dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw Staatsbesluit vereenvoudigt overdracht domeingrond in eigendom

Nieuw Staatsbesluit vereenvoudigt overdracht domeingrond in eigendom

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering op dinsdag 31 oktober heeft een nieuw Staatsbesluit aangenomen, dat tot doel heeft de wijze van indiening en behandeling van aanvragen voor overdracht van de blote eigendom van domeingrond te versoepelen en overzichtelijker te maken.

Het Staatsbesluit is getiteld ‘Besluit Grondconversie 2023’ en bedoeld om de overdracht van domeingrond in eigendom te vereenvoudigen. Het is gebaseerd op artikel 13 lid 4 van het Decreet Uitgifte Domeingrond (S.B. 1982 no. 11, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2017 no. 85).

Het besluit biedt nieuwe mogelijkheden voor burgers om de blote eigendom van domeingrond te verwerven. Onder de belangrijkste punten van dit besluit vallen:

– Vereenvoudigde procedures voor overdracht van blote eigendom.

– Tariefsverlaging voor conversie naar SRD 25 per vierkante meter.

– Mogelijkheid tot conversie van domeingrond voor bebouwing en bewoning of voor tuinbouw met een maximale grootte van 2.500 m2.

– Uitzonderingen voor woon- en leefgebieden van Inheemse Volken en Tribale Volken, natuurparken, natuurreservaten en gebieden op de Wereld Erfgoedlijst.

Dit nieuwe besluit streeft naar het bevorderen van rechtszekerheid voor burgers en het stimuleren van bouw- en tuinbouwactiviteiten. Het biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van domeingrond in Suriname.

De regering zal de implementatie van dit Staatsbesluit nauwlettend volgen en binnen één jaar een evaluatieverslag presenteren over de toepassing van de bepalingen hierin.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgende op die van haar afkondiging en wordt in het Staatsblad van de Republiek Suriname afgekondigd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Ik ben wel voor grond conversie als het sec gaat over woning en bebouwing .

    Als mensen meerdere percelen hebben in grondhuur moeten ze worden uitgesloten van het omzetten van grondhuur in eigendom!!


    Maak melding
  2. Ja. Regering ontvangt intussen al srd 68,5 miljard in 3 jaar periode, nu is benzine verhoogd van 5 naar 10% btw. (Lees starnieuws Jaarinkomen Planburo) Dus wat doen ze met al dat geld??? Ik geloof deze regering niet dat er geen geld is en houd t volk dom!!!


    Maak melding
  3. Alle rovers hun friends and family kunnen voor een appel en ei. Grond omzetten in eigendom. De inheemsen en tribalen kunnen hun grondrechten nog steeds niet vastleggen. Daar kan de president geen staatsbesluit over nemen. Belangen belangen belangen..


    Maak melding
  4. voor 60 ct euro per m2 kan je grond kopen van de staat…corruptie is dit.
    Waar ter wereld kan je grond kopen voor deze prijs? Een land in crisis en de president verkoopt grond aan zijn vrienden voor 60 ct euro…voor zijn vrienden ja… de arme mensen kunnen niet kopen en daarvoor heeft hij gezorgd door de verkoop te koppelen aan het hebben van een perceel ID..de arme burgers hebben dat niet en gaan nu allemaal naar een landmeter moeten en de wachtlijst zal langer dan een jaar zijn…dus zullen ze niet kunnen kopen


    Maak melding
  5. Iemand die een stuk grond hft gehad omdat hij huisje wilt opzetten die hft geen geld om nog perceel tot eigendom te maken. Als het eigendom wordt mt huisje wat zijn de transportkosten??
    1000 x srd 25= srd 25000. Dan ga je eerst wat hout kopen en alvast iets opzetten.
    Dit is voor chan en zn mensen. Na 2025 gasn ze weg en verkopen de boel.
    Sur oen opo. Deze regering vernietigd ht land


    gemodereerd
  6. dus als het veel kost is het dan beter voor de mensen
    doe niet zo dom, dan kunnen ze het niet betalen en moeten ze verhuizen. Nu kunnen ze voor een appel en een ei het kopen en is het van hun en van niemand anders


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES