters, rovers en moordenaars he? Komt lekker niet! Lang leven de chaos


    gemodereerd
  6. Ben het volledig eens met de oud korpschef! De haters, mensen zonder verstand en de racisten hier, zullen het vanzelfsprekend met heel veel woorden proberen af te keuren.

    Vrijheid betekent niet dat we alles kunnen voorschotelen aan kinderen die nog beïnvloedbaar zijn tijdens hun ontwikkeling. Porno, haat, geweld, dat alles is met een enkele handeling te bekijken. Ouders kunnen dat moeilijk controleren. Kinderen van 4 en nog jonger, weten voor ze zelfs naar de kleuterschool gaan, al met social media om te gaan. Ik vind dat geen goede ontwikkeling..en sta dus volledig achter dit voorstel…! Ik denk dat veel ouders erbij gebaat zijn, om te weten waar hun kind naar kijkt..


    Maak melding
  7. De veiligheidsadviseurs hebben in opdracht van Santokhi dit onderzoek uitgevoerd.Het is dezelfde Santokhi die de sociale media gretig aanstuurde in zijn strijd tegen de regering Bouterse. Santokhi liet geen enkel middel onbenut om aan de macht te komen.Nu is het huilie, huilie in het kamp van Santokhi.Het is volgens dezelfde VHP, de boze buitenwereld en de NDP die Santokhi het regeren moeilijk maken.Dat het aan de incompetentie van Santokhi en zijn VHP en de ondergeschikte ABOP, ligt past niet in hun denken.Ik zie het gebeuren dat Santokhi de platforms Facebook en YouTube kan laten blokkeren in Suriname.Maar via een omweg zal het toch mogelijk blijven om deze platforms te betreden.


    Maak melding
  8. Zijn adviezen snijden hout, maar zijn niet geschikt voor een open samenleving.
    Deze politieman moet maar weer in actieve dienst, daar kan hij zich dienstbaar maken voor de samenleving.
    Ouders bepalen zelf wel wat goed of slecht is voor hun kroost. Sranan is niet gediend van een moraalpolitie. Het middel blijkt straks erger te zijn dan de kwaal.


    Maak melding
  9. Maar dan als verbied je die sociaal bericht dingen, dan die ouders moeten meer tijd maken voor die kinders. Alsof ze hebben tijd. Ze zitten zelf halve dag op sociaal berichtgever.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES