dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGewapende bende die berovingen te Afobakadam pleegde voortvluchtig

Gewapende bende die berovingen te Afobakadam pleegde voortvluchtig

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft bevestigd dat een groep van acht zwaar gewapende en gemaskerde mannen de omgeving van de Afobaka dam in het district Brokopondo, maandagochtend onveilig heeft gemaakt. Daarbij werd een 38-jarige Chinese winkelierster A.L. bij een roofoverval met een zwaar wapen beschoten.

De gewapende beroving vond maandag 23 oktober 2023 omstreeks 08.40u plaats bij de 2e Chinese supermarkt op de dam. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat een bedrag van 30.000 USD zou zijn buitgemaakt.

Tijdens de beroving werden meerdere schoten gelost en heeft de vrouw een in- en uitschot verwonding aan haar rechterschouder opgelopen, meldt het Korps Politie Suriname.

Het slachtoffer werd per eigen gelegenheid vervoerd naar de Medische Zending van Brokopondo, waarna zij voor verdere medische behandeling is verwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na de beroving hebben de verdachten, die de plaats hadden aangedaan met een gestolen witte Toyota Harrier (foto), een boot bij de aanmeersteiger weggenomen waarmee zij naar de richting van ‘Mama Ini’ zijn gevaren.

Het achttal liet de boot op het eiland Kasjoe achter en zette hun vlucht verder in een andere boot (foto), die zij met geweld hebben weggenomen van de bootsman M.A.

Het vermoeden bestaat dat er ook omstanders zijn beroofd; langs het water zouden circa dertig personen beroofd zijn van ruw goud en geld. De politie van het bureau Brokopondo deed na het ontvangen van de melding van een gewapende beroving, de locatie aan voor onderzoek.

Op voormelde politiebureau hebben een aantal personen zich aangemeld voor het doen van aangifte tegen deze groep verdachten. Daaronder ook de bestuurder van de Harrier die op zondag 22 oktober 2023 omstreeks 17.00u door deze groep van zijn vrijheid was beroofd en wiens voertuig was gestolen.

Aan de opsporing en aanhouding van deze verdachten wordt er gewerkt. Vorige maand was er ook al sprake van berovingen door een bende te Brokopondo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. pWe willen niet horen dat de bende voortvluchtig is, omdat.we dat al weten. Stuur ons een kennisgeving wanneer ze op de vlucht zijn doodgeschoten of op z’n minst zijn gearresteerd.


    Maak melding
  2. Hebberigheid van deze chineese is afgestraft door de andere groep hebberige criminelen. De Chinezen roepen dit op hun af in het hele land omdat iedereen weet dat ze niet alleen levensmiddelen verkopen maar ook flink handelen in dollars en die dan weggemoffeld worden naar China.


    Maak melding
  3. Surined, ik weet alleen dat veel kleine Chineze winkeliers heel hard werken en niet veel verdienen en dat zij vaak de schuld krijgen van de hoge prijzen in de winkels. Natuurlijk zijn er onder hen mensen die zich schuldig maken aan zaken die niet door de beugel kunnen (geld witwassen, jaguars vermoorden enz.), maar ze zijn vooral oplettende burgers die niemand iets kwaad willen doen.


    Maak melding
  4. Het is een feit, Chinezen zijn hardwerkende mensen maar, dat zijn Hindoestanen en Javanen ook. Daarnaast is er een groep die rooft, moord en steelt en na hun laffe daad op de vlucht slaan in Boes-kondre waar ze vandaan komen. Hun grote idool is ooit ook begonnen als bankovervaller…..
    Let op, ik stigmatiseer niet maar geef slechts een weergave van de feiten.


    Maak melding
  5. @ Boesskowtoe,

    Je doet de hard werkende afro Surinamers tekort in je relaas. Die zijn er genoeg, maar worden niet gewaardeerd. Dat is niet iets van nu. De Marrons hebben ons altijd heel gastvrij en beschermend behandeld, zodra we hun gebied betraden. Andersom was dit niet het geval indien deze mensen hun geluk in de stad kwamen zoeken..! Ik praat geen enkele criminele activiteit goed.. maar ergens is er wel een oorzaak…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES