woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameRusland: "Belfort was zeer emotioneel dat hij geen tweede ministerstermijn kreeg van...

Rusland: “Belfort was zeer emotioneel dat hij geen tweede ministerstermijn kreeg van Bouterse”

-

Does Travel - naar Suriname

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft volgens voorzitter Gregory Rusland op geen enkel moment de dissidente ABOP parlementariër Edward Belfort benaderd om lid te worden van de groene partij. Belfort zei vorige maand in het programma Bakana Tori dat hij door NPS-voorzitter Gregory Rusland zou zijn benaderd, maar niet geïnteresseerd is in de groene partij.

“Ik kan me dat niet herinneren. Ik weet wel zeker dat ik het niet heb gedaan. Ik heb een bericht gestuurd om te vragen wanneer we dat hebben gedaan. En we hebben geen antwoord gehad”, aldus Rusland in het programma.

De NPS-topman voerde aan dat het gedrag van Belfort hem bezighoudt, vanaf de beëdigingsceremonie van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse in 2015. Een zeer emotionele Belfort zou toen aan Rusland hebben gezegd dat Bouterse hem beloofd had dat hij voor een tweede termijn tot minister van Justitie en Politie zou worden benoemd. Dit ondanks dat de ABOP niet gevraagd was om deel te zijn van de nieuwe regeercoalitie.

Tot Belfort’s verbazing werd niet hij, maar Jennifer van Dijk-Silos in deze functie benoemd. “In 2015 hebben we gezeten in het NIS bij de beëdiging van president Bouterse tot nieuwe president. Ik heb gezeten met de heer Belfort. En de heer Belfort keek me heel emotioneel aan en zei: yongu, luku san a man e du yongu. A man pramisi mi fu tron minister fu Justitie, dan a man e poti Jenny”, aldus Rusland.

Volgens de NPS-voorzitter betekent dit dat, indien Bouterse Belfort toch geroepen had om minister te worden, hij dan de ABOP direct in de steek zou hebben gelaten. “Ik heb dat meegenomen en dat heeft me vele jaren beziggehouden”, stelde hij. De politicus benadrukte dat het hier gaat om de standvastigheid van politici.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
  1. Bellen mi mattie als het waar is wat Greg over je verteld…yu taya. Bij bouta tweede keer geen minister. Bij ABOP die je met man en macht heb heholpen aan zetels nex yu kiesi en nu…eigen party is water naar cola kreek dragen


    Maak melding
  2. Ik heb mijn twijfels over Belfort altijd gehad: Belfort heeft de SEPARATIST Asawini en haar Saamaaka Volks-Tribunaal geroemd in hun streven naar afscheiding van het Saamaaka Grondgebied.

    En daarom zeg ik dat deze Belfort voor mij heeft afgedaan. Indien het Asawini was gelukt om een Soevereine Saamaaka Staat binnen Suriname uit te roepen was het hek van de dam.

    Alle andere groepen zouden ook hun eigen grondgebied gaan opeisen met oorlogen als gevolg en dat Belfort dit niet heeft ingezien zegt alles over Belfort.


    Maak melding
  3. De afgang van Edward Ciriel Jeffry Belfort als politicus is al lang een feit. Deze opportunistische wannabe politicus heeft reeds lang afghedaan. Hij probeert met zoveel mogelijk winden mee te waaien loerend op een kans om weer mee te tellen, maar al zijn pogingen zullen tevergeefs zijn. Bella kan zijn tijd beter besteden door zich full time bezig te gaan houden met zijn kippen en koeien, voor zover hij ze nog niet allemaal heeft verkocht. A Nyun Sranan is het zoveelste doodgeboren politiek kindje in ons land. Soso las ting.


    Maak melding
  4. Nou ja, is dit een geweldig iets ofzo? Iemand die teleurgesteld wordt wanneer iets je is beloofd en achteraf niet krijgt. Een kind kan dat zelfs begrijpen. Surinamers zijn echt hopeloos en weten niet meer waar ze zich druk over moeten maken. Een ministerspost is een open sollicitatie en de beste man op de juiste plek zetten mag geen probleem zijn. Oosterling is ook nog onder Santokhi bezig..? Jullie zijn kkdom


    Maak melding
  5. En waarom zou iemand een tweede termijn minster willen terwijl zijn of haar salaris doorbetaald wordt als ie dat niet meer is? Echt jullie zijn kkdom


    Maak melding
  6. EDWART BELFORT (2012)…Minister het in eerste kabinet-Bouterse….In 2014 schonk hij in verband met zijn verjaardag waardebonnen van de Combé Markt die door het ministerie waren betaald aan sociale instellingen…HYPOCRIETE VOLKSMISLEIDER !


    Maak melding
  7. Dit is de realiteit! De politiek in Suriname gaat over wat de ander heeft gezegd en gedaan..! Ontwikkeling brengen????? Ho maar.. geen tijd voor..


    Maak melding
  8. Twee jaar geleden heeft de heer Brielle van de Jungle Commando in een interview enkele onthullingen gedaan over Belfort die verschillende vrouwen in kwetsbare posities heeft misbruikt en daarbij gezegd: Als Belfort het zou ontkennen zou hij meer details erover naar buiten brengen en daarbij ook onthullingen zou doen over de rol van Belfort in het faciliteren van criminelen in onder andere de drugshandel. Omdat Belfort altijd erg assertief reageert viel het mij toen op dat hij de dagen na het interview nergens te bekennen was. Het is bekend dat de 2 hoge politie commissarissen die met grote hoeveelheden cocaïne waren aangehouden door Belfort waren benoemd toen hij minister van justitie en politie was. Brielle is niet zo lang geleden overleden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES